Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz -Skylake- #91257 üzenetére

Miért ne használhatna bárki, akár egy fodrász is desktop Linuxot? Ha nem olyan programot használ, ami csak Windowsra van, akkor minden gond nélkül használhatja. 5 évig dolgoztam egy PC kiskernek itthonról, mivel nem kellett spéci program, büngésző kellett meg netkapcsolat. Mellesleg amikor Linuxot választottam Win helyett, közel nulla IT tudással rendelkeztem és azok is nulla tudással használják az általam felrakott Linuxot, akiket már említettem. Én se vagyok hülye, hogy két családtagnak is kiküldök feltelepített notebookot úgy, hogy nem vagyok biztos azok tökéletes működésében, egyszerűen laikusként 5 évig használva megtapasztaltam a működésüket. Azt is hajlandó vagyok elfogadni, hogy a mai Windowsok már jobbak, mint a Win7, ami nálam annyira kiverte a biztosítékot, hogy totál fogalmatlanul 10 éve inkább megpróbáltam felrakni egy Linuxot. Nyilván sokan nem így látják. Mindenütt MS oktatás folyik, felsőfokú intézményekben is kötelező azon dolgozni, de különben mostani melóhelyemen is totál MS szoftvereket használnak, de ezeket is tudom online használni, még emiatt sem kellett Wint felraknom. (nem munkafolyamatokhoz kell nyilván, de birka nemzetközi cégek megkövetelik a kapcsolattartás miatt sok sw alkalmazását)

Mac meg nem egy OS, nem ismerem, de a zártsága miatt nem is akarnám használni. Igazából se a Mac-et, se a Windowst nem ismerem már, de nekem és a környezetemben sok embernek tökéletes évek óta a desktop Linux, nulla IT skillel is! :K

• Warton

őstag

válasz -Skylake- #91257 üzenetére

Amit leírtál kört pont azoknak való a linux. Ahol csak egy böngészőt kell használni esetleg az Office.com-on legyártani egy-egy doksit, messengeren (caprine) kapcsolatot tartani, emailezni, zenét hallgatni, netflixet nézni stb. arra tökéletes a linux.

A probléma ott kezdődik, ha valami windows specifikus cuccot kell használni, valami olyan számlázó programot, amit muszáj telepítened és valamiért a wine alapból nem tudja. Amúgy a wine egész ügyes lett az utóbbi időben.

Meg az NVIDIA egy nagy probléma, de az is csak akkor, ha Radeonról váltasz és hirtelen drivert kell telepíteni.

Meg a talán a játék az, ami nem mindig megy teljesen tökéletesen. De mióta vulkan kompatibilis VGA-m van azóta már ezzel is kevesebb gondom van személy szerint.

Amúgy egy sw telepítése linuxon: megnyitod a pamacsot, kikeresed mit szeretnél beírod a jelszavadat azt csá.

Új hozzászólás Aktív témák