Hirdetés
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Alice Recoque-kal mutatná meg Európa hogyan kell szuperszámítógépet építeni
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Mini PC
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
captainnemo
senior tag
Köszi szépen, de átadtam a gépet, mert ha őszinte akarok lenni, akkor nem akarok vele többet kínlódni.
Linux. Nem úgy telepítesz, hogy letöltöd és felteszed.
Ezt ebben a formában bizonyos értelemben vitatom. Én sok éven keresztül használtam régen linuxot, sőt a mostani új gépemre is feltettem, mert jobban szeretem, de aztán megváltam tőle, későbbiekben leírom miért..Szóval, ha és amennyiben, a hardware támogatott, akár úgy a közösségi támogatás elégséges, vagy ritkábban a gyártó támogatja, akkor szerintem egy átlag felhasználó számára sokkal könnyebb használni, hiszen van egy központosított csomagkezelő, ahonnan minden alkalmazás frissül, szemben a windows-al, ahol, a legtöbb alkalmazást egyenként kell frissíteni, nem egységes módon, hanem egyenként változó megoldásokkal. Tisztelet a kivételnek, amikor a windows strore-ből telepítesz. A másik dolog, windows alatt a drivereket, egyenként kell feltenni, legfeljebb van valami egyedi alkalmazás ami ezt egyben felteszi, de nem egységesen, hanem gyártó függően.
Nagyon klassz. De mi a gond mégis?
Az esetek nagy részében, linuxra, nincs gyártói támogatás, lehet küszködni a hardware-ekkel. De ha ez szerencsésen nem probléma, lesz az, amiért én szakítottam a linuxal, ez pedig a szoftver támogatás hiánya. A legtöbb speciális szoftver nincs linuxra lefejlesztve, pl. dirac live szoba akusztikus kalibráló szoftver, vagy régebben a logitech harmony távom konfiguráló szoftvere. A legtöbb esetben "csak" ios, windows támogatás ami elérhető. Sajnos ezzel nagyon gyakran szembe kerül az ember.
Én sajnálom így van, mert egy nagyon jó rendszer, amit egyszerűbb használni, és ugyanazon hardware-en gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Munkanélküliség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Sweet.tv - internetes TV
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Rowon