Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
Hát nem vagyok nagy monitor guru de a dell monitorokat mindenki csak dicséri,de szerintem a legjobban akkor jársz ha megkérded a szakértőket a milyen monitort vegyek topikba. Ők biztos tudnak neked ajánlani valami jót annyi pénzért
Én meg most a kalibrálással szívok egyszerűen nem tudom beállítani ezt a szt... találtam valami oldalt ahol le van írva egy egyszerű eljárás de hát ha én azt megcsinálom akkor vagy a legsötétebb árnyalatokat nem látom vagy a világosakat....[link]
-
Anaren91
senior tag
-
ThodEE
őstag
A rev 1.09 is 2013januárjában indult űtnak ha jólértem a cikket
-
ThodEE
őstag
válasz
Anaren91 #1594 üzenetére
Szia!
Igen olvastam a PHs tesztnél, de sajnos nem tudom hogy rev 1.09 vagy 1.25 és a második elvileg jobb, ipon on mondta az egyik tag hogy 1.09ből lehet 1.25öset csinálni
most várom hogy az eladó visszaválaszoljon, de nem kapkod hogy eladja a monitorát
meg a Dellt néztem ki, de hogy az emberek nem képesek legalább 2-3naponta szinten tartani a hirdetéseiket az siralmas
Köszi a teszt linket átnézem
Szerk: Eladó szerin 2012novemberi a monitor, ezért gondolnám hogy a V1.09es, de nincs PH teszt 2012ből ilyen moncsira
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Van egy LG IPS224 es monitorom, amihez adtak egy cd t amin a driver volt. Na ezt nem találom sehol, ráadásul a neten se találtam meg... Esetleg valaki nem tudná belinkelni nekem, hogy honnan tudnám letölteni? A windows csak általános kijelzőnek ismeri fel. A másik meg h elég sok játékban előfordul, hogy rettentően sötét a kép. Ha rámegyek a fényerő beállítására a játékon belül van hogy ha maxra húzom a fényerőt se látom azt a képet amit elvileg kéne, hogy jól legyen beállítva. Monitoron maxra fel van húzva a fényerő és még így se jó:S feltettem valami icc profilt is amit ph ról szedtem le és a cikkben azt írták, hogy a monitoron a megfelelő fényerő kb 35 lenne asszem... na hát úgy meg aztán végképp sötét. Remélem sikerült érthetően megfogalmazni a problémámat, a válaszokat előre is köszönöm.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Nem találtam rá választ vagy rossz helyen kerestem hogy az LG 29EA93-P monitorokból mikortól kezdték gyártani a rev 1.25öt?
Azt olvasom hogy az 1.09 nem a legjobb választás ellentétben az 1.25el.Egy Benq G2420HDBL-t szeretnék leváltani, csak játék és netezés van a gépen, Álltalában CoD4(MW), LFS, Grid1-2, WoT , azt nemtudom hogy ezek a játékok mennyire támogatják majd ezt a képarányt, de bízom benne hogy nem fogok sokat szívni az új monitorral.
PHról venném a moncsit, most várom az eladó válaszát hogy melyik rev-ről van szó, esetleg tud valaki linkelni valami leírást hogy mi a különbség a két rev közt?
Köszönöm előre is az útbaigazítást
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata arra, hogy az LG27EA73LM-P-nél miért csinálja azt, hogy néha elsötétül majd kivilágosodik a képernyő?! Ez talán valami hiba?!
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Tudja e valaki, hogy az LG 27EA73LM-P-s monitoron hogyan kell a hangszórókat életre kelteni. Milyen kábel stb kell?
-
easy...rider
őstag
válasz
Htibimor #1578 üzenetére
Csak a kisebbik tesójáról van tapasztalatom, a 22-esről, az jó kis monitor, csak mielőtt megveszed mindenképp próbáld ki, mert előfordulhat hogy kifogsz egy ilyet: http://prohardver.hu/tema/lg_monitorok_2/hsz_1544-1544.html
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
LG 27EA73LM-P-ről vélemény, tapasztalatok?
-
zoli38
csendes tag
sziasztok. Most szeretnek lg personal tv-t venni amit ips panellal szereltek. Velemenyt tanacsot ,tapasztalatot kernek aki ijet hasznal vagy hasznalt. Elore is koszi:zoltan szegedrol
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy LG 27EA73LM-P monitort. Sajnos akcióban volt, de már nem tudom megvenni. Helyette az LG 27MA73D-PZ lett az ajánlat. Állítólag csak annyi a különbség, hogy ez tv is egyben, de állítólag 3 féle képpen állítható a válaszideje. Van valakinek tapasztalata vagy inkább várjak egy LM-P-re? Vagy esetleg még a 27EA53VQ-P de itt is elentmondásosak a leírások valahol 5 ms-os valahol 8 ms-os?
-
crogenrs
tag
válasz
easy...rider #1574 üzenetére
-
Kuruc2
senior tag
Látom már az LG topikba is behatolnak a dell-bot-ok.
-
El Kebir
őstag
válasz
crogenrs #1562 üzenetére
veszel hozzá egy D/A átalakítót... attól függően milyen digitális jelet akarsz ráadni, lehet hdmi -> d-sub, dvi -> d-sub, vagy akár dp -> d-sub átalakító is, de mindenképpen kell benne legyen valami elektronika, mert ténylegesen át kell konvertálják a digitális jelet analóg jelre (D/A átalakítás) , tehát ami csak egy kábel a két végén az adott csatlakozókkal, az nem lesz jó.
pl ez a sima dvi-i -> dsub átalakító nem jó, az csak a dvi-i analóg jelét vezeti ki a d-sub csatlakozó megfelelő lábaira... ha neked csak dvi-d jeled van, akkor valami ilyesmi kell, ha dvi -> dsub átalakító kell.
-
easy...rider
őstag
válasz
crogenrs #1562 üzenetére
Megpróbálhatod hogy DVI -> VGA átalakítóval dugod rá, de elképzelhető hogy így analóg jelet fog kapni, vagy digitálisat, de azt nem fogja tudni feldolgozni ha csak VGA bemenete van.
KubanitoS
Ha ekkora a keret akkor DELL ajánlott szerintem. Itt nézz körbe:
http://prohardver.hu/tema/milyen_monitrotr_a-tol_z-ig_es_a_leg_kisebbtol_a_l/keres.php?stext=dell+27&submit=&offset=400Wildmage
köszi -
Wildmage
senior tag
Ha valakit érdekel, akkor nov 30-ig fut egy LG 21:9-es UltraWide monitor nyereményjáték a Facebook-on. 29EA73-as monitort vagy ennek a TV tuneres változatát, a 29MA73-at lehet megnyerni. Hajrá!
http://bit.ly/lgultrawidekviz
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok, 27inches monitort szeretnék vásárolni. Jelenleg egy 22es IPS kijelzős HP monitoron van. Játékra, valamint filmezésre használnám. A keret max 100k. Ahogy láttam ennyiért IPS kijelzős LGket már kapni. Ezekről van vélemény esetleg? Samsungban egy monitort találtam 80ért, de az TN paneles és nem tudom hogy vajon érezhetően rosszabb lenne-e a képe. Nem szeretnék viszont nagyon lapos, kifejezetten mozizásra készített modellt, maradnék a normál kialakitásnál. Tudnátok javasolni valamit?
-
tomi20100
tag
válasz
easy...rider #1560 üzenetére
Ilyen monitorom van:
LG 22EA53VQ-P -
tomi20100
tag
Nem tudja valaki, hogy kell kikapcsolni lg monitoron a dinamikus kontrasztot?
-
grunge
addikt
Sziasztok! Erröl van valakinek tapasztalata?
-
válasz
drprofesszor #1556 üzenetére
-
drprofesszor
csendes tag
Sziasztok, monitort szeretnék vásárolni a gépemhez, a keret nem túl tágas(25-30), ezt az LG-t néztem ki.
Mit gondoltok megéri az árát, később tudok majd vásárolni egy újat, egyenlőre használtban gondolkodom.
Valamint milyen márkákat érdemes nézi az LG kívül, minden segítség jól jön, előre is köszönöm!
-
easy...rider
őstag
válasz
polar-x #1552 üzenetére
Unokaöcsém használja és szerencsére nem zavarja, nem is szóltam neki még nehogy onnantól kezdve zavarja.
Ebből tanultunk és minden monitort ki kell próbálni vásárlás előttsajnos sietségben voltam vásárláskor, meg záráshoz közel értem csak oda a bolthoz, ezért nem próbáltam ki, pedig ki akartam volna.
Mint Kuruc2 is írta, sajnos manapság annyira nyomják le a gyártási költségeket, hogy már minden gyártónál ki lehet fogni, nem jó általánosítani ezzel egyet értek.
-
Kuruc2
senior tag
válasz
polar-x #1552 üzenetére
Áprilisban vettem egy 27-es LG-t, ez is bevilágítós volt, de monitortopikban sokat beszélgettünk erről nagyokkal, és elmondták hogy bizony másik márkáknak is vannak ilyne gondjaik, főleg az ips-ek. Olvass csak bele abba a topikba, sorba panaszkodnak a dell-re hasonló problémákkal, és küldözgetik vissza. Szóval fölsöleges szapulnod az lg-t. Kisebb nagyobb bevilágítása meg glow-ja bizony van majd mindegyik ips monitornak jelenleg, még drágábbaknak is.
Amúgy én kicsit hajlítgattam is ahogy -azt hiszem- Old Artist írta, vagy lehet csak javult időközben, de már nem nagyon veszem észre a problémát.
Továbbra is csak azt tudom mondani, fölösleges az lg-re kenni a dolgot. Nem rosszabb mint többi. (sőt, asus-oknál sokkal csúnnyább eseteket láttam pl már neten) -
polar-x
tag
válasz
easy...rider #1544 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen monitorom van,csak 24"-os nagy tesó,de pontosan ugyan ott jön nekem is elő az a bevilágítás,sőt még nálam szerintem durvább! Tipikus "LG-s bal alsó sarok" Ezek ilyen ipari hulladékok sajnos,már én is bánom hogy LG-t választottam... -
vackor970
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem tegnap vásároltam egy LG IPS 22EA63V-P monitort de az istenek se tudom teljes képernyőn futtatni akár hogy állítom a felbontást Hdmi kábellel van össze kötve a pc vel 7700 a vga még játéknál is hiába kapcsolom be a teljes képernyős beálitást akkor se lesz az . És amikor kikapcsolom a gépet akkor utána a monitor no signált is ki de nem kapcsol ki magától miért? köszönöm a mielőbbi segítséget
-
easy...rider
őstag
és El Kebir
Köszönöm a fejtágítást. Én is gondoltam hogy bevilágítás is benne van, de hogy változik ahogy változik a betekintési szög, ezért gondoltam a GLOW-ra.Akkor ezzel lehet garanciáztatni? Mert az lehet jó lenne
csak unokaöcsém gépe ez igazából, ő meg nemtoom hogy kibírná e egy hónapig monitor nélkül
-
El Kebir
őstag
válasz
easy...rider #1546 üzenetére
"a távolabbi képet ott enyhébb a jelenség és ha balra hajolok akkor kevésbé látszódik"
írtam, az ips-glow teljesen eltűnik, ha szemből nézed...(ami nem tűnik el az a bevilágítás, a háttérvilágítás kialakításából, panel összeszereléséből keletkező egyéb homogenitási hiba)
"recsegtesd" meg a kávát, talán csak egy kicsit görbült a panel és kicsit más szögben látod a baloldalát.
amúgy meg érvényesítsd a jótállást... mást nem lehet tenni vele. -
válasz
easy...rider #1546 üzenetére
Elég gyengék a képek, de nekem még mindig bevilágításnak tűnik. A glow egyenletes szokott lenni a kép teljes felületén, ha az adott pontokra ugyanakkora betekintési szögből nézek rá.
-
El Kebir
őstag
válasz
easy...rider #1544 üzenetére
ez nem ips-glow, hanem bevilágítás, panel összeszerelési pontatlanság, vagy kis deformálódás (feszülhet a panel, próbáld "megcsavarni" a káva sarkainál fogba...Old Artist ajánlásával)
szerk.:
az ips-glow eltünik, ha szemből nézed (ez különbözteti meg a különböző egyéb bevilágítási, homogenitási hibáktól), csak oldalról nézve jelentkezik, mindig azon az oldalon amit kicsit ferdén nézel, szóval az nem fix hiba, hanem vándorol, attól függően melyik irányból nézel a panelre -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Vettünk egy LG IPS 22EA63V-P monitort és egy problémát leszámítva minden rendben van vele. Sajnos közelről, olyan 40~50 centiről nagyon jelentkezik ez az IPS GLOW jelenség. Messzebbről nézve, olyan 80 cm távolságról már nem számottevő, de kicsit még ekkor is tapasztalható.
Fura módon ez leginkább a kijelző bal oldalán alul és felül jelentkezik.A képre kattintva megnézhetitek a többi képet is a galériában:
(a fekete kép bal alsó sarkában a kurzor van ott, mert teljesen fekete képnél kikapcsolt volna a monitor)Lehet érdemesebb a kis tesót megpróbálni, a 22EA53VQ-P monitort, ott hátha nincs ilyen.
Csak szerettem volna megosztani a tapasztalatokat
-
dennis.nol
tag
Sziasztok, remélem tudtok segíteni. Egy Lg L1960TR Flatron monitorhoz keresek adaptert, de csak külföldi oldalakon találok pontosan olyan típusút ami most is van hozzá. Lehet-e más fajtát venni hozzá és ha igen akkor milyet? Típus: DSA-0421S-12 1.
-
tomi20100
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 22EA53VQ-P monitort.
A gondom vele, hogy kb. 10ms egyszer sötétebb lesz a kép aztán megint világosabb lesz a kép -
lmno
őstag
Üdv!
Olyan problémám lenne hogy van ez a "Picture mode" az LG féle osd menüben, és az oké hogy a "Custom"-nál beállítom pl. a fényerőt + contrastot, de ha átváltok másik presetre, akkor ott is megmarad? Csak a színeken változtat? Nincs erre valami megoldás?
Ez így elég gáz szerintem, nekem olyan opció kellene hogy egy gombnyomással felnyomom a fényerőt max-ra pl. játéknál vagy filmnél, aztán pedig vissza (Samsungék ezt meg tudták oldani a 6 éves monitoromon). Mert a brightness/contrast állítgatása macerás, 2 perc mire feltolom manuálisan.
Egyébként az LG 22ea63v-p típusú monitorról van szó, de gondolom mindegyikben ez a "csoda" menü van... -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Erről vélemény?
TFT LG 27" monitor 27EA53VQMegér 61.000Ft-ot?
Láttam olyat,hogy a típus mögött van egy nagy P betű, az mit takar? 27EA53VQ-P
-
old_artist
addikt
-
puzzafutar_
csendes tag
Sziasztok!
Vettünk egy LG 22EN33 típusú 22"-os LED monitort, viszont annyira rondák a színek és kép, hogy 1 óra után bántja a szemem, a videokártya egy ATI Radeon HD3650, az op. rendszer Windows 7, és a monitor driver CD-ről telepítve. Találkozott már valaki hasonló problémával? A barátnőm a munkahelyén is ugyanilyen monitort használ, és azt mondja, hogy ott sokkal szebb a kép. -
Maotun
őstag
sziasztok!
véleményeteket várom
[ezt a monitort néztem ki játékra jó ez???]
kösz a válaszokat előre is! -
El Kebir
őstag
válasz
Robo sapiens #1531 üzenetére
tv adásnál, adóknál lehetnek technikai jelek, nem a tartalomhoz köthető sorok, a kép alsó-felső szélén, amit ezzel a túlpásztázással levágnak a televiziók, vagy a kisebb-nagyob fekete sávot is csökenti, ami tv adókon sugárzott filmeknél is rendszeres.
-
El Kebir
őstag
válasz
Robo sapiens #1529 üzenetére
a hdmi a gond... a catalystban állítsd be a képméretezését. (hdmi-vel alapbeállításban, szándékosan, kicsit össze van húzva a kép, mert egyes tv-k széthúzzák....)
-
Robo sapiens
tag
Sziasztok! Belinkelem ide is a kérdésem, lehet, hogy ti esetleg már találkoztatok ilyennel.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
LG 23,8" 24EA53VQ-P vélemény? 52k-ért kapnám és ebből még 10k-t engedve beszámolják a régi monitorom. Játék kicsit, néha PS, Corel, ilyesmik... Tudom, h nem egy Dell Ultrasharp, de árban is csak a fele...
Filmeknél, játéknál hogy teljesít? Meghibásodások?
Köszönöm! -
hokuszla
senior tag
Egy hete vettem egy 27EA53VQ-P -t. Nekem tökéletesnek tűnik, egy dolog hiányzik róla, az automatikus fényerő szabályzás. Egy W2453-ról váltottam, azon volt és teljesen megszoktam.
Az nem világos mekkora a gtog valójában? Az LG oldalán 8ms van, se a legtöbb német és angol oldalon 5ms???
-
SzlobiG
félisten
-
lalajos
csendes tag
sziasztok,
erről: LG-24EA53VQ van valakinek tapasztalata?
látom páran kérdezték, de válasz még nem született... ennyire új lenne? -
Spawn88
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettünk egy LG monitort 22EN33. És olyan problémánk van hogy a kép elcsúszik. 1920x1080-as felbontáson van, és néha a bal szélét kitolja a képernyőből tehát nem látni, ha nyomok egy auto configot elkezde méretezni de akkor azt csinálja hogy a bal szélét áthúzza a jobb oldalra és lesz egy kis fekete sáv benne ahol "meg van vágva a monitor" nemtudom mennyire érthető ez így. :\
Ez általában akkor jön elő ha ablakot váltok játékból ami 720p-re van állítva. De néha már alapból így jön be ha bekapcsolom a gépet... :SVolt már valakinek hasonló gondja? Videókártya drivert is próbáltunk már de semmi javulás.
A válaszokat előre is köszönöm
-
milan18
aktív tag
Sziasztok vásároltam egy lg 22ea63 monitort és beüzemeltem de nincs hang a gépemen a hangfalakon mi lehet a gond?
-
magnes5
csendes tag
LG monitorom van, ami a menü megnyomásával USD BLOCCATO-t ír ki, és nem tudok rajta állítani semmit.
Valaki találkozott már ilye hibával? Hogy lehet visszaállítani, hogy megint tudjam használni a monitor menüjét?
Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni! -
ElEvEn11
senior tag
válasz
HellGreg #1513 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám az LG-mel. A megoldás meglehetősen egyszerű. Nálam a videókari vezérlőjében lehetett beállítani, hogy arányosan, kihúzva jelenítse meg a képet és azóta nincs bajom. Nekem a PIP forráskezelés a problémám vele, de már leírtam korábban..., most nem teszem meg.
Egyébként Radeon-nal hajtom és így a Catalyst Control Center-ben kellett piszkálnom. -
Peethy
őstag
Sziasztok! Használ(t) itt valaki LG 27EA63V-P monitort? Ha igen, akkor kérlek oszd meg a véleményed
Általános kérdésként: nem zavaró 27"-on a full HD?
-
djatis74
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG flatron L1730SF érintőképernyős monitorom.
Problémám az vele hogy a gyári cd nincs meg.
így érintőfelületet nem tudom telepíteni.
Van egy weboldal ez pedig a touch base KFT oldala egy drivert sikerült letölteni ami már telepytené a drivert de ez sem működik csak mondjuk úgy mintha talált volna valamit. de nem lehet mégsem telepíteni.
Az érintőpanel amivel felszerelték ITM a gyártó.
kb 10 féle driverrel köztük ami állítólag ehez volna jó xp alá de nem megy.
Az LG honlapján a támogatások közt csak a monitor illesztőt lehet letölteni.Nem tudom sajnos hogy a gyári cd-n milyen illesztőprogram van.
Előre is köszönöm a segítségeteket
-
Psytróger
tag
Sziasztok!
A mai napon vásároltam egy LG 24EA53VQ-P monitort. Mivel a videókártyám 2 dvi kimenetes, és hdmi kábelem volt itthon, ezért vettem egy dvi->hdmi átalakítót, gondolván hogy majd ezzel kötöm össze a gépet a kijelzővel. Igen ám, de sajnos nem akar működni. Ha a korábbi dvi->vga átalakítóval és d-sub kábellel kötöm össze akkor van kép, a dvi->hdmi átalakítóval és hdmi kábellel azonban nem talál jelet. Ugyanazt a hdmi kábelt kipróbáltam úgy, hogy a laptopomat kötöttem a monitorra és úgy megint volt kép. Elképzelhető, hogy valamiért nem szereti a tv a dvi->hdmi átalakítót? Köszi előre is! -
CoolMan
MODERÁTOR
Tegnap jött meg nekem az LG 23EA63V-P monitorom. Meg vagyok vele elégedve.
kgergely23: Az a majd egy centis (kb. 8mm) fekete keret az tényleg meg van. Mondjuk nekem fel sem tűnik ha nem írod.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, tegnap vettem egy LG IPS237L monitort, a notebookomhoz használom itthon. Főképp az IPS panel miatt tartottam jó vásárnak meg a brutál olcsó ára miatt (42 ezer volt újonnan az elektrooutletben), de nem utolsó sorban a design is megtetszett, hogy elvileg nincs vagyis minimális a kerete, amiről rengeteg kép tanúskodott az interneten, mint pl. ez itt.
Beüzemeltem és legnagyobb meglepetésemre mégiscsak van egy bő 1cm-es keret körbe, ahol nem jelenik meg kép, ellentétben a képekkel. A kérdésem az lenne, be lehet- e állítani hogy erre az üres területre is ki legyen terjesztve a megjelenítés vagy egyszerűen át lettem verve és nyugodjak bele ebbe?
Nem mintha sokat számítana a dolog, elvégre a régi samsung 2232BW-hez, vagy a noti 17-eséhez képest csodálatos a képe és így sem bántam meg, csak mégis...
-
LamaCube
addikt
válasz
old_artist #1506 üzenetére
-
old_artist
addikt
válasz
LamaCube #1505 üzenetére
Üdv!
Túl nagy jelentőséget kapott a PWM szabályozás LED háttérvilágítású monitoroknál, viszont az is igaz, hogy a "hagyományos" CCFL háttérvilágítású monitorok esetében senkit nem zavart ennek jelenléte (a technológia révén), sőőőt a "kezdeti" LED háttérvilágításúaknál sem, s valaki jött, aki észrevette, és most már mindenki fél tőle - pedig ez csak egyénfüggő, mennyire érzékeny a szemed.
Tudom, hogy a gyártóknak kellene tenni valamit, s ésszel odafigyelve tervezni monitorokat .Menj be egy multi üzletbe, és nézz meg egy LED háttérvilágítású monitort, s próbáld le/fel állítgatni a fényerőt, és ha észreveszed a PWM jelenlétét, akkor érzékeny vagy rá, de ha nem, akkor bevállalhatsz bármely LED háttérvilágítású monitort, de az is igaz, hogy aki ~1 órát ül a monitor előtt, az vagy nem veszi észre ezt a jelenséget, elsiklik felette vagy esetleg kompromisszumot köt ... vagy (részben) "PWM mentes" monitort választ.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Egy ilyen monitort néztem ki LG 23EA63V-P, de annyira bizonytalan vagyok ezzel a pwm-es dologgal. Félek, hogy bántja a szememet a villogás. Vagy ez egyén függő is? Sajnos sehol nem tudom megnézni, hogy milyen a kép és zavaró-e a pwm, így megrendelni se merem. Van ezzel valami tapasztalata valakinek? Egy samsung 943N 19"-os monitort váltanék le vele.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
spywear
tag
válasz
dante0425 #1503 üzenetére
Esetleg ötletnek jó lehet,de nem biztos,hogy ez a baj:Mekkora a felbontása a videónak, és a monitornak?
Minél kisebb videót minél nagyobb képernyőre nyújtva nézel, úgy romlik a minősége. Ami egy 360-as ablakban jól néz ki, az ötször nagyobb méretre,ezért szét fog esni. -
dante0425
tag
Sziasztok.
A héten vettem egy LG 20EN33 típusú monitort és az lenne a gondom vele, hogy nagy általánosságban szép képed ad, viszont fimezés vagy youtube közben nagyon pixeles. Valami ötlet, hogy ezt kiküszöböljem? -
-
drk88
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt vagyok és mindenképpen lg-t szeretnék venni. Ki is néztem egy monitort, és feltünt egy dolog ami nem hagy nyugodni és inkább megkérdezem.
Nincs feltüntetve, hogy full hd az összehasonlításban de a felbontása az 1920x1080. A mostani monitorom is full hd WS2243s.
Akkor most mi is a helyzet? Előre is köszi.
-
krisztofer55
tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg hosszú várakozás után a 27EA73-as monitorom.
Egy 22"-os Samsungot (226CW) cseréltem le. Kicsit féltem, hogy kicsi lesz a full hd egy ekkora kijelzőn. Összességében pozitív a véleményem róla, filmek, játékok alatt szépen teszi a dolgát, után-húzást nem tapasztaltam, a betekintési szögek jók. A hangszórója kicsit doboz hangú
. A felbontással semmi gondom nincs, egyedül az ilyen kijelzőknél megszokott bevilágítás zavar picit. Nekem a bal alsó sarokban van, főként fekete háttérnél lehet látni. Azt hiszem, hogy együtt tudok majd élni vele.
Nem tudtok esetleg valami jó beállítást hozzá?
-
spywear
tag
Már nem aktuális az előző HSz,mert kicsit ráztam jobbra-balra le-fel és eltűnt a csík a képernyőről!!!
-
spywear
tag
Szevasztok srácok! remélem él a topik!
Van egy LG monitorom és lett egy sárga vékony csík a jobb szélén levettem a vga csatit és a csík megmaradt,és az egér kurzorjával be tudok menni a csík mögé mintha a a csík a képernyőn kívül lenne !!
kérném a segítségeteket ötleteiteket!!köszike!!
-
El Kebir
őstag
válasz
bbalint89 #1492 üzenetére
"Szinte az összes lehetséges netes specifikációban az szerepel, hogy a kicsike képes a fullHD felbontásra (ez meg is van) és a 75Hz-es képfrissítésre."
Nem igaz. (azokban az szerepel, hogy tud 75Hz-en is frissíteni, és tud FHD felbontást, az már nem hogy ezt egyszerre)
A gyári driverrel soha nem is ment 75Hz-en FHD-ban, mert nem támogatott üzemmódja, el kellene olvasni azt a használati utasítást, mert benne van... és alap dolog.
Vannak rá segédprogramok, amikkel kényszeríthetsz olyan képfrissítést is, ami gyárilag nem támogatott, de csak saját felelőségre... vagy módosíthatod a drivert (a monitorhoz tartozó *.inf fájlt), vagyis belepakolhatsz olyan felbontást és képfrissítés párosokat amit szeretnél, hogy kiválasztható legyen a windows alatt...
A 83kHz-es elektronikából következtetve elvileg tudhatja a 75Hz-et (de ezt is inkább pc módban, de érdemes lenne először csak 72Hz-et megpróbálni, az jó a filmekhez, játéknál az szinte ugyanaz)
(ugyebár 83000Hz/1080sor megadja a 76,8Hz-et mint max függőleges frissítés, ami persze nem teljesen korrekt, mert kicsit többre jön ki a ténylegesnél, mivel elmarad az a néhány margó "sor" amit még plusszban frissíthet a monitor)
-
tDr1v3r
veterán
válasz
bbalint89 #1492 üzenetére
Szia,
Szerintem fizikailag nem képes rá, nálam se engedi 1080p-n (vagyis felett) a 60 Hz-nél nagyobb képfrissítést. Mondjuk itt Dual-link DVI-on csatlakozik, dehát mint tudjuk a videójele ugyanaz mint HDMI-nél...
Amúgy az is lehet hogy a hi-speed (vagy 1.4, annyira nem értek hozzá) kábel kell hozzá.
-
bbalint89
csendes tag
Sziasztok,
szeretném a segítségeteket kérni. A héten vettem egy DM2352D-PZ típusú monitor-TV-t és nem értek egy dolgot. Szinte az összes lehetséges netes specifikációban az szerepel, hogy a kicsike képes a fullHD felbontásra (ez meg is van) és a 75Hz-es képfrissítésre. Na most nekem ez utóbbit az 1920x1080-as felbontás mellett nem sikerül sehogy se belőnöm. Szerintetek ennek hardveres vagy szoftveres okai lehetnek? Egy olcsóbb HDMI kábellel van a géphez kötve, esetleg lehet ez a baj?
Vicces még ez mellett, hogy a Windows szerint 800x600-on, 1024x768-on, 1152x864-en, 1280x690-on és 1280x1024en lehetséges belőni 75Hz-re. Valakinek valami ötlet?
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy hogy tudom kikapcsolni azt hogy fekete képnél elsötétüljön illetve alvóba tegye magát a monitor?
LG 29EA93 a szóban forgó monitor pontos típusa.
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
roland_17 #1486 üzenetére
Ismét csak hasból próbálok adni egy tippet, mert nem néztem most utána a típusodnak, de megpróbálhatnád az egyik softreset-funkciót. Nálam ez úgy ment, hogy a bekapcsolt, működő monitor bekapcsoló gombját, vagy annak érzékelőjét, közvetlenül a monitoron (tehát nem a távirányítón!) kellett megnyomni/megérinteni és kb. 5 másodpercig nyomva tartani. Ezután egy gyári beállításra áll vissza minden. Az alap színbeállítások is. Ha ezután is rosszak a színek beállításai, akkor komolyabb hangolásra van szükséged szerintem. Btw. mintha korábban valaki írt volna egyébként panelhibáról ennél a szériánál, ami ilyesmiket csinál. Keresgéld végig a topikot!
-
roland_17
tag
válasz
ElEvEn11 #1485 üzenetére
Helló !
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni ..
Adott egy LCD monitorom / Tv LG lg m2362D m
A gondom , a színek nagyon nem vagyok megelégedve vannak opciók a beállításokban de azt se tudom mi mihez tartozik , van Képüzemmód itt 6féle modót lehet kiválasztani (Élénk ( Egyéni ) , Normál ( Egyéni),Mozi, Sport,Játékgép, Halado1,Halado2, és még ezeket lehet szabályozni , nekem össze vissza van állítva a monitorom és nem vagyok megelégedve a szín-el sajnos , akinek hasonló monitorja van és játékra használja le írná nekem a részletesebben a beállításait ?? meg hálálnám !! előre is köszönőm üdv -
smog86
senior tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy mik a különbségek ezek között:
LG M2232D
LG M2252D
LG 22MN43D
LG 22MA53D
Mert adatok alapján mindegyik ugyanazt tudja és árban sem vészesek a különbségek. -
ElEvEn11
senior tag
válasz
krisztofer55 #1480 üzenetére
Én a tuneres variáció PIP funkicójával egy picit ráfáztam (lásd korábbi bejegyzésem), pedig tudják, csak a forrráskiválasztás nem teljesen megoldott. Nézd meg, hogy a távirányítón legyen ilyen forráskiválasztó gomb, amit a PIP funkcióhoz is hozzárendeltek. Samsung és LG között szerintem nincs olyan hatalmas különbség. Filmre, játékra különösen. A két konkrét típus közül a 27MA73D javasolnám neked.
-
krisztofer55
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék:
Jelenleg monitor vásárlás előtt állok.
Két típust néztem ki:
Sajnos eddig nem találtam normális tesztet róluk sehol.
Jó lenne tuneres, de 1-2 dolog kérdéses számomra:
A 27MA73D-nál nem látom a "FONTOS TULAJDONSÁGOK" alatt az "Egyenletes színátmenetek" tulajdonságot. Ez most nem minden LG IPS-re igaz? És ha jól látom még, nincs "Gyári színkalibráció" és "MHL (MOBILE HD LINK)". Az első mennyire fontos? Panelre ugyan az van bennük?
Amúgy egy 22"-es Samsungról (226CW) váltanék, játék (főleg BF3) és film menne rajta.
Köszönöm!
-
samfishR
senior tag
Urak!
Van egy LG W2261v-pf monitorom, ami már vagy 4 éves. nem rég volt szervízben, nem kapcsolt be, cserélni kellett a tápegységében a tranzisztorokat? kondenzátorokat? nem tudom, valami ilyesmit.
és azóta a problémám a következő:
van pl a sporttv weboldalának háttérképe. ezt a monitorom így jeleníti meg. nem, nem a fényképező csinál szar képet, ilyen a monitor. próbáltam akármilyen kábellel, akármilyen beállításokkal, így maradt. átdugtam TV-re HDMI kábellel, gyönyörű képet adott. ugyan azzal a kábellel a monitor viszont ilyen ocsmányat. tehát nem a vga-val van baj. mint ha nem tudna elég színt megjeleníteni, vagy nem tudom. tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baja? vagy mehet a kukába...
köszönöm előre is!
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondunk, hogy van egy használtan vásárolt LG Flatron L192WS típusú monitora a bátyáméknak, amelynél jobb és bal oldalon egy-egy függőleges fekete csík szűkíti a képernyőt és emiatt sok program (főleg játékok) nem futnak (csak a hangjuk hallatszik, a kép fekete).
Érdekes, hogy a DOS-os programok viszont rendesen kitöltik a képernyőt. Mi lehet a hiba oka; hogyan orvosolható? Sajnos új monitorra nemigen van pénz, ezért elsősorban ezt szeretnénk valahogy helyrehozni.
Előre is köszönöm a segítő válaszaitokat! -
SRII
őstag
sziasztok.
A kép minősége és (játékoknál a képméreteret illetve) melyik megoldás a jobb?
DisplayPort
DVI
VGA
Játékoknál gondolok itt arra hogy ha full hd-ben nem megy akkor kisebb felbontást teljes képernyőre ki tudja e rakni, vagy megfelelően tudja kezelni. -
elnofx
tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata a következő monitorral kapcsolatban: LG E2770V LED Monitor?
60.000 HUF-ot kóstál, megéri a pénzét?
Más alternatívát tudtok ajánlani esetleg ebben az árkategóriában?köszi előre is!
-
hunkris
csendes tag
válasz
El Kebir #1469 üzenetére
Igen, mind HDMI1-en van. Viszont.
Átraktam a középső monitort jobb oldalra, a bal szélsőt középre, a jobb szélsőt pedig bal oldalra. Beállítottam, a kijelző elhelyzekedéseit, és -dobpergést kérek- most meg az a rossz, amit most raktam át középre.Ebből arra tudok következtetni, hogy ez szoftveres bug lesz. A catalystom béta, szóval lehet, hogy az a baj.
-
El Kebir
őstag
válasz
hunkris #1465 üzenetére
a windowsban:
vezérlőpult/képernyő/felbontás beállítása [link]csak van egy olyan hibája, hogy nem pontos, nem jelzi a teljes frissítési frekvenciát (két tizedes pontossággal), hanem csak annak egészrészét. (tehát 59,94 -> 59 vagy 60,1 -> 60)
ezért ha az egészrészben nincs eltérés akkor ugyanannyi lesz. (esetleg valami segédprogramot kellene keresni rá, ha a monitor osd-ben nincs olyan menü, ami kijelzi az aktuális képfrissítést)a másik dvi-re az átalakító jó ötlet...
-
El Kebir
őstag
válasz
hunkris #1463 üzenetére
talán a hdmi-n más a frissítés? (pl 59,94Hz, 29,97 fps videós anyagok miatt? a többi kimeneten meg 60Hz és a nem egyező frissítés miatt törik a kép)
szvsz valamelyik szélső monitort csatlakoztasd a hdmi-re, ott kevésbé lenne zavaró a képtörés, ha meg tudsz még egy dp-hdmi átalakítót szerezni, akkor ki kellene hagyni azt a hdmi kimenetet.
-
hunkris
csendes tag
válasz
El Kebir #1462 üzenetére
Szerintem előjönne, mivel csak az egyik monitoron van ilyen "vonal". Sajnos biztosan megmondani nem tudom, mivel néha csinálja, néha nem, és nem tudnám, hogy nem csinálja, vagy még nem csinálja. Ennek ellenére megnéztem, nem csinálja (még).
Edit: Visszadúgtam a másik kettőt, most kapásból csinálja (most is csak az egyik).
Egy Asus HD7950 DC2T-m van. Csatlakozók:
HDMI------------------------------------>monitor
DVI->DVI-HDMI--------------------->monitor
DP->aktív DP-DVI->DVI-HDMI->monitorA DP-ről csak így lehetett átalakítani HDMI-re a jelet, mikor vettem tavaly decemberben, még nem volt aktív DP-HDMI átalakító.
Ugyanakkor az is érdekes, hogy pont az a monitor csinálja ezeket a vonalakat, ami direktben rá van kötve a HDMI kimenetre! Ki gondolta volna?
-
hunkris
csendes tag
Sziasztok!
Van 3 LG ips237-es monitorom eyefinity-be kötve, és mostanában azzal kezdett el szórakozni, hogy a középső
monitoron van egy láthatatlan "vonal". Ez a vonal egy alsó és egy felső részre osztja a kijelzőt, és az alsó rész "laggol", késve cseréli a képet, így játék közben nagyon zavaró.Tudtok valami megoldást? Szervízbe még elvinném, ha szükség lenne rá, viszont a boltba már nem, mert az egyik másikkal is volt gond, és szerintem most nem lesznek ilyen segítőkészek az ottani srácok.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Van egy IPS224V monitorom és lenne 2 problémám. Az egyik, hogy nem tudom hogy hova tettem a cd t amit adtak hozzá, neten pedig nem találom sehol a drivert...így csak általános pnp nek érzékeli a windows. Nem tudom hogy ez nagy gond-e vagy sem de ha valaki tudna linkelni oldalt ahonnan letölthető azt megköszönném. A másik problémám, hogy letöltöttem a monitorhoz beállítást amit windowson belül lehet berakni és azóta annyira sötét a monitor hogy pl Bioshockba amikor az elején be lehet állítani a fényerősséget, ha maxra felhúzom akkor se látszódik a legutolsó kép...de ez igaz mondjuk az összes játékra is. Ebben tudna valaki segíteni?
-
cascada
senior tag
Sziasztok tud valaki tapasztalattal szolgálni az alábbi monitorról? LG 24EA53VQ-P
Elég szimpatikusnak tűnik, de gyanús, hogy ennyire olcsó -
bendi007
tag
üdv
LG 22en33-sb vagy SAMSUNG s22 b150n?
egy kutya vagy valamiért jobb vétel valamelyik?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy LG TFT monitorom, olyan 4-5 éves, analóg véggel a számítógéphez. Tavaly júliusban beruháztam egy ATI Radeon 7770 videokártyára, aminek a kimenete viszont csak digitális, így a monitor és a videokártya átalakítóval van összekötve. Pár hónapja vettem észre, hogy néha a számítógép bekapcsoláskor amikor bejön a windows 7, bal oldalon nagyon vékony kis sávban (pár mm) le van vágva a kép, olyan, mintha el lenne csúszva, és ha például egy játékot benyomok, hullámzik a kép. Viszont arra is rájöttem, hogy ha kikapcsolom a monitort, és vissza, semmi baja nincs, olyan, mint aminek lennie kell. Szerencsére csak bekapcsolás után jelentkezik ez a probléma. Most már naponta jelentkezik ez a dolog, de a fentebb leírt módon tudom javítani a bajt, csak kicsit zavar. Gyanús, hogy az analóg-digitális átalakítás miatt lehet vele valami gubanc, főleg, hogy ha kihúzom a kábelt a videókártyából, és vissza, pár hétig megint megfelelően működik... Próbáljam ki egy másik átalakítóval esetleg?
Valaki tapasztalt már ilyet? Előre is köszi a válaszokat! -
Sziasztok!
LG T1710B monitorhoz keresem az érintőkijelző driver szoftverét.
Megvan esetleg valakinek? Letölteni nem lehetNagyon köszönöm!!!
-
Gigaman55
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne az LG W2252TQ monitorommal, hogy ha kikapcsolom azt és pár perccel később kapcsolom vissza akkor a monitor rögtön készenléti állapotba lép, nem mutatja a képet. 2 monitort használok, ugyanígy a másik monitoron látszik a kép, de az LG-n csak akkor, ha újraindítom/leállítom vagy alvó üzemmódba kapcsolom a gépet, ezután ha van mit mutatnia akkor visszakapcsol. Ha egy rövid időn belül vissza kapcsolom a monitort akkor jó. Ha nem kapcsolom ki, de a Windows 7 kikapcsolja, mert 10 percig nem használom, akkor is rendesen visszakapcsol.
Ezt hogyan javíthatom ki?
-
Kuruc2
senior tag
válasz
Pörzsimester #1451 üzenetére
Ott az aláírásomban.
-
Kuruc2
senior tag
válasz
Pörzsimester #1449 üzenetére
Köszi, közben rájöttem, hogy külsőtáposak az új LG-k, gondolom a dizájn miatt. Van is baj a vékonyság miatt.
Vettem közbe egy 27 colos ips-led-eset, aztán megérem hajlítgatni a monitort hogy csökkenjen az ips-glow betegsége, ami lehet részben tekeredés miatt bekövetkező bevilágítás miatt van. :sTipikus LG-s bal alsó sarok, megöl:
-
Pörzsimester
tag
-
szoke12
őstag
Helló. Van egy LG tipusú monitorom, és nem akar bekapcsolni. de úgy, hogy áram alá sem lehet helyezni. Hiába dugom be a 230-as kábelt, nem villan fel a led a kapcsolgatásra.
Mi lehet a baja?
trafó?
külsőleg semmit nem látok a nyákon. -
pifu76
tag
szerintetek 3d játék+filmre melyik a jobb választás? EZ
vagy a fentebb említett BENQ 2410T ? az LG amit linkeltem az csak 75Hz-es. lesz ott nekem 3D hatás?
please segítsetek nagyon fontos lenne -
gulyas112
csendes tag
Most már nagyjából be tudtam "lőni"
alapból a fényerő maxon van, nekem az nagyon zavaró volt
-
gulyas112
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy lg ips234v-pn monitort, és érdeklődnék, hogy akinek ilyen van, milyen beállítások mellett használja? Én ahogy kivettem a dobozból, bekötöttem hdmi-vel, és úgy gondolom, hogy ebből azért több kihozható mint ahogy jelenleg megjelenít... Válaszotokat előre is köszönöm. -
Kuruc2
senior tag
Sziasztok!
Erről tud vki valamit mondani:
Jó választás? stb...
+: A hátképeken hogyhogy nem látom a szabvány tápcsatlakozót?
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.Egy dvi kabelnel mennyire szamit a marka,illetve ha szamit melyik a legjobb?
-
bajzi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy L245WP Flatron monitorom, kb 3 éves, egyszer kondit kellett cserélni benne, mert nem akart elindulni, de egyébként panaszmentes. Talán azt érdemes megemlítenem róla, hogy kb 20 perc használat után forró a képernyő, mindig is ilyen volt.
A héten vettem egy UPS-t, ami monitorral együtt 11 percet bírt, monitor nélkül pedig 26-ot. Nekem 20 percre lenne szükségem, de mielőtt másik UPS-t szereznék be, szeretnék a végére járni a monitor zabálásának.
Arról már olvastam, hogy ha leveszem a fényerőt, akkor kevesebbet fogyaszt. Egyéb beállítással tudok csökkenteni a fogysztáson? Akár frekvencia, akár felbontás, lehet bármi, nem baj ha alig látok valamit abban a 20 percben, csak menjen addig.
16:10 képarányú, 1920x1200 felbontáson megy, 60Hz frissítés, 32 bites színmélység, jelenleg minden beállítás alapértelmezett. Lehet, hogy a képernyő melegedése és a nagy fogyasztás között van kapcsolat? Esetleg beállításproblémából ered?Köszöm szépen a segítséget!
Krisztián
-
losther
csendes tag
Sziasztok,
egy problémára keresek megoldást:
kb fél éve vettem egy samsung NP300E5X-S02HU laptopot és szerettem volna a régi, amúgy az asztali gépen tökéletesen működő LG FLATRON L222WS monitort használni hozzá (kiterjesztett képernyőként). Fel is ismerte a gép, telepítettem a CD-ről a drivereket, minden működik is, csak iszonyat zavaró, hogy vízszintes irányú "csíkok" mennek fel a képernyőn, most is, de leginkább ha valami "teljesítményigényesebb" programot használok (photoshop, archicad-főleg 3d-s modellezésnél, stb). Ráadásul a PS ki is írja már az elején, hogy az LG L222W monitorprofl hibás. Ha a 'használat mindenképpen'-re megyek akkor minden sárgás színű kicsit [bár a windows7 alap képmegjelenítőjénél is ilyen sárgás-barnás árnyalatú az egész - többi programnál viszont nem (xnview, képnézegetők)], a 'profil átugrása'-nál normális színű, de így is - úgy is van ez a folyamatos, zavaró vízszintes vibrálás.
Ha valaki tud megoldást, kérem jelezze -
attiss_
csendes tag
(a hozzászólás már publikálva lett a Nagy monitor hiba / gond / probléma topikban is, de ha nem gond, ide is bemásoltam, lévén LG monitorról van szó)
Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy LG M2252-es TV/monitor kapcsán. A problémám a következő:
Filmnézéskor (és csak ekkor), monitor/RGB üzemmódban (tv-zésre nem használom) a képernyő közepére eső szegmensben vízszintes csíkban elmosódást, remegést, "zajt" tapasztalok.
Nagyon fontos meghegyezni, hogy - még egyszer - a csík vízszintes irányban, horizontálisan helyezkedik el a képernyő közepe felé.
A probléma azért nem egyértelmű, mivel desktop környezetben, vagy akár játéknál a probléma nem látható, csak filmek nézésekor, akkor is dinamikus és főleg részletgazdag jeleneteknél (ekkor nagyon szembetűnő és zavaró).
Videókártyát többet is kipróbáltam, mindnél előfordult. Codec frissítés szintén megvolt.
Régebben CRT monitort használtam és a probléma sosem jelentkezett.
Elhiszem, hogy első hallásra mindez hihetetlennek tűnik, még sosem találkoztam hasonlóval, de tényleg ez a helyzet és főképp azért zavaró, mert rengeteg filmet nézek.A monitornak egyébiránt semmi szembetűnő hibája nincs (se pixelhiba, se villódzás - egy videokártyával azért az is volt, de a többinél nem, tehát az szerintem a videókártya hibája volt).
Lehet esetleg köze mindehhez a tápnak vagy pl. a monitorvezérlő kábelnek?
Teljesen tanácstalan vagyok. -
Black Dragon
addikt
Sziasztok!
Adott egy LG 29EA93 monitor. Nekem egy A00 revíziójú van, de azóta már kijött az 1.25-ös is, amiről azt olvastam, hogy rengeteg hibát javít ki, és ezáltal sokkal jobb is. Anandtech-en van egy cikk, amiben leírja a cikk írója, hogy kb. egy másik monitort adtak a kezébe, olyan értelemben, hogy rengeteget javítottak rajta, de akit pontosabban érdekel, hogy mit, az ott megtalálja, most nem ez a mondandóm lényege.
A kérdésem igazából az lenne, hogy lehet e valamit beszélni LG bácsival, hogy kicserélné a monitort az újabb típusúra, vagy valamit ügyködjön firmware terén... Netről nincs hozzá semmilyen letölthető firmware, ezért kérdezem a dolgot, hogy lehet e ilyenkor valamit tenni?
köszi előre is!
-
BlueOcean
csendes tag
Üdv!
Vettem egy LG IPS277L-BN monitort, előtte egy elég régi samsung monitorom volt.
HDMI kábellel kötöttem a gépre 1920x1080- ban használom, de játékoknál gyors mozgásnál elég sokszor csíkozódik a kép.
A monitort gyári beállításon hagytam, a válaszidő gyorsra van állítva.
Nálam nincs valami jól beállítva vagy ez ilyen?
Olvastam róla teszteket és mindenhol azt írták hogy elég gyors játékokhoz.
Próbáljam meg esetleg D-SUB al összekötni?
A régi monitoromnak 8 ms volt a válaszideje de még azon sem láttam ilyen csíkozódást. -
noby
aktív tag
érdeklődnék van egy lg e2351 monitorom és az a gond mikor kikapcsolom a gépet a monitor nem kapcsol ki.kiírja nincs egy kábel bedúgva ez hogy orvosolható?pedig be van dugva a vgaba
-
bepofazo
csendes tag
Hello!
Van egy LG E2442T monitorom. Ehhez milyen DVI kábelt érdemes venni?
Ilyenekre gondolok, hogy dual vagy sigle link...
Melyik jó hozzá?Köszi.
-
ElEvEn11
senior tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy miként lehet forrást váltani az M2452D-n, a PIP-ben? Nekem egészen egyszerűen nem megy. Az STB képét szeretném látni, de csak a rádugott koax analóg jelét látja a PIP-ben. Tudnia kell, mert amikor először összeraktam a készüléket és rácsatlakoztattam az STB-t akkor még annak a képe volt látható a PIP-ben. Most viszont semmi mást nem lehet állítani, csupán az analógot látom. A távirányítón nincs forrásválasztás. A hiba azóta van, amióta kipróbáltam a távirányítón a TV/RAD gombot, ami a forrásokon végigment egyszer és kész. Utána hiába nyomkodtam semmi. Ugyanezt megpróbáltam a PIP funkció használatakor, de ott sem történt semmi. Csak azt az egy forrást látom, ami nekem nem jó.
Tipp? -
suvi66
csendes tag
Sziasztok,LG IPS224V.Tapasztalat?Valakinél
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
IPS234-es monitornál a beállításokat nem lehet valahogy lementeni? Mert egy áramszünet és újra be kell állítani mindent.
-
pootytang
tag
Sziasztok! Tervezem egy LG M2432D-PZ 24" Wide LED monitor/TV vásárlástát és az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy van-e hozzá távirányító, mert az LG oldalán nem találtam erre utaló leírást. Ha esetleg valaki használ ilyen készüléket, megköszönném ha írna róla pár sort.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
leonardoatis #1420 üzenetére
Itt esetleg nem tudnak segíteni?
-
leonardoatis
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni vagy tanácsot adni?
Van egy Lg W2042ST monitorom ami azt csinálta, hogy bekapcsoláskor megjelent az LG logó majd lekapcsolt.
Szétszedtem, találtam benne pár gyanús kondit, kicseréltem őket (késöbb az összeset is) és a kondi csere óta már az LG logó sem jelenik meg.
Nincs véletlenül valami ötletet mit lenne érdemes megnézni rajta vagy mi okozza ezt?Előre is köszönöm!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
gorbelabda #1418 üzenetére
Meg van halva ez az egész topic!
-
gorbelabda
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet vásároltam, melyhez egy LG E2251 monitor és egy LG 32LG5000 tv csatlakozik, egyenlőre videókártya nélkül, alaplapit használva (asrock z77 Pro 4-m). A monitor a gép HDMI kimenetére csatlakozik és a monitor is HDMI bemenetét használja. A TV a DVI csatlakozóra van csatlakoztatva (tv felöli oldal HDMI).
Ha két szabvány elméletileg ugyanaz csak a HDMI hangot is továbbít, akkor miért fakóbb a monitor képe ha HDMI - HDMI ként van összekötve mint amikor DVI DVI kábellel? -
jozsa97
csendes tag
Üdv.
van egy lg flatron w2243s monitorom, és nem tudom full hd-be használni (pedig elvileg képes rá neten olastam és matrica is van rajta)
valami .inf fájlt is telepítettem hozzá így már a d river is ok.
ati radeon hd 4850 em va dvi vga átalakitoval.
segítsetek légyszives mért nem engedi 1600x900 nál fentebb tenni -
TechN7ne
nagyúr
Üdv.
Most szereztem egy LG FLATRON W1934S monitort, és kissé sárgásabb és csúnyább képe van a többi monitorhoz képest. Véleményeket szeretnék kérni,hogy tényleg ilyenek a régebbi LG Flatron kiadások,vagy létezik olyan hogy egy idő után ilyen lesz a képe? A monitort most vásároltam kéz alatt, állítólag keveset használt. Teljesen karc és pixel hiba mentes és kiválóan működik. 1440x900 felbontásban élénkebb és élesebb a képe mint bármilyen felbontásnál. 1440x900 felbontással az a bajom,hogy kissé megvan nyúlva a kép,szívesen használnák kisebb felbontás,de úgy már nem az igazi. Alapból 60 hz-n megy,de próbáltam 75-re is felrakni és semmi változás.Köszöntem előre is a választ.
-
Joey89
tag
Sziasztok!
Beírom ide is, hátha valaki vágja a témát! A monitor: LG W2363V
Van egy érdekes problémám, felteszem, hátha valaki látott már ilyet: a gépemet össze akarom párosítani a tv-mel, egy HDMI kábel segítségével. Na most a gép és monitor DVI kábellel van össze kötve. Ma szétszedtem és közelebb raktam a tvhez a gépemet, rádugtam a HDMI kábelt, majd boot-olás után, amikor már bejött a 4 színű Win logó, azt írja ki hogy: Power Saving Mode és elsötétül, de Win betöldődik, csak kép nincs.
Kínlódtam vele egy ideig, átraktam a másik csatiba a VGA-n, ki szedtem, újra bedugtam, a HDMI kábelt is ki szedtem és úgy is ezt csinálta, ez volt kb. délután. Most hazajöttem ment rendesen, bedugtam a HDMI kábelt ami a tv-be is be volt dugva, utána ugyanez a hiba visszajött, kivettem a HDMI-t most jó...
Valakinek valami ötlet esetleg?
-
kissan4
csendes tag
Hali! Nekem ilyen monitorom van, és a képminőségével az égvilágon semmi gond nincs. Akik panaszkodnak rá, azok általában a totál idióták, akik 1, analóg kábellel használnak egy full HD monitort, 2, képtelenek rendesen windowsban beállítani, amit kell, 3, szemüvegesek, és nem fogják föl, hogy a szemüvegük polarizált, ezért látják a képet csíkosnak meg pixelesnek (a passzív 3d technológia miatt).
Ha Pesten laksz, Euronics üzletekben meg tudod nézni élőben, a monitor teljesen hibátlan, ne hallgass az idiótákra. -
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: Szerintetek LG Electronics Flatron IPS234V http://www.argep.hu/product_2022758.html
megéri az árát?Vagy LG Electronics Flatron IPS235P http://www.argep.hu/product_1813175.html
ér ennyivel többet?Válaszokat előre is köszi.
-
pisu88
csendes tag
Sziasztok nemsokara osszegyulik a penzem egy uj monitorra! szeretnek egy lg-t ti melyiket ajanlanatok netezesre filmnezesre es foleg hds meccsnezesre!! en gondoltam egy lg IPS277L szerintetek? elore is koszsszi
-
carnus
csendes tag
Üdv!
Monitor vásárlás küszöbén állok és az eddig kiszemelt áldozatom az LG DM2752-PZ volt, de 1-2 helyen aggasztó dolgokat olvastam a képminőségéről. Mivel nem találtam róla sehol sem rendes tesztet, ezért tőletek szeretnék érdeklődni, hátha volt valakinek bármilyen tapasztalata is vele.
Esetleg szívesen fogadnék más alternatívákat is. Olyan 100K a keretem. A fenti LG csupán a funkciói miatt volt szimpatikus: 3D, IPS, TV-tuner, 27" stb... na meg persze az ára.
Előre is köszi a segítségért.
P.S.: A felhasználási célok: film, játék (PS3,PC), munka (programozás, néha photoshop) -
Tnil
tag
Sziasztok !
LG E1942 monitorról kinek milyen véleménye van? Karácsonyra beszereztem egyet, a régi "kockamonitor (Samsung Syncmaster 753s) helyett, és kíváncsi vagyok más emberek véleményére is. Tapasztalatok, stb. minden érdekel róla.
-
Hun_TomHanx
csendes tag
Valakinek van információja az LG M2352 szoftverének frissítésének módjáról? Előre köszönöm a segítséget!
-
AkosAkos
aktív tag
LG IPS234V-PN monitort ha bekapcsolom kiírja,hogy "Super energy saving is inactive. You saved 0.00 tree"
Bár nem tervezem,csak kíváncsi vagyok:ezt hol lehet bekapcsolni? Mert a beállításokban(a monitornak) sehol nincs.
-
edeleny
őstag
Sziasztok.
Monitort szeretnék venni.
Általános itthoni felhasználásra.A kinézett darab:LG E2242C-BN
Erről mi a véleményetek, illetve mit takarnak a típus szám utolsó betűi?
A sima C 28 500-tól van
Amig pl C-BN 28 090
T-BN :30 100
Sima T 36 00Mi a különbség ezek között?
-
kissan4
csendes tag
válasz
miki684 #1401 üzenetére
Hali!
A monitor beállítógombjai, illetve a hozzá tartozó elektronika koszolódott el annyira, hogy "magától benyomódik" az auto adjustment gomb, és ilyenkor ugrik fel az ehhez tartozó ablak. Erre igazából egy tuti megoldás létezik (ha már nagyon zavaró a jelenség), állítgasd be a képernyőt úgy, ahogy neked a legjobb, aztán kapcsold ki gépet, csavarozd le a monitor keretét és a nyomógombok alatt található kis elektronikai panelt szedd ki és rakd el a fiókba. Általában ez nem egy bonyolul művelet, kis műanyag lapról van szó, amire rá van dugva egy kábel.
Ha ez megvan, akkor nyilván többé nem tudod használni a monitor beállítógombjait, viszont a jelenség is megszűnik.
Csak saját felelősségre!
Üdv,
kissan4 -
miki684
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Nekem van egy LG monitorom igaz nem új, kb 4 éves. Montanába felugrik rajta egy kék ablak melyben megjelenik az alábbi üzenet: processing auto image adjustment for optimal display change resolution to 1440*900
Természetesen, ha átállítom erre a felbontásra akkor is felugrik, és közben folyamatosan mozgatja a képet - gondolom középre akarja állítani- . Van valakinek valami tippje mi a probléma?????Üdv:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- További aktív témák...
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest