-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27890 üzenetére
Azért, mert a dsl kapcsolat is vezetékes. http://docs.lds.net.ua/img/debian_kde4.png
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #27876 üzenetére
KDE-s disztrót használok, így nagyjából csak egy dologra nyitok terminált, mikor kiadom a frissítés parancsot. Ezt se lenne muszáj ott csinálnom, csak megszoktam korábban mert pár hónapig nem volt grafikus frontend a csomagkezelőhöz mikor a régivel gondjuk volt és az új még nem készült el. - mindamellett gyorsabb terminálban kiadni azt az egy parancsot, mint gui-n végigklikkezni.
Ezek után még esetleg ha meg akarom nézni miért nem ment az adott játék wine-vel, akkor azt terminálból indítom el.
Vagy még akkor van pl. alt+f2, mikor valamiért ritkán rootként kellene a fájlkezelő.
"Egyszerű felhasználóról beszélek, nem programozóról. Nem is nagyon emlékszem használtam-e parancsokat az XP-ben"
Az XP egy eléggé "manuális" oprendszer volt, ott elég sok cuccot kellett machinálni hozzá hogy jó legyen. Kezdhetném sorolni, mihez kell XP-n paranccsor, vagy az "alt + f2" jellegű parancs:
IP cím megújítás / lekérdezés, hozzáférés a useraccounts2 beállításokhoz (ezt nem is lehet a gui-ról hack nélkül), kivenni porgramot autorunból az msconfigban, stb.
Nem is beszélve arról az irgalmatlan sok regedit hackre, amivel normális rendszert lehetett csinálni az alap totál buta XP-ből.
Persze az R=1 felhasználó ezekkel nem találkozik, de jellemzően valaki beállítja neki.Továbbra sem látom, hogy miért vagy rákényszerítve a terminál használatára egy normális disztrón.
tvamos: valószínűleg nem csatoltad fel az fstabon keresztül, így mikor hozzá akarsz férni, akkor kéri a jelszót. Be kell tenned egy sort a /etc/fstab fájlba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #27863 üzenetére
De ez jelenleg is így van.
Mindazonáltal van amit gyorsabb billentyűzeten csinálni, mint pl. Windows alatt az Ip cím lekérdezést.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #27817 üzenetére
Igen elég, fel fog települni a grub is amiből mindkét rendszert tudod majd indítani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
andronymus #27759 üzenetére
Itt a PH-n pl. van. De a két Linuxos topicban is sok ember van, aki ért a Debianhoz, meg ennek unstabil dolgaiból készül az Ubuntu, Mint, stb. szóval nem is esik messze a népszerűség fájától.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
andronymus #27757 üzenetére
Nem vagyok Pesti.
Szerver célra is szeretik a Debiant, én mindenképpen javaslom neked.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
andronymus #27755 üzenetére
Hehehe, ezt én szoktam mondogatni, hogy a Linux Windowsa. De már volt aki kijavított, hogy a Linux OSX-e.
Az Ubuntus fórummal az a baj, hogyha rákeresel valamire a neten, akkor éves lebontásban jönnek találatok az Ubuntu mindenféle fő vagy alverziójára, ami már totál nem aktuális. Rendes wikijük meg nincs, ahol aktualizált infó lenne.
A webfejlesztés viszont ezzel nem különösebben függ össze, azt úgy is egy IDE-ben fogod csinálni gondolom. Arról a részről még az oprendszer milyensége se számít túl sokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
andronymus #27753 üzenetére
Ubuntut biztos nem. Debian szoktak fejlesztésre használni (eleve egy nagy rakás nem x86 architektúrára is elérhető), bár nem írtad milyen fejlesztésre. Viszonylag jó Wikije is van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #27540 üzenetére
Bios / uefi frissítés volt már?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
_Dumber_ #27473 üzenetére
Nem is lenne mire frissíteni, tudomásom szerint emailt meg adatokat ugyan tudnak küldeni a nasa-n keresztül, de internet elérés nincs.
Nyilván felrakták a Squeeze utolsó stabil állapotát, aztán az van a gépeken. Ha valami adódik, azt meg felviszik lemezen vagy adat csomagként felküldik és onnan felmegy, de gondolom ez kimerülhet egy-két új programban, mert pl. internet meg pendriveok nélkül a biztonsági frissítésekre sincs különösebb szükség.Egyébként hasonló szisztéma alapján a Google is Debian 6 és 7 alapra cserélte a felhőjének oprendszerét, kb. ugyanakkor mikor a NASA is váltott, csak a Googlenél alapból is Linux futott.
"Egyébként linux alaptézise: Működik? akkor ne piszkáld..." - persze, ezt a mottót mindenre rá szokták húzni, de inkább csak a lustaság szebb megfogalmazása.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27470 üzenetére
LTS Mintnél milyen dolgok frissülnek? Milyen gyakran van pl. kernel és driver meg program frissítés?
Half rollingnál kb. havonta van teljes disztrót érintő upgrade csomag, néha több is. Eddig kb. két évet lazán túléltek a telepítéseim, szal ezt meg tudják oldani jól. - persze csak ha az ember követi alkalomadtán az utasításokat és nem a --force kapcsolóval erőszakolja meg a pacmant, mint az egyik barátom mikor lusta olvasni.
Debianból meg a 7 a stabil. Ennek fejlesztés alatt álló instabil dolgaira épülnek a kedvenceitek.
Debian6-ot a NASA-nál használnak pl. az ISS fedélzetén, mert hogy annak már minden tulajdonságát ismerik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27465 üzenetére
Nem azt mondtam hogy nem lehet, hanem hogy hivatalosan nem ajánlott. Azért az elég cinkes.
Amúgy meg half rolling, nem rolling.
Penty: ha azt nézzük hogy a disztró fejlesztői is angolul kommunikálnak, akkor érthető. Persze nagyobb disztróknak vannak helyi lokalizált weboldalai is, de a kisebbeknél ez a munka inkább a közösségre hárul, ha már elég nagy hozzá.
Én pl. le szoktam fordítani a devek utasításait, mikor valamit kell csinálni a csomagkezelőben. Meg vannak páran akik magyarítást csinálják a Chakrához. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27455 üzenetére
Igen persze.
Lehet lemaradtam valamiről, de talán most már javasolt a frissítés a kiadások között, vagy még mindig az újratelepítést javasolják?
A Windowsban egyébként nem minden rossz. Erre egy példa a felhasználói felület a Windows7-ben. Igaz hogy az aeroval se tud semmi látványos effektet, meg nem is igen lehet konfigurálni, de maga a koncepció és a tálca kialakítása jó.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy mai gépen azok a régi rendszerek, már amelyik még elindulna, az is HW problémába ütközne, mert se driver, se kernel támogatás, valszeg már csomagokat sem lehet letölteni stb... No meg nincs "A" grafikus felület, így megint érdekes kérdés, hogy mit néznél meg.
ubyegon2:
Azt nem tudom lejött-e az írásból, de a kapudan csak egy gyűjtő program, minden kapudanos beállítás elérhető a rendszerbeállításokban a többi között.
Az első kép nem bonyolult, mert ha kiválasztod a másikat, akkor ott a képen megmutatja mi ez. Mivel live disztró, így látta a user a felületet, meg fogja érteni mi az a launcher.
A második kép oké, elfelejtették lefordítani. Aki tud egy kicsit angolul, az megérti hogy a "windows" billentyű konfigjáról van szó, aki nem, az meg nem nyúl hozzá és akkor nem történik semmi.
Az utolsó oldal meg olyan, hogy ott is le vannak írva a dolgok. Nyilván én sem tudom mi az a tomoyo tools vagy a tiger, szóval fölöslegesen nem basztatom, nyomok egy nextet.
Egyébként ezeken végigszaladva minden fontosat beállítottál. Megmondom én mit csinálok ezen kívül még:
kíhúzok pár plazma widgetet a tálcára, meg a naprendszeres widgetet az asztalra. Továbbá bekapcsolok pár effektet. Ennyi. Nem tudom ezeken kívül mi kell még neked, nekem tökéletesen megfelel így. Kezdőnek meg pláne.A ramos idézetet meg persze én írtam, de ott nem 64bit only rendszerről volt szó. Nehogy már egy 64 bites proci mellé ne legyen több ram a gépben, mint 1GB...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Annak semmi értelme nem lenne. Mintha a Win98 alatt akarnád megérteni a Win8 csempéinek a lényegét.
Felhasználói szintre bármelyik népszerű disztró megteszi, de ha egy kicsit többet szeretnél tudni, akkor olyan disztrót keress, aminek jó wikije van. Az említett Arch wiki nagyon jó ezen a téren, meg pl. a Debiannak is van használható wikije.
Az olyan megoldás ahol fórumokban kell böngészni, az nem jó. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Olvasd el a cikkemből ezt a két rövid bejegyzést "Mi szerint készül?" "Mit vár el tőlünk a disztribúció?" itt: [link]
Ezek alapján el tudod dönteni, hogy mire van szükséged, tetszik-e neked az a hozzáállás, vagy mást szeretnél.ubyegon2: az a beállítási idő közel 3 perc, és akkor már az effekteket is bekapcsoltam meg sok eye candyt.
Ugye kapudan lefut a telepítés végén, gyak minden fontosat bekonfigolsz rajta keresztül, hozzáértés igénye nélkül.
Továbbá az a hihetetlen magas erőforrás igény is megáll ~500MB ram fogyasztás mellett üresjáratban. Egy 64 bites számítógépnél 2014-ben már csak nem nevezhető soknak
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Általában az igények és a kezelhetőség fordítottan arányos. Kisebb - nehezebb vs. nagyobb - könnyebb.
Magától működő oprendszer nincs, itt is kell ezt-azt csinálni, akár csak Windowson mikor nekiállsz drivereket meg programokat telepíteni, meg mindenfélét állítgatni. Csak itt mások, jellemzően értelmesebbek a módszerek ami viszont pont ez miatt furcsábbak elsőre a Windows után...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fradi81 #27304 üzenetére
Jaja, nagyszülőknél is csak én frissítek, ha ott járok. Amúgy valaki írta, hogy auto frissítést kapcsolja be.
PumpkinSeed: tűz és víz. Gnome alapból alig enged valamit konfigurálni, KDE meg maga a szabadság. Meg a Gnome azt GTK-s progikat használ, a KDE meg QT-s progikat, ezért szokott kérdéses minőségű lenni több DE együttes megléte egy disztróban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CloZee #27291 üzenetére
Mi féle codec kötődik egy DE-hez?
badd: olyan felületű disztrót nézz, amiben le lehet tiltani az átrendezést, ilyen pl. a KDE. Így root jelszót mivel nem mondod meg neki, nem fogja tudni elrontani. Nekem hasonló korú nagypapám is Linuxozik.
Az SSD meg tényleg felesleges, egy átlag disztró eleve csak kb. harmad akkora adat mennyiség, mint az aktuális Windows... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DrojDtroll #27257 üzenetére
Azzal mindig találhatsz valami újat, pont ez a gáz.
Belemélyedni pl. Arch, Arch alapon kell. Ott van az Arch Wiki, az egyik legjobb Linuxos tudás forrás.
Vagy még pl Debian, ahogy PumpkinSeed is írta, ez egyszerűbb kezdőknek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DrojDtroll #27231 üzenetére
rw és exec paramtéreket tartalmaznia kell a csatoló sornak. Most hogy néz ki?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
800.henrik #27140 üzenetére
Ez valami Ubuntu / Unity bug lesz. Ilyen videókártyás laptopomon minden fasza effekt jól működik kde alatt.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A legacy sem jó, mert nem frissítik a xorg verziókhoz. Decepticon meg nem jól írta, az AMD dobta a támogatást, nem a Linux, a nyílt driverrel simán mennie kellene.
Eddig úgy tudtam hogy a Mint / Ubuntu környékén kézzel kell engedélyezni a zárt drivert, de az alapján amit írsz, kérdés nélkül azt akarta használni. Wtf?Szedj le egy Chakra iso-t, ott már a boot elején ki tudod választani, hogy milyen vga driverrel akarsz bootolni. Természetesen neked csak a "nyílt driverekkel" opció működik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi az a szoftvere rendering? Csak nem erre nevezték el a nyílt radeon drivert?
Amúgy valszeg igen, ha frissült a driver és nem szólt a disztró, akkor egyszer csak kikerült a kártyád a támogatottak közül.Gyick: kb igen. Mondjuk nem ismerem a Fedorát közelebbről, meg távolabbról sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
olivera88 #27035 üzenetére
Amíg van hova, felrakhatsz másik disztrót is. Ellenben döntsd el, hogy melyik disztró grubját szeretnéd használni, mert így mindig az utolsóé lesz fent. (telepítéskor nemet kell nyomni a grub felrakásra, a normál disztródnál meg kiadni a sudo update-grub parancsot)
Amúgy az lmde nem feltétlen kezdőnek való.ubyegon2: megvan!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Passz, asztali gépen 35-40 másodperc egy bootolás, a lassabb laptopomon is csak 1 perc körül van a boot Chakrával. Szóval emiatt lecsípni több gigát swapnak számomra felesleges. (persze Inkscape esetén szükséges, de az ilyesmi ritka)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
olivera88 #27024 üzenetére
Minden disztró alatt kézi particionálást érdemes választani, ha nem akarsz meglepődni.
10G fölött legyen a rendszer, ha hosszabb távra tervezel vele és mindenféle progit is felraksz. Ha van hely, nyugodtan lehet több is, fájlrendszernek meg Ext4.
Swap nem feltétlen kell, ha a 4GB ramos gépedről van szó. Nekem is ennyi van, de még semmilyen disztróval nem fordult elő, hogy kifutottam volna a ram területből, addig meg úgy sem nyúl a swaphoz, mert minek. Persze nyugodtan csinálhatsz, 1-2GB bőven elég. Magyarított telepítőben a swap fájlrendszerét valszeg. "cserehely" néven fogod találni, nem swapként. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
800.henrik #27015 üzenetére
Ezt már olvastad? [http://itcafe.hu/cikk/gyakori_linux_problemak_es_megoldasuk/grub_parancssor.html] - Grub2-es résztől.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26993 üzenetére
Biztosan lehet hozzáadni a menühöz programot, oda meg be tudod írni a futtatás parancshoz a gksu-t a program neve elé.
Szerintem azért nem jelent meg a menüben a Nautilus, mert az a Gnome környezet számára készült és így nincs automatikus bejegyzés az Lxde alá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26989 üzenetére
Az a root jogú cucc is csak azt csinálja, amit mondtam. Azért nem szokott benne lenne a progik között root jogú cucc, mert egy kezdő nagyon könnyen letörölhet vele valamit amit nem kellene.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26985 üzenetére
Ilyen nincs, neked a megfelelő jogokkal kell indítani az adott programot. Lxde-n ez elvileg a gksu parancs. Van valami parancs futtatási lehetőség a GUI-n ami valami billentyűzet kombinációra jön elő, oda kell beírni a gksu programnév parancsot, majd megadni a jelszót.
De sokkal gyorsabb terminálba beírni hogy:
sudo rm /etc/chromium-browser/default -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
800.henrik #26942 üzenetére
Nem, mert újra kellene particionálni az egész vinyót. A felcsatolás nem jó?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
800.henrik #26939 üzenetére
Azért nem megy, mert egy primary partíciót nem tudsz bezsuppolni kiterjesztett területre. Kb. azt tudod csinálni, hogy megformázod mondjuk Ext4-re, és felcsatolod a /home alá, vagy ahová tetszik, úgy megkapod mint tárhely.
teleahocipöm: nehéz mit mondani az esetedre, mert pl. az SMPlayer sem omlik össze, meg az LO sem vált nyelvet másnál, mindegy milyen frissítés van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26907 üzenetére
Tényleg nehéz követni, eddig 2 gépnél tartottam nálad.
A saját példámból tudok kiindulni. Ma leszedtem a cégnél egy debian nonfree kde-s telepítőt, véletlen olyat szedtem ami live módot is tud. Lilivel kitoltam penre, aztán bebootolt a már sokat megért céges laptop, minden ment jól. Elindítottam a telepítést, és tökéletesen megy, grub is azonnal felment és felismerte az egyéb oprendszereket a gépen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blum1866_2 #26901 üzenetére
Nála HW gond van. Azon a gépen még a Debian sem ment el. Vagy hibás HW, vagy valami rejtélyes összeférhetetlenség mert ennyi disztró nem lehet rossz amennyi nála folyton meghal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
olivera88 #26857 üzenetére
Amit a neve is mond, automatikusan eltávolítja a már nem használt, visszamaradt csomagokat. De mielőtt igent nyomsz neki, nézd meg mit akar leszedni, mert az apt-os disztróknál lehetnek meta csomagos stb. hülyeségek, amik miatt esetleg a fél disztrót is el akarná távolítani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudtam én!
Viszont ilyesmi bemásolására használd a http://pastebin.com/ oldalt, az való erre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #26829 üzenetére
Lehet Win7-et is átmenteni másik vinyóra, csak kell mindkét partíciót menteni hozzá. Ha ez megvolt, akkor kell nyomni egy indítás helyreállítást a Win7 telepítővel és máris boot képes az új vinyón a Win7. Eztán lehet a Linuxot átmenteni, majd futtatni egy grub telepítést.
Kparteddel szoktam ezt csinálni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Milyen live cd-t használsz, hogy ezt kézzel kell csinálni?
Ez amit be kell írnod ez pontosan egyenlő azzal, amit a GUI-n a hálózat kezelőben állítasz be mikor dhcp-s netet adsz meg. Viszont nem láttam olyan disztrót régi Debianon kívül, ahol ezt kézzel kellett volna, mindegyikben benne volt a dhcp-s kapcsolódás beállítása alapból.
Mivel te kézzel írtad be a fájlba, azért kellett újraindítani a gépet, mert nem kapcsoltad be magát az interface-t. Gui-n ezzel sem kellene szórakoznod, megcsinálja magától.
bob.zxr: de amit leírt lentebb, azt kellett Debianon is belőni régebben a dhcp-hez.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lathronos #26811 üzenetére
Én így tudtam meg, hogy gond van a földeléssel. Miután érezhetően bizsergett ha úgy nyúltam rá, megnéztem a Kínából származó elosztót amiről akkoriban ment a gép és ott volt benne minden ami kell a földeléshez, csak a belőle kijövő kábel saruval is ellátott vége nem volt hozzá csavarozva a földelés vezető sínjére. Érthetetlen miért maradt ki, ezzel még anyagot sem spóroltak, leszámítva azt az egy csavart és anyát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Veszel egy multimétert, 500Ft-s is jó erre. Bekapcsolod a "sípolós" rövzár / dióda mérő állásba. Egyik érintkezőt a gépház fém, festetlen részére teszed, másikat meg a konnektor földelésére. Ha sípol, akkor a konnektorig rendben van a földelés.
Műszer hiányában egy fogjuk rá "biztos módszer", ha ráteszed a kezed a gépház fém, nem festett részére, majd megfogsz valami földelt dolgot, pl. a radiátor nem festett része. Ha érzel valamit, akkor nincs földelés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Fogj egy multimétert, és mérd ki hogy megvan-e a földelés. a kábelben. Bedugott állapotban a gépház fém része és a fali aljzat földelése között is rövidzárat kell mérned, ha ez nincs meg, akkor azonnal ellenőrizni kell hol szakadt meg a földelés és ki kell javítani, életvédelmi okokból mivel a számítógép nem kettős földelésű így ha gebasz van és nincs földelése, akkor a házra kikerülhet a fázis, aminek a tapintása halálos.
Egy PC táp egyébként úgy kezdődik, hogy van némi szűrés (ebben van hálózati feszültségű, de kis kapacitású kondi), aztán graetz híd, majd két nagy puffer elkó. Téged a szűrés kondijában tárolt töltés érintett meg egy kicsit. Ha nincs bekötve a földelés, akkor az könnyen eredményezhet ilyen visszamaradt töltést függően attól, hogy hogyan van bekötve a szűrés.
Lathronos: igen, 7/9-ed az első indok arra, hogy miért jó a Star Trek.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26764 üzenetére
Szerintem csak nem akartak foglalkozni a problémával, hogy nem értenek a weblap íráshoz. Egyszerűen nincs rá értelmes indok hogy ha fut a java, meg fut a böngésző a gépeden, akkor miért kell lefagynia (ez akármit is jelentsen) a weboldanak a kliens gépén.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26757 üzenetére
Miért ne lehetne bankolni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26719 üzenetére
Ez így eléggé HW hiba gyanús, ahogy ubyegon2 is mondta. Át kellene nézni a kábelezést, a biosban eltűnő eszköz nem normális, azért tűnik el mert nem látja!
Ez IDE kábeles régebbi gép, nem? Na azoknál elő szokott fordulni olyan hiba, hogy a kábelen belül megtörik néhány ér és egyszer jó, egyszer nem, kívülről meg hibátlannak néz ki. Jellemzően a hajjtogatástól tud ilyen lenni, mikor begyűrik valahová.
A kábelezés után meg egy restore defaults-ot nyomnék a biosnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #26713 üzenetére
Az hogy a grub nem ment fel, az nem igazán köthető a Debianhoz, a grub többnyire ugyanaz a disztrókban. Ha valami életre keltesz azon a gépen, kellene nyomni egy sudo fdisk -l parancsot, hogy meglássuk mi a helyzet a fájlrendszerrel nagy vonalakban. Ha annak a valaminek van egy gui-s partíció kezelő programja, pl. gparted, akkor onnan is jöhetne egy képernyőkép, meg az tud partíciókat ellenőrizni is.
A grub-install /dev/sda parancs sikertelen futása egyértelműen valami nagyobb gebasznak a jele.
mzx: nem tudom, vegyél egy rendes penriveot.
"Más kérdés, hogy a Lubi 10.04 eleve bug-os egy csöppet, live cd-ben is. Viszont nagyon gyors rendszer."
Na most ezek után mit lehet mondani? Bugos, de gyors. Vagyis kevesebb idő telik el két bug megjelenése között mint egy stabil disztrónál, ez tiszta nyereség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest