- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- SSD kibeszélő
- ASUS ROG Ally
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Sziasztok! Lenovo tableteke van valami lehetőség hogy a régi rendszert átmentsük valahogy az újra? Mint pl Xiaomin vagy más eszközökön, vagy itt marad a google drive és külső alkalmazások?
-
Adi01
tag
válasz nggabi #18479 üzenetére
Elvileg igen de CPU-Z progiban érdemes megnézni. De lehet bullshit az egész elmélet amúgy.
Ha két-három óra játék után bekockásodik(ez amúgy pontosan, hogy néz ki?) lehetséges nem ártana akkor egy jó fajta laptop hűtő vagy korlátozni a teljesítményt ne legyen olyan meleg bent . Gaming notebook topikban tudnak segíteni ha undervolting kell. Én annyira nem tudom. (még)
Milyen konfig pontosan?Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz
-
nggabi
félisten
akkor én C0-val nyertem? amúgy kb 2-3 óra játék után bekockásodik, sztem lefőnek a ramok a fém védő alatt. (amúgy is ruppótlan óccó samsung 2x16ot vettem bele, de legalább olcsó volt ) nem merem levenni a ram védőt, mert ahogy nézem merevítő szerepe is van már, nem csak árnyékolás.
"szenyor dzsíííí"
-
Adi01
tag
válasz qwertly #18474 üzenetére
Amiről nem nagyon esik szó amd és intel dilemmánál pl az az advanced optimus és a G-Sync.
Én pl.: intelről váltottam amd-re és a Counter Strike 2 állandóan jelezte , hogy g sync nincs bekapcsolva és akárhogy kerestem nem találtam az nvidia vezérlőpanelban.
Röviden LENOVO-nál nincs advanced optimus support ha AMD procis 240hz-es kijelzős laposod van.
Ha nem pro-t veszel ott van de a leírásnál úgy is írják csak nézzed mit írnak a lenovo honlapján ha beütöd a széria számot. Itt egy link így érteni fogod miről beszélek: [link]Megoldás amit én tudok egyelőre: BIOS-ban vagy a Lenovo appban bejelölöd, hogy állandóan a dGPU(nvidia kártya) menjen és hirtelen láss csodát az nvidia vezérlőpultban ott lesz a G-sync és sok minden más beállítás is.
Ha valaki tud jobb megoldást akkor azt szívesen fogadom.Intel vs AMD proci dilemmáról annyit, hogy az intelnél proci visszahívások voltak asztali fronton. Azt mondták elsőnek a notebookoknál nincs ilyen baj de utána később nem hivatalos forrás azt mondta, hogy náluk a laptopnál is van ilyen proci hiba.
Intelnél ami proci eléri az 5ghz-et ott már be be figyelt a gond.
Azt mondják nem hivatalosan megerősített források, hogy ha proci stepping C0 akkor nincs gond pl: [link]
De ha B0 akkor az para. 14700HX pl B0 [link]
forrás:
Redit:
The only affected stepping seems to be RPL B0. All other steppings used in 13th/14th gen CPUs (C0, H0, J0, and Q0) seem to be unaffected.
List of RPL CPUs with B0 stepping:
All desktop i5 K-skus, i7s, and i9s, the i5-14600, and some i5-13400(F) and i5-14400(F)
All RPL Xeons
All i5, i7, and i9 mobile HX-skus except for the i5-13500HX and i5-13600HX and some i5-13450HX and i7-13700HX
The i5-13400(F), i5-14400(F), i5-13450HX, and i7-13700HX use a mix of ADL C0 and RPL B0. forrás: [link]Dehogy ezek mennyire igazak stb. nem tudom. De biztos ami biztos átnyergeltem az AMD-hez.
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz
-
peet05
aktív tag
válasz qwertly #18467 üzenetére
Szia!
Középkategóriában teljesen rendben van a 14650HX, papírforma szerint nem sokkal erősebb a 14700HX. AMD oldalon érdemi előrelépés a 7945HX lenne.
Ha terheled, mindegyik fogyaszt rendesen, de persze az i7 többet. Itt inkább a túlmelegedés miatt fellépő throttling lesz tényező, mert ilyenkor visszavesz a teljesítményből.
Ezeket szépen beállíthatod, vagy a Vantage-ben, vagy a Legion Toolkit-tel.Ha fontos a CUDA/TENSOR mag is, akkor érdemes megfontolni RTX 4070-nel a gépet, ha árban nem nagy a difi. Teljesítményben ~20-22% a kül.
-
teptep
senior tag
válasz KoholtVádak #18471 üzenetére
Természetesen! Biztosan hallottál már a dual channel és single channel üzemmódokról. Régebben 10% körüli gyorsulást emlegettek, mostanában (különösen ha dedikált VGA is dolgozik) pedig akár 20-30% különbség is tapasztalható - az alkalmazási környezettől függően.
-
KoholtVádak
újonc
Még egy kérdés, hogy sebességben van e különbség, hogy 1x 32 gb modul vagy 2x 16 GB modul van a gépben?
-
teptep
senior tag
válasz KoholtVádak #18468 üzenetére
A gyártói [adatlapon] azt írják, hogy az éppen rendelkezésre álló memória modulokkal tesztelték. A proci bírna többet is. A Crucial max 2x32 gigát javasol ugyan ebbe a szériába:
https://eu.crucial.com/compatible-upgrade-for/lenovo/legion-pro-5-16irx9
-
KoholtVádak
újonc
Sziasztok,
RAM bővítéssel kapcsolatban kérdezném, hogy ha a laptop specifikációja azt írja, hogy "up to 32 GB DDR5-5600 offering" (Legion pro 5, 16IRX9-es széria), attól még tehetek bele többet? Pl 2x 32 GB modult? vagy csak max 32 GB ig bővíthetem? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, főleg nem játékra lenne a noti de Pro verió a képernyő miatt. Azért menne benne nvidia 4060 és min 64GB ram. Középkategóriába milyen procit javasoltok? Amd vagy intel legyen? Ár értékben ez a legjobb? [link] Az intel 7 procik sokkal többet fogyasztanak mint intel 5? -
Magnat
veterán
Üdv,
Legin Pro 5-nek meg tudom mondani vhogy, h a jack aljzatba mikrofont dugtam? Van egy madzagos Zalman mikrofonom, gondoltam kipróbálom vele, de ha bedugom, fejhallgatónak érzékeli.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
eeXaa
addikt
Hali. Van a Legion go nak külön topikja? Ha igen linkelné vki? Thx.
-
Apzung
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem a jó topic, de nem találtam beárazós topicot. Régi ismerősnek van egy Lenovo Legion Y520 15IKBN notija, és szeretné eladni. 2018-as vásárlás, tehát már kicsit eljárt felette az idő, szeretné megtudni kb. mennyit ér mert újat szeretne venni és a régi árát nem tudja mennyivel kellene megpótolni. Tegyük fel esztéikailag és műszakilag is rendben, az alábbi paraméterekkel egy ~6 éves gép mennyit érhet?
i5 7300 HQ 2.5 ghz
8gb DDR4 2400 mhz
128 gb ssd, 1tb hdd
win10https://support.lenovo.com/my/hu/solutions/pd104614-product-overview-legion-y520-15ikbn
Itt nem ír HDD-t az SSD mellé, még angol földön lett vásárolva annak idején, lehet ott más konfiggal is kijött de a többi nagyjából stimmel.
-
Magnat
veterán
válasz Gawamatsu #18459 üzenetére
Monitor Support
Supports up to 4 independent displays (native display and 3 external monitors via HDMI® and USB-C®) • HDMI® supports up to 4K@60Hz • USB-C® supports up to 4K@60HzNálam pont így van, csak mivel a monitoron hdmi van, kellett közé a port extender.
-
Magnat
veterán
Üdv,
a Legionomra 3 monitor van kötve, usbc-n egy kis hordozható 16-os illetve két db 43-as Xiaomi 4k tv, egyik hdmi-n, a másik egy Blitzwolf port bővítő hdmi portján. Ez utóbbi ha a kijelzők kikapcsolt állapotából jön vissza a gép, soxor nem kap képet, ki kell húzzam a port extender hdmi aljzatából meg vissza, akkor jó lesz. Már két port extendert is próbáltam meg másik c-s aljzatot is a gépen, egyik sem segített, de úgy vettem észre, h hibrid módban gyakrabban fordul elő mintha csak az Nvidia gpu-t használom (de azért akkor is, csak ritkábban). Eszközkezelőben próbáltam kisakkozni, h melyik usb eszköz a port extender, annak letiltottam a kikapcsolását, de így sem jó, valakinek van ötlete, h még mit próbáljak meg?
-
nggabi
félisten
válasz qwertly #18453 üzenetére
Volt levélváltás Lenovo szervizekkel (ide is betettem a múltkor), most ez a helyzet:
Ha az eladó nem tünteti fel, akkor az ügyfél megérdeklődi, hogy melyik garancia érvényes a készülékre (igen, dühítő):
Standard - nem cserélheti az ügyfél, sem az SSD-t, sem a RAM-ot, ha mégis, és rájönnek, akkor garanciavesztéssel jár.
Premium - csere mindkét esetben lehetséges, nem jár garanciavesztéssel.
nincs matrica, elrakod a régi cuccot és ha kell vissza cseréled."szenyor dzsíííí"
-
qwertly
addikt
Sziasztok, már hosszabb ideje nézegettem a Lenovo Legion pro notebookot.
Nem olcsók így "kevesebb" memóriát és SSD vennék belle. Kérdésem lenne,én bővíthetem garancia vesztés nélkül? -
V.Stryker
nagyúr
válasz nggabi #18451 üzenetére
Átállítottam a 780m-re.... elvileg... aztán nem változott semmi.
Windows alatt 6:30 - 7 óra megvan.. leteszteltem. Nem játékkal nyilván.. netezés, jegyzetelés.
Ezért kérdeztem, hogy én csak Debian alaput próbáltam, hátha másnak nagyobb sikere volt valamely másik disztribucióval.[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Esetleg AMD-s LOQ vagy Legion gépet használ valaki linuxal?
Melyik az ami normálisan kezeli a hardvert? Sajnos azt vettem észre, hogy az akkuidő debian alapú linux alatt ilyen 2 óra a windows alatt tapasztalható 6,5 óra helyett.-
-
teptep
senior tag
A psref.lenovo.com lapon be tudod írni a modelkódokat és meg tudod nézni a pontos gyártói műszaki paramétereket. "Compare" funkciót használva össze is tudod azokat hasonlítani. Jelen esetben az a gond, hogy a gyári adatbázis nem ismeri a za8w0085bg modelkódot.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Talán itt kapok választ.
Lenovoknál a Part numbernél mit jelentenek a számok, betűk a végén? Elvileg ugyanannál a terméknél ( yoga tab)
van za8w0075se vagy za8w0085bg vagy egyéb. Az utolsó négy szám vagy betűből adódó különbséget szeretném megtudni de sehol nem találok infót. Pl szín vagy melyik országban dobták piacra, esetleg felszereltség stb, biztos van jelentése, nem csak random dobálják a számokat -
Narxis
nagyúr
Mondjuk az, hogy frissek a driverek nem jelent semmit ha csak a Vantage-re hagyatkozol. Évek óta nem kaptam saját eszközön BSOD-t most Win 11-en jött egy, megnézve a dumpot Realtek driver volt a ludas, megnézve a telepített driver dátumát kiderült, hogy 2021-es, ez friss a Lenovo szerint. Megkerestem külön a legújabbat aztán meglátjuk, slusszpoén, hogy utána a windows update felajánlotta a 24H2 frissítést...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Szitu: LOQ gep... táp bedugva, usb-c csatin külső monitor, bill, egér .... A noti lehajtva. Minden működik.
Amit nem értek, hogy ha lemegy alvóba a gep, akkor hallom hogy megy a hűtőventilátor. Miért csinálja ha alvóba van? A külső monitor miatt?
Magnat: ujratelepites után hibátlanul ébred már nekem is.
-
-
voyi
aktív tag
Legion Pro 7i laptopomnál észrevettem, hogy ha csak dGPU módban használom (akár vantage akár BIOS-ban beállítva), érezhetően rosszabb a teljesítmény. Minden driver friss, BIOS-ból is a legújabb van. Nem használ az se, ha high performance power plan-t állítok be Windowsban. BIOS-nál a CMOS reset sem segített. Még ha nvidia control panelben is ha performance mode-ot állítok be, akkor is ilyen micro lag van, alkalmazások, weboldalak ugyanúgy lassabban töltődnek be.
Hybrid-Auto módban viszont semmi akadás nincs. Ez vajon mitől lehet, és mennyire sanszos, hogy ez hardveres gond? Más gyártóknál (Asus, MSI) is olvastam másoktól akiknél ugyanez a gond volt. A megoldás vagy a csere vagy garis javítás volt a végén.Aláírás
-
nagyúr
Szia, természetesen vállaljuk és utána ugyan úgy garanciás marad a készülék. Mindenképp érdemes személyesen behoznod hogy bevizsgálva meg tudjuk állapítani sérült-e még valami rajta. A bevizsgálás díjmentes.
Amennyiben nem Budapesti vagy tudtommal garanciás készülék esetén jogosult vagy díjmentes futáros szállítást kérni.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
ace05
senior tag
Nos, ma estem egyet, nem nagyot, de mivel sajnos oldalra, ezért a táskámban lévő Lenovo Legion 5 17ACH6H laptopom kijelzőjének fedlapja (vágy hátlapnak hívják?) egyik sarka letört. Kb egy körömnyi. És szerintem szerencsém van, mert a kijelző egyben van. Más problémát nem látok. Megcsinálja a magyarországi gari szervíz, fizetősen? Tudom hagyhatnám így is, de mivel friss, februári vétel, meg akarom csináltatni.
/Rant on
És itt jegyzem meg, szupi-dupi drága everki táskám, most szarul vizsgázott, mert bevédte a laptopot, csak a sarkát nem. Slussz poén, az újabb táskáikba már sarok védőt is raknak. Így most nagyon bánom árát, akár mennyire is jól kiszolgált idáig. Basszák meg, de én is, mert az én hibám volt az egész.
/Rant off[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Esetleg abban tudtok segíteni, hogy miként tudom külső billentyűzettel felébreszteni a gépet?
Meló közben le van hajtva, usb-c-n rajta a külső monitor, vezetéknélküli logitech egér/bill a notira kötve... minden oké. De ha lemegy alvóba a gép, akkor csak úgy tudom feléleszteni, ha felhajtom és a bekapcs gombot megnyomom.
Valahogy nem lehet a billentyűzet lenyomására feléleszteni?-
-
V.Stryker
nagyúr
Ne haragudjatok, ha valami nagyon dilettáns kérdést teszek fel... az utóbbi 10 év mac használata kicsit elhülyített ezen a téren.
A gép egy Ryzen 7-es gép + egy nVidia dedikált vga. Hol érdemes és hogy lehet azt úgy beállítani, hogy ha akkuról meg a gép, akkor az nvidiát egyáltalán ne használja és minden max energia megtakarításon menjen az akkuidő miatt? Mit kell a Lenovo Vantage-ban állítani (mire) és mit a windows energia kezelésében?-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz nggabi #18434 üzenetére
Kikapcsolva sem tölti, legalábbis a led nem világít ha rádugom kikapcsolva.
Bár olvastam, hogy ez állandó probléma a lenovokvál.[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy Lenovo LOQ noti, új, amin van 1x USB-C® (USB 10Gbps / USB 3.2 Gen 2), with Lenovo® PD 140W and DisplayPort™ 1.4 csatlakozó.
Van egy Thunderbolt 4 csatis Samsung monitorom, amire ha rádugom és lehajtom, akkor átjön a kép, a hang a monitorra dugott hangszórókba, a gép fele átmegy a monitorba dugott vezetékes LAN hálózat is, DE nem hajlandó a C csatin tölteni a notebookot.Ez a funkció ma délig egy macbook-al tökéletesen üzemelt.
Van ötletetek, hogy miért nem megy a noti töltése egyidejüleg a C csatin?
Windows 11 Pro újratelepítése, driverek újrahúzása megtörtént.[ Szerkesztve ]
-
-
Magnat
veterán
Üdv,
Okozhat hosszútávon problémát, ha csendes módban használom a gépet? Minimális terhelés mellett is baromi idegesítő ahogy ciklikusan felpörög a venti (asztalon van a gép, szóval kap rendesen levegőt). 13700 hx.
[ Szerkesztve ]
-
ace05
senior tag
Valaki próbált már combójack-es laptopjára mikrofont dugni? Fel akartam volna venni valamit külső mikrofonnal, de nem sikerült, mert hangszóróként ismerte fel a gép a mikrofont. A realtek audio console-ban pedig nem tudtam beállítani, hogy mikrofonról van szó. Lenovo Legion 5 17ACH6H laptopról van szó.
-
Tiger.
nagyúr
Halstennek nekem sem vágta haza az a BIOS frissítés a gépet.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
nagyúr
válasz nggabi #18414 üzenetére
Elnézzük a memóriát, bár ugye írtam, hogy szigorúan véve nem lehetne otthon megbontani a gépet. Ha valami olyan hibája van ami vissza vezethető a szétszedésre akkor a gyártó dönti el. De ez extrém ritka.
Gari bővítéssel kapcs kollégák tudnak okosat mondani én sajnos nem tudom pontosan hogy a külföldi vásárlású gépekre is lehet-e venni itthon.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
chris0000
őstag
hi. a sima gyári garanciákat elfogadja, az itthon lévő bármilyen Lenovo garanciáztatással foglalkozó cég? azért kérdem, mert hirdetgetnek itt ph-n ilyen gépeket, de semmi gar levél, számla, jotállás nem kell, elég a gyári garancia, ha vmikor gond lenne vele? thx. üdv.
[ Szerkesztve ]
-
voyi
aktív tag
válasz lionshamlet #18407 üzenetére
Ha játékokra tervezed, szerintem még kb 2-3 évig biztos elég lesz a medium beállításokkal. 4800 vs 5600mhz RAM között kb pár fps-től max 10 a differencia ahogy néztem.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
lionshamlet
senior tag
Hei, Lenovo legion 5i Pro 16IRX8 82WK00EGMX
- i7-13700HX
- RTX 4070 8gb
- 16 GB DDR5 RAM 5600mhzMennyire időtálló ez a konfig?
Illetve a Ramot cserélném 32gb-ra (2x16) 4800mhz - 64gb hivatalosan nem támogatott.
Van-e érezhető kulonbseg a 4800 vs 5600 mhz között? -
ace05
senior tag
Szerintem emeld meg a keretet, mert 120k-ért sehol nem kapsz jó laptopot, főleg olyan tulajdonságokkal amit írtál.
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Gyártó-specifikus lenne a kérdésem, de pont azt nem tudom, hogy azon belül melyik felel meg a támasztott kvetelményeknek, amik kb ezek:
Felmerült, hogy Lenovo-t kéne venni, de melyiket?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nyáron, a szeptemberi suli-pánikos vásárlások előtt.2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
2-300€3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás,
fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
AI-lesz(az egyik NVMe-aljzaton: eGPU), + általános netezés.4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
1080p 13"-16"5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben néha.6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem érdekes.7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Van saját, vagy 256GB minimum...8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Lenovo, Ryzen-es(4+ CPU-mag), bővíthető RAM-os(2 vagy 4 RAM-foglalat, DDR4-DDR5), két NVMe SSD aljzat kell, mert az egyikbe megy majd az eGPU bővítő!Ryzen-esek lennének jobb árban, de asszem' pont azoknak nincs Thunderbolt-ja, ami az eGPU miatt kellene. Ez jó eséllyel kiváltható lenne az SSD-be "drótozott" eGPU-val, de akkor meg az egy PCIe sávos és sebességes (5Gbps) SATA SSD lenne a szűk keresztmetszet a várhatóan 5-12GB közötti méretűállományok mozgatása közben.
Ebből adódóan vagy 1 NVMe-SSD+Thunderbolt, vagy két NVMe-SSD-s Lenovo lapos lenne a megfelelő.1080p, 8GB, 32GB-ig (vagy tovább) bővíthető RAM lenne jó.
Melyik modell-csoport és melyik darabja lenne kb jó a kicsit korábbiak(2-300€) közül?
Előre is köszönve!
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Van egy Lenovo Legion 5 Pro gépem. Ryzen 5 proci, RTX 3050 gpu, Windows 11.
Az a problémám, hogy nem akar működni a vezeték nélküli kivetítés Samsung S90C TV-re. Telefonról simán megy a tévével, azért gondolom azzal nincs baj. Nem tudom merre keressem a hiba forrását? Gpu driver friss. Látom a kijelzőt, de hibát ír ki a Tv: Az eszközről érkező kapcsolódási kísérlet sikertelen volt.Sometimes you win, sometimes you learn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest