- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fritz Teufel #26664 üzenetére
Azért van baj, ha két rednszert a csomagDARABszám alapján hasonlítunk össze. Ha az egyik rendszer jobban szétbontja, mint a másik, akkor nyilván csak szar lehet...
-
Penty
aktív tag
válasz
Ne csak a csomagok számából indulj ki! Szerintem nem ezek a leginkább mérvadóak egy disztrónál, bár megértelek, hogy nem szeretnél sok felesleges dolgot a gépedre. Én is törekszem arra, hogy ne legyen mindenféle kihasználatlan dolog a gépemen, bár biztos vannak még így is olyasmik, amik talán mellőzhetőek lennének, de nem foglalkozom velük. Végül is enni nem kérnek a bitek...
Szerintem sokkal fontosabb a stabilitás, a megbízhatóság, a biztonság, a rendelkezésre állási idő, meg az, hogy működjön minden, ahogy kell, és az oprendszer ne egy olyan dolog legyen, amivel naponta, hetente foglalkozni, küzdeni kelljen, hanem valami olyasmi, ami szinte észrevétlenül segíti a mindennapi géphasználatot, függetlenül attól, hogy ezt 1200 vagy 1500 csomaggal, vagy 3.5 vagy 4.5GB-nyi lemezterületet foglalva teszi-e.
Persze ez csak az én véleményem. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Ahogy már írtam, én a Debiant alapjáraton DE nélkül raktam fel, és csak utólag tettem fel a nekem kellőt.
Úgy, hogy még pár programot nem telepítettem, jelenleg ~1200 csomag van fent.
Viszont Manjaro felrakott magával vagy 8GB cuccot, Debian jelenleg 4,5GB-ot foglal a 30-ból..
A CPU is kevésbé van terhelődve, és a RAM használat is jobb.Bár most megszenvedtem a wifivel, végül csak sikerült beállítani, ez most szerintem egyedi eset volt.
Ennek ellenére úgy érzem a Debian kissé profibb rendszer, sokkal gyorsabb és "smoothabb" mint az előző volt.Szerintem kezdő rendszernek is kiváló, persze jó DE-t kell hozzá választani. Szinte minden kérdésre van válasz kugliban az első találatok között.
GNOME 3-mal is kipróbáltam, de abban tényleg sok cucc van.. Inkább maga a GUI-ja ami terheli a gépet, nem pedig a sok csomag.
Erre még reagálok:
(#26635) mzx:
"Lehet, h képes leszek Debian-t telepiteni? Egyesek eléggé elriasztottak engem a Debian telepítéstől... Hogy nekem nehéz lesz. Nem tudom..."Van karakteres és grafikus telepítő is, mindkettő egyszerűen kezelhető, ki van írva mit kell csinálni, és hogy miért.. Aki tud olvasni, annak egyszerű lesz.
Régi gépre LXDE-vel érdemes felrakni, annak kicsi a gépigénye.
Van grafikus csomagkezelő, a népszerűbb programoknál még screenshot is van -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Egyszerűbb megoldás: KDE gyorsindítójára kiraktam azt a pár appot, amit használok napi szinten. Így nem kell semmit keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Motoros topic
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged