- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Henker2 #5548 üzenetére
Talán itt találsz pár érdekes dolgot: [DTS cuccok]
-
Henker2
addikt
válasz
Kis zöld izé #5547 üzenetére
Te próbáltál valami jó tesztprogit rajta? Vagy tudsz valami jóféle zenei cuccot amivel ki lehet próbálni igazán?
-
Henker2
addikt
Tudtok DTS hangzású cuccokat valahol? Film, zene
Segitsetek már...
-
Henker2
addikt
válasz
Kis zöld izé #5543 üzenetére
Uhh! Én is meg vagyok elégedve a cuccal rendesen. Egy 16nm-es szobában van a kicsike elhelyezve. Ma teszteltem a cuccot az új ASUS Xonar D2-es hangkarimmal. Hát ez igen! Egyenlőre mondjuk csak MP3-at próbáltam rajta. COAX hama kábellel összekötve a hangari a SoundTouch-al. Eszméletlen. Olyan csengő hanghatás van, ezt leirni egyszerűen nem is lehet.
-
hossszú
őstag
válasz
Kis zöld izé #5543 üzenetére
Csak ne legyen nagyobb lelke mint a DFI lapomnak
azzal is jól kijövök.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
hossszú #5541 üzenetére
Szerintem pár szériahibás darabról van szó ami nem hinném, hogy fél tucatnál nagyobb mennyiséget jelent. Ha neked nincs vele gondod akkor örülj és élvezd a cuccot. De ne feledd, ennek a kütyünek lelke van!
Figyelj oda rá tisztítsd, ápold, ne küld szét. Meghálálja meglátod! Ennek a rendszernek a teljesítmény tartaléka az előnye. Ha megfelelően tudod használni akkor kiemelkedő cucc szerintem.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II #5540 üzenetére
Igen, ez szóba került már. Mármint többek között a te eseted is. Én 1 év alatt egyszer cseréltem benne biztosítékot azóta sincs semmi bajom a cuccal. Mondjuk túlfeszvédő a mai napig is bejátszik. Annyi, hogy mielőtt kikapcsolom a rendszert mindíg csumára leveszem a mélyet és a hangerőt. Nem tudom, hogy ez mennyire van kihatással a rendszer élettartamára, de rosszat biztosan nem fog tenni. Sem mély problémáim sem pedig ST háttérvilágítás problémám nincs. KOPP-KOPP! Amúgy pedig ki beszél itt házibuliról? Emlékezz a Creative S-750 Vs. Logi 5500-as csatára.
Az sem volt semmi. Nem véletlenül képezte vita tárgyát, a mai napig is azt vallom!
Nekem bejött a kis drágám!
Szeretem is.
-
hossszú
őstag
válasz
Turbolada II #5540 üzenetére
Ne fesd az ördögöt a falra
ezek a hibák általánosak v. egyediek?
Nekem bőven elég ez a mély is, a Geniuse sem volt több. -
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé #5535 üzenetére
Az a baj hogy itt sokan nem tudják mit jelenet a watt. Van egy Onyko TX-7630-asom, hozzá két darabonként 25kg-os hangfalam. Csináltunk vele házibulit egy kb. 80nm-es teremben, a hangerő kb. 1/2 és 2/3-mad között volt, iszonyatosan durva volt a hangerő és itt jön a csattanó, az erősítő 8 ohmon 2X70W-os. Nagyjából 2X50W ment folyamatosan. Szobai környezetben 2 perc után is garantált halláskárosodás lett volna.
*Gyere el ide, hallgasd meg a Z-5500-amat és megváltozik a véleményed. Biztosíték 3X, Soundtouch háttérvilágítás, gyengécske mély stb...
*A "kalap szar" Geniusról meg annyit hogy a 2,5 éves időtartam alatt amíg használtam semmi baja nem volt. Most is hibátlanul működik a szomszédban.
-
hossszú
őstag
válasz
Kis zöld izé #5535 üzenetére
Én is a fadobozos Geniusról váltottam a Z-5500-ra, nagyon nem bántam meg, nem egy kategória a kettő. A Logitech cucca jobb, sokkal jobb.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II #5534 üzenetére
Már megint ez a WATT mánia!
Te soha nem változol meg Lada!
Több mint egy éve megvan a cuccos és lekopogom, de semmi bajom nincs vele. A Genius meg egy egy szar, fos, hulladék! Értsd meg végre!
Nem is lehet egy kalap alá venni a két rendszert.... Azért, mert neked nem jött be a cuccos azért még nem kell lefikázni. Árában még mindíg a legjobb vételnek számít. Szvsz.....
-
Turbolada II
őstag
válasz
Gyurike #5503 üzenetére
A 45W néha több mint a 188W.
A torroid tápegység nagyjából 300W körüli a Logitechben mínusz hatásfok, mínusz 5 szatot is kell hajtani, mínusz 2X70W TDA7294-es híd hajtja a mélyet. A Genius 45W-os adata 100X korrektebb, mint a Logitech 188W-ja.Az meg hogy a szatok 60W-osak az egyenesen nevetséges. A valódi teljesítménye 5X12W, és a Genius szatjaiban a 2 hátsó szat (7cm) kivételével 10 cm-s hangszórók vannak, nem 13 cm-esek. A Genius 1/3 és 1/2 hangerő között még szépen szólt, csak afelett kezdett torzítani.
-
Henker2
addikt
Üdv mindenkinek! Régebben volt itt szó egy bizonyos teszt demóról, vagy progiról vagy miről. Amivel olyan hangzások kijöttek a Z-5500-ból hogy na!
Megvan ez még esetleg valakinek?
Mert szeretném én is kipróbálni az 5500-amat!
Köszi
-
Turbolada II
őstag
Helló.
06-1 777-48-53 Ezt a számot hívd. Szükség lesz a sorozatszámra és a PID számra is. Azt hogy érted hogy "puffog" a mélynyomó? Ha már felhívod őket nem kérdezed meg, hogy hallottak-e a "gyenge mély" problémáról? Nekem kis hangerőn teljesen élvezhetetlen a mély. Az előző 5.1-em (fadobozos Genius) rendszeresen leverte a szekrényemről a különböző számítógépes alkatrészek dobozait. A Logitech-el ez a mutatvány ritkán sikerül. -
MarKoo
addikt
Azt vettem észre, hogy "puffog" a mélynyomóm és mintha az egyik szatellitsugárzó is recsegne. A Logitechnek hova kell e-mailt küldeni a cserével kapcsolatban?
-
emre33
addikt
Hamarosan Z-5500 fogok vásárolni. Viszont szükséges lenne hozzá 4 darab álványra. Se az első, se a hátsó hangszórókat nem tudom felrakni a falra.
Hol lehet hozzá kapni? kösz
-
Kleroo
veterán
MEgtaláltam az oldalt:
A lényegi hsz:
"A minatvételi frekit meg lehet emelgetni, csak a fizika tökönszúr minket. Ahhoz, hogy 20kHz-en 16-bit clean legyél, tehát meglegyen a 98.5dB-es rendszerdinamikád, nos ahhoz 5ps, nemtévedés pikoszekundum(!) pontos időalap kell - ennyi lehet a kvarcod bizonytalansága meg a DAC-ban fellépő jitter. namost ezt az 5ps-ot márcsak atomórával lehet elérni, hőstabizott kvarccal úgy 40-50ps-t lehet, így jó esetben a 16 bitesnek ígért DAC-od bontása 20kHz-en roszabb mint 12bit. 96KHz-en már 2ps kéne, 192kHz-en meg 1ps. A 96kHz-16 bit clean már atomórával _se_ megy - szóval a 24/192k műszakilag nem több, mint parasztvakítás. " -
Skizz
addikt
wow közben trancetream-et hallgattam, és egyszer csak pattant egy nagyot a szub és lekapcsolt a cucc. wátáfákkizded?
utána simán vissza tudtam kapcsolni, szól rendesen.
-
Skizz
addikt
nagyon durva ez a második skin, kikapcsolva lilán világít a power gomb. amikor meg távkapcsolóval vezérlem akkor villan egyet pirosan és visszatér kékre.
-
Skizz
addikt
-
E-Maxx
tag
KX Driver/KX Project
Google a barátod. -
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II #5515 üzenetére
kx weboldalaa...?? hm
link? -
Kleroo
veterán
Igen értem mire célzol.
Szerintem nem tudta volna a logi ilyen ár mellett a fa burkolatot. Genius szintű fával(nem genius oltás, jóaz) pedig elég röhelyes lenne egy 80 ropis rendszer.
Nekem sikerült belőnöm a sateliteket. meg lehet találni egy ideális pontot, ahol még nincs "doboz" effekt, de még érezhetően (sokkal) felerősíti a középhangokat. pl a dobütések elég kemények lesznek(nagyon szép ,élethű,hangos)
Próbálkozz vele.Mivel hajtod, mert amióta x-fim van, azóta pláne nem harsonganak nekem(elején engem is úgy zavart ez a rikító hang) sőt, sztem tökéletes. -
fox4
csendes tag
nekem az egyik legnagyobb problémám az 5500assal, hogy a szatelitek túlságosan "harsonganak". nem hiába vannak a pici hangszórók is a komolyabb rendszerekben nagy (fa)ládában, mert azoknak sokkal jobb az akusztikájuk. a mély egyáltalán nem nyomja el őket, mert a teljesítmény azért ott an, de sajna az hogy minden irányból hallom a kizárólag élesen szóló hangfalakat, engem zavar. ha jobban keresgettek youtube-on, rátaláltok egy videóra, ahol a srác kitseréli a gyári ládát egy gagyi 2.0-ra. a különbség nevetséges(logi részéről). a másik meg, hogy a reflextső hátulra nyílik. ez szép, de nem jó
ha berakom sarokba a falról veri vissza azokat a hangokat és így dobozhangja van
de am nem leszólni akarom a rendszert , tsak hát ez van. nekem hiányoznak azok a középmély hangok a szatelitekből, mert hiába a mélynyomó nem kompenzálhatja teljesen azt, pláne hogy sokan nem tudják szakszerűen elrendezni a hangfalakat.. -
Gyurike
tag
Naszóval. Az egyáltalán nem negatívum, hogy nincs mély a szatelitekben, nekik nem is feladatuk, hogy legyen, nem is nagyon használnák ki. Sőt inkább pozitívum, mert a Geniusnál nagy hangerő esetén érződik, hogy torz mély is keveredik a zenébe, mivel a mélynyomó még megfelelően tolja a mélyhangokat, de a szatelitek már szenvednek. Szerintem nincs sávszűrő a szatelitekben. Méretből meg nem szabad kiindulni, mert bár a Geniusban 13 centis van, de az kutya közönséges papírmembrános hangszóró, a Logitechben pedig fáziskúpos, ami lényegesen jobb minőségű. Teljesítmény szintjén sem jelentkezik a méretkülönbség(a center 69, a többi 61 wattos). A mélynyomó hangja teljesen beteríti a szobát, nem fog hiányozni a szatelitekből. Még alacsony hangerőn is "átüt" a másik szobába. Érződik, hogy nem piskóta a rendszer.
-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II #5478 üzenetére
Mi a kamu az audigy 2 ben? oszd meg velem/velünk
egyik haverom mindig (próbál) oltani hogy mekkora hülye vagyok ezzel az x-fi musiccal miközben az audigy2 sokkal jobb(zs) -
Kleroo
veterán
Nem. nem torzít semmmit a jelen. Szépen fel tudja keverni 5.1-re
A z-5500 hangszóróiból valobín nem jön értékelhető mély, de ettől függetelenül jó a hangzáskép. ezt abból lehet leszűrni, hohy hogyha jól helyezted el a szettet és pl zenét hallgatsz, akkor az érzékeid azt hiszik hogy a mély a szatelitekből jön. ha el lenne dugva a mélynyomó, én el is hinném, hogy a szatokból jön
Így tehát a geniusban feleslegesen van mély, csak torzítja a többit.
A hangszórók mérete meg tökmindegy. pl most vettünk egy sony hifit 40ért, és a 16 centis hangszórói botrányosan "jelenítik" meg a számukra ideális hangtartományt. -
s7ry
tag
válasz
Gyurike #5503 üzenetére
Hm nekem első hallásra inkább negatívum, hogy nincs mély a szatellitekben, meg hogy kisebb, mint a Genius hangszórói, de szerintem nem véletlenül csinálták meg így. Legalább nem nyomja el a sok mély a magas és középhangokat...
Igen, jól olvastad...majd elszórakozgatok a berendezéssel
-
Gyurike
tag
Nem teljesen azt cseréltem le, mint amin te gondolkodol. Te a Genius SW-HF 5.1 5000 típuson gondolkolol, ennek 5x15W+75W a teljesítménye. Az enyém az elődje volt, a sima SW 5.1 Home Theater, ez 5x15W+45W a teljesítményű. Ráadásul az újabban már mások a szatelitek is. Hangzásra a kettő teljesen különbözik. A Logitech szateliteiben (ha jól tudom) 8.5 centis, fáziskúpos hangszóró van. Sokkal élesebben szólnak(ennek megzabolázására van a Night mode), mint a Genius, mélyei viszont egyáltalán nincsenek. Ez számomra pontosabb hangzásérzetet kelt, jó nézni a rendszerrel a Ryan közlegény megmentését
. A (régi szériás) Genius frontjaiban illetve a centerben 13cm-es papírmembrános hangszórók vannak, plusz egy-egy dóm magassugárzó. A Geniusnak nincs olyan éles hangja, kicsit kiegyenlítettebb és ha levettem a subról a hangerőt, még a szatelitekben is maradt valamennyi mély, illetve mélyközép. A mélynyomó is más világ, már eleve 45W kontra 188W teljesítménykülönbség, 16,5cm kontra 25,4cm méretkülönbség... További pozitívum, hogy mindent lehet a távirányitóról kezelni, nem kell felállni és a subhoz menni, ha állítani akarod a mélyet, vagy a centert. Ahogy olvastam, neked 18 m2-es szobába kellene. Ez egyáltalán nem akadály, én is kb ekkora területen használom. A lényeg, hogy igyekezz a hallgatás helyétől minél távolabbi sarokba tenni a mélyet, hogy legyen tér kiszólnia magát (kb 5 méter). Én nem arra használom, hogy házibulikat vezényeljek le vele, szóval nincs nagyon meghajtva. Szerintem megéri megvenni, én használtan szereztem be, de azért vettem meg, mert most volt rá pénz, ki tudja, legközelebb lesz-e. Annyit tényleg megér, hogy ott van a digitális bemenet, a dolby dekóder, a pro logic, a minőség, és a teljesítmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Robot fűnyírók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest