Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Akciókamerák
- Gaming notebook topik
- Takarékoskodj az erőforrásokkal!
- Milyen processzort vegyek?
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Tibikomám, csixykomám és többiek, akik értelmezhetetlennek látszó tippeket adtatok UEFI-s telepítéssel kapcsolatban...valami csodamód simán abszolváltam az új szerzemény egérgépen az EFI installt!
No jó, első óra azzal telt, hogy kivágom a gépet a fenébe, mert bebootoltam ugyan Linux Mint-tel simán, aztán látom ám, hogy az egész főpartición rajta ül a Win, no mondom adok a pofájára, de nem hagyta! Valami galád bitlocker volt rajta, amit ugyan ki tudtam volna nyírni, de a cél az volt, hogy Win11 mellé is sikerüljön Linuxot rakni. Ugye kb 10 éve nem láttam Win-t, így nem tudtam, hogy 11-en már default a Bitlocker...vissza Win11-re, nem volt bekapcsolva a Bitlocker, mégis inaktiválni kellett. Ez megvolt, vissza Linux Mint installra, ott meg már a második képernyőn, amikor a 3. party appokat lehet bebipálni, ott arcomba nyomta a valami security akármit, no az már sok volt, Winen keresztül kellett valahogy eljutnom a BIOS-ba, ahol nagy nehezen ki tudtam kapcsolni...
Innen már eccerű volt a Linux install, viszont tanácsaitok alapján csináltam egy külön /efi particiót és boot-kor egy külön sorban jelent meg a Win bootmenüje. Szóval siker!
Zsenik vagytok!Azért kíváncsi vagyok, hány napig lesz fenn az egérgépen(Dell Latitude 7400 2in1) a Win11...hétvégén leszek szabad legközelebb, szóval addig tuti élni fog.
(mondjuk igazából a kifordítható multitouch display miatt vettem női user számára, ez az érintőképernyőzés meg Linuxon nem fog menni...)No mindegy, konklúzió annyi, hogy kalapkaka ez az UEFI, de meg lehet oldani vele is a dualbootot, ha nagyon elszántak vagytok!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ezt csak így megemlítem:
(#89367) -szabi-
Esetleg ez alapján levonható az a következtetés, hogy MBR telepítéssel ne csináljak dualboot-ot?
Marhaság! Anno 120GB Intel 520 SSD-n 7 darab külön Linux disztró volt dualboot-ban felrakva és prímán működtek! Tény, hogy akkoriban nem voltak olyan gondok, hogy egyes disztrók kernelpanic-ot kaptak más disztrók upgrade-jétől.
-
-szabi-
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Esetleg ez alapján levonható az a következtetés, hogy MBR telepítéssel ne csináljak dualboot-ot?
Elképzelhető, hogy Manjaro és EndeavourOS alatt nem lettek volna anomáliák, ha csak egyiket vagy másikat telepítem? -
válasz
tordaitibi
üzenetére
Calamares install egyébként nagyon tetszetős. Aki ezek után azt mondja, hogy a Linux telepítése nehéz, az... nem látott még Calamarest.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Horgász topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Akciókamerák
- Battlefield 6
- Hardcore café
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
No jó, első óra azzal telt, hogy kivágom a gépet a fenébe, mert bebootoltam ugyan Linux Mint-tel simán, aztán látom ám, hogy az egész főpartición rajta ül a Win, no mondom adok a pofájára, de nem hagyta! Valami galád bitlocker volt rajta, amit ugyan ki tudtam volna nyírni, de a cél az volt, hogy Win11 mellé is sikerüljön Linuxot rakni. Ugye kb 10 éve nem láttam Win-t, így nem tudtam, hogy 11-en már default a Bitlocker...vissza Win11-re, nem volt bekapcsolva a Bitlocker, mégis inaktiválni kellett. Ez megvolt, vissza Linux Mint installra, ott meg már a második képernyőn, amikor a 3. party appokat lehet bebipálni, ott arcomba nyomta a valami security akármit, no az már sok volt, Winen keresztül kellett valahogy eljutnom a BIOS-ba, ahol nagy nehezen ki tudtam kapcsolni...
Innen már eccerű volt a Linux install, viszont tanácsaitok alapján csináltam egy külön /efi particiót és boot-kor egy külön sorban jelent meg a Win bootmenüje. Szóval siker!
Zsenik vagytok!
(mondjuk igazából a kifordítható multitouch display miatt vettem női user számára, ez az érintőképernyőzés meg Linuxon nem fog menni...)
CPT.Pirk