-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Biztos, hogy jó lenne az neked? Ha nem dolgozol nagy fájlokkal (videóvágás, masszív virtuális gépezés, nagyobb renderelések), nem másolsz sokat SSD-ről SSD-re, akkor átlag felhasználás, játékok alatt nem gyorsabb az NVMe, mint a sima SATA3-as SSD, vagyis nem érdemben, lehet itt ott lesz 0,5-1 mp különbség, de csak szélsőséges esetben ilyen több másodperces betöltési időkhöz viszonyítva, elenyésző.
Vigyázz, ne tévesszen meg, hogy benchmarkokon ilyen szédületes 3000/2000 MB/sec értékeket kapsz, ez csak a szekvenciális sebesség. Jó, 4K-ban is többet kapsz, a 2-3×-át, amit a SATA tud, de még abban sem számít annyit. Az oka az, hogy egy szinten túl már nem a háttértár sebessége a döntő, bottleneckbe ütközik.
Ezt nyugodtan próbáld ki, futtass progikat, játékot SSD-ről, majd utána csinálj RAM drive-ot (ami az NVMe-nél is gyorsabb), és arról sem fog semmi gyorsabban futni, majd csak mérd le stopperel. Először én sem hittem el, míg nem próbáltam ki, azt hittem, csak bullshitet írnak neten.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- PC Game Pass előfizetés
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest