- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Penész Gomba #14088 üzenetére
Touchpadot elvileg nem kell telepíteni, működnie kellene, legalábbis nálam még egyik gépnél sem kellett. Rendszer beállításoknál, vagy dconf-editorban kellene keresni a beállításait.
A gombok átpakolása:
ALT+F2 gconf-editor
Ebben bal oldalon apps, azon belül metacity, general. Ekkor a jobb oldalon megkeresed a button layout-ot, és átírod az értékét:
menu:maximize,minimize,close
Ubuntu topikban sztem egy perc alatt megmondják ha vmi kérdésed van, ott sokan vannak. Jobban örültem volna, ha pl. Xubuntut vagy Mintet választod, azok sztem barátságosabbak -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Penész Gomba #14081 üzenetére
Ahogy nézem, maga a crossfire működés megoldott jól, azzal nem nagyon lehet gond.
Ha önmagában szeretnéd használni valamelyiket, és menet közben szeretnél választani köztük, az trükkös, elvileg az X szerver újraindítását igényli, ami némi mókolás a terminálban. Ha egyszer megcsináltad, akkor már lehet belőle esetleg scriptet írni.
Btw, legjobb eredményeket mindenképpen a zárt Catalyst driverrel fogsz elérni, sok funkció csak azzal megy, a nyílt driverrel nem.
ViZion: Windows egy enigma. Olvasd el a 490-es hibakódos írásomat a logouton, hasonló szitu.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Penész Gomba #14078 üzenetére
Nem rég váltottam Chakrából 64 bitesre, mert abbahagyták a 32 bites fejlesztését, értelmetlennek és feleslegesnek tartják a mai világban fenntartani a 32 bites verziót a hozzá tartozó 32 bites csomagokkal együtt.
A lényeg annyi, hogy pont ugyanolyan jól megy minden a 64-es Chakrán, mint ment a 32-es Chakrán.Régebben még valóban lehettek gondok, ha jól tudom sokáig nem volt pl. 64 bites flash Linuxra, de ma már nem igen van ilyen gond.
Megnézve a gépedet, az APU és a benne lévő AMD vga miatt olyan disztrót javaslok, amit egyből a zárt ("nem szabad") AMD driverekkel lehet indítani Live módban és így telepíteni, erre pedig csak ajánlani tudom a Chakrát. Valamint véleményem szerint az egyik legjobb disztró kezdők számára.
Ez az ajánlott Ubuntu meg a Unity felülettel erősen a "háááááát" kategória.
ViZion: sikerült meglesni a Manjaro-t? Valami eszméletlen gyors rendszer lett és alig eszik valamit, teljes KDE-vel a ram használat megállt 280Mb-nál.
Arch alapokon jelenleg a Chakra mellett csak ez a disztró létezik, ami használható. Mondjuk az is igaz, hogy van kb. 6-7 disztró még csak Arch alapokon. -
ViZion
félisten
válasz
Penész Gomba #14078 üzenetére
Haladjunk sorban:
lusta vok keresni, kérlek linkeld a géped, h mi van a "lelkében".
Zorin OS az új már jobb, ez is Ubuntu alapú, szal. elkezdhetsz vele ismerkedni.
Hogy melyik Linux lesz a "Tiéd", az több dologtól függ: elő sorban a géped, másod sorban az igényeid, harmad sorban ízléseden múlik. 64 vs. 32 bit géptől függ, én 64 bitest javaslok ha nem túl régi a masina, mert az lesz a default. Elég régi cikk lehet, ahol ilyent írnak a 64 bitről, ez kb. 5 éve lehetett igaz.
Kezdőként mindenképpen Ubuntut, vagy vmelyik variánsát ajánlanám: Xubuntu, Lubuntu, Linux Mint...
Itt van cikk, ami segíthet a választásban. Minden képp LiveUSB-ként tegyél próbát, h mi tetszik és kiderül melyikkel milyen HW működik már LiveUSB-vel is. Ami nem működik elsőre, azt is működésre lehet bírni, az nem para.Rákerestem a gépedre, erre bármit rakhatsz. 64 bitest tölts le, az kell neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest