-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
De nem hiányzik a kiadás alapú disztróknak ez a frusztráló vonása, hogy állandóan várni kell az új megjelenésére, meg számolni mennyit kell még aludni. És mire megjelenik, már megint régi verziók lesznek benne. 5.4-es kernel, értem én az az utolsó LTS ág, de nem LTS ágban már az összes rolling a legutóbbi stabil 5.6.10-et futtatja, és 3 héten belül itt az 5.7.x.
Én egyet várok mostanában, amire rollingon is várni kell, az a GCC 10. Tavaly már az Arch majdnem bevezette a 10-es bétát, kint is volt a stable tárolókban, de bugokat jelentettek, és visszakerült a 9.3-as ág. Hónapok óta RC, de a stabil GCC 10-nek most április végén kellett volna kijönnie, de nem jött. Lehet a koronavírus vagy valami más csúszás miatt. De ezt sokan várják, új optimalizációk, új platformok támogatása, C++20, stb. miatt.
De lehet már kiadták most május 1-én, mert a GCC git tárolója jelez 10 órával ezelőttről commitokat a 10-es release ágba, de ez lehet megint csak RC. A GCC GNU főoldala még mindig világosan írja, hogy nincs kiadva, de lehet nem frissítették még, ahogy a rolling disztrókon sem forgatták bele a stable tárolókba.
Persze nem kötelező rá várni, a legtöbb disztró kiegészítő tárolójában ott a script, amivel le lehet forgatni a gcc-git csomagot, meg kézzel is le lehet fordítani egy git clone után, csak baromi hosszú idő, mire lefordul. Meg a legtöbben nem vállalják be, mert amíg a GNU csapat nem adja ki hivatalosan, rámondva ezzel az áldását, addig úgy veszik, hogy nem vállalható a stabilitása.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- DOOM - The Dark Ages
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Brave
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest