- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
cigam #101460 üzenetére
Hozzátenném, hogy ez volt talán az első olyan probléma a Linux-szal, amikor nem találtam működő megoldást max. 15 percnyi guglizást követően. MInden máskor az első találatokban leírt javaslatok hozták az elvárt eredményt.
Szerintem egy felhasználóbarát desktoppal felinstallált Linux képes az alapszintű igényeket kielégíteni: böngészés, filmnézés, alapszintű dokumentum szerkesztés. Speciálisabb igények meg játékok esetében azonban inkább a WIndows vagy (előbbi esetben) a Mac a jobb választás, ez tény. -
Necroman_Mk2
őstag
válasz
cigam #101436 üzenetére
Köszi! Tényleg kitartás kellett, meg hogy időről időre foglalkozzak a problémával, és ne elégedjek meg a workarounddal egy másik desktop használatával.
A legnagyobb segítség amúgy az volt, hogy amikor elkezdtem (amatőr szintemen) a hiba okát feltárni, akkor jutottam el egy olyan felismeréshez, hogy a probléma forrása az, hogy a Unity HUD nem akaródzott betölteni.. Így már egy pontosabb kérdést föl tudtam tenni a Google-ben (nem AI), aminél az egyik AskUbuntus javaslat (cashe átnevezése) működött. Mert a korábbi kerdéseim csak a fekete képernyőre vonatkozott, amire a default válasz a purge és reinstall volt - ami nem jött be. -
Necroman_Mk2
őstag
Pár hónapja írtam a problémámat a Unity desktop elszabódásáról az Ubuntu LTS verzió frissítése után. Nos, ha pár hónappal később, de sikerült találnom rá egy megoldást. Ráadásul nem is valami mély programozást igénylő ördöngösség, elég volt csak a Home-ban mappában a .cashe-t átnevezni. Igaz, a régi beállítások közül több elveszett, de ez nem volt katasztrófa, mert néhány percnyi opciókkal való játszadozás után újra úgy néz ki a Linuxom, mint régen.
Rég éreztem ekkora örömöt, mint most -
-
Necroman_Mk2
őstag
Ubuntu Linux LTS kiadást használok, nemrég frissült a rendszer 20.04-ről 24.04-re. VISZONT az ugrade-t követően a Unity desktop felület elszabódott: a bejelentkezést követően egy másodpercig még látom az asztalt, de aztán elsötétül a képernyő, és csak a desktop ikonok jelennek. A fejléc nem látható, a dash nem úszik be, és ha elindítok valamit, akkor azt gyakorlatilag a felső sáv nélkül teszi a rendszer, azaz még bezárni se tudom őket kattintással (csak Ctrl+F4 -gyel).
Kutattam a neten megoldások után, próbálkoztam a kipurgálással (ap-get purge), majd visszatelepíteni is, de egyik javaslat se hozta el a kívánt eredményt. Als -l /usr/share/xsessions/
parancs alapján "unity.desktop"-ként hivatkozik a rendszer - ebben kéne nekem valamit nekem átírnom, az talán működne? Nagyon megszoktam már a Unity-t, és bár más desktoppal tudom használni továbbra is a Linuxot, de nagyon szeretném visszakapni a kedvencemet.
Köszi a segítséget előre is! UI: az updete-t követően a GRUB is elszabódott, de azt szerencsére meg tudtam magamtól javítani.#98361 Rowon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest