- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hővezető paszták
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Plazma TV topic
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bradam
aktív tag
Valakinek van valami ötlete,hogyan tudnám a touchpadot érzékelésre bírni
Szinte minden bekapcsolás után használhatatlan egy ideig, de előfordult,hogy újra kellett indítani a gépet,hogy bármit is érzékeljen.
Van valami szoftveres/driveres megoldás, vagy érdeklődjek a szervízben? -
rizso
addikt
Én arra gondoltam, hogy az alja jobban felmelegszik annak "köszönhetően", hogy alulra is fújja a meleg levegőt...Szóval ha már veszel hűtőt, akkor én olyat ajánlanék, amit ölben/ágyban is tudsz (legalább passzívan) használni anélkül, hogy a venti sérülhetne (lehet, hogy az L1 is ilyen, nézd meg).
-
rizso
addikt
Elvileg jó. Alul ha jól emlékszem elég sok helyen szívta be a levegőt, és annyira nem is szélén, szóval a 16cm-es venti is elég lehet. A forró levegő nem csak bal oldalon távozott, hanem lefelé is volt neki egy szellőző rés - azt ne takard majd le...
Amúgy nem vetted észre, hogy a gép alja viszonylag meleg? Engem meglepetett annak idején, hogy kikapcsolás után mikor raktam a táskába a gépet, mennyire meleg volt az alja...
-
Naras
őstag
Fennt kell lennie mindegyik Drivernek rendesen (érdemes a Lenovo honlapról szedni őket), plusz asszem van ennek valami vezérlője is, ha minden fenn van, akkor működnie kell a jobb elől található kis pöcöknek is, illetve szoftveresen is a Windows - ból.
Én egyébként a Lenovo honlapján található VGA driverrel használom, olt fennt az ATI oldaláról töltött is, de valahogy úgy tűnik, a Lenovo - s jobb... bár lehet, hogy csak érzéki csalódás... illetve volt olyan, ami meg fel sem ismerte a videókarit -
Dee Dee
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Lenovo IdeaPad V460G -ről?
Kéne sürgősen egy megbízható strapabíró gép, ez annak tűnik, de senkit nem ismerek akinek ilyen lenne:\Dee Dee
-
rizso
addikt
Töröld. A VerFace egy "arcfelismerő" szoftver, ami pl. induláskor azonosítja az előtte ülőt, és azzal beléptet. Hasonló, mint egy ujjlenyomatolvasó. Első indításkor meg kell adnod neki pár arcmintát, és azok alapján fog felismerni a későbbiekben. Ha jól tudom (nem használom ezt), akkor több felhasználót is meg tudsz adni neki, illetve egy biztonsági jelszó is van, ha nem ismerne fel (mondjuk nagyon rossz fényviszonyok között).
-
rukh
senior tag
Hi!
Segítséget kérek: kaptam egy Lenovo 3000 C200 notit. Linux volt telepítve, HDD-t kicseréltem és telepítettem rá XP Prof SP3-at. Eddig minden OK, a kérdésem az, hogy milyen sorrendben kell/célszerű telepíteni a hardver drivereit: alaplapi chipset, VGA, audio, hálózati kártya .... stb. A http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-66351.html oldalról letöltöttem a szükségesnek vélt drivereket, azonban van olyan (pl. a video), amelyiknek a legfrissebb változatát csak egy régebbire lehet telepíteni, önmagában nem, legalábbis én így értettem.
Szóval, most jól jönne egy kis módszertani útmutató...
Előre is kösz a segítséget!Üdv, Rukh
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6477 üzenetére
jó hát azért az túlzás lenn ott lifegne
, vagy ki kéne támasztani ilyen kis hurkapálcikákkal játék vagy filmezés közbe
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6475 üzenetére
én is néztem az iponos tesztet, de jó hallani hogy nem vészes.. figy, és a zsanérok tényleg nagyon lazák?
-
nightmare13
őstag
Akkor meg baszki, mi volt ez a kockás szöveg gazdinfó terén? XD Amúgy nyugi, én is sokat szoktam tolni, de soha nem volt abnormális a hőmérséklet. (Notinál proci 70-80 környékén, meg a gpu 90-100 környékén nem ritka teljes terhelés alatt, szóval játékban ennél kevésbé terhelt)
Ami tetszik a géppel kapcsolatban,hogy az iponos tesztben kiemelték, hogy hangos, én ebből ma még semmi nem tapasztaltam, pedig játszottam WoT-t is, meg Mass Effectet is
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6473 üzenetére
de én sokat tolom ám az ipart játék téren, mondjuk olyan 3-4 órát
, de azt folyamatosan xd
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6470 üzenetére
neked van hűtőpadod?
-
polip
addikt
válasz
nightmare13 #6470 üzenetére
egyetértek, bár ez nem politikai kérdés már
borzalom milyen emberek mennek egyetemre
-
polip
addikt
válasz
nightmare13 #6468 üzenetére
mert manapság ostoba emberek járnak egyetemre...
az én időmben érettségire nem mehettek azok, akik most egyetemre járnak
köszönjük szdsz
-
polip
addikt
válasz
nightmare13 #6466 üzenetére
sajna nincs igazad
szívtam eleget negyedéven Griffith Evans miatt
-
nightmare13
őstag
Szerintem te is hasonlóan tennél egy Dinamikus közgazdasági elméletek vizsgán... Mindenhol vannak nehéz dolgok... Én nem is a történészeket szólom le (annak ellenére, hogy bölcsész-szakon vannak (bár én áttenném őket máshova), hanem a többi kamuszakos izét, mint andragógia, meg mittomén)
-
Yeap11
csendes tag
gyerekek, ez egy Lenovo topik
mindenki azt az egyetemet és azt a szakot preferálja amire jár
-
polip
addikt
válasz
nightmare13 #6462 üzenetére
töri szakot végeztem, még a bolognai előtt...
páran leszo...nátok magatokat egy középkor szigorlaton
manapság már a diplomát aparasztnak mozgalom keretében amit a liberális szdsz behozott az országba, a leglja paraszt is a műegyetemre jár, mert apuci kifizeti
hát ennyit a mai oktatásról
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6462 üzenetére
bölcsész nagyon nem akartam lenni
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6460 üzenetére
figy, a sportszervezőre semmi esélyem sincs
, szóval valszeg gazdinfó
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6458 üzenetére
Sportszervező vagy gazdinfó
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6456 üzenetére
én jövőre szeptembertől elvileg TTK-n
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6454 üzenetére
látom mindenki jártas Pécsen
Am elvileg nekem holnap érkezik meg majd
-
rizso
addikt
Dehogynem, rengeteg van, de szerintem 1500Ft-nál egyiknél sem lesz olcsóbb a kiszállítás, és akkor szerintem még keveset is mondtam - általában olyan 2000-2500Ft a szállítás. Ha személyesen veszed át a gépet a laptopszalonnál, akkor nézz el a compugroup-hoz (két boltjuk is van Pécsen), ők egész jók árban, megbízhatóak (több dolgot is vettem már tőlük), és elég sok cuccuk van készleten
-
Yeap11
csendes tag
msot ha a Kuponért, vagy Pontért elmegyek pécsre akkor már ott is megvehetem a cuccokat, meg maga az út többe kerül mint a házhozszálítás
Nincs olyan online szaküzlet ahonnét meg tudom rendelni a táskát, hűtőpadot, meg valami jó egeret?nightmare13: neked már megjött a gépecske?
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6447 üzenetére
nincs
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6445 üzenetére
és ha nincsenek ilyen pontjaim?
-
Yeap11
csendes tag
tud valaki olyan webáruházat, ahol számitástechnikai cuccokat lehet rendelni, és nem drága a házhozszálítás?
-
rizso
addikt
válasz
nightmare13 #6441 üzenetére
Szívesen! Egy próbát megér, max visszarakod a régebbi drivert...
-
rizso
addikt
válasz
nightmare13 #6439 üzenetére
-
rizso
addikt
válasz
nightmare13 #6437 üzenetére
Húúú, nem tudom már, nem most volt Y560-am. De ha jól emlékszem, akkor külön driver kellett hozzá a vga váltás miatt. Egy sima 5730 driverrel nem lehetett váltani a kettő között - de lehet, hogy tévedek...Az biztos, hogy az egyik 5650-nel szerelt gépemhez felraktam az AMD oldaláról az akkori legfrissebb drivert, és azzal ugrott a váltás, csak az 5650-et látta a gép, szóval vissza kellett raknom a gyári vga drivert.
-
nightmare13
őstag
rizso
Vga Driver frissítése hogy megy Y560-nál? Elég AMD oldaláról leszedni a drivert, vagy lenovo supporttól kell beszerezni?
-
rizso
addikt
válasz
nightmare13 #6434 üzenetére
Igen, át kell gondolni, hogy milyen hűtő is lesz a jó. Egyébként én nem könyveket szoktam használni, hanem 2 ásványvizes kupakot. Kis helyen is elférnek, mindig a táskámban vannak, a hűtésben is segítenek valamennyit a jobb szellőzés biztosításával, illetve még a gépelés is kényelmesebb, ha a hátulját megemelem.
-
Yeap11
csendes tag
na megrendeltem az Y560-at rem 1-2 napon belül megjön, és jól üzemel majd
-
rizso
addikt
Hát hogy a fenébe ne
Mondjuk ha hálózatról használod, akkor tök mindegy (bár az Intel HD Graphics kevesebbet fogyaszt). Én az Y570-et is úgy használom, hogy csak játékokhoz és komolyabb grafikus teljesítményt igénylő feladatokhoz kapcsolom át a GT555m-et, minden egyébre tökéletes az Intel HD 3000...
-
rizso
addikt
Persze, annak idején az Y560-nál is váltogattam. Játékokhoz az 5730-at használtam, kb. minden másra pedig az Intelt. Annyi, hogy pár másodperces villogás lesz az átkapcsoláskor - ami mondjuk a jelenlegi Optimusos Y570-nél nincs. De legalább az Y560-nál volt egy külön vga-kapcsoló, így nem kellett asztalon jobb klikk - switchable graphics, stbstb, hanem elhúztad a kapcsolót, és nyomtál neki egy okét (acereknél pl. nem volt külön kapcsoló, ott kattintgatni kellett).
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6417 üzenetére
akkor az jó ötlet, most még biztos nem fogom akkor, de köszi a tanácsot
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6415 üzenetére
mennyibe kerülhet az 1 éves hosszabítás?
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6413 üzenetére
jaja, am nekem a külső is tetszik meg az a kis érintős felület amivel le lehet zárni a képernyőt. Gondolom te se akarod évente cserélgetni a laptopot
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6411 üzenetére
nekem nagyon tetszik ez a laptop., néztem róla sok tesztet, meg videót, írtam a hivatalos szervíznek, és mondták h nem vittek vissza laposokat. Garanciája is nagyon jó, ismerősömnek is ilyen van, szóval ha meglesz remélem nem járunk rosszul .D
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6409 üzenetére
aha, én onnét, de vannak akciók akkor lehet el tudom hozni 184-ért, de kb én 3-4 évig akarom használni ezt a laptopot
-
Yeap11
csendes tag
válasz
nightmare13 #6407 üzenetére
én i5-ös procival veszem majd, de nem merek a radiumról lendelni. Akkor nemsokára tulajdonosok leszünk
-
-
Yeap11
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo Ideapad Y560a-t szeretnék, esetleg valaki tud egy komolyabb leírást adni róla, vagy elég lenne egy kis vélemény is. És maximum ezt a gépet tudom megvenni az Y570-et már nem. Szeptemberbe lesz újra elérhető, de nekem most kell a gép. -
g4besz
tag
válasz
vamosip #6392 üzenetére
Akkor ez teljesen normális. Anno a Lenovo fórumán is felvetődött ez a probléma, ahol az volt a hivatalos válasz, hogy az alaplapra integrált tápcsatlakozó helyett (melyek gyakran okoztak problémát, mert a mindennapi használattól elváltak az alaplapról és ez jobb esetben is kontakt-problémákat okozott) egy tápkábelt elhoznak az alaplaptól a gép házáig majd a csatlakozót ahhoz rögzítik, így hagyva neki egy kis holtjátékot. Ez így ő szerintük tartósabb megoldás, majd az idő eldönti.
Ezen a képen lehet megnézni, hogy miről van szó. Az alsó, fehér csatlakozó az alaplaphoz, a felső fém pedig a töltőhöz csatlakozik. -
bolcsodal
addikt
válasz
nightmare13 #6402 üzenetére
Nekem sosem volt garancialevelem, de számlamásolatra hosszabbították 3 évre a garanciát, amikor vásároltam a géphez...
Mondjuk ha meghibásodik, akkor tényleg kérhetnek papírokat.
-
nightmare13
őstag
válasz
bolcsodal #6400 üzenetére
Központi szerviz a következőt írta nekem:
Tisztelt Kovács Bálint!
A készülék garanciális javíttatásához a számla másolat és a helyesen kitöltött garancia levél szükséges.
A javítási idő 1 naptól 4 hétig tarthat az alkatrészek raktárkészletétől függően.
Természetesen akkor a leggyorsabb a javítási idő, ha egyenesen a központi szervizbe hozza a készüléket ( Profi szerviz Hu Zrt.1131, Kucsa u. 42-44).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest