Új hozzászólás Aktív témák
-
mkbla
senior tag
válasz
#51736960 #109 üzenetére
- 384 MB ram van a gépben, szerintem ez elég kell hogy legyen egy oprendszer és egy mp3 lejátszó futtatásához. ez naggyából elég kellee h legyen... de mintha neked nem is az mp3 lejátszással lett volna bajod? vagy de?
- ''design: linuxnál a pont'' ezt úgy értettem hogy szerintem az a szebb. lesett, vágom, megértettem...
akkor végül is neked csak a modemmel meg a tvkártyával volt gondod. ha ezeket meg tudod oldani linux-al, mondjuk a következő mandrake-val akkor már érdemes azt is használni, de a kde akkor is erőforrás igényes, (szerintem) ugyhogy régebbieket is megnézhetsz....
játékra nekem is ott a vindózikszpé, erre való. minden mást linux alatt csinálok (zenehallgatás, filmnézés, cd/dvd írás....) -
snowflake
tag
válasz
#51736960 #109 üzenetére
ez a modem éveken keresztül jól szolgált, nagyon ritkán bontott csak le, emellett jó márka is (Diamond rulez, a voodoo1-em is ilyen volt). Nem szívesen cserélném le.
Ha legközelebb újra nekiugrassz, próbáld meg lecsekkolni ezeket, hátha jó lesz neked:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
#51736960 #100 üzenetére
600-as celeronnal mennyi memóriád van?
régebbi géppel próbálj régebbi linuxot, nézd meg mondjuk a 9.2-es Mandraket, vagy inkább a kde helyett más grafikus felületet, ami kevésbé gépigényes, monjuk icewm,blackbox.
memóriából rohadt sok kell linuxhoz.... minál több annál jobb, mennyi van, a bootolási idő sztem elég utolsórangú dolog (mondjuk nekem a zikszpénél 2* megy el az a kék izé és betölt, nem tom h hány mp, egyszer lemértem a bootolási időt minden rendszernél, amit felraktam, de már elfejtettem... )
a linux megy sokféle fájlrendszerel, de ntfst nem ír xp meg csak fat-ot és ntfs-t ismeri.
- design: linuxnál a pont na ezt nem vágom h ezzel mit akarsz mondani...
- mp3 hallgatás: linux alatt kicsivel szebb a hangja való igaz, és nálam még hangosabb is
- internet: linux alatt nem megy, a modemem ''not supported by system'' (supramax 56i) keress drivert, nézz utána, olvass sokat, vegyél másik modemet
- tv nézés: nincs linuxos driver (avermedia) előbb írtam
- játék: linux alatt nem megy a legtöbb játék nvidia kártyákkal faszául megy, amelyiknek megvan a linuxos verziója vagy mondjuk: Bővebben: link
- stabilitás: xp oké. Linux időnként fagy, bár csak az alkalmazások fognak padlót, az oprendszert nem rántja magával az xpre nem mondanám h teljesen oké a stabilitás, de mind1 más téma, szép is lenne ha magával rántaná....
- következtetés: fájó szívvel ugyan, de megváltam a mandrake-től. Ha expert lennék biztosan be tudnám lőni rendesen, de nem vagyok és időm sincs rá. senki sem expertként kezdte, én se, nem is tartom magam annak, sőt inkább lámának, de mind1 ha nincs időd és kedved szórakozgatni vele, te tudod... egyéni
(ez az én véleményem, NEM FLAME, csak segítség a hozzzám hasonló lámáknak hogy tisztán lássanak. A teszt nem teljes, csak olyan szempontból vizsgáltam a dolgokat ami nekem fontos volt) honnan tudod h mindenkinél ugyanzak a problémák előfordulnak másoknak más lehet a teszt eredményük mind2 oldalról (na jó lehet h nem sokban, de ha neked nem tetszik akkor ne használd) -
twist
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest