Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Syl

nagyúr

válasz Frawly #11109 üzenetére

> telefonos (androidos vagy iOS-es SSDID) app is feltehető telefonra

Igen? Melyik az? Mert iOS-en nem lehet hozzáférni a csatornák számához.

> melyik csatorna az, ami a legkevésbé használt.

Egyébként is, nem csatornaszám kell, hanem a wifi jel paraméterei (frekvencia, dBm).

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #11109 üzenetére

Nagyon gyanús vagy te nekem, hogy mostanában mindenkinek terminálos megoldásokat kezdesz ajánlani. Szegény Cinmanó meg sírhat, hogy csak egy szál terminál megy rajta. Azért jó vagy ám!

Szinte az elejétől kezdve használtam sok dologra terminalt, már Debian 7 is volt fenn Mint mellett anno, abban nem is volt Cinanmonnak Frissítéskezelője, az update & upgrade sokkal áttekinthetőbb volt nekem azon, mint Synapticban. Csomagokat jórészt a Synapticból raktam fel, mivel ott több infó volt róluk én meg nem ismertem túl sok Linuxos programot.

Most is többnyire az van, hogy mivel nem inaktiváltam a Frissítéskezelőt Mint-en, jelez a kis zöld pajzs, ráfrissítek, végignézem, mik vannak és terminalból frissítek. Biztos, hogy már az elején felszenvedett Debian szokatott rá erre, mert ha csak Mint-em lett volna, talán ma is a zöld pajzsot használnám. De például az ilyen Szoftverboltokat soha nem használtam, a legelején valamit vacakolt egy csomaggal és már olvastam is utána milyen lehetőségeim vannak.

Egyébként ilyen SSDID lefedettségnél nem muszáj semmi ilyet felrakni Linuxra, akár telefonos (androidos vagy iOS-es SSDID) app is feltehető telefonra, táblagépre, és azzal még kényelmesebben végig lehet járni a háztömböt, udvart, emeleteket, hogy melyik csatorna az, ami a legkevésbé használt.

Ugyanez járt a fejemben, hogy ezt akár telóval is meg lehetne csinálni, de nem akartam piszkálni a kollégát azzal, hogy az Apple termékeivel nem sok mindent tud kezdeni! :DDD

*******************************************************************************

ahol a laptop vagy Wi-Fi AP használva lesz, ott meg egy másik lesz jó.

Erről jut eszembe, mennyire vagy wifi mágus? Meg kéne valahogy állapítanom, hogy az Asus RT N12 D1 routerem AP-s ugyan, de azt nem tudom, alkalmas-e AP kliens módra!? Erre tudsz valamit, hogyan tudnám megállapítani? A lakás egyik sarkában van a kábel és az egyik routerről akarom átküldeni a desktopra a netet vezeték nélkül Asussal összekötve.

Új hozzászólás Aktív témák