Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz ubyegon2 #77554 üzenetére

Az AUR valóban tele van mindennel, ember legen a talpán aki képes kiválogatni belőle a lényeget. Egy kezemen meg tudom számolni mennyi programot telepítettem az AUR-ból (Entangle, Teamwiever, Youtube-dl + GUI, TLP-GUI)
    A PPA-kkal az volt a bajom, hogy valamiért nem tudtam (mertem?) bízni bennük, mellette minden vackomhoz külön-külön kellett a tárolókat felvenni, mert a rendszer tárolóban nem volt benne az a néhány megás kód, ami kellett a Wi-Fi-mhez, a fingerpfint sensor-hoz, a TLP-hez, a böngészőhöz, stb... Azon a szinten nem igazán tudtam eldönteni melyik PPA kell, hogy keressem és hogy biztonságos-e vagy sem. Mondjuk ma is inkább olvasok 10x és telepítek 1x.

Az AUR-t bekapcsolni egy képmozdulat a Szoftvertelepítőben. Nemrég felkínlódtam VB-ba egy MagyArch-ot, a Discover lehet, hogy színes és szagos, de kapásból összefosta magát, még az alapból telepedett programokat sem látta. OK terminal-ból pár perc alatt helyrepakoltam a lelkivilágát, csak addig is el kellett jutni. Az összes tájékoztatás egy 4 jegyű hibakód volt. Manjaro-val ilyen "élmény"em nem volt, olyan igen, hogy a frissítésbe belezavarodott és törölni kellett az adatbázis file-jait, de az is max 1x.
    Egy abszolút kezdőnek mégis inkább ajánlanék egy Debian fork-ot - pl. Ubuntu (Mint) - vagy más kiadás alapút és nem azért mert az jobb, vagy több lenne, mint egy rolling. Egyszerűen hülyebiztosabb. Ha már van némi rutin és szándék is a tanulásra akkor jöhet egy rolling. Ha érdekli, ha nem maradjon ahol van. A Manjaro-val pl. elég nehezen lehet mellényúlni. Nem azt mondom, hogy nem lehet, óóóó dehogynem lehet, de ha tudod mit csinálsz - és a hw is úgy akarja - nem nagy kihívás telepíteni és a mindennapos használattal sem lesz probléma.
    Olyanokban most nem mennék bele, hogy a LE-szal akadhatnak MSO kompatibilitási problémák, mert ez általános platform szintű probléma (nekem még nem volt, de nem is kezelek több tíz-ezer cellás adatbázist, táblázatot) de már az alap szintű videó vágásaimat is inkább KDEnlive-ban végzem, mint, hogy beboot-oljak a W10 be csak ezért. A grafikai munkáim maradtak Win-ben mivel az Affinity programjait nem voltam képes rávenni a Wine-ban futásra. :\

#77558 tordaitibi:
    "...mint minden motoros int a másiknak, függetlenül hogy choppers, robogós, vagy épp sportmotoros vagy krosszos.
    De MOTOROZIK!"
    Hobbiból bringázok. Többször előfordult, hogy motoros köszönt - intett - néztem is mint a vadnyúl az üregéből. Egyszerűen kétkerekű voltam neki és mint ilyen társ...
    Erről kellene szólnia a dolognak. Vagy tévedek?

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz ubyegon2 #77554 üzenetére

PPA-val egy kicsit több a macera. Meg ahány kiadás, annyi külön PPA...

Új hozzászólás Aktív témák