- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lama_lamm
aktív tag
iBoot-ot honnan lehet még leszedni a tonymaxx86-on kívül? Mert nem kapok aktiváló emailt az accountomhoz...
-
makraipeter1
tag
Na megkérdezem én is
Szóval adott egy gép:
MSI P35 NEO-F (szóval P35 chipset)
E3200
2GB
GTX260
Van egy 10.6-os "eredeti" lemezem, és mivel simán nem bootolt (miért is bootolna), megpróbáltam iBoottal, de azzal sem ment. (forgó almánál egy kis X megjelenik az alma teteje körül).
Mit tudok ezzel csinálni? -
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Erre a konfigra fel lehet tenni OSX-et?
Gigabyte P35C-DS3R
C2D E8500
Ati HD5830 1GB
2x2 GB Geil DDR3 1333
Sata vinyó, de ata dvd olvasó (vhol láttam, hogy csak satással lehet, ez igaz?)Köszi előre is.
-
Lenry
félisten
szerintem a kettő együtt. a BIOSban van olyan opció, amivel tudom kapcsolni, hogy detektálja a pendriveokat POST alatt, enable-n kifagy, disable-n nem, de ekkor ignorálja a pendriveot.
most abban reménykedek, hogy más pendrive-okkal együtt fog tudni működni...ha mégse... lehetséges ezt a pendriveos telepítőt így, a leírás végén lévő állapotban, Chameleonnal, stb-vel patchelve DVD-re írni? mondjuk a Disk Utiliy Restore-jával? vagy ez már nem férne el egy DVD-n? vagy ez így egyáltalán nem is működne?
-
Lenry
félisten
rápróbáltam az én itthoni gépemre, itt persze elindult a telepítő
igaz, nem gond nélkül, mert elakadt a [ PCI Configuration begin ] résznél, de gyors Google után kiderítettem, hogy boot flagként meg kell adni az npci=0x2000 és innentől hiba nélkül eljutott az installerig.
tovább nem mentem, mert egyrészt nem erre a gépre akarom felrakni, másrészt meg nem tudott mit kezdeni a PS/2-es egeremmel, úgy meg azért még egy OS X-et is kényelmetlen kezelni -
Lenry
félisten
faxomkivan
megcsináltam a leírásod alapján. magam mellé költöztettem egy Mac Minit (így már 3 gép, 3 egér, 2 billentyűzet és 2 monitor van az asztalomon. egyre kevéssé férek el
) megcsináltam a bootolható pendriveot, erre hol vérzek el? hol? hogy ha ez a mocskos pendrive be van dugva a célgépbe, akkor kifagy a boot még a RAM számolásnál
persze senkinél se volt még egy pendrive, amit ki tudtam volna próbálni, így megint tolódott egy napot... pedig de jó lett volna megcsinálni, mert még Windowst is kell tenni rá, meg dual-bootot állítani. na persze az már sétagalopp lesz, de akkor is idő...
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok, tudnátok segíteni egy picit?
Van nálam ~1 éve egy (elvileg eladásért itthagyott) Fujitsu Amilo PA1510-es notebook. Nos, ezen régen volt OSX86 telepítve, emlékeim szerint 10.5.6, csak Windows-telepítés miatt kénytelen voltam legyalulni a HDD-t, a partíciót is töröltem (sajnos).
A gépben ATI Xpress 1100 GPU, SB450 chipset, Atheros 5005G WiFi-modul, Realtek RTL8139 PCI lankártya, AMD Turion64 x2 TL-50 @ 1.6GHz CPU és egy 1280x800 felbontású kijelző van. (Plusz kártyaolvasó, FireWire... de ezekre meg nincs túl nagy szükségem.)
Régen tök jól futott rajta a Leo, kernelpánikot még nem láttam rajta plusz a natív felbontás is megvolt, plusz az (általam próbált) összes hardver ment a gépben. Most ugyanezt meg szeretném csinálni újra, lehetőleg SL-el (és abból a frissebbel, ugye az AppStore miatt) ésvagy Lion-nel (kósza ábránd mondjuk ez), tudnátok segíteni?Aránylag fontos is lenne... a tulajt kérdeztem róla hogy miket telepített, milyen disztróból de nem tudott válaszolni rá, gondolom elfelejtette.
Ezért kéne a segítségetek, persze ha tudtok csak akkor.
-
Teng
aktív tag
Az eredeti Lion 3.4GB vagy 3.49GB? Mert két változat lelhető fel az interneten..
-
HuBaD86
csendes tag
Sziasztok!
Már jó ideje szenvedek, mert sehogy sem akar összejönni OS X-et varázsolni a laptopomra (Asus F3E-AP217). Bújom a fórumokat de nem igazán járok sikerrel...
A következő üzenetnél megáll a tudomány, semmire nem hajlandó a gép, csak kikapcsolni tudom:
"MAC Framework successfully initialized
using 10485 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers"A telepítéskor próbáltam már többféle dolgot is kijelölni, de a legtöbb esetben kernel panic volt az ügyeskedésem vége...
Az egyedüli verzió ami hajlandó eljutni a telepítésig az az iDeneb... Szereztem már be retail verziót, iatkos-t... de csak az iDeneb hajlandó elindulni.
Proci: Intel(R) Core(TM)2Duo CPU T7250 @ 2.00 GHz
Chipset: GM965
Memory: 2Gb
Video: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset FamilyTudnátok tippet adni, hogy mit tegyek, hogy hajlandó legyen elindulni a rendszer?
A segítséget előre is köszönöm!!
B
-
Njoci
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hónapja használok snow leo-t amd-s asztali gépen. Most egy szintén amd-s laptopra szeretném felrakni (acer 5536). Ezen azért több eszköz található (wifi, touchpad, 5.1es hang, gyorsgombok stb). Mire számítsak, esetleg valaki használ hasonló aceres laptopot?
Másik kérdés hogy hozzávetőlegesen mikorra várható hogy lion is futtatható lesz amd-n? -
ko9
addikt
Épp ezaz, hogy nincs egy gépre se tervezve
Semmit nem ad hozzá a gyári telepítőhöz. Ez pedig a probléma. Tapasztalat, hogy sokan elég régi FakeSMC-t meg ilyeneket használnak, amit ha nem frissítenek Lionosra, akkor KP lesz az első bootból.
A Kakewalk ebből a szempontból jó megoldás. Én azt csináltam, mikor Lion telepítés volt a cél, hogy Kakewalk-al megcsináltam egy pendriveot, randomra kiválasztottam egy alaplapot, miután felrakta a penre, kicseréltem a DSDT-t a sajátomra. Eredmény: Tökéletes telepítés, hibák és KP nélkül, ment minden elsőre. -
ko9
addikt
Amennyiben nincs Pendriveod, akkor ez a te barátod
-
Jacc79
csendes tag
Erre gondolsz? Lion GM telepítése Pendriveról!
Nekem nincs pendrive-om, DVDről is tudok telepíteni?
Ugyan ez a leirás jó hozzá?
A lion amit letöltök, mi legyen a kiterjesztése? Ha nem DMG? -
ko9
addikt
Üdv!
Úgy vagyok vele, hogy fölös mindenféle mókolt DMG-vel küszködni. Kitudja mit hagytak ki belőle (véletlen vagy direkt stb). Ha te csinálod magadnak a telepítőt akkor legalább tudod mit csináltál, és kizárható a release-hiba.
Legjobb megoldás -szerintem- az lenne, ha azt a leírást követnéd, amit pár hsz-el feljebb linkeltem.
A géped meg nagyon is jó Lion futtatásra. -
Jacc79
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.
Szeretném a Liont fölrakni a gépemre.
A kérdésem az lenne, hogy sztetek van-e értelme küzdenem?
Jelenleg SL van fönt 10.6.3 retail, 10.6.6 combo update.
Ez hibátlanul fut, minden tökéletes.
Láttam Lionnak dmg-s verzióját, ezzel simán lehet frissíteni?A konfig.
Deszka: Gigabyte P43T-ES3G
Chip: Intel® ICH10
AUDIO: Realtek ALC888
Proc: Intel core 2duo E7500
LAN: Realtek 8111D
RAM: 8Gb DDR3 ram
VGA: Gforce 8800GTS -
Lenry
félisten
1. ez volt épp DVD-re írva.
2. ha Liont fel tudom ezen módszerrel tenni egy pendrive-ra, és arról telepíteni, megspórolva egy DL lemezt, akkor dobom is ki a mostani rendszert... -
ko9
addikt
Persze lehet.
De ha felrakod a CU-t, újraindítás ELŐTT mindenféleképpen futtass egy MultiBeastet (ne a legújabbat, azzal tapasztalatom szerint csak a gond van, 10.6.7-hez bőven elég a 3.7.2-es, az is fennvan TonyMac letöltési oldalán).
2 kérdés:
1. Miért Hackli, miért nem Retail?
2. Lion? -
-
curvedpin
tag
válasz
curvedpin #9048 üzenetére
Meg 1 miért nem látom finderben a snow leopard particiot? Elég idegesítő h be kell menni diák utilitybe és reveral in Finder
Más hogy tudom kitenni az asztalra a hddk ikonjat? Hogy kint legyen a snow leopard az adat meg stb és hogy tudom atnevezni a snow leopard particiot lionna?
Köszi amúgy sikerült csak néha elmegy a ps2 -
curvedpin
tag
Elkezdtem keresni de nem találtam tudom hogy beszélgetek erről... Hogy kell megcsinálni a visszafelé gorgetest?
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
nos.
-x PCIRootUID=1 busratio=21 kombóval sikerült felraknom egy 10.6.2-t (mert ez volt épp kiírva)
minden teljesen jól működik, kivéve, hogy 1024x768-nál nem lehet feljebb tornászni a felbontást, mivel nincs VGA driver.HD5750-ről lenne szó, de itt elakadtam. itt találtam megfelelőnek tűnő kexteket, de nem engedi betölteni
honnan vagy hogyan tudnék megfelelő kexteket vagy drivert tölteni, hogy ne kelljen újratelepíteni egy másik OS X-szel?
vagy egy frissebb OS X out of the box menne vele? mert akkor nem szórakozok vele, hanem holnap reggel formázom is le...
-
Máté94
addikt
válasz
lorika1992 #9040 üzenetére
Net kext fenn van?
-
nemetzee
csendes tag
töröltem de nagy változás nem történt
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2,66 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Processor Interconnect Speed: 33.5 GT/s <- ez kicsit gyanús ?MSR tools kifagy, de ha éppen megy akkor nincs GHz változás (32bit-modban)
egyéb megoldás?
és köszönöm az eddigi segítségedet! -
lorika1992
csendes tag
Srácok help ismét
Felraktam a Snow Leopardot (A telepitésnél kipipáltam a drivereket is hogy feltegye) Látszólag minden tökéletes, de valamiért nem akar csatlakozni a netre
Kiválasztom az ethernetet, aztán PPPo.. , aztán beirom a felhasználónév/jelszó =csatlakozás és egyszerüen nem akar csatlakozni
(ja és még egy dolog hogy mikor elindul a rendszer akkor 1-2 progi nem indul el valami security settings miatt
azt hiszem hogy pont a háló kártya driverei, de viszont a kártyát meg szerintem felismeri mert akkor nem lenne az internetbeállitásoknál(csatlakozásnál) az a lehetőség hogy ethernet
-
nemetzee
csendes tag
boot.plist -be p/c state benne van, és leszedtem nullCPUManagert -> restart
kernelpanic
appleIntelCPUPoweManagment -nél megált...DSDT- megnézed ?, nézegettem de nem találtam cpu-rol infot, ha jól láttam..
-
nemetzee
csendes tag
egyébként sztem rá jöttem miért nem megy ébredés..
„Secure Virtual Memory: Enabled”-lionál default
és nem tudom hol lehetne kikapcsolni...
incorrect image signatureés még egy kérdés, speedstep-et hogy lehet beüzemelni lion alatt?
• DSDt szerkezstésével , p-states meg c-states?
• Intel i5 560M (1gen) 2.66 GHz Cpu van.
nem igazásn értem hogy kellene...•DSDT-van <-nem én késztetem.
•p és c state <- gondolom Hz és V lehet,de nem vagyok benne biztos.valki tudna segiteni, nagyon örülnék neki ha menne speedstep , elöre is köszönöm?
-
Lenry
félisten
ez a módszer használható arra is, hogy retail lemezt írjak így pendrive-ra, aztán iBoottal telepítsem azt?
-
curvedpin
tag
oké most minden 100%
Namost az lenne a kérdésem, ha xmove-al telepítem a liont akkor a kextek is megmaradnak? (a slre rakva) mert nekem azért nem megy fel a retail, mert bootol meg minden, csak a végén nem látok semmit mert tök fekete a kép. ilyen hülye 4870em van vapor vagy milyen és ezért CSAK az iantares 4870 kextje jó hozzá, meg a multibeasté na akkor ha felrakom a Liont jó lesz? mert ha látok vmit a képernyőn, akkor már minden ok -
ko9
addikt
Csak kéne csinálni egy ISO-s Lion telepitőt...
-
lorika1992
csendes tag
Akinek esetleg hasonló problémája lenne: www.kexts.com
-
lorika1992
csendes tag
Köszön a segitséget
Már találtam is drivereket!
-
lorika1992
csendes tag
http://www.clearanceclub.com/products/8959-VAIO-VGN-NR120E-S
-
curvedpin
tag
Valaki tud egy mac app storeos MŰKÖDŐ Liont kalózöbölből?
-
curvedpin
tag
válasz
lorika1992 #9002 üzenetére
Sajnos a VAIOk nagyon antihackli gépek esetleg ha leírsz pontosabb specifikációkat a wifi/ethernet/hang cuccokról akkor tudnak az emberek segíteni, mert mindenki lusta megnézni a cucc gyártói oldalát
Szerk:
Most olvastam végig még 2x szóval a macosx kexteket, azaz kernel extension fileokat használ, ez teljesen inkompatibilis az összes windowsos társával, ezért a legjobb szerintem a google: hardver neve+ kext+ enter kombináció
ezt felkell telepíteni amihez rengeteg program van pl: kext helper, kext utility, kext wizard csak hogy néhányat említsek -
lorika1992
csendes tag
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni! Van egy Sony Vaio VGN-NR120E Laptopom,(2Gb rammal) feltelepitettem az os x Leopradot,(Csak azt, szoval windows nincs rajta!) minden tökéletesen megy és szépen fut a rendszer! De viszont semmiféle drivert nem adott a rendszer, még ethernet/wifi drivert sem :/ Szoval igy használhatatlan a rendszer mivel még az internetet sem tudom beállitani hogy esetleg ott hátha találnék drivert vagy valami megoldást. Ebben kérnék segitséget hogy honnan tudnék drivereket letölteni hozzá vagy esetleg a windows-os drivereket átkonvertálni os x-re... Előre is köszi! Üdv:lorika1992
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Parfüm topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo 14 Thinkpad X1 Carbon G9 WUXGA IPS i7-1185G7 vPro 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest