Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

LOGOUT blog

válasz Rowon #107220 üzenetére

Azért nem feltétlenül.
    A Nobara például a kernelt is patcheli, hogy több eszközt támogasson: https://wiki.nobaraproject.org/#modifications

A Fedora alap csomagjaiból is nagyon sokat patchel, az USB-t tuningolja, több controller támogatását is előtelepítve hozza, stb...

• válasz Rowon #107220 üzenetére

Ha kicsit jobban megnézzük, az 1563 darab garászdisztró semmiben nem tér el a szülő illetve a forrástól.
    Ami azonos az a csomagkezelés, annak módja, annak a szerverei , lts vagy rolling meg jópár alapbeállítás.

Példa, a Debian szigorúbb, partíciót-lemezt csatolni csak sudoval.
    Ubuntuba ez tökautomatikus.
    És itt mi az eltérés...? 1 azaz egy darab konfigfájlban 2 sor. Aztaaa, ez aztán a másik disztró... :D
    Az hogy mennyire dolgozik az 1R user keze alá, mennyire van teltűzdelve kényelmi, vagy éppen fapados funkciókkal, nos az teljesen disztrófüggetlen.

A többi, hogy debian ubuntu arch vagy valami egzotikus, az semmi nulla mert bármelyikből faragok pont olyat mint bármelyik másik.
    Bármire tehetek cinnát kde-t xfce-t, nyílt vagy zárt divert, bármilyen kismillió szoftverrel bővíthetem, tehetek rá bármilyen témát, akármit.
    Bármelyikbe integrálhatom a flatpaket vagy a snapet, bármit amit egyáltalán már kitaláltak linuxra.
    Bármelyiket lebutíthatom egy terminálos szerverré.
    Kiherélem a kernelt, csinálok belőle router firmware-t.
    De minek mert ezeket már valakik régesrégen megcsinálták, én csak élvezem a kész építőkockák egymásra rakosgatását és az ebből születő készterméket.
    Tudomásom szerint a lényeg, a kernel szinte ugyanaz.
    Akkor tulajdonképp abszolút nem is értem már ezt a disztrómizériát.

Fogok egy bármilyen alapot, rárántok egy KDE-t. Telitűzdelem sporttal foglalkozó widgetekkel, a bármilyen böngészőbe beállítok alapnak focis linkeket.
    Asztal háttérképnek meg egy stadiont.
    Beállítok egy bugyilila témát fehér elemekkel.
    És nini...
    Készen is van a lilafehér "tibibácsi_hajrá_újpest" disztrója, de kérésre elkészítem a hajráfradi disztrót is!

Én meglátásom szerint ennyi ez a nagy garázsdisztró készítés meg kismillió al-al hobby disztribúció.
    Azt raksz össze amit csak akarsz DE!! ez nem a te érdemed! Hanem azoké akik az alapokat már megcsináltákl Te csak összelegózod az építőelemeket. Mint pl. a BlackPanthert. Vagy bármelyik másik menőbb diszrtibúciót.

Bizonyára nem ilyen egyszerű meg eléggé sarkítottam de nem járok messze az igazságtól.
    Ehhez hogy idáig eljussak agyban kellett majdnem 8 év. És tuti hogy igazam is van nagyon sokmindenben.

Új hozzászólás Aktív témák