-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
ubyegon2 #77554 üzenetére
Az AUR valóban tele van mindennel, ember legen a talpán aki képes kiválogatni belőle a lényeget. Egy kezemen meg tudom számolni mennyi programot telepítettem az AUR-ból (Entangle, Teamwiever, Youtube-dl + GUI, TLP-GUI)
A PPA-kkal az volt a bajom, hogy valamiért nem tudtam (mertem?) bízni bennük, mellette minden vackomhoz külön-külön kellett a tárolókat felvenni, mert a rendszer tárolóban nem volt benne az a néhány megás kód, ami kellett a Wi-Fi-mhez, a fingerpfint sensor-hoz, a TLP-hez, a böngészőhöz, stb... Azon a szinten nem igazán tudtam eldönteni melyik PPA kell, hogy keressem és hogy biztonságos-e vagy sem. Mondjuk ma is inkább olvasok 10x és telepítek 1x.Az AUR-t bekapcsolni egy képmozdulat a Szoftvertelepítőben. Nemrég felkínlódtam VB-ba egy MagyArch-ot, a Discover lehet, hogy színes és szagos, de kapásból összefosta magát, még az alapból telepedett programokat sem látta. OK terminal-ból pár perc alatt helyrepakoltam a lelkivilágát, csak addig is el kellett jutni. Az összes tájékoztatás egy 4 jegyű hibakód volt. Manjaro-val ilyen "élmény"em nem volt, olyan igen, hogy a frissítésbe belezavarodott és törölni kellett az adatbázis file-jait, de az is max 1x.
Egy abszolút kezdőnek mégis inkább ajánlanék egy Debian fork-ot - pl. Ubuntu (Mint) - vagy más kiadás alapút és nem azért mert az jobb, vagy több lenne, mint egy rolling. Egyszerűen hülyebiztosabb. Ha már van némi rutin és szándék is a tanulásra akkor jöhet egy rolling. Ha érdekli, ha nem maradjon ahol van. A Manjaro-val pl. elég nehezen lehet mellényúlni. Nem azt mondom, hogy nem lehet, óóóó dehogynem lehet, de ha tudod mit csinálsz - és a hw is úgy akarja - nem nagy kihívás telepíteni és a mindennapos használattal sem lesz probléma.
Olyanokban most nem mennék bele, hogy a LE-szal akadhatnak MSO kompatibilitási problémák, mert ez általános platform szintű probléma (nekem még nem volt, de nem is kezelek több tíz-ezer cellás adatbázist, táblázatot) de már az alap szintű videó vágásaimat is inkább KDEnlive-ban végzem, mint, hogy beboot-oljak a W10 be csak ezért. A grafikai munkáim maradtak Win-ben mivel az Affinity programjait nem voltam képes rávenni a Wine-ban futásra. :\#77558 tordaitibi:
"...mint minden motoros int a másiknak, függetlenül hogy choppers, robogós, vagy épp sportmotoros vagy krosszos.
De MOTOROZIK!"
Hobbiból bringázok. Többször előfordult, hogy motoros köszönt - intett - néztem is mint a vadnyúl az üregéből. Egyszerűen kétkerekű voltam neki és mint ilyen társ...
Erről kellene szólnia a dolognak. Vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EA Sports WRC '23
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Linux Mint
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest