Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
Aktív témák
-
rii
nagyúr
neom tudom elgondolkoztatok e már azon, MI LETT VONLA HHHHHA .....
mi lett volna ha
- nem lenne a a májro$oft monopol helyzetben.....
- a máykro$oft nem hazsnálta volna ki monopol helyzetét, és
-----csinált volna más OSt is
-----tökéletesre lehelte volna a win98-at
- maratt volna az OS/2
- be birt volna törni a BeOS
tudom, ennek nincs értelme, de érdemes végiggondolni, és akkor talán lehet látni, hogy a mai szoftfer piac állása amiatt olyan amilyen mer a MS nem engette ki a kezéből a mopólumságát..... :O
- mi lett volna, ha lett volna verseny az OS-ek között, kiélezett verseny .... -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
há ahogy olvastam a konfigot, egyből ez jött fel bennem.... :)
meg : ''Mivel elsősorban a vállalati felhasználók számára készült mind a microsoft OS-e''
szoval ha valahova szánnak valamit, akkor az olyan lesz hogy csak a valahova nevű hely tuggya mjad normálisan használni SZERINTEM.... -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
nem azé, de a Mikroszoft is olyan mint egy profi bokszoló, aki nem akarja hogy elvegyék az érmet töle.... neki inkább a SUN Solaris hoz kéne magát mérnie... hol van a RedHat olyan anyagi alapokkal mint a redmonti MS? vinszon a SUN az kenterbe verné.... amugy ez az FS nem nekünk szól, és fennatrtom aszt hogy 2 évente egy ujjabb FS-t adhattak volna ki ...
-
rii
nagyúr
nem akarom támadni a MS-t, söööt MS-estet, de lett volna rá - ideje - pénze - embere - és lett volna már elötte bejrt utak,
XENIX
AIX
PPC PReP Boot
Microport
GNU HURD
novell Netware
PC/IX
Old MINIX
Linux/MINIX
LINUX Swap
Linux native
Linux extended
Amoeba
BSD/386
OpenBSD
NEXTSTEP
BSDI fs
Syrinx
CP/M
BeOS fs
BBt
vagy mi ... a tejjeség igénye nélkül, de közel 80%-ban ezeket imseri a 97-es DEBIAN SLINK, mer az van fönt PI 250 MMX-es gépemen ....
arra vizsont van ideje energiája, hogy az offive 97-be repulo szimulátoros jatekot csináljon...? :)) -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
esz tényleg igy van.... egy komoly distrib-nél bizony bizony legalsó szintű válogatás akár 3-4 órát is igénybe vehet, (mint én a DSELECT-el).
pláne még ha ki is válogacc valamit, asztán közli, hogy ez meg ez a package konfliktol együt, és távolsid el az egyiket... de az meg kellett volna, vagy kellebne még egy csomag , de az meg konfilktol fog .AAAAAAA
de van az eggyel finomabb, amikor csak olyat mond, hogy DEVELOP kell e, GRAFKUS FELULET(X) kell e, ALAPRENCER kell e, JATEKEOK kell e, FEJLESZTOESZKOZOK kell e, IRODAI CUCCOS kell e, NETWÖRK kell e, meg van a leg eccerumbb, amikor minden kell, UHU linuxban ez megy , ezé 16 perc.
De a vindoz ha nem válogacc akkor is 30-40-45 perc az UHU meg 16 perc
a vindoz 170 megábol csomagol ki max 240-et a UHU Linux 600 megábol 1600 Megát !!! és 1cer sem indul ujra
Ja, még nem teljesen érte el azt, hogy ''felhasználó-barát'' cimet elnyerje a vindoz elöl, ez tény savló...
SUSEét még csak nem is láttam (suse halunk meg :))
Ezé yóóóóóóóó az UHU Linux.... BÁRKINEK
Kismókusok egy particióra is tehetik, nagymókusok külön particókat is csiálhatnka a /var /usr /dev meg mittom én még miknek.... :)) -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
valószinüleg feltette a NT-re a VM-et, a virtual machien-t, és azon van nekije a LINUX, de a virtual machien egy gépet emulál, és olyan vidókártyát, aki a gépedben van, olyat nem jelentethet meg, igy hát -gondolom- kivlasztott egy gyengét a listából - ha volt lista .... :))
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
még élek .... :))
THX...
::rii :) -
rii
nagyúr
a vindoz nak nagyon szép leeccerüsitet felülete van (nem azé, de szerintem a rengeteg marketinges mellett pszichologosok is TUTI hogy nézik.... nézd meg az alap XP bejelentkezést.... kék-fehér autentikus (vagy milyen) (IBM-szinpáros) a barátságosságot köszvetíti, a zöld meg nyugtató szin, ezé volt olyan alapból a 95 mega 98 98SE háttere, (mint a korházaknak)
áttekintehtő, letisztult, ha elakarsz tévedni benne, akkor se tucc,
linuxban ha nem akarsz, döntö többségben akkor is elfgosz (nekm már kb 6 hóübapja fenn van a UHU linux de a graf menüben rendre elporoszkálok...
amugy ''hacker lekületű'' vagyok: szoval mélyeggyünk el a menükbben, SÖÖÖÖÖT hajrá karakteres terminal ALT-F1 - ALT-F6 RULEZ (vagy mi) :)) de UNIX alapúak(az ösatyám)
hajrá UnixWare, hajár Sun Solaris, Hajrá HP-UX, ajrá VMS
akik a mai számtech alapjait letették:
BRIAN W. KERNIGHAN ez
DENNIS M. RICHIE meg ez irta a C nylevet
ROB PIKE
meg szintén e három küzül kettö (az egyik ROB PIKE) agyából pattant ki a UNIX nevű csoda, amire ráillik az oprating system leirás, mint a linuxra is :)) -
rii
nagyúr
épp most esuekmeg egy egész citromomt....jó nagy .... 40 mp alatt BÖE ... :)
-
rii
nagyúr
elmogyak valamit ...? jól van jól van elmondom .... :)) nem emmiatt, de a becsömörlés miatt 4-5 hó kellett mire ujra vonzott a számtech.... és ez a jó a vindovz-ban, hogy elrejt i a számtech rideg, kietlen tudást követelő arcát.... kimegyek linuxba, ott a prompt: rhoom/# már maga ez a megjelenés számonkéri rajtad a tudást. kiacc egy ls -la -t, oszt meg se álsz a közfalig .... azé jóval ridegebb a linux világa akár karakterse, akár grfikus módban nem? hasonlisd össze. vindózban a menük áttekinthetők, max 4-szintesek.... Linuxban? nemmost, de felraktam én is az UHU-t, leesett az állam, azonall video, hang, mp3 ... ragyástehén rohangált a hátamon.... de a mneü az nem semmi, a legutolsó a KDE menö kedz mindent elölröl....
ÉLNIII AKAROOOOK !!!! :) -
rii
nagyúr
VALAKI VÉGGYEN MEG!!!!!! PIZ! De bele ne ássatok mégjobban a földbe....
nemmontam én antikrisztet az MS-re, meg nem vagyok demagog se, és ha nem irtam volna oda, hogy asszem, akkor holnap... izé ma már halott lennék Ez van...
ez kiell az ''asszem'' amugy én csak objektiv dolgokat montam, amiket hiányolok az MS-töl... egy ekkora multi igazán kedvekedhetne annak a pár millió embernek, ne külső cégek tegyék má meg....
Szerintem én teljesen pártatlan voltam.... de azé a MS veszélyesnek nyilvánitotta a LINUXot, tuttad...? köhöm.... hm..m... ugye-ugye.. még régebben ... cikkeztek meg minden... azé ez nem szép .... -
rii
nagyúr
IHAJ .... :))
mmmmmmmmmm , nem anyáztam én senkit... csak nem teccik a marketingje, ennyi .... amugy persze, lehet élettni az MS-t, hogy magyar, meg minden, de azé, mer érdeke... hidd el, én védeném legszivesebben a MS, ha szüksége lenne rá, meg ha megérdemelné, de geyelőre inkább a LINUX ellen hallok gyors kirohanásokat .....
A LINUXra hatlamas nyomás nehezedik, igy igaz ahogy mondod, .... a LINUXnak kell változni... De váltoik is.... 96-ban a SLACKWARE nevü diszttribúciót csak kétféle ember merte feltenni: az Önygilkos, meg a Kakikaze ... mer az X-nél, ha rossz beállítást csináltál, elkülte amonitort videótrágyástul, monitorostul....
azé rá 7 évre (Uhhh ez sok :) ) már magától felismre sokmindent. blaaalablaab .stb... De változni akar és fog is .....
szerintem óabszolut nem fogja lemosni a Windows-t (mily szépen kiirtam :) ) -
rii
nagyúr
amugyilag én úgy érzem nem értek semmit a számtech-hez, mert látom mi van még elöttem ... de azé azt el lehet mondani, hogy FreeBSD UNIX, VMS, + Linux nélkül ott elnnénk ma, hogy ezeket meg kéne irni .... :)) no meg némi dukkózás..
szoval nononnonon, azé ujra kellett volna inri .... van OS, ami nem is OS, ez a DOS, (kedvencem, 5.0 alatt simán megy a TEREP2 :) -
rii
nagyúr
átléptem a holnapból a mába :DD
-
rii
nagyúr
amugy meg az XP-töl ne legyen egy vindózos se elájulva hogy jó, meg a 2000-töl... jó jó, persze hogy jó, mer NT... de mit jelent az NT há aszt hogy New TEchnology ... mer ezt nem a MS fejlesztette, hanem ő csak megvette .... !!! (asziszem, eröse assszem!!!!!)
-
rii
nagyúr
Ha a vindoz a rend letéteményese lenne, akkor kiadnák a 95 98 és 98se, és lassan a ME forráskódját, hogy mekcsinálják az önkétesek normálisra.... mer azé csucs stabilnak nem lehet nevezni a vindozt... nem...? nekem az (sem) teccik a mikro$oft-ban, hogy amihez nem füződik komolyabb anyagi érdeke, azt nem is teszi meg. win98-at ujrairhatta volna - megtehetné ? meg, megetette? nem
csinálhatna egy jó FS-t. A FAT32 jó? nem Az NTFS jó? Nem (az ext2fs hez képest)
csinált jobbat? nem. Az NTFS asszem a HPFS koppintása... (!!!asszem!!!)
Van annyi változatos (nem ez a lekfonosabb, de akkor is...) kinézet a XP-ben, mint mondjuk már '97-ben is volt a ALAPBÓÓL a DEBAINhoz? nem. mijé nem? mer anyagilag nem érdekelt.... külső programozók irták a aa a a a már nem tom mit, az explorer.exe-t kellett vele felül irnod, és eltünt az ''aszatl'' a ''tálca'' a ''startmenü'' csinált ilye a MS. NEM. Eszt nem birom benne. Én ezért szidom úton útfélen, de nem itt.... -
rii
nagyúr
a Solrais hoz hretlen csak annyit, én már 3 hetet elütöttem vele 98 nyarán, mire rájöttem .... megköveteli, hogy winchestered végén 1 giga felhasználatalan terület legyen .... ENNYI .... amugyilag van PC-re solarisom ... Ha valki sirna érte akkor meglátom mit tok tenni .... irjon emilt... :) oszt megbeszéljük
Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- World of Tanks - OFF topic
- Windows 11
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- HP EliteBook 645 G10 14" AMD Ryzen 5 PRO-7530U 4,5Ghz 16GB DDR4-3200Mhz 512GB Nvme Magyar Bill.
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Sérült I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I BillSér I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest