Hirdetés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-Skylake- #91257 üzenetére
Miért ne használhatna bárki, akár egy fodrász is desktop Linuxot? Ha nem olyan programot használ, ami csak Windowsra van, akkor minden gond nélkül használhatja. 5 évig dolgoztam egy PC kiskernek itthonról, mivel nem kellett spéci program, büngésző kellett meg netkapcsolat. Mellesleg amikor Linuxot választottam Win helyett, közel nulla IT tudással rendelkeztem és azok is nulla tudással használják az általam felrakott Linuxot, akiket már említettem. Én se vagyok hülye, hogy két családtagnak is kiküldök feltelepített notebookot úgy, hogy nem vagyok biztos azok tökéletes működésében, egyszerűen laikusként 5 évig használva megtapasztaltam a működésüket. Azt is hajlandó vagyok elfogadni, hogy a mai Windowsok már jobbak, mint a Win7, ami nálam annyira kiverte a biztosítékot, hogy totál fogalmatlanul 10 éve inkább megpróbáltam felrakni egy Linuxot. Nyilván sokan nem így látják. Mindenütt MS oktatás folyik, felsőfokú intézményekben is kötelező azon dolgozni, de különben mostani melóhelyemen is totál MS szoftvereket használnak, de ezeket is tudom online használni, még emiatt sem kellett Wint felraknom. (nem munkafolyamatokhoz kell nyilván, de birka nemzetközi cégek megkövetelik a kapcsolattartás miatt sok sw alkalmazását)
Mac meg nem egy OS, nem ismerem, de a zártsága miatt nem is akarnám használni. Igazából se a Mac-et, se a Windowst nem ismerem már, de nekem és a környezetemben sok embernek tökéletes évek óta a desktop Linux, nulla IT skillel is!
-
Warton
őstag
válasz
-Skylake- #91257 üzenetére
Amit leírtál kört pont azoknak való a linux. Ahol csak egy böngészőt kell használni esetleg az Office.com-on legyártani egy-egy doksit, messengeren (caprine) kapcsolatot tartani, emailezni, zenét hallgatni, netflixet nézni stb. arra tökéletes a linux.
A probléma ott kezdődik, ha valami windows specifikus cuccot kell használni, valami olyan számlázó programot, amit muszáj telepítened és valamiért a wine alapból nem tudja. Amúgy a wine egész ügyes lett az utóbbi időben.
Meg az NVIDIA egy nagy probléma, de az is csak akkor, ha Radeonról váltasz és hirtelen drivert kell telepíteni.
Meg a talán a játék az, ami nem mindig megy teljesen tökéletesen. De mióta vulkan kompatibilis VGA-m van azóta már ezzel is kevesebb gondom van személy szerint.
Amúgy egy sw telepítése linuxon: megnyitod a pamacsot, kikeresed mit szeretnél beírod a jelszavadat azt csá.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 : Fókuszban a Ventrue klán
- Nyaralás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 10
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest