Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• K0zm0

aktív tag

válasz tordaitibi #81330 üzenetére

Gondolom ezt a cikket is a Canonical húzása (is) ihlethette, már amit az új Ubival és a Snappel csinál!
    Valóban a cikkben rettentően jól és egyszerűen fogalmaz ezeknek a veszélyeiről. Az AppImage-példája például rendesen meglepett mivel - bár nem használom - eszembe sem jutott az úgymond "előre csomagolt" programok, ész nélküli letöltése és futtatása.
    Eddig sem használtam, ezek után sem fogom. Inkább kibogarászom a tárolóból ami kell nekem még akkor is ha konzolozni kell hozzá. (Ami egyébként szerintem egész jó móka, de ez csak magánvélemény. :P )
    Egyébként megnéztem a flathub-t, szerintem nem ad többet mintha tárolóból tennéd fel a cuccot. Ahogy a cikkben is írja, azért ezeknek a sandbox-környezeteknek is olyan a védelme, mint a lyukas ementáli. Az egy dolog hogy figyelmeztet, hogy nem tudja ellenőrizni az aláírást, de szerintem azon úgy kattint át az óvatlan júzer, mint a huzat.
    Nagyon remélem, hogy a Mint-es srácok, meg úgy általában az Ubi-származék OS-ek messze elkerülik ezt a "mindent toljuk Snap-be" őrületet.

(Ezt a hozzászólásomat kéretik magánvéleményként kezelni! :) )

Új hozzászólás Aktív témák