- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
bozont #102136 üzenetére
Ok, tárgytalan. A 'sane-airscan'-t telepítve már megy a szkennelés. Megjelent új eszközként.
~scanimage -L
device `xerox_mfp:tcp 192.168.xx.xx' is a Xerox WorkCentre 3025 multi-function peripheraldevice `airscan:w0:Xerox WorkCentre 3025 (XRX9C934E3FDCFF)' is a WSD Xerox WorkCentre 3025 (XRX9C934E3FDCFF) ip=192.168.xx.xx
-
bozont
veterán
Feltelepítettem a Cachyos-t, eddig pár apró problémán kívűl zökkenőmentesen ment a dolog. Viszont a nyomtatóval, vagyis a szkenner részével most elakadtam.
A default driverrel a nyomtatás sem ment, de a Xerox oldaláról letöltött driverrel már működik szépen. Bár nem épp friss.
Viszont a szkennerrel már nem jutok dűlőre. Telepítettem a 'sane' szolgáltatást, viszont nem talált semmilyen eszközt. Kis keresgélés után a root/etc/sane.d/xereox_mfp.conf file-ban megtaláltam a megfelelő típust (Workcentre 3025) és ott hozzáadva az (fix) ip címét már látja szépen.~scanimage -L
device `xerox_mfp:tcp 192.168.xx.xx' is a Xerox WorkCentre 3025 multi-function peripheralViszont a ilyen hibát dob ha skennelni akarok:
~scanimage --format=png --output-file test.png --progress
Not a JPEG file: starts with 0x00 0x00
~ 15sMi lehet a probléma?
-
bozont
veterán
válasz
daninet #102009 üzenetére
Az open source csere már rég megvolt, ahogy írtam is egyedül a játékok "ami nélkül nem tudok élni".
Természetesen nem ideológia miatt akarok váltani, nem utálom a windows-t, de tény nem tetszik az irány amerre halad. Főleg hogy egyre több irányítást vesz ki a kezem alól.
De ezért is szeretném egyelőre dual bootban telepíteni, hogy ismerkedjek, tapasztalódjak. Nem egyből váltani. Aztán úgy is kialakul hogy mivel tudok együtt élni vagy nem.Köszi amúgy a tippeket. Most kettőre szűkült a lista, Endeavor és Cachy. Kezdem valamelyikkel, aztán később telepítem mellé a másikat is ha már van kis tapasztalat.
Warton
Nem írtam, de ez ügyben már nézelődtem. Egyelőre ami állandó telepítés, a Marvel Rivals fut szépen (sőt még jobban), míg a Bf2042 az anti chat miatt nem. -
bozont
veterán
Üdv
Ahogy nézem egyre használhatóbb a Linux játékra is, egyedül az tart még windowson, így gondoltam itt az ideje ismerkedni a rendszerrel.
Ami most népszerű ebben a témában (legalább is youtube összehasonlítások alapján) úgy látom az a Nobara 41 ami fedora alapú és a CachyOS ami arch alapú. Úgy látom elég megosztott a közösség a kettő között, de mivel utóbbihoz gyorsabban jönnek frissítések, napra készebb így kicsit afelé húzok.
Viszont látom itt az összefoglalóban a Manjaro ajánlott még, szintén arch alapú. Szerintetek ezek közül melyikkel érdemesebb kezdenem?Egyelőre maradnék még dual bootnál, kérdésem hogy hogy érdemes telepíteni? Egy meghajtóra vagy inkább külön meghajtóra menjen a linux?
Konfig az adatlapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Opel topik
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest