-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
V.Stryker #99370 üzenetére
Ez abból a szempontból jó, hogy szvsz k.rva sokan fognak áttérni linuxra inkább, mint új gépet vegyenek.
Ezt már nem rakom offba, mert nagyon is on. Van egy érdekes videó, ha gondoljátok nézzétek meg: [link]
Lényegében azt követi végig a feltöltő, hogy a Windows 10 támogatását követően milyen lehetőségeink vannak? Természetesen ott a Linux és a többi OS lehetősége. A Haikut is említi, azt viszont én kivenném a képletből, mert tudtommal mindent alapjáraton rendszergazda módban csinálsz rajta és még egy béta fázisban lévő OS, azaz óvatosan vele. FreeBSD nem hiszem, hogy több lesz otthon, talán a ChromeOS és származékai fognak a Linux alapú rendszerek mellett kicsivel jobban elterjedni.
Nekem erős a gyanúm, hogy inkább herélik a Windows 11-et valami mutyizós programmal és menni fog az öreg gépekre is, de ne legyen igazam. Legyen több Linuxos gép otthon. Anyámon például úgy vettem észre, hogy egész életében Windowsos létére a Linux Minttel egész jól elboldogul, mert a második laptopján az van, arról szokta nézni a sorozatait a tévén keresztül.
A Mintnek és úgy általánosságban a Linuxoknak most van egy nagy lehetőségük elterjedni, valahogy most kellene egy nagyot tolniuk a szekéren. Remélem sikerülni fog legalább egy ~10%-os részesedésre feltornázniuk magukat. -
Warton
őstag
válasz
Úgy látom, hogy te nem szoktál hús-vér emberekkel találkozni.
Nagyon kevesen fognak áttérni linuxra, szerintem senki. Mindenki ellesz a win10-es gépével, amíg megy aztán amikor az elpusztul akkor vesz egy win11-es gépet és kész. A frissítések, meg a biztonság meg ezek a dolgok csak ebben a fórumban jelentenek valamit, a normális emberek nem foglalkoznak ilyesmivel. Használják a gépüket amíg tudják és kész.
Petya XT
Most is fel lehet tenni a win11-et mindenre csak trükközni kell vele. Hogy érdemes-e? Szerintem egyelőre nem. Egyik laptopomat felfrissítettem win11-re, semmilyen előnyt nem látok a win10-hez képest. -
Petya XT
senior tag
válasz
Ez abból a szempontból jó, hogy szvsz k.rva sokan fognak áttérni linuxra inkább, mint új gépet vegyenek.
Erre ne vegyél mérget. Inkább azt tartom valószínűnek, hogy a végletekig trükköznek, kihúzzák, sokaknak semmit nem mond a biztonsági frissítés, a naprakész szoftver, mint fogalom. Sokan nem is veszik majd észre, hogy nem frissül a rendszerük.
Nem lesz ebből tömeges linux átállás. A Win7 ma is él még.
Én inkább azt tartom valószínűnek, hogy az MS valamiféle kompromisszumos megoldással áll elő, mert ez sehogy nem illik a fenntartható fejlődés témakörébe. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ilyen hitványságot meg lehet tenni, ill. azt hogy tényleg megteszik. Szerintem nyitnak a W11-en a nem "kompatibilis" gépek felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós kamerák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Wi-Fi 7-es ASUS router jött a játékos kedvűeknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest