Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Nem tudom hogyan számolod ezt az 5x annyi variást, de Win10/11 van mint aktívan karbantartott végfelhasználói OS. De legyen, tekintsük külön változatnak az éves service pack-okat is.
Linux-on ha eltekintek az egzotikus alfajoktól, van durván 10 mainstream Linux disztró, és a többségnél van legalább 2-3 de valahol akár 5-6 választható desktop environment is (endeavourosOS setup-ja felajánl 9-et). Ezeket összeszorozva elég sok variáció kijön.
A leírtakból egyik sem lesz teljesen ekvivalens a Flatpak-el. Vagy disztró specifikus lesz a csomag és akkor mindegyikre újra kell csomagolni (illetve függsz a distro repository-kban elérhető dependency-ktől); vagy amit kibontasz neked kell frissítgetni kézzel (ha a .tar.gz alatt a becsomagolt executable-t és lib-jeit értjük).
A Flatpak-re szerintem tényleg a Docker a legjobb analógia, konténerizált végfelhasználói alkalmazások, amelyek csak a kernel-ben közösek.
Senki sem mondta ennek nincs hátránya a natívhoz képest (több lemezhely, nagyobb erőforrásigény, duplázódások; kb. minden ami a Docker-re is igaz, ha bőlére van eresztve). De előnye is van hogy hülye biztosabb, alapból sandbox-olt. Ez kb. szerintem Flatpak csomagonként változik melyiknek mennyire jó a jóság faktora.
Egyénileg kell mérlegelni neked van-e rá szükséged. Ha nem, hát nem.
Nem csak egy nézőpont létezik. De szerintem a Linux szélesebb körű elterjedéséhez kellenek az ilyen egységesítési törekvések.
Majd az idő megmondja tényleg így van-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Delta Force (2024)
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mikrotik routerek
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- További aktív témák...
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- Nuki Smart KeyPad 1 okos zár kiegészítő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest