Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CirrMee

addikt

válasz sh4d0w #100971 üzenetére

A Celeron 300A "Mendocino" egyes peldanyai a 300 MHz helyett 450-en is hajlandoak voltak menni

A gyakorlatban ha normális lapot raktál alájuk, jóformán az összes tudta ezt. A 366 esetében már inkább jelentkezett ez amit írtál, tekintve hogy a 100MHz FSB tuninggal már a technológia határait feszegette. Nem egyszer igencsak combos hűtés kellett az eredményért (mi is leginkább kotla házi vízzel barkácsoltunk). Amúgy a következő procicsalád kezdő tagjaival is meg lehetett játszani újfent a dolgot, 566 -os példánnyal jól lehetett ismét 100MHz FSB -re ugrani. Nálam ez volt az utolsó ilyen, mert a következő már a 750MHz -es P3 tuningja volt vízzel 1GHz -re, amikor a GHz példányok még a kanyarban sem voltak. Nem Celeron, de az i5 750 is durván sikerült: egy Freezer 13 hűtővel lazán megküldtem 2.67GHz alapról 4GHz tempóra. Kaptam is érte minden fórumon, hogy hamar kinyírom, ehhez képest végigszolgálta a család több tagját, majd nemrég "nyugdíjazva lett" az utolsó állomáshelyén is, működőképesen pihen a szekrény tetején.

Ha viszont így szóba került az utóbbi téma: Linux (támogatás) alól kerülnek ki régi hardverek? Gondolkodtam ugyanis azon, hogy az i5 750 vasból faragok valami másod gépet, amin már csak Linux fut (i5 750 120Gb SSD / 8Gb DDR3 / VGA kérdéses, de nem lesz túl acélos). Második kérdés meg az lenne, hogy mit érdemes feltolni egy ilyen gépre? Perpill "tanulás" célzattal egy Mint Cinnamon van a főgépen.

Új hozzászólás Aktív témák