Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hydra SR

addikt

Jippííí, Pentacon 4/300, első tesztkép (vigyázat, nagy file és felbontás!):
    [kép]
    [link]
    F11-en, állványról, távkioldóval, tükörfelcsapással. 80-100 méterre lehet amire fókuszáltam. A kép jobb széle azért lágyabb kicsit mert az messzebb volt valamivel mint ahova élesítettem, tulajdonképpen az már kezd kilógni a DOF-ból. De azért a vakolat egyenetlenségei látszanak :) Jobb szélen meg meg lehet számolni a kavicsokat a panelben.
    Ami kicsit bánt: F4-en azért nem világbajnok. 200-as kistesója szebben rajzolt nyitott blendével. Nem vészes de lényegesen romlik a blendenyitással az élesség és nő a CA. F5.6 és F8 között éri el a maximum környékét rajzolatban. Állványról, lesből szerintem jó kis madarazós obi. Meg asztrofotós is lehet. Bazinagy, bazinehéz, iszonyatosan masszív és minden van rajta ami praktikus, tipikus keletnémet csoda. Beépített de lecsavarható napellenző, beépített állványmenet ami elforgatható, így nem kell az állványfejjel trükközni ha álló képet akarsz. Folyamatos blendeállítás, nem akad meg 1/3-onként. Viszont a maximumát be lehet akasztani, így nem tekered túl véletlenül. 19 lamellás blende, gyakorlatilag minden értéken kör alakú. Külső élességkorrekció állító csavar, állványmenet cserélhető nagyobbra amivel távcső állványra rögzíthető aminek más a mérete. Ha valamit befogsz élesre és a fókuszgyűrű szerint 10m-re van akkor azt lemérheted mérőszalaggal de akkor is 10m-re lesz. Angolszász lábban is jelölve van.
    Nem egy kirándulós darab, már verekedni is túl nehéz és nagy viszont tekintélyt parancsoló méretei és formája van, no meg hát megfelelő rekeszeléssel első osztályú rajzolata. Csak ajánlani tudom annak aki tudja, mit vállal vele. 28000-ért vettem EF átalakítóval együtt. Ja, bélelt, kemény bőr tok is jár hozzá, szíja is van amivel elvileg vállon hordható de azért én nem hordanám mert szétveri valamelyik belső szervemet séta közben, vagy csak eltöri a medencecsontomat :) Na majd lesznek rendes képek is vele, ez csak egy első benyomásos gyorsteszt mivel nagyon megörültem neki:)

attilav: kinéztem közben én is valami mást csak még nem tudom, hogy sikerül-e megvennem de ha nem akkor továbbra is érdekelhet a Zenitar mindaddig amíg nincs halszemem :) (vagy lófejem, vagy kutya melegem :DDD)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák