Hirdetés
- Projektor topic
- Xeon 6+ néven hozza a Clearwater Forestet az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szélvész tempót diktál a Team Group T-Force szériás SSD-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- CPU léghűtés kibeszélő
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
De nem hiányzik a kiadás alapú disztróknak ez a frusztráló vonása, hogy állandóan várni kell az új megjelenésére, meg számolni mennyit kell még aludni. És mire megjelenik, már megint régi verziók lesznek benne. 5.4-es kernel, értem én az az utolsó LTS ág, de nem LTS ágban már az összes rolling a legutóbbi stabil 5.6.10-et futtatja, és 3 héten belül itt az 5.7.x.
Én egyet várok mostanában, amire rollingon is várni kell, az a GCC 10. Tavaly már az Arch majdnem bevezette a 10-es bétát, kint is volt a stable tárolókban, de bugokat jelentettek, és visszakerült a 9.3-as ág. Hónapok óta RC, de a stabil GCC 10-nek most április végén kellett volna kijönnie, de nem jött. Lehet a koronavírus vagy valami más csúszás miatt. De ezt sokan várják, új optimalizációk, új platformok támogatása, C++20, stb. miatt.
De lehet már kiadták most május 1-én, mert a GCC git tárolója jelez 10 órával ezelőttről commitokat a 10-es release ágba, de ez lehet megint csak RC. A GCC GNU főoldala még mindig világosan írja, hogy nincs kiadva, de lehet nem frissítették még, ahogy a rolling disztrókon sem forgatták bele a stable tárolókba.
Persze nem kötelező rá várni, a legtöbb disztró kiegészítő tárolójában ott a script, amivel le lehet forgatni a gcc-git csomagot, meg kézzel is le lehet fordítani egy git clone után, csak baromi hosszú idő, mire lefordul. Meg a legtöbben nem vállalják be, mert amíg a GNU csapat nem adja ki hivatalosan, rámondva ezzel az áldását, addig úgy veszik, hogy nem vállalható a stabilitása.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- PlayStation 5
- Projektor topic
- ASUS routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xeon 6+ néven hozza a Clearwater Forestet az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő