- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
odessa32
tag
Igen, én is ott kezdtem s vártam mindig a pénteket. Aztán Kommy östag javasolta ezt az oldalt. Öszintén szolva már nem is érdekel az az oldal. itt töled több segitséget kaptam mint ott öszessen. Nem beszélve, itt legalább nem volt senki lekezelö. Tudom néha hülyeséget kérdezek de szakmám szerint szerszámkészitö vagyok meg szakács. Van gépem de ilyen mélységekbe sosem másztam bele.
-
rooney8
aktív tag
válasz
ravensky13 #8994 üzenetére
amúgy olvasd el itt a topikban az 1. és 2. hsz-t is, azokban is van némi információ
-
rooney8
aktív tag
válasz
ravensky13 #8992 üzenetére
én kompatibilitásban nem nagyon vagyok otthon, de inteles procikra fel lehet rakni a retail-t is. elvileg ez a "legtisztább" megoldás, mert a retail az módosítatlan
itt van link, hogy mit és hogy. de mondom inkább várd meg mit írnak rá, mert lehet nem kompatibilis vele.
-
ravensky13
tag
És ha esetleg inteles prociról van szó?akkor nagyobb a szabadság? viszonylag régebbi de tud SSE4.1-et is!(msi gx700-> intel T8100) és ha iAtkos akkor melyik verzsön? S3 a legújabb vagy mellényúltam? látok itt valami 7-est is de nem tudom rendesen kivenni hogy mi is van...
am köszi a gyors választ -
Máté94
addikt
válasz
ravensky13 #8988 üzenetére
AMD miatt csak ezek közül válogathatsz szerintem, de talán ko9 mond valamit.
-
ravensky13
tag
Vagy esetleg valami official is működne(hardware-től függően) látom itt páran snow leopardot meg lion-t emlegetnek valami boot lemezzel...leírná valaki, hogy mostanában hogy is működik ez? köszi
-
ravensky13
tag
Helló! Lenne 1 kérdésem a nagyokhoz
Most találtam ezt a topikot, és szeretnék az itthoni gép(ek)re mac op. rendszert varázsolni, a kérdésem: melyik release-t ajánljátok? iDeneb, iAtkos, iPC? Eddig csak ezekről hallottam, iDenebet sikerült is notimra varázsolni annó, de most szeretnék valami frissebbet jobbat
előre is köszi
-
Máté94
addikt
-
curvedpin
tag
Sziasztok van egy tökéletes 10.6.8 am
E8400
Hd4870 1 gb
4giga Kingston
Asus p5ql epu
Via 1708 a
És valami realtek háló
Erre fel lehet varázsolni a liont?
Tudnátok valami leírást küldeni?
Köszi előre is!!! -
rooney8
aktív tag
válasz
belinea1971 #8943 üzenetére
húú köszi, ezzel működik
már mac-ről írok
-
Máté94
addikt
válasz
theiron320 #8975 üzenetére
Nehezen képzelem el, hogy ment bootloader nélkül.
iBoot+Multibeast
Dual Boot OS X and Win7 -
theiron320
aktív tag
És, hogyan kezdjem?Úgy olvastam, ha először osx et teszek fel utána pedig win 7 et akkor nem fog bootolni.Máshogy meg akkor nem lehet megoldani, hogyha már van win7 akkor meg kb. ott vagyok ahol most.De érdekes mert nekem nem kellet iboot, beállitottam valamiket a biosba és már egyből ment.Valami oldal ahol esetleg le van irva?
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
theiron320 #8960 üzenetére
Újra kell raknod mindent, ha egy merevlemezről szeretnél boot-olni.
iBoot csak telepítéshez kell, majd lesz bootloader.
4870x2-ben nem vagyok biztos, hogy menni fog. -
Máté94
addikt
-
Lenry
félisten
adott egy gép
Giga H55M-D2H lap
Core i5 760
8GB RAM
Radeon 5750
96GB SSD
SATA DVD-író
AHCI mód aktív, HPET 64 bit módbaneddig 2-ből 2 release (10.6.2 és 10.6.6) jó esetben eljut odáig, hogy bejön a telepítő menüje, ENTER, némi szöveg, majd mikor az installernek kéne elindulnia, egyszerűen újraindul az egész gép.
-x és PCIRootUID=1 próbáltam, nem értek semmit.
több ötletem épp nincs...
valakinek?vagy 10.7-tel kéne játszanom?
-
theiron320
aktív tag
Sziasztok!Valaki leirna pontosan lépésről lépésre, hogy hogyan tegyek fel egy osx-et amit win7 el tudok dualba használni.Most van 3 particióm.Egyik data másik win7 harmadiknak szeretném az osxet.Úgy meglehet oldani, hogy win7 és data megmaradjon, illetve ne kelljen majd iboot lemez vagy mi?Konfig:asus p5q pro, q8200,4870x2,wd640aaks, 4gb ram.
-
t181
senior tag
Íme a report link:
https://docs.google.com/leaf?id=0B_oKWWGNGalBY2Y0MDM1NWQtZTlhYy00ZTljLWFjOWMtOTk1NmVhZjVmNTU4&hl=hu&authkey=COu-3p8NRemélem minden fontos benne van.
Küldenétek esetleg konkrét letöltési linkeket?
A legfontosabb: win alól lehet bootolható pendrivot csinálni? -
belinea1971
csendes tag
Lion Combo Update 10.7.2 ok
-
theiron320
aktív tag
Sziasztok!Telepitettem az osx et és a win 7 et [link] e szerint.Win 7 megy.Easy bcd vel megcsinálom a macet majd reboot után kiválasztom de sajnos nem megy.Ha hagyom, hogy valami windows ntfs menjen akkor kiirja, hogy hianyzik a bootmgr, viszont ha megnyomom az f8 at akkor valami efi-t meg memoryt ir ki.Mi lehet a gond?
-
Máté94
addikt
Ments meg mester, vétkeztem.
Feltettem ezt a gyönyörűséget, működik vele a DVD Player, de a felbontás 800x600, és nem lehet állítani.
Lehet ezt kényszeríteni valahogy? -
belinea1971
csendes tag
Ezt probáltad már? http://www.kexts.com/view/378-realtek_rtl8139.html
-
zsarkov
tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak egy hp probookot, amiben i5-2410m proci van (mac miniben is ez van), a hd 3000-ren kívül nincs benne vga. wifi+bluetooth ralink márkájú, ahhoz találtam kextet, mennie kell. A kérdésem arra vonatkozna, hogy működne-e a hd 3000 Lion alatt normálisan? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
vidobali
aktív tag
Sziasztok
Asus P5B hez tudnátok nagyon jól müködő DSDT-t linkelni.
Most úgy vagyok vele, hogy a ratail 10.6.3 utáb felmegy a 10.6.8 combo update, rá legújabb 3.8-as multbeast és restart után csak az iBoot 3.1.1-el indul, Lion telepítő fel, újraindul, install partició létrehozom, xMove fel, újrainit, és sem a multibeastel feltett boot, sem semmilyen iBoot cd nem inditha el, kiválasztom a bootnál az install particiót, -v inditom és innentől kapufa, állandóan újrainitja a gépet
hátha egy minden hardverhez jó DSDT megoldja, nem tudom
-
t181
senior tag
Üdv!
Miután sok helyen láttam, hogy osx pc-re közel nem lehetetlen, elkezdtem keresgélni, mit hogy kell csinálni, értek is a gépekhez, de ez elég sötét.
Vagy inkább korlátoltak a lehetőségeim.
A legnagyobb problémám, hogy van két DVD-íróm, de egyikkel sem tudok már írni...
Olvastam, hogy lehet bootolható pendrivot készíteni, de csak OSX alól? Van egy 8gb-s pendrivom, nem tudom, win7 alól bootolhatóvá lehet-e tenni?
A másik, a hardver. Egy NC6400-as HP-m van, win7-el. Az asztalit nem akarom ezzel nyaggatni. Olvastam, hogy több embernek megy ezen a laptopon leopard.
A kérésem a következő: Leírnátok-e, hogy lehetséges-e ezen a laptopon futtatni osx-et, ha igen, akkor hogy bootolhatnék pendriverol.(win7-osx elfér egymás mellett?)
Előre is köszönöm! -
Máté94
addikt
ko, olvasgattam dolgokat, és az én HD5750-emnél sokan framebuffer-t is állítanak át? Igazából az mit csinál?
-
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
először az lnx2mac-et, azzal nem történt semmi (abból kipróbáltam mind2 verziót), aztán a másik realtek-es cuccot, de azzal se történt semmi és akkor megpróbáltam usb-vel azt felismerte magától, de ugye net az nem jön rajta. az integráltal nem csináltam semmit, de azt se ismerte fel
és az normális, hogy a modem mac címénél csak sok 0.0.0... van? -
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8921 üzenetére
Örülj neki, nekem behalt szerintem a VRAMom... Laptopban ez ép nem kellemes. Videómemóriát hsználó alkalmazásoknál (játékok pl) elég dúúrván texturahibázik. Most 10.6-os SnowLeo van fenn, azon ugyanez a progi csak nagyobb helyszínváltás után fagy ki videóhibával (szétesik az egész kép). Kész anyagi csőd nekem ez a hónap
-
rooney8
aktív tag
na sikerült életet lehelnem belé :d minden megy, kivéve a net -.-
most már zölden világít, nem is ír ki semmi hibát, de safari mégse hoz be semmit. tuti az ip cím kiosztással van valami, mert teljesen mást ad a mac mint a win... -
rooney8
aktív tag
válasz
belinea1971 #8919 üzenetére
húú ezt majd kipróbálom, köszi
-
belinea1971
csendes tag
Akinek nem megy a billentyüyet.
As many have noted, passwd root does not work and, consequently, the first launch of the PS / 2 pass fail
CODE
cd / System / Library / CoreServices / Setup \ Assistant.app / Contents /
sudo nano Info.plistAt the end of the file comes with an array of key pages of the installer when you first start.
Delete:
<string> DeviceSection </ string>
<string> KeyboardTypeSection </ string>
Save the file (Ctrl + O), reboot and the installer will no longer look for USB / Bluetooth keyboard - you can safely pass the installation.
Nekem igy müködik. -
odessa32
tag
Otthon jo idö van?? Itt havazik. Holnap sielek.
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8913 üzenetére
Lion telepítőt elkészíted úgy, mint ahogy Tony írta. Este feltöltök egy kextcsomagot, elmondom akkor mit csinálj vele.
Ugyanezzel szívtam, mert a laptopomon a bill meg a tapipad PS2-es csatlakozású, nekem is mindig sírt a Lion, de laptopba ugye nem olyan egyszerű billt cserélni, ezért megoldottam.
Megyek vissza melóba, jövök 1-2 óra és felrakom...U.i.: Én is szerettem volna anno egy olyan billt... Megvettem, használtam 2 napig, azóta a sarokban fekszik, ahova dobtam... Ritka egy sz@r rajta gépelni...
-
rharta
tag
Ez is csak fekete képernyő a "mounted" felirat után. Asszem feladom, köszi minden esetre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest