Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nitrogénfelhőben született az új rekord
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
gianni85
üzenetére
Az OMV "csak" egy GUI. Rengeteg program/script, ami beállítja a gép szolgáltatásainak paramétereit.
pl.beállítod, hogy melyik meghajtót hova csatolja fel. Pedig egy fstab nevű fájl szerkesztésével ezt te is be tudnád állítani. stb...
Vagyis a hozzá nem értő mezei user-kenek is van esélyük bekattintgatni a helyes működést.
Mondjuk az sem mindegy hogy melyik OS-t tetted fel (32/64bit), plusz még a frissítés előtt csekkolyi kellett volna hogy milyen (hiba) üzenetekkel találkozol.Melyik leírás alapján melyik image-t töltötted fel az SD kártyára?
-
gianni85
veterán
válasz
gianni85
üzenetére
rövidre zárnám már a témát, de azért jó lenne megérteni mi is történhetett...
újrahúztam a pi-t, apt-vel upgrade-eltem, ugyanarra a kernelre hozta mint előtte. Nem kerestem rá, hogy lehet apt beállításokat csekkolni, de felteszem alapbeállítás, hogy beta update-et nem telepít
Aztán jött az OMV, az install script a legfrissebbet telepíti, szóval ugyanott voltam, mint előtte, csak szűz install. OMV Látta a drive-ot, zöld a smart... mountolom a fájlrendszert és megint kaka... ssh-n belépek a pi-ra, csekkolom a mount-okat, ott a /dev/sda1, nem engedi unmountolni. (OMV-ben is ott maradt csak inaktívnak mutatta). Reboot, gyorsan ssh újra, sudo umount /dev/sda1, eltűnik a mount, OMV-ben még ott van, és minden ok
. Nem teljesen értem, hogyan épül fel a rendszer, talán az OMV egyfajta overlay-ként működik az alap linux rendszeren, és valami összeférhetetlenség volt? Visszamegyek oda okosodni
-
cigam
titán
válasz
gianni85
üzenetére
A smartot nem befolyásolja, de igen, az adatátvitel sebessége lassabb lehet.
Próbáld meg, veszteni fogsz vele semmit(,sőt tanulhatsz is belőle).
Miért gond az újratelepítés? Nem hiszem hogy olyan bonyolult konfigurációt hoztál össze. De ha mégis, hát mentsd le a beállításokat, amit egy szűz rendszerre visszatöltve ugyanott leszel. pl. [link]
Esetleg próbáld ki egy másik külső házba tenni (akárcsak próbából).
-
cigam
titán
válasz
gianni85
üzenetére
Valami szövegmegosztóra kellett volna, nem ide ...
Ugyanakkor lehet, hogy most valamiért összeveszik az UAC-vel. Próbáld meg kikapcsolni. [link] Talán segít a működés normalizálásában, de bukod vele ezt a szolgáltatást.
A másik lehetőség, hogy felteszed a régi, működő verziót. Majd az esetből tanulva, előszőr mentesz, aztán frissítesz(de nem bétára!).
Persze ami nem romlott el azt nem kell megjavítani, szóval a frissítést nem erőltetném.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- SSD kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3740
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Aztán jött az OMV, az install script a legfrissebbet telepíti, szóval ugyanott voltam, mint előtte, csak szűz install. OMV Látta a drive-ot, zöld a smart... mountolom a fájlrendszert és megint kaka... ssh-n belépek a pi-ra, csekkolom a mount-okat, ott a /dev/sda1, nem engedi unmountolni. (OMV-ben is ott maradt csak inaktívnak mutatta). Reboot, gyorsan ssh újra, sudo umount /dev/sda1, eltűnik a mount, OMV-ben még ott van, és minden ok
. Nem teljesen értem, hogyan épül fel a rendszer, talán az OMV egyfajta overlay-ként működik az alap linux rendszeren, és valami összeférhetetlenség volt? Visszamegyek oda okosodni
, mert ezek ilyen saját megoldások Raspberryre, de mivel onnan jöttél ide, így kellene a log, hogy mi történik az SSD-vel. Abból talán tudnánk mondani valamit.
CPT.Pirk