Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Skylake-

addikt

válasz Rowon #92545 üzenetére

en azt szeretnem egy szamitogeptol, hogy leulok ele es minden cuccom ott van ahol lennie kell. ezert van macem. amint bejelentkezek egy apple id-val macen, MINDEN ott van, minden crossplatform. egy boltbol kihozott macen, first login utan engem a kovetkezo fogad :
    - minden uzenet, sms amim van azonnal a gepen van
    - minden fotom ami van, azonnal a geprol nezheto
    - minden ertesitesem ami a telefonra jon azonnal megjon gepen
    - minden jegyzetem amim van, azonnal ott van az uj gepen
    - minden kontaktom aki van, azonnal ott van a gepen, integralva mail-be, mindenbe
    - minden eszkozom biztonsagi mentese azonnal ott van
    - minden jelszavam, login credem , azonnal ott van, mind
    - ha telon olvasok egy cikket ami tetszik, konkretan 1 gombbal azonnal megnyithato minden eszkozon, az 1 perce vasarolt macem-en is azonnal
    - felveszek egy hivast a kocsiba, azt hazaerkezes utan azonnal folytatni tudom a mostmar 2 perces macem-en
    - es kb reggelig tudnam irni, a megosztott appoktol kezdve a tomenytelen icloud funkcion at barmeddig, addig hogy amit itt leirtam mind eljatszhato egy 2 perces ipaddel is.

amihez nem kell iphone :
    - brutalisan magas vizualis/ergonomiai minosegu gyari appok, azt nemhogy a linux nem tudja, de az appleon kivul senki sem.
    - hasznalhato app store es magas minosegu fizetos appok
    - teljesen bleeding edge felepites (apple M), fantasztikus uzemido lapotpok eseten
    - szubjketiven nekem nagyon tetszik es OBJEKTIVEN gyonnyoru design, fantasztikus ergonomia
    - viszonylag jol felepitett termekpaletta
    - ergonomia, ergonomia, ergonomia

Ez kenyelmes (!) es azok akik nem azert ulnek gep ele, hogy hegesszek hanem hogy hasznaljak (ez a felhasznalo mint fogalom maga), azoknak ezek lesznek a fontosak.

Amit itt leirtam mondjuk ez a 7-8-10 dolog, ebbol melyiket tudja out of the box egy linux ? Melyiket tudja hegesztes utan ? Meddig kell egy linuxot hegeszteni ahhoz, hogy teljesen rendszerszinten olyan vizualis ergonomiad legyen mint egy mac eseten mondjuk ?

Es ertem, hogy jelszora ott van a bitwarden, jegyzetre a google note, fotokra a google photeo meg mittudomen. CSak ezt nem kapod meg, ez nem a rendszer resze, ez pont az a hegesztes ami a kulonbseg a "kinyitom es megy" es a "megoldhato" kozott.

• válasz Rowon #92545 üzenetére

Ennek a margójára pl. Linus Torvalds is megmondta, hogy nem használ Debiant. Neki az kell, hogy beül a gép elé és használni akarja, ezért nála otthon Fedora van. Nincs ezzel gond, mindenkinek meg van a maga igénye.

Új hozzászólás Aktív témák