Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyuska74
tag
válasz
WonderCSabo #99 üzenetére
köszönöm a segítséget.
a flac-et sikerült a módszereddel telepítenem.ez után már a foobar programmal is lehetett flac-be konvertálni a .cue/ape fájlokat.
aztán már csak ki kellett írni az ashampoo burning studioval. ez alapból ismeri a flac-ket.köszi
-
WonderCSabo
félisten
válasz
petyuska74 #98 üzenetére
Na. Szerencsére mindkét problémádra tudom a megoldást.
A cue sheet:
Töltsd le és rakd fel az Exact Audio Copy programot. Ez a progi FLAC használóknak elengedhetetlen.
Így tudod szétvagdosni cue sheet alapján a .wavot.
FLAC:
Töltsd le a mscomctl.ocx fájlt. Ezt a fájlt másold be a c:\windows\system32 -be. Nyiss egy rendszergazdai parancssort. (Start menübe írd be: cmd és Ctrl+Shift+Enter) Írd be a parancssorba: regsvr32 mscomctl.ocx . Ezután már fel tudod installálni a FLACot.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
letöltöttem egy cd-t cue + hozátartozó .wv fájllal.
Mivel egyben van az egész lemez, nem tudom hogy szedjem szét részekre és írjam ki.
A Medieval cue media splitter szétszedi ugyan, de a formátum marad, jó lenne ha pl. FLAC-be lehetne valahogy konvertálni.
ez igaz arra is ha esetleg valamit .ape formátumba töltenék le.Más: Windows 7-re nem tudom feltelepíteni a FLAC codec-et, hibaüzenetet ad.
Tudna valaki segíteni?
üdv
-
WonderCSabo
félisten
Tegnap óriási felfedezést tettem. WMP-t használok, mert a Libraryje nagyon bejön,csak ugye kevés formátumot támogat. Van rengeteg FLAC fájlom. Ezeket WMP Tag Support Extender Plugin és OGG Codecs segítségével frankón le tudom játszani, de volt egy nagy bibi. Se a FLAC fájl hosszát nem írta ki, és seekelni sem lehetett...
Nemrég olvastam, hogy megjelent egy új WMP tagolvasó plugin, a WMP Tag Plus. Írták, hogy milyen jó, tud ezekbe az extra formátumokba taget beírni, ÉS kiolvassa a FLAC fájlok hosszát ezzel lehetővé teszi a seekelést. Kipróbáltam, és működik! Az összes többi Tag olvasó plugint le kell tiltani, és újraolvastatni az egész Libraryt, hogy működjön.
Már csak azt kéne megoldani, hogy egyik PC-mről tudjak streamelni a másik PC-be FLACt WMPben és sínen vagyok.
Remélem segítettem ezzel vkinek.
Üdv.
-
KMT
addikt
válasz
petyuska74 #95 üzenetére
Igen, a flac-et tudja kezelni, az ape-t szerintem nem. De a legjobb, ha audio cd írása előtt mindent manuálisan wav-ba konvertálsz.
-
KMT
addikt
válasz
petyuska74 #93 üzenetére
Minek kéne lejátszania egy íróprogramnak? Szerintem túlbonyolítod.
-
KMT
addikt
válasz
petyuska74 #91 üzenetére
Nem elég, ha csak azok a programok játszák le, amiket használsz?
Goldwave-vel, vagy Adobe Audition-nal szét tud bontani számokra. De ha van .cue fájl, akkor azt behúzod foobar-ba, és vele konvertálod át számokká. Lejátszásra amúgy is a legjobb a foobar.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
végigolvastam a fórumot de még mindig nem teljesen világos minden, elnne egy pár kérdésem, remélem tudtok segíteni:
1. szeretnék feltelepíteni egy önálló flac codecet ami segítségével a lejátszó programok le tudják játszani a flac formátumot. itt arra gondolok, hogy létezik-e egyáltalán ilyen, ami segítségével nem egy specifikus program, hanem (majdnem) minden lejátszó le tudja játszani.
2. ugyanez igaz az ape formátumra is.
3. nero 9-en kívül használnék ashampoo burning studiot is flac-ből cd-re konvetráláshoz.
Illetve szeretnék egy olyan programot ami az egyben lévő foirmátumot tudja külön zeneszámokra osztani és azt kiírni cd-re.ha a fórumban már benne volt a válasz de nem tudtam kibogarászni akkor elég ha a hozzáőszólás számát megírjátok a kérdésem számához.
a segítséget előre is köszönöm.
-
winhate
őstag
Csao
Zenei formátumok között konvertálás:
dBpowerAMP: [link]Archiválás ,Burn
Burrrn programmal: [link]
Kicsi ,ingyenes, gyors ,könnyen kezelhető audio cd író program. Alapból ismeri az ape,flac,ofr,shn kiterjesztéseket. 1*-esen is tud írni megfelelő nyersanyagra.Nero pluginokkal: http://NeroPlugins.cd-rw.org
APE: http://neroplugins.cd-rw.org/files/nxmyape.zip
FLAC: http://neroplugins.cd-rw.org/files/nxmyfla.zip
SHN: http://neroplugins.cd-rw.org/files/nxmyshn.zip
Legalább Nero Burning ROM 5.5.9.0 vagy frissebb verzió szükséges a plug-in-ekhez
Nero 5.x esetén: másold be a *.zip tartalmát a ...Ahead/Shared/AudioPlugins könyvtárba
Nero 6.x esetén: másold be a *.zip tartalmát a ...Program Files/Common Files/Ahead/AudioPlugins könyvtárba
a plug-in elso két betujánek nx-nek kell lennie, mivel csak így ismeri fel a Nero (alapból így van a *.zip file-ban)Veszteségmentes formátumok készítése (Grab)
ExactAudioCopy (EAC) programmal
Letöltés: ftp://fx1.hrz.uni-dortmund.de/sw_data/su0165/EAC/eac095pb5.zip
Hivatalos oldal: http://www.exactaudiocopy.de/
(100%-os eredeti minoségű kópiát csak ezzel a programmal csinálhatsz) Nagyon profi grabber program ,kissé nehézkes beállitani hogy minden olajozottan menjen ,de megéri.
Belövésről pl. itt: http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t30959.htmlAudiograbber nevű programmal, ha fenn vannak az APE, FLAC vagy SHN codec-ek, amiket a hivatalos oldalról lehet leszedni. gyk:
APE: http://www.monkeysaudio.com/files/MAC_399F.exe és
FLAC: http://cyberial.com/flacinstaller.asp
SHN: http://www.softsound.com/wsh23b32.EXEEasy CD-DA Extractor
Gyorsan fejlődő ,mindent egybe program: Grabbel ,konvertál ,pörköl. Könnyen kezelhető fizetős progi ,kezdőknek tökéletes. http://www.poikosoft.com/Eredetisgvizsgálat (béndzsa mp3-ból átkonvertált fake file-ok kiszűrésére)
auCDtect programot szedjétek le a http://www.true-audio.com/site.download oldalról (ezzel pl .ape ,.flac file-okat lehet megnézni)
Tau Analyzer : http://www.true-audio.com/ftp/TauAnalyzer-setup.exe (amennyiben már ki van írva audio cd-re a zene)
Audiochecker : http://download.terminal.hu/dl.php3?id=14384Ha van .ape vagy .flac file-od, de nem vagy biztos benne, hogy az valóban cd-ről készült-e vagy csak mp3-ból lett kreálva akkor annak a megnézésére alkalmas a program. Egy jótanács, mivel még csak 1.1 a verziószám így a mappában található összes file-t megnézi (igencsak max procihasználat) ezért érdemes csak 1-1 file-t berakni a tesztelendő mappába. Késobbiekben információim szerint ez úgy fog módosulni, hogy a mappában található legkisebb vagy max 2 legkisebb file-ra fogja végrehajtani az algoritmust. Valamint a következo verzióba várható még, hogy a logolás abba a mappába történjen ahol az ape file-ok vannak. Ha esetleg megoszt az ember akkor ezzel is tudja bizonyítani, hogy nem zsákbamacska amit árul.
Összegzésképpen amit meg kell jegyezni } eac,fb2k,burrrn[C][C][/C][/C]
-
kuki_muki
csendes tag
Sziasztok!
Biztosan feltették már előttem többen is ezt a kérdést, de ha nem gond megismételném: adott egy albumnyi FLAC file, amit a FLAC frontenddel dekódoltam WAV-vá. Ezekből szeretném a lehető legjobb minőségű mp3-at előállítani, hogy tudjam hallgatni a hordozható mp3 lejátszómon is (Sony NW-E003F). Melyik programot érdemes használnom? Cél mindenképpen a lehető legjobb minőségű végeredmény. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
honfoglalo
senior tag
válasz
honfoglalo #86 üzenetére
Megoldódott.
418 MB -> 429 MB, Tankcsapda, Agyarország. -
honfoglalo
senior tag
válasz
asadasad22 #85 üzenetére
Ok.
És milyen programmal tudnám, mert mindehol a dBpoweamp-ot láttam, de az nem működik, ha Apple Lossless-t váalsztom, azt mondja töltsek le egy encodert, letöltöm, fölrakom, és ugyanazt írja ki megint.. -
asadasad22
őstag
válasz
honfoglalo #84 üzenetére
sztem mind2 lossless, igy nincs minosegkulonbseg, emiatt okosabb konvertaloval nem szabadna romlania a minosegnek..
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
A kérdésem, hogy a FLAC és Apple Lossless között minőségben van különbség?
Milyen programmal lenne érdemes egyikből másikat készíteni?
Ha oda-vissza konvertálom őket, akkor romlik a minőség? -
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide kellene irnom,de hátha tudnátok segiteni.
Letöltöttem ezt a XRecore konvertáló programot de nem tudom használni.
Akármilyen fájlt akarok konvertálni nem tudja,azt irja hogy : Audió információ kiolvasása sikertelen, és legtöbbször Hiba Kód=41-es hibát hozza.
Mi lehet a baj? -
mzso
veterán
Hogy más formátumba konvertálj/tömöríts. De veszteséges formátumból(mint az mp3) veszteségesbe konvertálni értelmetlen mert csak plusz információvesztést okoz, nem lehet visszanyerni ami már elveszett. Ha jobb minőségű mp3-at akarsz akkor veszteségmentes formátumból kell konvertálnod.
-
whiskeys
őstag
válasz
asadasad22 #80 üzenetére
Akkor miért vannak a konvertálók?
-
whiskeys
őstag
Sziasztok. Lenne 1 kérdésem. 192 kbps zenéből /mp3/ lehetne valahogy jobb minőségü /mp3/ zenét csinálni, hogy lehessen hallani is a változást? /mp3 lejátszóba, telóra kellene/ Köszi.
-
valory
tag
Sziasztok,
szeretnék FLAC-et mp3-ba konvertálni, ezt meg is oldja az Easy CD-DA 12 progi, de ez csak joint stereoba konvertál, sehol nem lehet állítani, hogy joint stereo, vagy stereo (stereot szeretnék, mert ugye az jobb mint a joint stereo). Van erre valami progi, ami esetleg tudja? vagy ne bajlódjak és hagyjam joint stereoba?
Segítségeteket előre is köszi!
-
Tristis
őstag
válasz
ph_robchee #74 üzenetére
No ha már mindenki tényleg ennyire ajánlja nekiesek én is. Legalább meglesz a törzsfejlődés. Winamp-->Jet audio-->Foobar. Úgy is utáltam, hogy egyik sem szabható testre igazán... Kössz a tanácsot!
-
Tristis
őstag
Senki sem ajánlja a Jet Audio-t? Hogy-hogy?
-
törölt tag
ez messzire mutato tema. nem azert szoktak javasolni a minel alacsonyabb sebessegen valo irast, mert flac-bol konvertaltad. vannak akik amellett vannak h nagy altalanossagban az alacsony sebessegen irt audiocd-k szebben szolnak, mint a gyorsabban megrajzoltak. masik topic
esetleg nezz utana v teszteld le h adatot milyen sebessegen ir a legjobban az irod es probald ki azt a tempot is. vagy hagyd a csudaba az egeszet es ird meg 8x-an -
ProdyG
őstag
ha flac-t akarok kiírni audio cd formában, akkor valóban számít az, hogy hányszorosan írom a lemezt? mintha valaki egyszer azt mondta volna, hogy minél lassabban kell írni. én személy szerint ezt hülyeségnek tartom, ha a lejátszó tudja olvasni a 10x-esen írott audio lemezt, akkor miért ne lenne hibátlan? cáfoljatok...
-
Motion_Blur
félisten
Köszi, ez a Foobar tényleg frankó
-
válasz
manutdzoli #62 üzenetére
a legfrissebb winampot?
MOD: jujj megelőztek
-
bzoley
veterán
válasz
Motion_Blur #63 üzenetére
Pl. Foobar boldogul vele könyörgés nélkül.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #63 üzenetére
Akár Winamp is, mert van hozzá plugin. A Wavpack csomagban is benne van.
-
Motion_Blur
félisten
.wv kiterjesztést mi tud lejátszani?
-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
Mit kell feltelepítenem,hogy winamp alatt tudjak loseness zenét lejátszani? -
cannyon
aktív tag
Easy CD-DA Extractor 11.0.3 (Build 2) ezzel oly könnyedén lehet flacbol minden féle formátumba konvertálni szal csak ajánlom
-
rakal
senior tag
válasz
asadasad22 #58 üzenetére
Nem akarok vitatkozni egy őstaggal,tényleg.
Számomra csak az világos,hogy FLAC képes MP5 lejátszót még életedben nem próbáltál,
egyszerű előítélet,amit írsz,sorry.
Részemről a vita lezárva. -
asadasad22
őstag
nem ellened vagyok. csak a hülyeség ellen vagyok..
a márkaboltos tipped pedig eléggé messze áll a valóságtól, főleg, hogy nem is említettem meg, hogy sony-t kéne bárkinek vennie, az csak az egyik jó alternatíva lehet a sok minőségi gyártó közül. amiről te beszélsz, az nem ilyen. amiről te beszélsz, az nem márka, nem alternatíva senkinek, aki kicsit is tájékozott. senki sem reklámozza, nincs garancia, nincs hivatalos támogatása, hivatalosan szinte nem is létezik, mert pofátlan hamisítvány az összes ilyen, a tudatlan vásárlók megtévesztéséből élnek. -
rakal
senior tag
válasz
asadasad22 #56 üzenetére
Látom,rám cuppantál,mint a CIA!
Egy jó fülhallgatóval nem szól az rosszul,,hidd el.
Már kezdek gyanakodni,hogy Sony márkaboltban dolgozol,és mindent megteszel a cégért a kínai noname-k ellen,de sebaj,mindenki vegye,ami neki jó.és gazdaságos. -
asadasad22
őstag
így van, 2 gb memóriára már majdnem 4 db album elfér flac-ban, minek is konvertálgassunk? de ha 16 gigáról beszélünk és 32 albumról, az sem elégíti ki mindenki igényét. egyrészt. másrészt egy huszadrangú kínai minőségtelen ótvarfos kínai gyártó újabb gagyi lejátszóját magasról mindenki leszarja, akinek bármiféle igénye van a minőségre, majd ha akik számítanak, megfelelően nagy memóriával rendelkező flac lejátszókat dobnak ki, és ezeknek az elterjedési globális lesz, és mindenki 30ezres fejlallgatóval fog járkálni és erősítővel, hogy meg is hallja a különbséget, akkor beszélhetünk arról, amiről beszélsz. abból a fos wayteq-ből szinte biztos, h ki sem jön semmiféle különbség ha flac-ot használsz.
-
rakal
senior tag
-
wíd
csendes tag
HÁ miazhogy empéhárom játékos, HE?!Mingyá hozom a flac lejátszómat, az itt a menő,he. komolyra fordítva(már amennyire lehet) nézegettem az mp3,mp4 lejátszópiacot, és biza nem nagyon találok olyat, ami szeretné a flac-ot és jó árban van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest