Új hozzászólás Aktív témák
-
AGE-T
őstag
Nekem is Li-Po akku kellene. Nem tud valaki aksis szakembert? Vagy boltot, ahol lehet Li-Ion- Li-Po aksikkal kapcsolatban érdeklődni?
-
korcsillio
addikt
Nincs valakinek véltelenül 80-100mAh lipo akku(20*14*5)?
-
legycsapo
csendes tag
Szijjasztok,
Az a kerdesem lenne, hogy most vettem egy polymeres akkut a telomba, s az elos toltesnel mar egy nap utan lejott egy vonalkaott oldalt, es ez azt jelenti, hogy rossz a tolto, vagy pedig az akku?Meg azt is mondtak nekem, hogy az elso toltesnel keveset fogja birni, s azutan peg tobbet, nos nemtom... Lecci vigasztaljatok meg, hogy tobbet fogja birni, mint 3 nap...
Koszi
-
Carline
őstag
Nálam egy Siemens S55 van Li-Ion akksival.
Mivel GPRS Vodanetet használok Bluetooth-al rettentően zabálja az aksit.
Van úgy, hogy kb. 8-10 óra folyamatos netezés után tölteni kell, mert kikapcsolna.
Ezen szerintem nem segítene a Li-Poly sem.
A mostani telefonom előtt Alcatel715 volt. Az Li-Poly akksis de nem bírta talán még addig sem mint ez.
Carline -
PapaMaci
őstag
A 6310i gyári akkuja 1100mAh-ás! nekem egy töltéssel 1-2 nap. (Bluetooth, és 90.000HUF-os számla mellett) Szoval pofázok. De ez nagyon jo a 6210-hez képest, ami alig 1 napot ment el. Persze ez köszönhetö a telefon kissebb áramfelvételének, meg annak, hogy az akku 900 helyett 1100mAh kapacitásu.
-
Chaky
csendes tag
6310i aksija 900mAH és 1-1.5 hetente töltöm, úgy hogy soha nincs kikapcsolva és átlag napi 1-2 percet telefonálok.
-
törölt tag
Nekem is elkelne egy kis help: vettem 4 darab NiMH akksit a fényképezőmbe, vadi újak. Hogyan kezdjem őket használni, először merítsem le, vagy töltsem fel?
-
tr00p3r
addikt
válasz
bolondember #17 üzenetére
pl ez állítólag belefér!
Bővebben: link -
bolondember
MODERÁTOR
Nem hallottad, h külföldön több nokija utángyártott akksi felrobbant? De jó neked! Ezért kell SE-t használni!
Na jó, vicc volt!!! -helyesen: Ezért kell gyárit használni!
De szerintem nem fér be az 1000-es ionos! Ha jobban megnézed, így sincs sok hely a pol akksidnak a hátlap alatt, s mivel a Li-ion még nagyobb is, mint a Li-pol, ezért nagyobb kapacitás mellett MINDENKÉPPEN nagyobbnak kell lennie...
SZVSZ persze... -
Viper
tag
Feleségem alcatel telójában immár 2 és fél éve li-polymer aksi van, és még mindig 1 hétig bírja(állandóan bekapcsolva, nem túl sok hívással).
Ha nem akarod 3 évnél tovább megtartani a telót, nem fontos polymerest venni. -
HEBI
senior tag
Egyszerű userként annyit veszel észre, hogy a polimer jelentősen könnyebb!
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Li-polymert!
-
McJames
senior tag
A Li-polymer (műanyag) akkumulátor elektromos jellemzői a LiIon akkumulátorhoz hasonlóak. Súlya kisebb, élettartama jóval meghaladja a LiIon akkumulátor élettartamát. Az új technológiával a 90-es évek elején kezdtek el foglalkozni. A megszokottól eltérően nem kemény fém burkolat borítja, mint a Ni-Mh vagy Li-Ion telepek esetében, hanem az elektródákat rugalmas műanyag vagy alumínium fólia borítja. A Li-Polymer akkumulátorban nem folyadék, hanem egy polimerizált elektrolit zselé található. Ennek köszönhető, hogy az akkumulátor alakja és mérete könnyen változtatható.
-
Legolas
senior tag
Én utána olvastam egyszer annak, hogy mi a különbség.
A polymer az újabb technológia. A két aksi kb. ugyanannyi ideig bírja egy feltöltéssel, viszont a Li-polymer élettartama akár kétszerese is lehet mint a Li-ion-nak.
A másik különbség, ami telefonoknál nem túl lényeges, hogy míg a Li-ion aksi, csak téglatest formájú lehet, a Li-polymerest bárrmilyen alakúra önthetik.
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
válasz
bolondember #7 üzenetére
robbanó utángyártott?
azt írják, hogy 610 és 630 kompatibilis. belefér a hátlap alá! -
bolondember
MODERÁTOR
Bevallom, én azért kerülném az utángyártott akksikat (lásd nokija esete a robbanó utángyártottal)...
Nekem z600am van, 3 nap sok dumával, csörgetéssel...
Elég jól bírja a telcsid azért, azt meg kell hagyni! Amúgy a polimeres akksik kisebb helyet foglalnak, biztos vagy Te benne, h beférne a hátlap alá?!
szvsz hanyagold az új akksit! -
tr00p3r
addikt
még valaki?
-
tr00p3r
addikt
hát nemtom. a 6210-esem az ment 1 hetet úgy, hogy nem kapcosltam ki éjjel.
igen elírtam. nem 10000 mAh, hanem természetesen ''csak'' 1000 -
tr00p3r
addikt
sztok,
kicsit gondban vagyok a fenti 2 kifejezéssel. a gond az, hogy a SE T610 mobilom van és az akksi 3-4 napot bír csak. néztem hozzá való akkut az eBay-en, de utángyártott és nem Li-polymer ahogy az eredeti, hanem Li-Ion. azt tudom, hogy egyikben sincs már ''meória effekt'', de mégis mi a különbség?
az eredeti az csak 770 mAh, viszont amit kinéztam az 10000 mAh, csak hát Li-Ion. az gáz, ha nem Li-polymer akkuval használom?
előre is köszi a segítséget.
tr00p3r
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest