- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #263532 üzenetére
Es ne felejtsuk el, hogy mas a Rav4 benzinmotorja mint a Kuga-e. Eleve kobcentrie sem egyeznek, a hengerfej is mas... Mind a ketto Atkinson ciklusu kb ennyi az ossz hasonlosag a ketto kozott.
En tovabbra is azt mondom ne akarjunk okosabbak lenni a gyartonal. Ha masert nem a gari miatt...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #263525 üzenetére
Maradj az 5W20-nal, gondolom nem veletlenul tertek at ra. 0W-vel elobb felepul az olajnyomas az igaz de attol meg a kenes nem lesz megfelelo.
Gondolkoztam en is az 5W helyett a 0W olajon de a gyari mernokok jobban tudjak sztem mint en.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
válasz
radi8tor #263518 üzenetére
Enyémbe is 5w20 kell, persze az első számlán 0w20 volt, rikácsoltam is, hogy ezmiez... Aztán azt mondták, hogy véletlenül rossz cikkszámot számláztak, de jó olajat (5w20) tettek bele... (Tatabánya, ForTop...)
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
MC Pite
veterán
válasz
radi8tor #263461 üzenetére
Köszi
Majd valamikor kéne képet is csinálnom, mert egyelőre ennyire futotta; remélem jó idő lesz hétvégén.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz
radi8tor #263398 üzenetére
Mert el van/volt lustulva az egyik, nem a gyárból jött ki így.
A lerakódások miatt van, párszor leírtam a sztorit, 3 focus volt a cégnél, mindig azt hittük, higy a pénzügyesé az 1.4es, a többi 1.6. (Meg sok másik autónál is volt pár rendes kikormolás ami sokat javított hogy újra úgy menjen és fogyasszon mint újonnan.)Egy beüzemelésre elvittük (2* csehekhez, Tátrán át), után feléledt ez a fóka is, és a fogyi is apadt
.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz
radi8tor #263314 üzenetére
Aminél lejön a kupak, ott 10A esetén rendesen 'forr' a folyadék az akkuban. Zárt (gondozásmentes) akku esetén tartósan nem éremes ennyivel tölteni, mert levegőző van rajta, de ki is párolog egy adag elektrolitos folyadék ilyenkor.
A legtöbb gondozásmentest felnyitom, mert egybe lejön a fedél a dugókkal, ott is van vízfogyás.Generátor (az okosabb) a feszültséget (és terhelést) változtat, de elvileg nagyobb áramot nem tud ezekbe az akukba tolni, azért kellenek a kondik, pl i-StARS.
De amikor többet is töltenek akkuba a smart generátorok, azt se huzamosabb ideig (ne melegedjen túl). Sajna ampereket nem tudok.Meg ugye, én a sztenderd 54-70Ah akksikról beszélek, amiknek papíron 5A indulóáram teljesen jó.
Szerk: Megnéztem most, alapból 0,8A 14,3V amivel tölt, hideg móddal 14,8V, de 5A-es és 15V feletti módok is vannak az aldisban l.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz
radi8tor #263295 üzenetére
És a zárt akksikat is 10A-el töltöd?
Ha le is tudod vinni a kupakokat, akkor is sok.Ha újra életet kell lehelni bele, ok, egyébként nem fasza.
De most egy este alatt nekem dosztmindegy, de amúgy is pár óra alatt gatyába rázza a gyengélkedő akksikat.Előző amit használtam (a bebikázós nagy Aldis) alig két amperrel töltött a műszere szerint (4-es állásban, de 4 Amperrel csak a lemerült akksik vettek fel 10-20 percnél tovább).
Szabi: Az UV cseszi őket tönkre, a túlfeszre elcsattan egy vezérlő/táp, ez meg inkább az átvezető/kábel hibája szerintem.
Van ami javítható, Bp és Fehérvár, keress rá, lesz pár találat.
Ha egyből töltés után jött elő mindkettőtöknél, akkor a töltés a gebasz, 14,8 fölé megy a töltő (kinézem belőle).Btw, mi az a félig lemerült? 12,2-12,3V, amikor az autó rinyál hogy low battery?
[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #262851 üzenetére
Múltkor volt is egy speedzoneos becsületes nepperes videó amiben erről volt szó, az enyém is 6 hét volt október elején vettem, november 9 hoztam el és már 2hete kértek időpontot az autóra mielőtt megvettem és nem tudták megsürgetni, pedig próbálták
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
6030D
őstag
válasz
radi8tor #262781 üzenetére
Önkormányzat függő. Nálunk van a ház előtt egy 3x3 m-es füves terület, egy fával. Mellette garázsbejárók, előtte járda. Mivel a járdán belül van, ezért a lakók feladata gondozni.
100 m-rel arrébb már nincsenek garázsok, és a járda és az épület között van fű és sövény. Azt meg az önkori nyírja.
De, nálunk a járda és az út között van parkoló, ahol egy lámpaoszlop miatt van egy füves 3szög rész. Na, azt senki nem nyírja, mert mindenki a másikra mutogat.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Vismajor01
addikt
válasz
radi8tor #262695 üzenetére
Volvoban észre se vettem h létezik, egyszerűen csak mindig láttam. ráadásul ott automataban is lehet szabályozni h mikor kapcsoljon be illetve erősséget fokozni.
Lexusban buta mint a ko, csak on/off állása van ráadásul a bajuszkapcsoloval kell szal ha csak egyet akarsz törölni akkor fel kell menni egyet és akkor visszaugroan felfelé megegyet aztán ha vissza akarod kapcsolni akkor egyet le megint. Ráadásul sokszor nem kapcsol be amikor már eléggé vizes a szelvedo.
Ja és leglassabb fokozat nincs is a manuálok között szal vagy automata v kov fokozat a manuálison az erőteljes törlés, amikor szinte meg se all szinte és már jön is vissza.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #262627 üzenetére
Szinte új az út, jó a vízelvezetés, tegnap voltam arra egykor szakadó esőben, meg este fél 10 körül vissza.
Amúgy Szfehérváron voltam pénteken az m7-en látni alig lehetett úgy esett és a nexen 4s esőben is jól vizsgázott 130-140- el[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-
válasz
radi8tor #262520 üzenetére
Tudtam, de nagyon random és mindig csak "napi első" indításkor. Ha beváltok valami fokozatba (ami a hiba miatt nem is lehetne) el is tűnik a hiba.
Lehet első körben le kéne szednem a váltószoknyát aztán alánézni. Neten is csak ennyi infót találtam erről, hogy vagy a kábel vagy a szerelő amit mondott az indításgátló. Ugye az a szar a motorvezérlőre van kötve aztán az a baj.
[ Szerkesztve ]
-
-
rbalint88
addikt
-
noorbertt
őstag
válasz
radi8tor #262019 üzenetére
Igen-igen pontosan piros LED-et..
https://www.aliexpress.com/item/1005004245707278.html
Akkor az mindegy is hogy piros vagy feher LEDViszont vajos ennyire feltuno lenne a piros led a piros burában?
-
válasz
radi8tor #261599 üzenetére
Mindegy úgyis rendeltem ajtók aljába is ledeket. Anyósoldali furcsán világított, gondolom belefolyt a víz. Gyári BMW-k voltak még benne. Lehet a pedálokhoz/lábtérhez is rendelek még 2 ilyent.
Meg a csomagtartó volt kiégve.
before -> after
Még a napvisszaverő cucchoz kéne, ahogy elhúzom a tükröt, mondjuk az kicsit drágább. 15$ körül a 2 darab.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz
radi8tor #261578 üzenetére
Sárvédő?
Papásodsz!
Elsősorban esztétika.
Így hogy a kerekek kintebb kerülnek közelebb vannak az autó oldalsíkjához. Ezáltal egy zömökebb-masszívabb kiállása lesz az autónak.
Én is kijjebb akarom hozni a kerekeket csak az még odébb van.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #260981 üzenetére
A NAV nem felejt. A késedelmi díj lesz mondjuk 50 Ft, amit nem fizetsz be, mert 1000 Ft alatt nem kapsz értesítést sem, így azt sem tudod, hova fizesd be.
Ez az 50 Ft azonban nem évül el, folyamatosan kamatozik, ha jól tudom, a mindenkori jegybanki alapkamamat kétszeresével, így már belátható időn belül eléri az 1000 Ft-os értékhatárt önmagában is. Na, akkor majd küld értesítést a NAV, mellé téve valami eljárási illetéket is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Vismajor01
addikt
válasz
radi8tor #260951 üzenetére
Szerintem semmi köze se a belvárosokhoz se semmihez, egyszerűen csak igy tudják kihozni a legnagyobb teljesitményt, a P1 és 918 is hibrid volt, bár azok sztem nem voltak tölthetők. A plugin hibridek nagyságrendekkel jobban mennek a "normális" társaikhoz képest a mindennapokban is, nemhogy az ezer lóerős kategóriákban.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ukrajnai háború
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek