Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga997
őstag
válasz
Moddingfan #39 üzenetére
Mert kétpálcikás, biztos...
[link] -
Dtomi
őstag
Én is arra várok hogy faterom megvegye az s5600-at mert a kis kompaktokkal jobban lehet makrózni. nekem van egy helios 44 es obim az fordítva hihetetlen hogy miket művel! ha meglesz a gép egyből nekiállok makrózni, de én is csak odafogom mert egyszerően nem kapok ilyen gyűrűt esztergéltatnom kéne ahhoz meg luta vok.
-
Retro11
senior tag
válasz
Moddingfan #45 üzenetére
Moddingfan & Biggamer állatok vagytok
: Hajlak a másik meg hűtő
!!!
Amugy mennyi lenne az a TTl-es ketyere Biggamer bácsi?
Üdv: Retro11
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
Ha eladom az autóm vehetek belőle egy jó kis gépet ilyen kütyükkel
. A hülyének is megéri, max. ezentúl gyalog megyek
Hogy ON is legyek: ma remélem lesz egy kis időm fotózni pár makrót, ha sikerül összehoznom valamit azonnal rakom is fel a PH-ra, fájlinfó marad (elvileg beállítottam a a progit, hogy ne törölje mentéskor), hogy a hozzáértők tudják korrigálni az esetleges beállításokból eredő hibáimat
flugi: ''tudod milyen gyorsak ezek a kis genyók?'' - hajlakkViccet félre téve nekem is sokszor homályos a kép, iszonyat gyorsak ezek a kis vadállatok.
[Szerkesztve] -
flugi
tag
tudod milyen gyorsak ezek a kis genyók??
másodpercenként akár egy centit is elmegy! A képbe belefér nagyjából 2mm..
fordítógyűrűt már rendeltem, még nincs. Addig rajtavan az obin egy uvszűrő, hogy ne a frontlencsét karcoljam széjjel. Szvsz tetszőleges DSLR géppel lehet ilyet játszani, a legtöbb obi végtelenre fókuszálva éles képet ad megfordítva. A D70 kitobi meg ezen felül a zoomtartomány teljes egészén éles képet ad fordítva... -
biggamer
veterán
[link]
Engedelmeddel kicsit javítottam a képen ( remélem ).
Jó lett a képed, ilyen kis állatkát még nem is láttam itt '' amatőr '' fotóstól.
Grat.
És a felszerelésedért is dicséret.
Valami átalakítóval nem tudod fixen rögzíteni az obit ?
Ja, és máskor próbálj arra is figyelni, hogy ne lógjon ki alkatrésze a portréalanynak a képből.
Persze könnyű innen távolból okoskodni.
[Szerkesztve] -
flugi
tag
[link]
Nikon D70 + kitobi + carena ősvaku full erőn.
kitobi 18mm állásban, fordítva kézzel a vázhoz fogva, mutatóújjat a rekeszbütyök saccra középen (kb f/10-15)
(sajnos a rendszervaku ilyen konfigban egyszerűen nem jó, mert az obi beárnyékol. Az ember majd agyonnyomja az atkát egy ilyen képért)
(mod: link kép helyett, túl nagy)
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Befutott az Index topicban az oldalunk.
Innen tettek fel képeket, meg linket.
A repülő rovaros ketyerét. -
biggamer
veterán
válasz
Moddingfan #39 üzenetére
Azért a malac perselyedet feltőrhetnéd, ha megszeretnéd venni.
-
Dtomi
őstag
válasz
Moddingfan #35 üzenetére
Fotós vagy vagy grafikus??? ha fotós szeretnél, akkor ne hagyd a GIMP-re vagy a PS a javát!!!
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Jó lesz ez a topik!
már be is raktam a kedvencek közé.
Remélem megtanulok makrózni, két napja próbálkozom, de eddig még nem jöttek össze a jó képek.
[Szerkesztve] -
vepe
őstag
szerintetek melyik az a legolcsóbb gép, ami még türhető makroképeket készít?
pl procik,stb közeli fotozására kellene... -
csapobea
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném letölteni a Canon PowerShot A40 típusú fényképezőgépemhez a telepítő cd. Nem tudjátok véletlenül merre találom?
A régi gépem ''dinoszaurusz kora beli'' volt lecseréltem, a telepítő cd pedig költözéskor eltünt.
Előre is köszi!
Bea -
biggamer
veterán
-
biggamer
veterán
válasz
Moddingfan #18 üzenetére
Ezt kell elkészíteni vizsgamunkának, hogy elkezdhesd a makrózást.
-
Retro11
senior tag
Azta b***** meg...Huu de durva
!!!Juj ez már horror!Amugy grat a topikhoz menni fog ez csak lécci ne vitatkozzatok már olyan rossz azt nézni...Amugy makrok csináltam ma is be is linkeltem a Digit fényképeim totyikba
!!!
Amugy Fuji S9500 höz milyen makro előtétett lehet?Vagy mit lehet kezdeni egyáltalán ezzel a gépessel hogy mégdurvábban tudjak makrózni?
Üdv: Retro11 -
Smogus
őstag
Te hallod ez az ember aki a repülő rovarokat fotózza az nem normális az biztos
Hihetetlen miket csinált, mondjuk tipikusan a gép megcsinálja helyette a képet ő nem komponál semmit szerintem
Ja az a házi körvilágítás makrókhoz az nem is rossz ötlet, mondjuk csak digit gépekre jó, mert szerintem a wb-t azt hazavágja rendesen egy kitudja milyen színhőmérségletű led
De jók a linkek, majd jövök nemsokára képekkel istalán
-
Smogus
őstag
válasz
Moddingfan #8 üzenetére
most nem síma álványról beszélek, ja és nem is az állvány a lényeg hanem a fej amin tudod mozganatni a gépet tekerőkkel miniméter pontosan, én ha felteszem a cucokat a gépe akkor iszonyatosan kicsi mélységélességet tudok elérni, és ezt a fokuszgyűrű tekerésével már nem lehet irányítani ezért kellene egy állványfej amin a gépet tudom mozgatni
-
Smogus
őstag
Ilyen filmes dobozból készült diffuzorom nekem is volt és még van is, csak mostanában nem használom mert ha vaku kell akkor felteszem a nagyot
Ja ez a diffuzor nagyon jól használható portréknál is , szerintem hasznos, tényleg elég jól szorja a fényt és egyáltalán nem nevezhető pénzigényesnek -
biggamer
veterán
válasz
Moddingfan #8 üzenetére
Mindenki így kezdte, annyi az egész, hogy gyakorolni kell.
-
biggamer
veterán
Örülök, hogy van akinek tetszik, hogy lesz ilyen topic.
[link] Egy honlap a Makrófotózásról.
[link] Molnárkák fényképezése.
[link] Közelfényképezés kezdőknek.
Szerintem, ha tesztek fel linkeket, akkor az [/L] jel után két space-t üssetek, és után a írjátok be a témát, hogy mihez kapcsolódik.
Így később nem kell majd mindent átnyálazni, ha keresünk valamit.
Én is így csinálom.
[Szerkesztve] -
Smogus
őstag
Jó lesz ez a topik is
kicsit levesszük a terhet a digitális fényképeim topikról
Mostanában kedvet kaptam a makrózáshoz én is, felszerelés az álványon kívül megvan de majd azt is be kell szereznem, csak a zsöcit kellene összegyűjteni
Sokszor láttam már fotosoknál ilyen makró állványfejet, ilyet lehet valahol nálunk megfizethető áron kapni??? -
polika
senior tag
Egy sima pingponglabda a rendszer vakura rakva kurvajól működik diffúzorként szépen szórja a fényeket + ha még fehérlapot is raksz a jószág mögé akkor lehet szép szines részletes makrókat csinálni (ezeket egy pana fz20 + DCR150 + pingponglabda és fehérlapos derítéssel csináltam: [link], [link] 1:1-es képméret csak vágva lett semmi szín, curves, egyéb buherálás nem volt rajta)
-
biggamer
veterán
Sziasztok.
Az utóbbi napokban több kérdés merűlt fel a digitális géppel való makró fotózással kapcsolatban, ezért indítottam ezt a topicot, hogy egy helyen legyenek ezen témához való hozzászólások.
Jöhetnek ide linkek, kérdések, válaszok, tanácsok, tippek és minden, ami ezzel a témával foglalkozik.
biggamer
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest