- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- ASRock lapok általában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
noatime, swapiness, noop, browser cache
Ezekkel az optimalizálásokkal 1 év alatt nem is lehet lassulás. Amúgy kb. fél éve az Arch alapú Antergos már discard-ot tartalmazott. Gondolom, azok se értenek hozzá!
(#4828) King Unique Mindent elhiszek, csak a szimpatikus tesztektől kiborulok, de ezt már említettem. Azt is imént, hogy az Archosok is tiszta hülyék, minek teszik alapból be a discard opciót? Nem olvassák ezeket a topikokat?
(#4827) Syl
OK!
Azért a tartósságról lehetne beszélni, de inkább fáradj át a Flash SSD topikba és ott piszkáld meg a gurukat!
Azér' majd írd meg, mit mondanak és milyen finom stylben.
Jelenlegi piaci körülmények között az a garancia kérdés nem a tartóssággal függ össze, hanem kényszermarketing.
Valamint olvasgass pár ezer hsz-t az újabb Samsung SSD-k miatti hajtépésről. (nem a legeslegújabbról van szó) -
Igen 4.0/4.1-es kernelről én is olvastam/hallottam ezt, hogy Intel vga-kal bugos, 4.2/4.3-ban nem tudom javították-e, (előbb utóbb biztos fogják) addig is lehet használni 3.16-ossal vagy 3.19-essel (Mint egyelőre itt tart).
devil-k: Azon a gépen kb bármelyik DE elmegy, ízlés dolga, hogy melyikkel használod, de ha már fent van az XFCE, a fentebbi leírt módszerrel biztos tearing mentes lesz.
-
Nekem az sna eddig mindig működött (meglehetősen koros (pl 865G, 915G, 945G stb) chipseteken is), uxa az már nagyon régi fejlesztés korlátozott képességekkel, persze kompatibilitás végett jól jöhet (ill. nem kötelező megadni ezt a sort és akkor default-on marad), de alapvetően (ha nincs probléma) sna-t és ha majd kiforr a glamour-t lesz érdemes használni.
devil-k: Unity Compizt használ alapból, szóval ott nincs tearingelés alapból sem, bár a Compiz aktiválható XFCE és Mate alatt is, de az ugye + erőforrásba kerül (főleg teljes pompájában Unity alatt) és kell alá egy normálisabb vga (xfce+compiz alá elég egy sm 2.0 képes (kivéve GF FX) 128mb-os kártya is).
-
Szerintem ebbe a hozzászólásba még uby sem fog belekötni.
Ebben sosem lehetsz biztos!
Egyébként igazad van. Mint-nél szerintem elég lenne a Cinnamonra és a két lightosabb DE-re koncentrálni.
Ettől még Syl megkedvelheti általa a KDE-t!
Már itt is van egy ellenvélemény Bohus-tól.
-
Bohus
aktív tag
Én viszont igen. Kiróbáltam a Kubuntut (15.04), két napig bírtam vele. Apró dolgok rontották az összképet, pl. hiányos magyarítás, menüből parancsikon másnap már nem indította az alkalmazást...
Nálam a KDE a mainstream, gyengus gépre Xfce-t teszek. Két notebook-on használom KDE-vel Mintet, asztalin még MATE (17.0-ként telepítve), de ott is átállok majd KDE-re. Kipróbáltam mindegyiket, nekem ez jött be. A KDE verziót mostohagyerekként kezelik, véleményem szerint teljesen alaptalanul. -
Elvégre ez egy szakmai fórum...
Méghozzá Mint-es, azaz Linuxos szakmai fórum.
Ha valakit érdekel, milyen nagyszerű a Win, akkor elég esélyes, hogy Win-es szakmai fórumban fog lebzselni!itt nem az érzelmekről szól a történet
Ha az utálat nem érzelem, akkor igazad van!
Én az utóbbi időben olvastam pár embertől, hogy utálja a Win-t!
Gondolod, mindenki praktikum alapján választ disztrót, nem azért, mert megkedvelte, minimum!?Tárgyilagosság
, Linux fórumon Linuxról beszélünk - főleg, de ez nem fanboy-ság, mivel lányok is előfordulnak időnként!
Amúgy érdekel valakit, milyen forrásból táplálkozik a Cinmanó startmenüje, meg a többi hasonló származási kérdés?
(#3644) inf3rno Lassan ugorhatnánk ezt a Mint és a tearing nyekergést, mert már te is rájöttél, hogy őskövület hw elemekkel a Mint sem fog csodákat tenni! Ha beláttad, akkor ezt nem kéne újra meg újra ide leírni, mert egy bizonyos ponton túl elég zavaró, amellett félrevezető is.
-
inf3rno
nagyúr
Fix, hogy nem fogok rendszergazdai jogokat adni egy digitális aláírás nélküli alkalmazásnak. A másik (Universal-USB-Installer) gond nélkül elmegy enélkül is. A most letöltött Linux iso-kat eddig simán kiírta nekem. Régebben úgy emlékszem volt gondja 1-2 fájllal, de azok lehet, hogy eleve hibásak voltak, úgyhogy ez nem szempont.
-
Ki tudja, most éppen melyik DE-vel van a probléma? XFCE-ben át lehet tenni alulra a panelt, Mate-t már rég néztem.
Ha fórumtársunk úgy érzi, semmi nem jó, akkor ez önbeteljesítő jóslattá válik, ahelyett, hogy kontraproduktív lenne.
Amíg nem látja át valaki a Linux sajátos lelkivilágát, addig nem árt bizonyos türelem, saját példámon okulva mondom ezt.
(#3517) zodo Nekem már főtt meg alaplapom, de annak érezhető szaga volt, érdemes megnézned a kondikat, nem púpos-e valamelyik!
-
-
Én egyszerűen a synapticból teszem fel szükséges nyomtatványokat, úgy a legkényelmesebb, csak rákeresek a számára és már mehet is fel, ez az egyik fő előnye a Kamis tárolónak, ill. hogy jóval egyszerűbb így karbantartani is őket, meg magát az Abevajavát is, egyszerűen csomagkezelővel frissülnek ezek is.
-
Dhampir
félisten
Nem tudom, azt nem indítottam el.
Utoljára Linux alatt OpenSusen települt gond nélkül a .rpm kiadású csomag. Más Linuxon nem próbáltam az utóbbi időszakban, csak Fedorán, de ott sikertelen volt, mert össze-vissza kavart a csomagtelepítő, pedig megadtam a futtatási és írás-olvasási jogosultságokat is.
-
Egy éves felhasználói tapasztalattal már nem vagyok abszolút kezdő, de minél több hsz- t olvasok tőletek, annál inkább kezdőnek érzem magam.
alias képzett nokedli
(#2296) szacsee Poker kliens, no ezt tényleg meg kell nézned, régen csak wines kliensek voltak, háha azóta fejlődtek. Csak kuszaszem rá ne jöjjön!
Virtualban viszont biztosan megoldható. Nálam mindenképpen svédül akar kommunikálni az oldaluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Reklámblokkolók topikja
- iPhone topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest