Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ðávid

    aktív tag

    válasz Ðávid #72525 üzenetére

    Sziasztok!
    Ahogy ígértem, mutatok néhány jobb minőségű képet a Falcon’s Watchtower nevű MOC-ról és kicsit írok is róla.
    Legóból a kedvenc témám a Castle, talán azért, mert gyerekként egy karácsonyra megkaptam a 6086-os Black Knight’s Castle készletet. Ezért felnőttként is szívesen nézegetek ilyen témájú MOC-okat. Mivel helyem nincs sok, ezért inkább kisebbek kerültek előtérbe és így találtam rá erre is.
    Az elrendezése egyszerű, két nagyobb egységből áll. Az egyik a torony, a másik pajta-disznóól kombó. A torony aljában van egy rejtekhely is.
    Az építést megelőzte a szükséges alkatrészek összeszedése. Közel a fele már rendelkezésre állt korábbi beszerzésekből vagy meglévő készletekből. A hiányzókat pedig részben Pick a Brick, illetve Bricklink rendelésekkel vettem meg. Már ekkor eldöntöttem, hogy nem mindent fogok a tervek szerint megépíteni. A fekete törzsű fákat kihagytam, és az épületek vonalát követő alapként szolgáló elemeket inkább baseplate-re cseréltem.
    Az építés összességében nem volt nehéz. Viszont az összerakási útmutató sötét és többször is nehéz volt eldönteni milyen színű elemet kell egy helyre tenni. A másik zavaró tényező, hogy többször is rendkívül rossz szögből mutatja az aktuális építési lépést és emiatt többször kellet előre lapoznom, hogy másik irányból is lássam az adott részt. Feltehetőleg terjedelmi okok miatt számos lépés túlzsúfolt lett, mert egyszerre sok elemet ad meg, amit be kell építeni. Ezt nem tudom más MOC-okkal összevetni, mert ezen kívül eddig csak egyet építettem meg, de azt video alapján.
    Miután elkészült maradt még üres hely az alaplapon, így kitaláltam, hogy megtöltöm még egy kis élettel. Így került bele a 10305 Lion Knights' Castle fogadósa és felmálházott Black Falconja, valamint egy kiskert és egy fatároló sufni. A kiskert egy részét a madárijesztővel a 30590 Farm Garden & Scarecrow készletből vettem, míg a fatároló a 21338 A-Frame Cabinban találhatón alapul. A többi növényzet és a kút saját ötlet.







Új hozzászólás Aktív témák