- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
mintlin22
lelkes újonc
válasz
growler #15510 üzenetére
Vaöööö. .. jobb egérgomb....
Köszönöm!
------
Telepítési kérdésem lenne, weben elakadtam.
Csomagkezelőben nincs, linuxra egy SH kiterjesztésű telepítő fájl van, webes kutakodás szerint java kell hozzá.
Gépen keresve mind java, mind jdk szavakra csak tucatnyi csomag telepítési javaslat jött fel, szoftverkezelőből letöltöttem és a letöltések mappába kicsomagoltam a jdk-24.0.1 csomagot.Innen hogyan tovább, hogyan tudom a sh telepítő fájlt futtatni?
Kieg:
most, hogy kicsomagoltam a jdk24-et, szoftverkezelőben láttam, hogy openjdk21 rendszercsomagként szerepel a linux mint-ben - akkor miért nem találta meg korábban? -
mintlin22
lelkes újonc
-
mintlin22
lelkes újonc
válasz
shadow1901 #15479 üzenetére
Mate, annak kell a legkisebb erőforrás állítólag, de még csak időnként nézek rá, tanulgatom.
A menüjét nagyon rossznak tartom, pici felületen nyílik meg, pedig egy normális ablakot megérdemelne, hogy lehessen látni, milyen programok vannak telepítve
-
mintlin22
lelkes újonc
válasz
shadow1901 #15476 üzenetére
Mindenkinek:
Megtaláltam a hibát!Linux Mint alatt egér beállításoknál a másik ablaknál ki kell kapcsolni az alapból bepipált két-háromujjas kattintások engedélyezését, és rögtön működik a jobb egérgomb.
Hát erre nem gondoltam.
-
mintlin22
lelkes újonc
válasz
NeoPampalini #15470 üzenetére
Új ablakban megnyitni sima liba, a linken jobb katt, majd a kontext menüből kiválasztod, hogy új ablakban nyissa meg.
Én is így gondoltam, de bal egérgombhoz hasonlóan azonnal rákattint és megnyitja a linket ugyanabban az ablakban.
Mozilla Firefox 139-es Linux Mint változata.
Igen, touchpad, de gondolom, ugyanaz, mint az egér, vagy mégsem?
-
mintlin22
lelkes újonc
Üdv,
most ismerkedek a Linux Mint 22-vel, furcsa, hogy az egér jobb gombját is bal gombként kezeli.
A dokumentációban nem találom, hogyan lehet az egér jobb gombját úgy használni mint win alatt, hogy csak megnézni a link címét ellenőrzésként, vagy új ablakban megnyitni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged