- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
default.
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem pár flac-mp3 konvertert, és mindegyiknél előfordult egy probléma:
előfordul, hogy egy album konvertálása után egy-egy számot nem konvertál át.
ilyenkor berakom kézzel azt az egy számot, rányomok a konvertálásra, 2mp múlva végez vele, magyarul nem csinál semmit. nincs is kimenő fájl, tehát nem is hoz létre mp3 fájlt.
az eredeti flac fájl sértetlen, le tudom játszani, csak átkonvertálni nem.ez mitől lehet?
van olyan program (akár fizetős is) ami nem csinál ilyeneket és jól lehet használni?
köszi szépen
-
válasz
makinen72 #245 üzenetére
Ha jól értem, CD-ket akarsz FLAC-ba konvertálni. Ehhez először be kell rippelni CD-ről, erre az Exact Audio Copy a legjobb, de jó beállításokat művészet megtalálni. Utána lehet az eredmény veszteségmentesen tömöríteni, erre már akár a foobar is képes.
-
makinen72
csendes tag
Sziasztok!
A foobar2000 ugyebár képes az APE és FLAC tömörítéseket kicsomizni/konvertálni,ha van mellé CUE fájl. Visszafelé is működik a dolog? Szeretném ugyanis a biztonság kedvéért megőrizni kis helyen a lossless albumokat a merevlemezen. A CD-re kiírt anyag ugye nem tart örökké...
-
zack
nagyúr
Srácok!
Segítséget kérnék!
Ahonnan eddig töltögettem Lossless-t az az oldal behalt (flacshare.net), és nem találok olyat ami kiváltaná. Ha bárki tud ingyenes vagy akár nagy adatbázisú fizetős megoldást kérem dobjom meg egy pü-vel...
Előre is hálás köszönet érte! -
válasz
WonderCSabo #240 üzenetére
A CD-TEXT UTF kodolast is tamogat. Mas kerdes, hogy a lejatszo is tamogatja-e.
-
törölt tag
Segítetek!
Orosz nyelvű komplett CD, APE formátumba másolva. Medieval CUE Splitterrel feldaraboltam, azonban a darabolás után a zeneszámok orosz nyelvű adatai (előadó, címek) nem jelennek meg megfelelően, nem tudom a kódolását beállítani. Hogy lehet az orosz cirill szöveget helyesen megjeleníteni? Hogy lehet egy adott szövegről megállapítani hogy az milyen kódolású? Netán van ilyen szoftver? (Windows 7-em van.)
A CUE Splitter minden cirill, orosz stb. beállításával kisérleteztem, de eredménytelenül. Hiába állítok be orosz nyelvű kódolást, nem jelennek meg a betük helyesen.A darabolt állományt CD-re szeretném kiírni, az eredeti orosz nyelvű CD-text felírásával együtt.
Köszi!!!
-
Lui76
őstag
válasz
WonderCSabo #237 üzenetére
Közben a feladatok nagyobb része sikerült , de a cuesplitter amit szétdarabolt annak a formátumát hol határozhatom meg , mert vmi .vw vmit ír és semmi nem nyitja meg ?
-
Lui76
őstag
szeretnék összerakni egy-egy számot több előadótól , cd-re autós felhasználásra ,de sajna a flac -et nem ismeri , vagy mp3-ba vagy audio cdnek írva kéne megcsinálno , mi a legegyszerűbb út?
Van mp3-am , Flac album ami számonként van (konvertálni tudom de az csak 120-as mp3-at tud) , meg van még egy darabban levő flac albumom amiről ki kéne vennem számot , vagy szétdarabolni... -
vili13
őstag
válasz
WonderCSabo #233 üzenetére
Konvertáláskor pl. a dBpoweramp vagy akár az Xrecode II is hajlandó átmásolni a tageket. A probléma ebben az esetben tudtommal inkább ott adódhat, hogy pont a wav formátum nem tűri a hagyományos id3 tageket, így nem is lesz benne ilyen, amit átírhatnál.
A helyedben ha wav-hoz lenne szerencsém, rögtön konvertálnám flac-ba akármivel, aztán ráengedném a TagScanner-t. Kellemes orosz program, a fájlnevekből is sokkal kifinomultabban dolgozik, de erre általában nincs szükség, mert általában akár ismeretlen albumok adatait is pillanatok alatt megkeresi és letölti, meg gyakorlatilag mindent tud, amit ebben a műfajban lehetséges. -
WonderCSabo
félisten
Köszi!
Nekem még frisebb verziók voltak meg. Pontosabban a Tagből.
Kiderült, h. csak a parancssort néztem tegnap este. Ott ékezet nélkül írta ki a kódolásnál, de a tagbe már jól írta bele. Szóval igazad van, télleg gond nélkül megy, köszi.
Szerk.: És azt meg tudom csinálni, h. a WAVok tagjeiből írja át a FLAC tagekbe?
-
vili13
őstag
válasz
WonderCSabo #231 üzenetére
Valószínűleg van megoldás, nekem ugyanis most így hirtelen gond nélkül belerakta az összes magyar ékezetes karaktert, az alábbiak segítségével:
FLAC frontend 1.7 + Tag + FLAC 1.2.1 (+ Windows 7 x64 + Winamp 5.581, az eredmény megtekintéséhez) -
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Gond van a FLAC Frontenddel, pontosabban a taggeléssel. A tageket fájlnévből íratom be a FLAC fájl tagjeibe. De az a gond, h. a magyar karaktereket nem ismeri, kihagyja. Van erre megoldás?
-
Czimby
addikt
Köszi szépen a segítséget!
Most töltöttem le a Nero 9-et, de akkor leszedem a 8-at is, hátha ezzel nem működik.
Töltöm a Medievalt és a plugineket is!
Ma már nem próbálom ki, de holnap délelőtt nekiesek, találtam jó kis FLAC albumokat!Baluka26 kipróbálom a Songbird-et is, köszi az ajánlást!
UI: Szeretném megköszönni mindenkienek a segítséget, sokkal egyszerűbb így már bevált progikat módszereket használni, mintha én próbálgatnám végig az összes programot és csak install/uninstall még a megfelelőt meg nem találom.
-
looser
addikt
Szia! Ezzel a programmal elsőként szedd szét számokra az egyben lévő flac/ape/wavpack stb. lossless albumot. Ha ezzel megvagy, itt letöltheted az összes plugint, ami kellhet a (nem is annyira) egzotikus audioformátumok kiírásához. Ez(eke)t kell a megfelelő helyre másolni. 8-as Neronál (xp esetén): C:\Program Files\Common Files\Nero\AudioPlugins
Ami még fontos lehet, ha egyszerűen drag&droppolod a számokat, lerendezi valamilyen elv szerint, de többnyire nem a számok sorrendjében. Így tedd a következőt: kijelölöd a jobb panelen a számokat (akár vegyesen többféle formátum is lehet együtt), jobb klatty-> másolás, bal panelen beillesztés. Ekkor rendben lesz a számsorrend. Hajrá -
Czimby
addikt
A topicot olvasva kipróbáltam a foobar-t, nem rossz tetszik.
Tudnátok ajánlani más lejátszó programot is?
Ami nem plug-in, vagy codec, hanem rendes különálló program?Valamint szeretném megkérdezni mivel tudok FLAC-t(van cue) Audio CD-nek kiírni?
Előre is köszi!
-
baluka26
veterán
Vágás-ha van cue fájl-akkor medieval cue splitter, ha nincs akkor próbálgatás+easy audio cutter
-
törölt tag
Nem kell semmiféle cue sheet. Csak mp3DirectCut.
Onizuka: Ha szegény forrásfile egyben van, akkor azt csak egyben fogod kódolni is. Utána már úgy vagdalod, ahogy akarod.
-
Onizuka
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy wv formátumból szeretnék mp3-at, azonban Xreode és Winamp+plugin esetében is az egész albumot tartalmazó állományból egy db mp3 filet csinál különálló számok helyett, ami nem okés.
Most vagy egy jobb progira lenne szükségem, vagy az alapállomány lett szarul kódolva - ez esetben van valami megoldás?Előre is köszönöm!
-
Anoulou
csendes tag
Sziasztok!
Sehol senki?? Már ketten várunk arra hogy valaki segítsen...
-
Anoulou
csendes tag
Sziasztok!
Olyan progit keresnék,amivel az egyberakott lemezeket, wav, flac, ape file-ok (sajnos nem minden esetben van hozzá cue file) szét lehet trackekre szedni,és egyúttal rögtön grabbelni is akár 320k-ba.
Létezik ilyen program,ami ezt megcsinálja,és pluszba még magyarul is tud?Köszi a segítséget!
-
katt777
félisten
válasz
WonderCSabo #204 üzenetére
És szerinted az audio dvd-n mi a fene van?
WAV, az elég veszteségmentes neked?
Lehet, hogy nagyobb, mint a flac v. az ape, viszont kissé több fér rá 1 dvd-re, mint 1 cd-re.
gyerecske: Tud az konvertálni is, vagy ha más nem, hát konvertálod wav-ba a fájlokat. Ha az asztali lejátszód jelzi a track-eket, akkor elméletileg a számok sorszámát is.
-
gyerecske
senior tag
Igen, lossless-hez kellene.A kijelzőn elég lenne ha csak a track szám lenne,meg hogy hol tart éppen,nem a számok címeire gondoltam, de ezeken a multimedia lejátszókon(pl.wdtv) nincsen semmilyen kijelző sajna, ezért kell a tv a zenehallgatáshoz is. Na én ezt szeretném kikerülni.:-)
-
katt777
félisten
válasz
gyerecske #199 üzenetére
Apollo Audio DVD Creator-ról hallottál? Az DVD-t ír, simán lejátssza bármelyik DVD-lejátszó. Keress rá a neten, ha érdekel. Max léptetned kell, ha vmit ki akarsz hagyni, de azt eleve fel sem kell írnod.
Na most, ha az kell, hogy kiírja, mit játszik le éppen, azt sztem nem teszi meg egyik asztali DVD sem, de hát csak tudja az ember, mit hallgat...
-
gyerecske
senior tag
válasz
WonderCSabo #200 üzenetére
Rá van kötve, de kell hozzá a tv is, hogy lássam mit játszik le és a plazmát nem szívesen hagyom állóképen sokáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest