-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sabeur
csendes tag
Köszönöm,
Valójában a CA nem zavaró, ha emberi léptékkel nézzük a képeket amit a manuális objektívvel készítünk. Úgy veszem észre magamon, hogy néha elmegyek maximalista irányba, ami a technikát illeti. de élményben mégis mások ezek a régi üvegek. Példaképp mindig a jó öreg Zeiss Ikont hozom fel amivel annó lőttem pár rollt, félelmetes élmény, 6x9-es színes negán. Fix lencse, és annyira spártai, hogy kb 3-4 lencsehibát vitt magával, amiket a mai objektívek szinte 0-ra redukáltak, köztük egyik a szín szórás :-) (a szak kifejezésekben néhol lehet tévedek, de igazából, mindig élmény orientáltan fotóztam, és ezért picit hiányos a technikai korrektség) A színes negán a szín szórás és a torzítás, olyan egyedi élményt adott, amivel nem találkoztam, pont ez tette érdekessé egyedivé számomra. Persze mondhatjuk, ez a gép, annak idején erőteljesen a FF felhasználásra lett tervezve, itt pedig a szín szórás már nem annyira lényeges momentum. Ez a felület olyan ha közepesen jól kiexponálja az ember, hogy szinte a végtelenségig lehetne nagyítnai és még akkor is éles, nagy hátránya hogy csak távoli képekhez jó, (épület, táj) kb 3m-től volt éles a végtelenig A 6x9-es nega élményhez csak ennyi, :-) Én amúgy a kisfilm megszállottja vagyok, és természetesen a DSLR-en próbálgatom olykor az újonan szerzett optikákat
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged