Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz sonar #12364 üzenetére

De nem hiányzik a kiadás alapú disztróknak ez a frusztráló vonása, hogy állandóan várni kell az új megjelenésére, meg számolni mennyit kell még aludni. És mire megjelenik, már megint régi verziók lesznek benne. 5.4-es kernel, értem én az az utolsó LTS ág, de nem LTS ágban már az összes rolling a legutóbbi stabil 5.6.10-et futtatja, és 3 héten belül itt az 5.7.x.

Én egyet várok mostanában, amire rollingon is várni kell, az a GCC 10. Tavaly már az Arch majdnem bevezette a 10-es bétát, kint is volt a stable tárolókban, de bugokat jelentettek, és visszakerült a 9.3-as ág. Hónapok óta RC, de a stabil GCC 10-nek most április végén kellett volna kijönnie, de nem jött. Lehet a koronavírus vagy valami más csúszás miatt. De ezt sokan várják, új optimalizációk, új platformok támogatása, C++20, stb. miatt.

De lehet már kiadták most május 1-én, mert a GCC git tárolója jelez 10 órával ezelőttről commitokat a 10-es release ágba, de ez lehet megint csak RC. A GCC GNU főoldala még mindig világosan írja, hogy nincs kiadva, de lehet nem frissítették még, ahogy a rolling disztrókon sem forgatták bele a stable tárolókba.

Persze nem kötelező rá várni, a legtöbb disztró kiegészítő tárolójában ott a script, amivel le lehet forgatni a gcc-git csomagot, meg kézzel is le lehet fordítani egy git clone után, csak baromi hosszú idő, mire lefordul. Meg a legtöbben nem vállalják be, mert amíg a GNU csapat nem adja ki hivatalosan, rámondva ezzel az áldását, addig úgy veszik, hogy nem vállalható a stabilitása.

Új hozzászólás Aktív témák