-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
ltpalermo #3298 üzenetére
Elvileg lehetséges (én még nem csináltam). Arra figyelni kell, hogy a GRUB a megfelelő pendrive-ra kerüljön (a másodikra, amelyikre települ a rendszer). De egyébként nem biztos, hogy ajánlott megoldás, mert jobban gyilkolná a pendrive-ot, mint egy sima live rendszer. szerk: közben megválaszolták előttem.
Mivel lett kiírva perzisztens módban? Én ezt használtam régebben, mikor perzisztens pendrive-ot készítettem: Universal USB Installer. Vagy a UNetbootin is tud ilyet készíteni. Szerintem meg kellene próbálni újra kiírni valami mással.
-
nemurea
aktív tag
válasz
ltpalermo #3298 üzenetére
Pendrive (live)-ról pendrive-ra elvileg és gyakorlatilag is lehet telepíteni, azt érdemes tudni, hogy ha telepítetted, majd már a cél pendrive-ról indítod a rendszered, és szépen el is indul, átjut a grub/syslinux-on, és megy tovább, majd lefagy útközben vagy újraindul, akkor ne tölts el vele órákat, mint én, hogy nyomozod a hibát: írd ki a live rendszert CD/DVD-re, onnan telepítsd, csont nélkül menni fog.
Jó megoldás, nekem bevált, csak annyi tanács még, hogy ne egy heavy disztrót válassz (Ubuntu + Unity, Mint Cinnamon), hanem valami könnyedébbet, nálam a Chrunchbang szépen és gyorsan működik. (Hacsak nem USB3-as a pendrive, akkor szerintem mehet rá bármi.) Ja, és ha ext4-re formázod, akkor kapcsold ki a journalt, vagy használj ext2-t.
-
nemurea
aktív tag
válasz
ltpalermo #3294 üzenetére
Perzisztens live alatt tényleg valami macera bárminek az írása, de próbálkozz meg azzal, hogy a fájlkezelődet terminálból eleve root jogokkal indítod el (gksu / gksudo / kdesudo, nem tudom, melyikkel kell ezen a rendszeren), és úgy csatolod a külső meghajtót. Elvileg minden fájl (pl. szövegfájllal tudsz próbálkozni), amit innen nyitsz meg, menthető lesz a külső mh-ra.
-
growler
őstag
válasz
ltpalermo #3291 üzenetére
Szerintem jogosultsági probléma.
Nyitsd meg a fájlkezelődet -> jobb katt a külső tárolóra -> Tulajdonságok -> Jogosultságok
[link]Nálam így néz ki. (az egyik fájlt közvetlenül a pen-re (külső tároló) töltöttem le, a másik fájlt
a live-cd-n lévö "Letöltések" könyvtárból másoltam erre a külső tárolóra.) -
Bohus
aktív tag
válasz
ltpalermo #3291 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom live perzisztens mód futtatásával. Mindenesetre ha a külső usb-n jelenleg csak egy partíció van, akkor azzal próbálkoznék, hogy készítek még egyet. Lehet az a gond, hogy ahová a rendszerszintű változásokat rögzíti a rendszer, oda nem enged privát dolgokat pakolni. Vagyis elég lenne neki egy kisebb "perzisztens" partíció, a többi meg adatnak. Most hogyan néz ki a külső lemez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged