Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Nem tudom hogyan számolod ezt az 5x annyi variást, de Win10/11 van mint aktívan karbantartott végfelhasználói OS. De legyen, tekintsük külön változatnak az éves service pack-okat is.
Linux-on ha eltekintek az egzotikus alfajoktól, van durván 10 mainstream Linux disztró, és a többségnél van legalább 2-3 de valahol akár 5-6 választható desktop environment is (endeavourosOS setup-ja felajánl 9-et). Ezeket összeszorozva elég sok variáció kijön.
A leírtakból egyik sem lesz teljesen ekvivalens a Flatpak-el. Vagy disztró specifikus lesz a csomag és akkor mindegyikre újra kell csomagolni (illetve függsz a distro repository-kban elérhető dependency-ktől); vagy amit kibontasz neked kell frissítgetni kézzel (ha a .tar.gz alatt a becsomagolt executable-t és lib-jeit értjük).
A Flatpak-re szerintem tényleg a Docker a legjobb analógia, konténerizált végfelhasználói alkalmazások, amelyek csak a kernel-ben közösek.
Senki sem mondta ennek nincs hátránya a natívhoz képest (több lemezhely, nagyobb erőforrásigény, duplázódások; kb. minden ami a Docker-re is igaz, ha bőlére van eresztve). De előnye is van hogy hülye biztosabb, alapból sandbox-olt. Ez kb. szerintem Flatpak csomagonként változik melyiknek mennyire jó a jóság faktora.
Egyénileg kell mérlegelni neked van-e rá szükséged. Ha nem, hát nem.
Nem csak egy nézőpont létezik. De szerintem a Linux szélesebb körű elterjedéséhez kellenek az ilyen egységesítési törekvések.
Majd az idő megmondja tényleg így van-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest