- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greentea
senior tag
Ha az akksiddal nincs semmi gond, akkor az energiagazdálkodással lesz a probléma.
Fura, mert a Lenovo Settings proginál asszem 60%-ra redukálja le az akksit. Próbáld ki esetleg, nem-e az kavar be valahogy. Vagy más teljesítmény vagy akksi limitáló progi nincs fent esetleg?
Frissítsd az ehhez köthető drivereket is! -
tb83
tag
Sziasztok!
Egy régi y500-al kapcsolatban szeretnék kérdezni. Felkerült rá egy windows 10 és azóta nem tudom beállítani, hogy teljesen feltöltsön. Be van dugva, de mégis ezt látom:
Tudna valaki segíteni abban, hogy mit állítsak, hogy mindig felvigye 100%-ra?
-
[-HERO-]
senior tag
Ha esetleg valaki y720 ra palyazik most az euronics leakciozta 319 re!
https://euronics.hu/termekek/lenovo-legion-y720-80vr0073hv/p/215949
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
A kérdésem, hogy Y50-70 nél hétvégi Windows 10 FE frissítés óta azt tapasztalom, hogy hiába húzom a teljesítmény profilt a legnagyobb akkuidő felé, mégis folyamatosan magas fordulattal pörgeti a ventilátort és mellette melegszik a gép is... előtte nem volt ilyen gond, szépen csendben ment netezés közben, munka-játék alatt meg süvített, de az érthető volt
Tapasztalt más is ilyent? Megoldható valahogy?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Dhampir
félisten
Köszönöm a tapasztalatok megosztását!
-
csorgo2108
csendes tag
válasz Dhampir #16689 üzenetére
A szervizről nekem van tapasztalatom sajnos és azt kell hogy mondjam bitang egy gagyi munkát végeztek: a billentyűzet cserét olyan hézagosan oldották meg, hogy a másik szervízben alig mertek hozzányúlni. Emellett bitang nagy karcokat raktak rá. A külföldi fórumok amiket írnak billentyűzet hibát általában az esetek 95%-ban előjönnek, amit a hivatalos fórum e-mail-ben meg is erősített. Az anyaghasználat tényleg kicsit furcsán low budget, de a hardverzettség ezt valamelyest kárpótolja. Ha lehetőségem nyílna "gamer" laptopot venni valószínűleg nem ezt a modellt, de semmiképpen sem a lenovot vásárolnám. Játékok alatt a hűtés igen jól teljesít, de ehhez mindenképpen kell egy hűtőpad jó szellőzéssel. A cikkben említett hővezetés tényleg nem a legjobb, a laptop tasztatúrája alatt a két szélső csuklótámasz 3 óra játék alatt iszonyatosan felmelegszik.
-
félisten
Ez kvázi hangulatkeltés. A koma életében nem látott ilyen gépet, max olvasott róla. Ha lenne bármi hivatalos infója a "típushibákról" már lég linkelgetné. Szervizzel sem volt tapasztalata, az hót ziher. Én ilyenért egy hét pihenőt kapok, ezt meg piedesztára fogják emelni, hogy megmondta a frankót. Nem hiába sírnak páran, hogy a moderátoroknál is durván létezik a kettősmérce.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
simo9555
tag
Nekem szeptember óta van meg a gép, de egyáltalán nem tapasztaltam ezeket a hibákat. Az IPS panel abszolút vállalható benne, egyáltalán nem mondanám csúnyának. Az akksi idő nem 40perc, az maximum játék közben teljes terhelésen. Nekem egy töltéssel simán elmegy legalább 3 órát netezéssel. Hőkezeléssel ismét nincs problémám, ha bechmark pörög rajta, akkor sem megy fel a cpu 70 a gpu 75 fok fölé, és ezeket az értékeket úgy mérem, hogy a cpu órajele maximális turbón 3100Mhz pörög (i5-7300HQ), a GPU pedig 1700Mhz-en(1050Ti), és ekkor még a nerve sense turbó hűtés sincs nálam bekapcsolva, és ezeket az értékeket több órán keresztül is simán tartja. Szervizről én nem tudok nyilatkozni, egyenlőre nem volt rá szükség. A burkolat legalábbis a zsanér, és a kijelző burkolata valóban lehetne kicsit masszívabb. Mivel bővítettem a laptopot, így már szedtem szét, egyetlen csavar sem törött bele, tehát ezt is cáfolnám. Ami nekem a legnagyobb negatívum, hogy az ujjlenyomatot rendkívüli módon gyűjti, és a touchpad lehetne jobb, kicsit nehézkes vele kattintani.
-
Dhampir
félisten
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Tapasztalatot szeretnék megosztani,hátha valakinek ezzel segítek. Van egy Lenovo Y520-as laptopom(i5,1050Ti verzió). Vettem hozzá egy FullHD 144-hz monitort. HDMI-vel összekötve korlátozódik 60Hz-re, a HDMI sajátosságai miatt, ezért hogy elérhető legyen a 144Hz kell hozzá egy USB Type C to Displayport átalakító. Mivel a Type C csatlakozó támogatja a DP port 1.2-es verziót, így simán fog menni a 1080p 144Hz is. Kipróbáltam működik. Természetesen, ezzel az átalakítóval tudja a 4K 60Hz-et is, elméletben a 1080p 240Hz-et is. Mivel ez az info kevés helyen van leírva így remélem ezzel valakinek tudtam segíteni.
-
manieeec
tag
Sziasztok!
Azért írok, mert most lesz aktuális az Y50hez egy SSD+RAM upgrade - Premiere használhatóbbá tétele miatt - és kéne egy kis megerősítés.
Az SSD-re egy 500GB 850EVO-t néztem ki, ehhez kell külön rig, vagy az, amiben a mostani HDD van jó hozzá? Ha jó, akkor a HDD-t egy ilyen rigbe tenném ( KATT ) hogy külső meghajtóként funkcionáljon utána az egyik 3.0-s porton keresztül.
A ramnál merült fel bennem egy kérdés. Elég ha az 1600mhz+1,35V stimmel, vagy pontosan ugyanazt a fajtát is kéne vennem ami most van benne? (gyári) Vagy ezt a 8-ast elrakhatom egy fiókba és kitben kéne vennem 2x8-at... Egyébként ezt néztem ki: KATTKöszi a választ előre is
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz barnabas22 #16685 üzenetére
Jó, hát akkor valószínűleg végig booston pörög a cpu meg a gpu is.
Maxi
-
Dhampir
félisten
válasz barnabas22 #16683 üzenetére
Persze, mert a G572VT-nek elég jó a hűtése és nem olyan könnyen trottyol be, ha jól sejtem
-
barnabas22
tag
válasz maximilian4 #16652 üzenetére
Nem tudom milyen teszt ez, de nekem Witcher3 alatt FHD, ultrán volt annyi fps-em mint itt a grafikon alapján high-on Tapasztalatból mondom és 970M-em van. Van ahol az 1050Ti teljesít jobban, van ahol a 970M, játékfüggő.
Itt sem számottevő a különbség:
[link].. és abban igazad van hogy 960M-el már nem nagyon szabad notebookot venni, főleg ha játszogat az ember. Kivéve ha csak Fifázni akar
[ Szerkesztve ]
-
Myair
tag
Sziasztok
Memóriát szeretnék bővíteni a laptopomban. 2x 8GB-ra. Mire kell figyelnem? Hány mhz a maximum amit kezelni tud? Köszönöm
Y700-17ISK Laptop (ideapad)
modell80Q0005PHV
i7-6700HQ
8GB DDR4 2133mhz (2x4GB)
Adata 240GB SSD +1TB HDD
NVIDIA® GTX 960M 4 GB GDDR5 -
v1kt0hr
tag
Sziasztok!
Blackfriday alkalmábol szeretnék y510p-be M.2 2242-es SSD-t, pillanatnyilag melyiket ajánljátok? Van esélyem találni, hol keressem ?
(van NGFF csati a gépemben)Lenovo y510p, OnePlus 6
-
zso79
őstag
Y700 billentyűzetét ki lehet venni valahogy? Nem találok róla semmit...
-
Tibe
aktív tag
Nem tudjátok lesz valahol akcióban a Legion Y720 a Black Friday keretében?
-
Dhampir
félisten
válasz csonter2 #16673 üzenetére
Ha még garanciális és IdeaPad, akkor:
LENOVO termékek bejelentése Tel:+36-23-801-729
A fenti szerviz az alábbi termékcsaládjainkra vonatkozik:
Lenovo notebook termékcsalád összes tagja (G, S, U, Y, Z, Flex, Miix, Yoga, B & M)
Lenovo desktop termékcsalád összes tagja (A, B, C, Q, H & K)
Lenovo tablet: A, S, Yoga termékcsaládok
Lenovo okostelefon: Vibe, S, P, A termékcsaládokA Lenovo termékek garanciális és nem garanciális javításait egyaránt, pick-up and return szolgáltatás keretén belül üzemeltetjük Magyarország egész területén. Javítási bejelentését követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.
Pick-up and return szolgáltatás igényléséhez futárigényét elküldheti számunkra a következő email címre is: lenovo@tmx.hu
Bármelyik módszert választja, kérjük, hogy a következő adatokat készítse elő:
Gyári sorozatszám
Felvételi cím
Kontaktadatok: e-mail, telefonszám
Részletes hibaleírás
Számlamásolat és garanciajegyJavítás alatt lévő készülékéről a leadás helyén, vagy a TMX szerviznél érdeklődhet emailben az info@tmx.hu címen, vagy telefonon (+36-23-801-729).
A vásárlás helyén történő leadás esetén kérjük a leadás helyén érdeklődjön.
A javítás befejeztével az MPL futárszolgálat SMS értesítést küld a kiszállítás időpontjáról az Ön által megadott telefonszámra. Kétszeri meghiúsult kézbesítés esetén a készülék a Posta által megadott ponton átvehető 10 munkanapig.
A szerviz technikai jellegű segítségnyújtást nem tud biztosítani.
-
csonter2
újonc
Hello mindenkinek,
Olyan problémám van hogylaptopom olyat csinál hogy határozatlan időközönként fogja magát és elmegy a kép és ilyen villogó vízszintes fura fénycsíkok követik. (valamikor több valamikor 1-2). Mint amikor elmegy az adás a tv-ben ahhoz hasonló. Ha hang is ment elötte akkor ilyen hülye zaj kiséri a jelenséget, ha nem ment semmi akkor csak csend. Mi lehet a gond? Esetleg pesten hová tudom elvinni gariba? -
maximilian4
addikt
válasz Greentea #16671 üzenetére
Az idő és a pénz is rajtad múlik. Aki elég ügyes és gyakorlott a dologban, annak pár perc az egész művelet. Nyilván ez függ a laptoptól is, hogy milyen könnyen lehet hozzáférni a gpu, cpu-hoz, mennyire kell szédszedni a gépet hozzá stb. Best budget paszta talán az mx-4. Nekem 10 fokot hozott mínuszban, de ez is rajtad múlik, mert lehet venni drágábban jobbat is (meg talán rosszabbat is). Nem egy ördögtől való dolog ez, persze vannak olyan laptopok amiket nagyon szét kell bontani a művelethez, meg vannak olyanok aminek leveszed a hátulját, kicsavarsz pár csavart és kész is .
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Greentea
senior tag
Újrapasztázás kb mennyi szokott lenni időben és pénzben, ha egy "prémium" paszta lenne a kiszemelt?
Sok mindent megcsinálok magam, de pasztázást nem vállalnám be szívesen. -
marilllyo
veterán
Nem tudom mennyire lesz kompatibilis a CAD progi ezzel a mobil SLI-s megoldással... Plusz...a CAD-nak több videómemória kellene. Ugye ez csak 2x2 GB...ami végülis csak 2Gb. Én keresnék egy y50-70-et még. Azt is lehet 150 körül venni ha találsz valahol. Aprón van. Abban 4GB-s 860 GTX van vagy 960 GTX.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
[-HERO-]
senior tag
CAD programmal tapasztalatom nincs, viszont amint megveszi pasztaztassa ujra mert szeret melegedni a masina, nem tudom a cad program mennyire fut be neki
Ha meg nem szedett szet lapost otthon akkor a sajat pasztazast nem ajanlom mert nem tul jo szerelni a gepet sajnos.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Giii
senior tag
válasz [-HERO-] #16666 üzenetére
Köszi! Ez már hasznos infó.Pöpec állapotban van a masina de ha lehet akkor alkudjon,mert hát mégis csak egy 3,5 éves laposról beszélünk. Cad-re jó lenne? Tudom erre az NV Quadro és Amd Fire pro lenne a legjobb,de arra azért nincs pénz.Kint melózik osztrákba és másod állásba tervezgetne. Nyílván nem lenne olyan gyors mint az erre való célszerszám de...?
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
félisten
-
Giii
senior tag
Sziasztok! Adott egy Lenovo y510p.Haver Cad-ezni szeretne rajta "másod állásban". A lapos nagyon jó állapotban van és 150-ért ajánlja neki a spanja.Mit gondoltok? Azért mégis Ti vagytok a szakik.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Ellis-
csendes tag
A többieknek köszönöm az értelemes tanácsokat hozzászólásokat!
Mirr Murr: Természetesen az első nap panasszal éltem, kértek róla fényképet beküldtem elindult az ügy, plussz felvettem a kapcsolatot a lenovoval is.
Egyébként a karcok nem vastagok és látványosak (nem vésővel b*szták össze) vékony hosszú karcok vannak rajta mintha tűvel vagy valami nagyon hegyessel érintkezett volna.
-
Ellis-
csendes tag
válasz Plazmacucci #16645 üzenetére
lol durva, hogy azt feltételezed, hogy én karcoltam össze a laptopom, meg mindenki más is akinek rossz szervízes tapasztalata volt/van a tmxnél
tök logikus, h veszek 400k ért egy gépet és tönkreteszem...
+ nagyon örülök,h te azon kevesek egyike vagy aki meg van elégedve a szervizel ezért nekem és többi embernek akinek problémája van a céggel szemben nem kéne panaszt tennünk, micsoda magas röptű logika és következtetések... -
maximilian4
addikt
válasz pweaver #16657 üzenetére
A gamer notbook topikban volt erről szó. Ha játék az elsődleges szempont, akkor az 1050ti + i5 sokkal jobb választás. Gyakorlatilag ugyanolyan fps értékeket fogsz kapni mintha i7+ 1050 ti kombóval játszanál. Egyes multiplayer címek alatt lehet nagyon minimális eltérés a dupla annyi szál miatt (vagyis lehetne, ha az is 1050ti-al lenne).
Benchmark alatt:
gtx 1050ti + i5 7300 vs gtx 1050ti + i7 7700
38 pont eltérés, átlag fps 39,23 vs 39,51, azaz 0,28 fps eltérés.Maxi
-
pweaver
csendes tag
válasz maximilian4 #16652 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még egy kérdésem lenne, a kompromisszum kötés miatt:
i5 1050ti vagy i7 1050 -
Dißnäëß
nagyúr
válasz rontoma #16643 üzenetére
Nnnna, beütöttem Neked eBay keresőbe, tele van vele A német eBay-en néztem és kiterjesztettem Európára a keresési feltételt baloldalt (így nincs vámod még és nem csak Németben keres). Bármelyik ugyanilyen M471A1K43CB1-CRC számú 8G-s Samsung modult vakon rendelheted, menni fog (ha jó a modul)
De van itt egy ph-n is aprón, írj rá a srácra, boltoljatok egyet. Pont ez a modul, ami Neked kell: [link]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dhampir
félisten
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz rontoma #16643 üzenetére
Na erre a kijelzett part number-re guglizva keress egy másik ugyanilyen modult és jó vagy Szerintem jó eséllyel menne ugyanilyen időzítéseket tudó más márkával is, de csak jó eséllyel, nem 100%. Nem illik vagy szokás keverni a modulokat, e mellé a Samsung mellé ugyanilyen Samsung-ot érdemes nézned, vagy 2 tökmás 8-as modult venni, ezt a Samsungot pedig eladni (van, akinek szintén kellhet a Te modulod). Az, hogy Samsung, vagy SK Hynix, vagy egyéb, szinte mindegy. Az időzítések kb. ezek legyenek, illetve két egyforma modul, ez fontos.
argep.hu -ba is ha beütöd, vagy itt a keresőbe, kiadhatja pont ezeket.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
maximilian4
addikt
válasz pweaver #16649 üzenetére
Én biztos nem vennék már 960m-mel notit. Az új széria nagyon nagyon jól sikerült, éppen ezért is maradt el az "m" jelző. Gyakorlatilag hozzák az asztali variánsok teljesítményét. A 960m-nél jóval erősebb az 1050, de ha teheted akkor 1050ti-s lapost vegyél, mert az a sima 1050-nél még egy jó 20%-kal erősebb, így jóval több esélyed van hogy az újabb címeket is aránylag magas részletességgel tudod futtatni. Csak úgy megjegyezném hogy az 1050 ti szinte minden játék alatt nem kicsit teljesít jobban mint a 970m. Ami tavaly az abszolút felső kategória alatt helyezkedett el. (shadow of mordor 52 fps vs 85 fps , Gta 5 32 fps vs 54 fps)
Maxi
-
pweaver
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, vásárlás előtt állok.
Y520 vagy Y700, mindkét esetben i7 processzor, 8Gb RAM, 1Tb HDD.
Műanyag vs. fém ház (zsanérok mennyire jók az első esetében?)
Sima 1050 lenne vs. csak 950M (itt egyértelmű merre billen a mérleg)
Árban kb. 30e-el több az 520, ebből a deficitből lehetne SSD-vel bővíteni a 700-at.
Nagyrészt netezés, de játékra is használnám (65%-35% arányban).
Illetve LSZ esetében mondták, hogy egyéni SSD beépítés garivesztéssel jár. Ez miért probléma?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Dhampir
félisten
válasz maximilian4 #16644 üzenetére
Nem volt kérdéses.
Engem az érdekelne, hogyan sikerül bebizonyítani a szerviz által megejtett szándékos rongálásokat, hogy kicseréljék a tönkretett terméket?
Ez rajtam kívül valószínűleg még sokakat érdekelhet, akik szívesen vennének Lenovo IdeaPad/Legion notebookokat, de a magyarországi szerviz miatt nem mernek vásárolni.
-
maximilian4
addikt
Na, hát erről ennyit. Remélem a felhasználónak elhiszed ha saját maga írja. De ha nem hiszed keresek még 10 másik embert akit hasonlóan megszopatott a telemax. Nem egyedi eset hogy lepapírozzák hogy átvételkor karcos volt, aztán meg dobálhatják ahogy akarják, mehet a sufni munka. Velem is megcsinálták, de nyilván kamu.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
dugo_
veterán
Linkelni már nem tudom, mert kidobtam a Telemaxos papírokat (egy szaros hiba miatt volt egy púposra tömött mappám tele jegyzőkönyvekkel), de az asztalon kinyitva tartott makulátlan Z50-re ráírták, hogy karcosan vették át, majd fogták és szarrá karcolták.
Az csak hab a tortán, hogy ezután meg se javították, ahhoz érteni is kéne valamihez, rombolni bárki tud.
Harmadik szétszedésre már nem volt rajta vonalban futó él, a kijelző kávája ott állt el, ahol épp nem sajnálta...
Én 60k-t buktam rajta, a Lenovo pedig milliókat, ha a heti egy tucat Ideapadról lebeszélt vásárlót összeszámolom.
Tuti biznisz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz maximilian4 #16644 üzenetére
2 éve olvasom ezt a topikot és kb a karcos panaszokon kívül csak user errorral találkoztam, meg olyanokkal akik szétkúrták a saját gépüket vásárlás után. Linkelj már ilyen hamisítósat pls.
By the way én többször küldtem a Lenovoimat szervizbe, nem lett semmi bajuk, általában több mindent cseréltek mint amit kellett volna, s nem hiszem, hogy csak szerencse volt.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
maximilian4
addikt
válasz Dhampir #16642 üzenetére
De szerintem Téged arra is neveltek, hogy tartsd tiszteletben mások tulajdonát (legyen szó 300 ezres laptopról, vagy bármi másról). Persze én is azt mondom hogy mindenhez normálisan kell hozzáállni, de mikor ez már a sokadik eset hogy megrongálják más tulajdonát, és folyamatosan érkeznek a panaszok a szemét banda ellen, papírokat hamisítanak...na ehhez már nehéz szép szavakkal hozzáállni.
Maxi
-
rontoma
csendes tag
-
Dhampir
félisten
válasz Plazmacucci #16638 üzenetére
Mi lenne ha egyszerűen azt javasolnátok, hogy írjon a szervizre ember módján
Ez alap.
Nem tudom, hogy minek nézel "minket" (), de engem például arra neveltek a szüleim, hogy tisztességesen beszéljek mindenkivel, teszem hozzá; már ha ez lehetséges és van rá fogadó fél is, aki meghallgat, mert sajnos sokszor a siket fülek hazája is "e lángoktól ölelt kis ország".
Habár nem javasoltam még konkrétumot, inkább csak érdekelne, hogyan lehetne rendezni ezt az ügyet, hiszen a panaszos szerint károkozás történt, persze az ügyfél kárára történt állapotváltozást valahogyan bizonyítani kell.
A szerviznek presztízskérdést kellene jelentenie, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő és kiemelt szolgáltatóként bizonyítania megbízhatóságát és ügyfélbarát hozzáállását. A bizalom lenne itt a kulcsszó.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Külföldi szervizbe is lehetne beadni itthon vett Lenovo gépet ? Mondjuk átviszem Bécsbe.
Anno a Bluechip-nél vett Nikon fényképezőmet küldtem ki postán hülyére biztosítva a Németekhez, Düsseldorfba, a nagy központba, hogy lézeresen jusztírozzák az egyik AF modult. Pont arra volt céges utam anno, így személyesen is el tudtam hozni tőlük: kávéval kínáltak egy ultrakorrekt, gyönyörű váróban, modern szögletes ultramaku bőr fotelekkel és 10 perc után át is vehettem a gépet. Idehaza előtte már 2x járt az anno Fóti úti Nikon szervizben eredménytelenül (számomra), így megelégeltem.
A német azt se mondta, hogy "hülyevagyfiam, neidehozd". Szemrebbenés nélkül beállították, vielen Dank, Tschüß. Javítási jegyzőkönyv, stb.. - így adtam el a gépet is később, a leendő vevő örült is a korrekciónak, mivel az összes többi modellt is érintette a dolog a fotós körben. A pofám leesett. Ez a szerviz hozzáállás és kultúra miért nem fogant meg itthon vajon ? Ki kúrta el és hol ? Mondanom sem kell, egy mikrokarccal több sem volt a gépen. A Fóti útiak is normálisak voltak amúgy, csak azon túl, hogy körbesimogatták a gépet és ráfújtak kettőt, semmi nem történt, visszakaptam, hogy jó, aztán csak nem. Nem adta ki a srácoknak valahogy valamiért - persze gondolom a munkalapot küldték a központnak, hogy utána felvegyék a zsozsót, a kis hülyegyerek meg jön majd újra úgyis, no para.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz nesh_019 #16633 üzenetére
A Win 8.x nem egy sikersztori azért. Próbálj meg egy 10-et is rajta friss driver-ekkel, vagy vissza 7-re, ha az Orwell-i jövő nem tetszik (bár akkor vissza Linux-ra, azt mondanám). Na, szóval a 8-at balról vagy jobbról kerüld ki és figyeld úgy a gépet.
-
dugo_
veterán
válasz Plazmacucci #16638 üzenetére
Hát, illyen javaslathoz először az kéne, hogy legyen a panaszra vevő szerviz is.
Annak nincs értelme, hogy elküldje még egyszer, majd újabb több hét várakzás után visszajöjjön még rosszabb állapotban.
-
félisten
-
dugo_
veterán
válasz Ellis- #16622 üzenetére
Ott rontottad el, hogy egy hét után szervizbe küldted 14 napos elállás helyett.
A fedlapot baszhatod, gondolom neked is gondosan jó előre meghamisították a munkafelvételi lapot és úgy papírozták le, hogy ők már karcosan vették át.
Been there, done that. Ehhez ért az a banda.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz nesh_019 #16633 üzenetére
Előbb azért szerintem a legújabb driverek mellett nézz egy kis GPU nyúzást, figyelve a hőmérsékletét is.
Ha gyanúsan hűvös a gép, nem feltétlen azt jelenti, hogy fasza a hűtése: nem adja át a chip rendesen a hőt a bordának. Asztalival már jártam így régebben.Mindenesetre egy próbát megér egy kemény nyúzás.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, Nektek a Lenovo Y510p milyen driverekkel, videókártya driverekkel volt a legstabilabb? Nekem még mindig kilép a játékoknál, véletlenszerűen kilép, nem létező/ lehetetlen hibákkal... Nem meleg, mivel egy nagyon jó hűtő van alatta.
Játékok: Overwatch, Battlefield 4, GTA V [ Mindegyik nagyon jól fút rajta full HDben de random kidobálgat]
Ez a lanozos laptopom szóval ritkán használom ezért nem tudom folyamatosan tesztelni de lanon nagyon idegesítő tud lenni.Most jelenleg WIN 8.1 64 van rajta a legújabb nvidia driverrel.
HELP
[ Szerkesztve ]
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz rontoma #16629 üzenetére
1. jó döntés.
2. ha 16-ra mész és van 1db 8-asod, miért akarod eldobni ? Veszel mellé még egyet. Dual channel-t kihasználja akkor a memóriavezérlő.
3. Valaki tudja, igen. Gugli is, csak tudni kellene a pontos típusát a RAM-odnak. Innen kapd le a CPU-Z-t és futtatva a progit, az SPD fülről kellene a Part number, lásd screenshot lentebb.
4. A meglévővel egyezőt és igencsak 2400-es lesz benne.
5. Van, de az nem Class, hanem CAS Latency, 17 és 18 között szintetikus teszten kívül semmi érdemleges különbséget nem fogsz tapasztalni, hacsak nem vagy marhaintenzív memóriahasználó. Egyrészt ez csak 1 latency paraméter a sok közül és az egyenletet mindegyik alkotja egyszerre, másrészt a memória önmagában mint olyan, nem hoz olyan mértékben fps-eket játékban és a legtöbb alkalmazásban mondjuk, mint egy CPU órajel emelés, vagy GPU-val ugyanez.
6. Mindettől függetlenül, 2400-on (1200-on) 17-est tudót érdemes nézni, ez a gyárija. Vagy ennél jobbat, 16-ost .. (csak felesleges sztem). A gyári 17. Gyengébbel, pl. 18-assal is menne a lapos, mivel ezeket a paramétereket a BIOS felismeri boot előtt, csak minek...
És akkor az ígért screenshot, mit kell keresned: [katt]
-
rontoma
csendes tag
Sziasztok következő hónapban bővíteném az Y720as gépem ramját 8 ról 16 gb ra. Tudja e valaki hogy a gyári ramból hol lehet kapni (google keresés nem járt eredménnyel) , ha nem lehet akkor vevő e valaki az én 1db 8gb os ramomra. Hány Mhz es modult érdemes bele venni(most ugye 2400as van benne)? van valami különbség a Class 17 és 18 között?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz marilllyo #16626 üzenetére
Az M.2 egy foglalat típus, míg a csatolófelület lehet SATA vagy PCI Express. Az Y520 csak utóbbit támogatja, tehát SATA-s SSD-k itt nem mennek. Az előttem szóló linkjén lévő Samu egy NVMe SSD, ő simán megy pl.
-
marilllyo
veterán
EZ a pci express, ngff, M2 ez mind ugyanaz?
-
Dhampir
félisten
válasz csorgo2108 #16624 üzenetére
A link hibás, de csak annyiban, hogy a https után kimaradt a kettőspont.
-
csorgo2108
csendes tag
válasz marilllyo #16621 üzenetére
[link]
Én ezt ajánlom, nekem szélvész rajta a Windows, meg még akár egy pár játék is elfér rajta, olvasási, és írási sebességben veri Sata 3-as társait. Az NVMe papíron nem, de a valós használatban nagyon új technológia, így a megfelelő támogatásra is nagyon oda kell figyelnünk.Na ez a Samsungnak megvan, bár az ára a köépkategória felső lécét veri.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Ellis- #16622 üzenetére
Hasonló tapasztalatokat már többször is megosztottak, emiatt óvnak a szakértőbbek az ominózus IdeaPad szerviztől.
Esetleg vannak felvételeid a beküldés előtti közvetlen állapotról? Panaszt kellene tenni ellenük.
Egyébként 1 hét után már elromlott? Ha neten rendelted, célszerűbb lett volna a vásárlástól való elállással visszaküldeni.
[ Szerkesztve ]
-
Ellis-
csendes tag
király megjött a laptopom, sík ideg vagyok a fedlapja össze-vissza karcolva,(1 hét használat után adtam be a szervízbe kb zsír új állapotban) köv. lépés?
-
marilllyo
veterán
Srácok!
Y520-ba tudnátok ajánlani valami középkategóriás SSD-t? Nem 2,5"-ös hanem M2 vagy NGFF vagy PCI... azt se tudom pontosan most mire keressek? Melyik a három közül?
-
csorgo2108
csendes tag
válasz maximilian4 #16617 üzenetére
A hiba valódi oka az hogy az alaplapi csatlakozónál ahol a billentyűzet kapcsolódik ott van egy alumínium lapka ami rosszul lett ráforrasztva a gyártósoron tehát szériahibáról van szó, elvileg ezt kapából cserélnie kellett volna a TMX-nek.
-
maximilian4
addikt
-
PAtr0n
addikt
-
maximilian4
addikt
-
-
PAtr0n
addikt
válasz csorgo2108 #16614 üzenetére
Ha megkérdezhetem pontosan a lenovo nemzetközi email címét akiknek te írtál, azt megköszönném. Lenne 1-2 kérdésem hozzájuk.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
csorgo2108
csendes tag
válasz Plazmacucci #16613 üzenetére
Azért írtam ezt le mivel a lenovo nemzetközi support szervízének írtam levelet, és ők továbbították nekem a hiba valódi okát, a TMX viszont valószínűleg erről nem tud ezért cserélték ki a komplett panelt.
-
félisten
válasz csorgo2108 #16612 üzenetére
Ja hogy hiba nem tapasztalható már, de azért biztos rossz. Akármilyen szervizem lenne, ilyen ügyfelet mint te, be sem engedném
A reklám matricák a burkolaton szerintem nem képzik az új alkatrész részét. Az Y50-emre se tették vissza anno.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
csorgo2108
csendes tag
válasz Dhampir #16552 üzenetére
Na megjött tegnap a gépem a szervizből (lenovo Y520) azt kell hogy mondjam nem vagyok megelégedve, magát a billentyűzetet bár megjavították, de szerintem nem vizsgálták meg a hiba valódi okát amt hát khm.. előjöhet még szinte biztosan. Ja és az új panelen nincsenek rajta a gyártói garanciát biztosító matricák sem...
Köszönöm TMX -
ProdiG
tag
Újratettem a windowst, a problémák nagy része megszűnt, viszont az MSI afterburnerrel még mindig vannak bajok. Legfrissebb driver, Geforce experiencen keresztül. Amint elindítom az afterburnert, a System folyamat CPU használata megnő, belassul a gép. A képen látszik a két folyamat a két szál ami használja a CPU-t, jellemzően 5-12% között ugrál mind2. dxgmm2.sys!VidMmInterface nem hangzik túl jól. Afterburner verzió 4.4.0 Beta 19, ha jelentene valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dhampir #16604 üzenetére
Lehet. Azóta nem merem a Linux-ot megint feltenni, mert már belaktam a 10-et.
Pedig kéne, nagyon. Egyre inkább hülyül meg minden fizetős móka, OS is (10-et utálom), app is (Adobe).. cloud buzulás.. egy full opensource-ra átszokatni magam idő. Neki kéne esnem valahogy.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz ProdiG #16600 üzenetére
Én megvártam, míg a Win10 feltesz mindent magától, aztán Lenovo saját driverek. Azt hittem, eleve csak azok mennek, értem ezt főleg az nVidia-ra. Vitt is mindent gyönyörűen, míg a napokban a BF1 próbaverziója ki nem írta, hogy xyz verziójúnál újabb nVidia driverrel hajlandó csak elindulni. Néztem a Lenovo oldalán, van-e újabb nyár óta, uhh, nincs. De para, most mi lesz.. Tettem egy próbát nVidia oldalon a laptop driverek legfrissebbjével és gyönyörűen felcuppant, BF1 pedig nagyon állat.
Nálam nincs se ki-be dugós jelenség, se egyéb anomália a hanggal.
Az viszont nagy anomália, hogy mikor dual boot-osra csináltam a rendszert egy Linux Mint-el, egyszercsak egy Windows-os boot után eltűnt a hangkártya Win10 alatt. Szimplán a komplett hardver mintha nem is létezne, eltűnt a fenébe. Kikapcsoltam a gépet, vissza, még mindig semmi. Leszedtem - egyéb okból - a Linux Mint-et, egy kalap szar szerintem (Ubuntura visszaállok), de a 10-et is újraraktam és lám, ismét megjelent a hangkártya és azóta Windows-only-n vagyok.
Szóval a Linux képes volt a Realtek hangomat eltüntetni de komplett a Win10 elől. Ezt magyarázza meg valaki nekem.
A Win10 meg képes volt egy frissítés után a teljes boot indítóból kiszedni a Grub-ot és hirtelen pislogtam, hogy sehol a dual boot, hanem szimplán a Win10 indul. Gusztustalan dolog szerintem, ez a fajta hozzáállás M$ részről, hogy így belenyúlunk a "másik dolgába".
-
simo9555
tag
válasz ProdiG #16600 üzenetére
Üdv!
Én nemrég telepítettem újra az egész gépet, főként a win10-es fall update miatt. Általában megvárom még felrakja a windows a drivereket, viszont a lényegesebbeket a lenovo oldaláról szoktam feltenni, és semmi problémám nincs a géppel. Gondolok itt a chipset, hangkártya, intel management engine driverekre. A videókártya drivert pedig az nvidia oldaláról szoktam felrakni, mindig a legújabbat. Az egér, intelvga, stb. drivert pedig windows updattel. Msi afterburnernből a legújabb beta verziót használom, és az is tökéletesen működik mindent kiír. Én javaslok egy gép újratelepítést, mert amit leírtál, az alapján ott eléggé össze van akadva valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Lenovo ThinkPad P15s Gen1 notebook (i7-10610U, 16GB, 512GB, EN, W11)
- Apple MacBook Air 13" (2015) 4/256GB Jótállással!
- Dell Latitude E5510 Intel i5 M560 2.67GHz 128 GB SSD
- AKCIÓ%%HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ(8Tx2,5GHz)8 GB RAM/256GB M.2 SSD/K3100M 4GB VGA/17,3" FullHD/GARI!
- AKCIÓ%% Dell Latitude 5300 notebook - I5-8265U (8Tx1,8GHz) 8GB DDR4/256GB M.2 SSD/13,3" FullHD/GARI!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest