- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RAM topik
- Notebook hibák
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
használj olyan obit amit nem kissebb szenzorra találtak ki? rekeszelni is könnyebb lesz lévén lesz rajta.
plusz nem lesz irtó takony a képe mert nem kissebb szenzorra csinálták. -
fattyu
veterán
könnyen lehet. ára +postaköltségre jön 27% áfa meg 2.5 -3 % utóbbi nyilván elhanyagolható.
meyerek nem kifejezetten a tökéletes képminőségről szólnak. Nem értem hogy fél stopnyi blendéért miért mondasz le a legjobb képminőségről. de te dolgod.
Elmondom mégeccer. 135 sonnarnál nincs jobb.
-
fattyu
veterán
Részemről ha ezt a rászínezek ahol élest hívjuk peakingnek akkor az elég véleményes.
A sonyn a következőt imádtam.
Komponálsz. megtartod ugy. rányomsz a kijelzőn oda ahol fókuszt szeretnél. abban a pillanatban azt a részt 10X nagyításban mutatta. Élest állítasz és exponálsz is már rögtön onnan. Hibátlan. Nincs rekomponálás miatti focus shift, nem saccolja neked hogy éles-e hanem te látod a szemeddel nagyítva hogy az ott éles e amit szeretnél.
Nem tudom mi tudja még ezt így. De ez a fícsör az amiért érdemes az érintős panel, és az egyetlen értelmes megoldás nekem a manual focus aidre.
-
fattyu
veterán
Ha kell a kereső akkor érdemes lehet. akár abban is elgondolkodni de fuji fronton nincsenek ismereteim.
Azt tudom hogy valós felhasználásban a nex5n elég sokat vert nálam az 5dIIre. ebbe a szenzort is beleértem. és fullfrém után elég boldog voltam vele. nem mellé. hanem helyette.
-
fattyu
veterán
válasz
masterful87 #7846 üzenetére
Leírtam.
NEX a megoldás neked. -
fattyu
veterán
válasz
masterful87 #7841 üzenetére
Ne szivasd magad. Vegyél nexet. Belenagyítósfókuszsegéd zseniálisat könnyít.
Előtte 5dmkII vel manuáloztam. Sokat sokfélével. Hidd el nekem CSILLIÓSZOR nagyobb élmény: egy használt nex-el. arról nem beszélve hogy a szenzor körberöhögi bármelyiket amit említettél.
Meg ha már szóba került 5d ára akkor abba már belefér nex6 / esetleg 6000 is használtan.
A gyári mattüveggel kb MINDENT élesnek fogsz látni a szempilládtól záhonyig. mert olyan.
Superfine mattüveg az igazi jó megoldás OVF-eknél, de azt pedig nem nagyon kapsz mindenhez. Nekem 5dIIhez volt és azzal lehetett létezni elég jól.
A törőkest én rühellem. Szerintem használhatatlan kb.
Ne vegyél 10 éves vázakat olyan szerepkörre amire nem alkalmasak.
-
fattyu
veterán
Ugyehogy. Nekem megvolt a zeiss párja is. Azon talán egy hangyafasznyit jót tett a karakternek a tcsillag bevonat.
Mindenesetre optikailag ugye hót ugyanaz és nagyon ékszer üveg mindkettő.
imádtam. aztán valami egyéb projekt miatt elkótyavetye lett. Kár érte.
bár már szinte nem is fotózok uh hótmindegy.
-
fattyu
veterán
vadássz ebayről egy 1.7es yashicát. tizenpárból megúszod.
volt nekem 1.4 planar 1.7 planar 1.7 yashi. 1.4 yashi csak kölcsönben volt nálam hosszabb ideig.
a yashi 1,7 van meg és soha nem adom el.
bitang jó obi. karcol nyitva, nyugisabb bokeh mint a planaron, bár karakterben kb ugyanaz, de az az áhított zeiss t* bevonat az amitől olyan faca a kontrasztosak az obik, az sajna a bokeh karakteren is keményít.Nekem jobb obi a yashi 1.7 mint a planar. egy időben volt itthon 1.4 1.7 planar 1.7 yashi korai zuiko 1.4 yashi 2.
ebből ment el minden kivéve a yashi 1,7et.
-
fattyu
veterán
válasz
MrChris #7287 üzenetére
Nekem volt om 50 1.4em bár ha jól rémlik valami alacsonyabb szériaszámú meg az összes planar is. meg a yashi van is.
az oly megmagyarázhatatlan számomra, de canonon fertelmesen rossz volt. nexen viszont kifejezetten fasza. mikrolencsék vagy nemtom.
1.4 meg 1.7 között annyira elhanyagolható a dof és sebesség előny hogy egyéb szempontok miatt ( élesség és bokeh minőség ) nekem a yashi maradt meg.az 1.4 planar: kevésbé éles és idegesebb bokeh mint az 1.7es rokonok. áldozatok a nettó sebesség oltárán.
a modern 1.4est kipróbálnám. a natív canonost.
de amugy a contax bayonettes yashicák elég jó dolgok.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
yashica ml 50 1.7 a planar helyett... nekem volt planar 1.7 1.4 yashica ml 1.7 1.4 egy időben. a a yashi 1.7 van meg.
Hangyafasznyival talán élesebb és kontrasztosabb volt a planar, cserébe idegeseb bokeh és erősebb CA nyitva, ami engem egy idő után nagyon zavart.
olcsó jól karcoló 50es obi még a rikenon 50 1.7. szintén kicsit karakteres bokeh de legalább nem zeiss felár.
-
fattyu
veterán
szeretnék egy fényerős/ nagylátót/ olcsón
Full frém vázon: válassz kettőt. a háromból.
Apscre válassz egyet nagyjából.
-
fattyu
veterán
linkeltem már de akkor mégegyszer
ennél pontosabban tessék. Canonra NAGYON sokminden felmegy. a táblázatban ami lejjebb van mint te az ( néhány ortodox kivételtől eltekintve felmegy. )
nyilván jó minnél feljebb lenni
amugy én elvotlam ( full frame ) OVFel és elvagyok azóta is lcdn belenagyítóssal is. Nem mondom nem jobb egy evf.
-
fattyu
veterán
nem írtál árat....
és ez nem irreális mert a világ egyik legjobb üvege
-
fattyu
veterán
ezektől a kérdésektől....
mi az hogy lehet e vele tájképet készíteni? bármivel lehet ( ha elég mssze tudsz hátrálni. )
28*1,5 az 42mm ekvivalens.
fogod a kitobidat kitekred 42mmre és megnézed hogy neked az megfelel-e.adott obit nem ismerem.
viszont ha 28as obit keresnék akkor yashica ML 28 2.8 kimondhatatlanul kiemelkedik az olcsó szemetek mezőnyéből. nem sok van eladó és nem is feltétlen kapod meg 10 alatt de az egy bitang obi. Kb úgy viszonyul a zeiss distagon 28 2.8 hoz mint a yashica ml 50 1,7 az 50 1.7 planarhoz... ( a planart eladtam a yashica azóta is megvan... )
-
fattyu
veterán
válasz
Elektrosokk #6036 üzenetére
egyiket se.
-
fattyu
veterán
válasz
Elektrosokk #6033 üzenetére
nyilván nem egy triotar szint de elég ideges ez...
-
fattyu
veterán
válasz
Elektrosokk #6031 üzenetére
grat hozzá. ritka madár. Bokeh elég izé...
-
fattyu
veterán
ennél azért kicsit több difi van obi és obi között. én spec megvenném ennyiért ha van ennyi jáccós keretre.
Ha nem jön be a dolog olcsó jáccós üveggel kevesebbet buksz az tény.
Másik oldalról meg. ha bejön és tetszik ugyis veszel fényerősebbet jobbat vagyis kétszer költesz pénzt.
a szögletes bokeh pl kifejezetten szokta zavarni a népeket. ebben meg kerekítetett 8 van szemben az átlag szögletes 6al... nagy nagy difi.
csak egy másik oldali gondolat. az az ssc meg egy jó obi. -
fattyu
veterán
nemár légyszi.
meséld már el mi a difi egy 550 meg egy 60d között? ugyanaz a szenzor meg bázistáv meg adapter meg mikrolencsék meg minden. mér rajzolna már másképp?
inkább azt mondanám a régi zeissek nagyja eléggé túl van hájpolva és értékelve. A 135 sonnar bitang jó, de minden más amit próbáltam hátizé... a contax yashica modernebb Zeissek. Na abba nehéz mellényulni de nem is bolhapiac áraik vannak.
-
fattyu
veterán
félrefókuszálsz.
nem életlenebb attól hogy hol fókuszálsz....
elmondom mégegyszer. másik mattüveg. a gyári matüveg nagyon matt. nagyon szemcsés. hazudik. élesnek látod akkor is amikor már rég nem az vagy még bőven nem.
gyári alap mattüveg alkalmatlan manuálozásra. minden vázban. vagy superfine mattüveg vagy törőékes kell hozzá.
-
fattyu
veterán
de ezen mi a meglepő. te mozgatod. csippan. reakcióidőd alatt tovább mozgatsz. nyiévn nem lesz pontos.
élőkép: de a 450 asszem nem tud.
vagy le kell cserélni a mattüveget, vagy nagyon finomra vagy törőékesre. akkor nem kell a csippanás hanem a szemeddel látod mi az éles.manuálozni meg kell tanulni.
-
fattyu
veterán
+1. semmi gond nincs az expóval. ha arra megy ne égjen ki bukik be a téma.
ezenkívül ha már meg lett mutatva neki hol kell véleményt kérni rá akkor miért kapott rá itt. ahol elképzlehető nem is akart.
meg ha elolvasta volna hogy helios bokeh akkor lehet gyanus hogy a bokeh mutatása volt a szándék.
megint sokat várunk el az emberektől...
-
fattyu
veterán
válasz
lakkusjj #5453 üzenetére
de nikonon csak üveges adapterrel van végtelened. amivel meg hazavágod a képminőséget. az adaptered a szűk keresztmetszet. nagyon szűk. vegyél bármi 135öst kb ugyanolyan képe marad az adapter után.
Ha nem optikais adaptered van és csak közelfényképezés van akkor nem szóltam.
Viszont akkor sem ezt az obit hajtanám. sonnar 135 3.5 mc...
-
fattyu
veterán
yashica ml 50 1.7
amugy a pentaxok is nagyon jók ám. m 50 1.7 meg közeli rokona a rikenon 50 1.7 is odaver eléggé. ( elég "karakteres" a bokes )
-
fattyu
veterán
Mindenképpen érdekelne.
Elviszem az 1.7es párját.
A zeiss planar 1.4 vs 1.7 viszonylatban azt tudom mondani hogy az 1.7 élesebb teljesen nyitva kevésbé CAzik és picivel nyugisabb a bokeh.
Viszont én spec a yashica 1.7et is preferálom a a zeiss 1.7hez képest. Kicsit kevésbé kontrasztos a képe viszont még nyugisabb a bokeh... Ami valójában az egyetlen bajom a planarokkal. Eléggé karakteres ideges a bokeh.
A yashica elvileg ugyanaz az obi design tehát ugyanugy planar, de szerintem a bevonatok vagy nem tudom. Nekem jobb kompromisszum.
Mondjuk mióta apsczek azóta Nem annyira szeretem az 50t... fullframen imádtam.
Chris szerintem ő most a yashi 1.4 re gondolt.
A zuiko 1.4 egen Canonon oltári gyengus volt pedig csak 8MP volt... A nex5n en viszont kifejezetten szerethető képe volt.
-
fattyu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest