Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz cigam #18712 üzenetére

Igen, tud. Legalábbis az OpenRC, és Runit biztosan, azt meg ne kérdezd, hogy kézzel hogy kell állítani. De mindkettő tud párhuzamos service-indítást és függőségkezelést.

Egyébként a systemd-nek a szűken vett init része nem lenne túl rossz, ha megmaradt volna tisztán init rendszernek, akkor akár még meg is békéltem volna vele. De egy hatalmas bloat mini OS lett belőle a kernel és a userspace között, amit fokozatosan bloatosítanak tovább, így kösz, de nem. Rég nem csak egy initrendszer. Annak ellenére, hogy most ideiglenesen visszatérek Archra, mellette fogok Gentoo-val próbálkozni, mert végül is nem nagyon más, mint eddig a Void, azon is lesznek gondok, de megtanulom őket megoldani. Lényegében akik systemd ellenesek, azoknak nem konkrétan a systemd van ellenükre, hanem nem akarnak betoldott extra mini OS-t a kernel és userspace közé, és nem akarják, hogy minden dependeljen rá.

(#18711) totron: jó, de akkor áruld el, hogy mit tanuljak rajta. Ha legalább a forráskódból kipörgetett progik fele jó lenne, akkor azt mondom, hogy a másik felét tanulom, hogy jó legyen. De így, hogy egyik sem fordul vagy nem kielégítőre, így nem tudok vele mit kezdeni, akár mennyire is szeretném, meg hajlandó lennék beletenni a munkát.

Még azt is mondanám, hogy én fogtam ki rossz alkalmazásokat mostanság, ne de mind rossz lenne? Ráadásul az Arch gondozásában mindegyik hibátlanul fut, és lefordult nekik, Termite, SageMath meg mindegyik, ráadásul ugyanaz a verzió! Akkor ezek szerint mégse a szoftver vagy annak a verziója a baj, hanem valami, amit a Void csinál. Ennél egyébként még a Gentoo is jobb, mert ott igaz, hogy forráskódból kell pörgetned mindent, de ott legalább letesztelik, és biztosan stabilra fordul a kód, ha a USE flageket jól állítod be, minden klappolni fog mindennel. Meg az AUR-ból is 99%-a szoftvereknek forráskódból pördül ki, de mégis jó, mert az AUR script készítője leteszteli, hogy biztosan forduljon, és az Arch is jó alapot ad alá, rendes csomagokkal, függőségekkel, normálisan fordított alap binárisokkal, így ritkán futsz bele problémába forráskód fordításakor. Ezzel szemben Voidon meg majdnem mindig a szopás van fordításkor, ebből lett elegem. Mondom, ennél a Gentoo is jobb volt, mert ott is küzdöttem problémákkal, de egyrészt ott tényleg user error volt, hogy a tudásom nem volt még megfelelő dolgokhoz, meg legalább a szoftverek nagyobb fele használhatóra lefordult, tehát érdemes volt vele küzdeni, mert látszott a fény az alagút végén. Voidon csak a sötét végtelen alagútja van a szopásoknak.

[ Szerkesztve ]

• totron

addikt

válasz cigam #18712 üzenetére

Gyűlölet? Jó érv egy török drámasorozat komplett évadára. A linux témakört még úgy sem ágyazta ki senki. Otthonkás, gyűlölettől összeszűkült tekintetű mammerek évada lehetne.

Új hozzászólás Aktív témák