- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
b12gege
csendes tag
-
Jim-X
őstag
válasz Djuree #13319 üzenetére
A mi sracaink sajnos nagyon korak lettek. 28. hetre szulettek meg surgossegi csaszarral. 2honapot voltak bent a korhazban, ebbol tobb mint 1honapot a Neonatalis Intenziven...
800gr es 990gr volt a szuletesi sulyuk. De annyira eros kiscsavok es olyan jo a SOTE I. sz. Nogyogyaszati klinika NIC osztalya, hogy mara 11kg es 12kg a sulyuk es egeszsegesek
Ja es rettento rosszak, de tegnap este marha jot DUPLO-ztam veluk
A játék az nem játék!
-
.LnB
titán
válasz Djuree #13311 üzenetére
Az igen! Gratulálok!
Rögtön kettő uhh...na de majd megtudod.Egyébként meg miért kellene leállnod. Nézd ha UCS belefér akkor nem hiszem, hogy anyagi gondjaid lennének. Két gyerekre sok a pelenka (gyűlöltem pelenkát benni komolyan 7-8 rongy volt egy doboz ha jól emlékszem) Gondolom megvettetek mindent előre, babakocsi, ágyak stb stb. Onnantól csak pelenka kell meg ruha. Nem lesz gond. Max egyel kevesebb UCS-t veszel majd.
Azért mert gyereked van nem kell leállni vele. Vagy miért gondolod, hogy le kellene állnod? Ez a hobbid, élvezd!„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Freddy76
addikt
válasz Djuree #13255 üzenetére
Életem első tizennhány évét Békés megye szélén töltöttem, immár közel ugyanennyi ideje lakok Budapesten, a kettő között volt több hely is. Ez alapján az ország más részét nevezném sz@rfészeknek, ha akarnám ilyen jelzővel illetni bárkinek a lakóhelyét, de nem akarom... Mindazonáltal kissé erős kétmillió ember lakóhelyét sz@rfészeknek nevezni. Pláne úgy, ha esetleg nem is éltél itt huzamosabb ideig.
Annak pedig, hogy nem viszik a kiállítást vidékre, egyszerű gazdasági oka van. Feltételezem nem olcsó ezt összehozni, és vidéken nem lenne jövedelmező. Valószínűleg pl. Németországban eljut egyes vidéki városokba, de azért igencsak meglepne, ha ott mindenki lakóhelyének a 300 km sugarú körén belül ott lenne...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
hulp01
senior tag
válasz Djuree #13255 üzenetére
Részben egyetértek, de ha mondjuk Debrecenben, vagy Szegeden lenne, akkor tuti nem nézném meg, így azért van esély rá. Mert mondjuk így csak 2-2,5 óra az út, nem pedig 5-6. Szóval valóban sokkal jobb lenne, ha Szombathelyen lenne a kiállítás, de az neked mondjuk még kevésbé lenne elérhető.
-
Saccco
nagyúr
válasz Djuree #13248 üzenetére
Én vettem a Duplo-s verzióból is, abból mekkora UCS Falcon lenne és milyen színes.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Szabip
csendes tag
válasz Djuree #13184 üzenetére
Nem néztem be semmit se, egyszerűen sok olyan elemet rendelünk az ismerősömmel amik NAGYON ritkák, így nincs túl sok lehetőségem mérlegelni.
Én sokkal többért rendelek nagyobb összegért, mint te ezek szerint, 30e feletti rendelésem is volt több is. Nagyobb méretü csomag is.
Hát lelked rajta ne kérjél biztosítást, hajrá, ismerősünk németektől szopta be rendesen 100e feletti Lego rendelést, sose ért ide... (...pedig 5x rutinosabb, mint mi)
Sok helyen nincs is csak egy szállítási lehetőség.
legolcsóbbat?
A nem olcsó is gyászosan lassan ér ide főleg a Benelux államokból, a legutóbbi is csak azért nem mert air mail volt... de az is 8 nap volt. A holland rendelésem meg 4 napot állt a német határon...
Az olasz rendelésem 2 hete van úton...5 nap alatt a német ideért volna ha a Magyar posta nem ül rajta 5 napot (csak a mellébeszélés ment a részükről).
[ Szerkesztve ]
-
-
Szabip
csendes tag
válasz Djuree #13157 üzenetére
Holland az egyik legdrágább a belgákkal együtt.
Egy hónapja a holland rendelésem szállítási díja, biztosítás, egyéb lehúzások együtt több mint 7000 ft volt. Egy 32x32-es alaplap méretű doboz jött, jo hogy ketten álltuk.
Belga mostani rendelésem (2 napja jött meg). Kicsi doboz 4000 ft volt a szállítási dij és a sallangok. Az értéke annak amit rendeltem 5000...
Más hollandot is néztem dettó ennyi volt vagy több...
A német volt nekem messze a legolcsóbb. 1800.- ft körül is jött csomag, most 6,5 euróért jön nem kevés cucc a németektől.
Mindezek mellett a német gyors is és korrekt igaz ez az angol eladókra is bár azok drágák.
-
.LnB
titán
válasz Djuree #13155 üzenetére
Csak úgy kíváncsiságból BL-en (elvileg) 14843.41 ft-ra kihoztam a Wall-E-t. Európai boltokból (szerk.: Majdnem, van egy kanadai bolt is). Bár gondolom ebbe a szállítás nincs benne. Nem akarok így venni. Csak próbálgattam.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Djuree #13150 üzenetére
Milyen memü alatt lehet az lxf file-t feltölteni?Megvan. De összeget nem ír az elemekre.Itt van fent Wall-e 21k körül. Portugália. Mennyi lehet a szállítás erre még 5k? [link]
Értem, hogy tanulnom kell, azért kérdezek.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Djuree #13132 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy sose volt komolyabb Lego-m. És most lehet. Ez jó nekem is. És tényleg a kisfiam is oda és vissza van ezekért az űrhajókért. Rengeteget játszik vele. Most úgy alakult, hogy belefért. De ez nincs mindig így. "Anya" a legutóbbi két szettet nem is tudja. Nem ő otthon a főnök, de szerintem azért lesz mondanivalója a témával kapcsolatban.
Szóval tényleg nem fogom ilyen tempóban folytatni nyugi. Ezek tetszettek elsőre. UCS nekem nem pálya az áruk miatt. Ezek szépek dísznek is, a kisfiam is egész nap eljátszik velük, és én is Legoztam végre. Win-Win. Jövő hónapba meg Lego helyett költök majd a lakásra.
Tegnap megnéztük a Lego - Ultimate Factories részt. Érdekes volt. Mennyi pénze lehet ennek a cégnek..re jó ég.
[ Szerkesztve ]
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz Djuree #13115 üzenetére
Kijöhet még akár 5 fajta, akkor is a bolond gyűjtői réteg meg fogja venni hiszen ez volt az első UCS Falcon. Egyre kevesebb lesz belőle stb stb. Persze ez csak az én véleményem, meglátjuk mi lesz de attól nem félek hogy visszaesne 1 millát az ára.
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
-
.LnB
titán
válasz Djuree #13066 üzenetére
Bevallom, a 40 feletti árat sokallom. Tudod még új vagyok, szoknom kell az árakat. Persze már azért kapizsgálom, hogy ennyiért mennek, főleg ha kifutott készlet. De van még sok készlet ami nekem nincs meg és olcsóbban meg lehet kapni. Előbb azokat, aztán majd jöhetnek esetleg az őrültségek később.
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz Djuree #13055 üzenetére
9k a Tescóba, neten 13k 2-3 boltba (kigugliztam) 1-2 ezer ft-ért nem fektetek be ennyit, ráadásul az is idő még elmegy
Szerk.: Volt amit jó áron tudtam venni, még mindig árulgatom...
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Throme
veterán
válasz Djuree #13005 üzenetére
Net hozzáférés kell. Tehát bekapcsolt mobilnet, vagy wifi, és amelyik oldalon ott az a kis ikon (sárga lego bütykös négyzet) azt a teló, a kameráján keresztül felismeri és betölti az adott oldalon lévő szett 3D-s kis animációját.
Ahogy változtatod a látószöget, abból a nézetből látod a szettet.Szerintem nagyon ötletes.
-
.LnB
titán
válasz Djuree #13005 üzenetére
Igen, a katalógussal működik. A lapok fölé vetíti a szetteket. Elég pofás.
[ Szerkesztve ]
-
Szabip
csendes tag
válasz Djuree #12889 üzenetére
Már így sincsen kicsi flottánk a haverommal közösen gyűjtöttük a kalózokat. 89'-97' 2x megvan az összes hajó amit az EU-ban valaha kiadtak és a 2015-ös sorozat is továbbá minden sziget és ez mind 2x. Sőt a 6286 3x van meg. Gyűjtői minőségűek.
Az IMF van vissza és a Karibok de azok nem jönnek be így kimaradnak egyenlőre és a Silent Mary az kell!
-
Szabip
csendes tag
válasz Djuree #12841 üzenetére
Köszi akkor jól sejtettem, hogy te voltál.
Én és a haverom kettő IMF-et rakunk össze bricklinkről egyszerre.
Van pár elem ami nagy szívás. Főleg amit írtál az árbóc alsók, azokat mi is úgy helyettesítjük, ahogy te (szerintem jobb mint az eredeti).
Ma már még nehezebb pár elem beszerzése (nagy létra, törzs, ferde 75 fokos oszlop, árbóc elemek). A hajótörzset az eredeti színnek megfelelően szerzetük be, nem olcsó mulatság (és ezzel kivégeztük az EU-ban kapható mennyiséget ). És én még azt hittem a vitorla a nehéz, abból sok van...
A ritkákkal kezdtük, de így is lesz pár hónap. kb 80-90e-ből kijön nekünk is.
Magyaroknál alig van hozzá alkatrész...
Gratula az ikrekhez!
-
-
senior tag
válasz Djuree #12842 üzenetére
Gratula!
Az én lányom pl nem szeret legozni, pedig van otthon vagy 10kg biztos. 8 éves és nem tud vele mit kezdeni, pedig mindig is látott minket az anyjával legozni, de neki nem jut eszébe semmi róla. Nem érti mire jó. Inkább látványosan unatkozik, minthogy leülne legozni. Nem értem, mert engem gyerekként elrángatni nem lehetett a lego mellől. Életemben nem unatkoztam még, azt sem tudom hogy kell azt.
[ Szerkesztve ]
-
Mcray
senior tag
Gratula! Van 3 hónapod. Utána szedheted le a gyerekeket a csillárról. Nekem a most 6 éves lányom 1 évesen magára akarta rántani a plafon szintjéig felrakott terráriumot benne a madár pókkal... Vigyázzatok a gyerekekre és a Legora is
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
Jim-X
őstag
Gratula!
Nekem most lesznek majusban 2evesek a gazfickok, eddig egy ipad kijelzo minusz, fuggonykarnis...meg az apraja(Karacsonykor a fa meguszta, igaz nem raktunk ra csak par muanyag diszecsket meg a csucsot )
(#12843) bobafett :De szepen osszejottunk
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Mcray
senior tag
válasz Djuree #12836 üzenetére
A bal felső hajtómű elejéhez kéne
Ha nem tudom megoldani akkor szomorú leszek
Örököltem egy Model Team kamiont, ami napon volt pár évet. Na az frankón olyan Tan lett mint ami nekem kéne erre az egy darab 41531-re...
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
Lipton
őstag
válasz Djuree #12660 üzenetére
Ez nem csak fizetés kérdése, hanem egyszerűen "nem ér ennyit". Nyilván, növekvő jövedelemmel ez a határ is változik, de sok esetben tőlünk nyugatabbra a 3-5x magasabb fizetések ellenére racionálisabban vásárolnak mint a vadkeleti szektorban.
Magasabb ár esetén már egyéb "versenyzők" is bekerülnek egy "csak LEGO" mellé a kalapba.
-
hulp01
senior tag
válasz Djuree #12660 üzenetére
Jó, de ez akkor is legalább egy nagyságrenddel többe kerülne. Ha jól emlékszem van egy 200+ kategória most is az IDEAS-on.
De persze nekik nem mi vagyunk a vásárlóbázisuk. Azért egy németnek nem ugyanazt jelenti a 200-300 EUR, mint nekünk. Simán számolhatunk 3-4-szer magasabb fizetésekkel. Most gondolj bele, ha a mi fizetésünket vesszük alapul, és a Porsche 80-100 EUR lett volna. Vinnék, mint a cukrot.
Ahogy az idei Technic árakat néztem épp most léptek egyet felfelé. Amit már csak azért sem értek, mert most itt vannak a klón meg másoló cégek, akik lényegesen olcsóbban adják a termékeiket, ráadásul ahogy olvasgattam, már a minőségük is vállalható. Erre mivel reagál a Lego? Egy a tavalyit erősen alulmúló lineuppal meg jóval magasabb árakkal. Elég fura startégia. -
xedos
addikt
válasz Djuree #12286 üzenetére
Ne is mond. Sokszer vettem alkatrész kupacokat... már nem fértünk el. Összeraktuk az összes nagyobb modellt, a megmaradtakat átválogattuk és egy részét eladtam. Persze most a lépegető lábához kellett olyan elem, amit soha nem használtunk (volt belőle 30db... 12-őt megtartottam és most rendeltem 4db-ot).
70911 Pingvin mobil-t nézegettem, jópofa, de mégsem :-)
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Djuree #12266 üzenetére
Ez minden banknal igy van! Zarolast csak fordulnapon tudnak oldani.
En itt spanyolban tankoltam egyszer a Raiffeisen (raadasul premium bankingnal vagyok) kartyammal es ugye itt ugy van, hogy ha teli akarod tankolni a verdat, akkor 100eurot ir be, majd amennyit tankoltal annyit von a szamlarol. A magyar szamlamon ez ugy nezett ki, hogy azonnal zarolt 100eurot... tankoltam kb 40-ert
Az itteni szamlanal mindig csak annyit von amennyit tankolok...[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Djuree #12266 üzenetére
volt már, hogy simán feloldotta, persze nem akivel beszéltem, hanem akinek továbbadott, de megcsinálta, szóval menne ez, csak nem akarják, vagy ntom. Az meg önmagában vicces lenne, ha minden backorder-nél +14napot kéne várni, hogy a false zárolás magától felszabaduljon, mert tegnap ennyit mondott a tündibündi a fiókban...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz Djuree #12210 üzenetére
Hát ez az! Jó hogy nem szólnak a biztonságiaknak, hogy a bácsi össze-dns-ezi az összes csomagot, és nyomorgatja, mogyorózza az árut, a nagy "lapát" kezeivel
(#12213) t_a_m_a_s : persze meglepi... amíg ki nem bontja, aztán vigasztalhatod perceken át, vagy veszel egy másik zsákbamacskát, megint jön a meglepi érzés, abbahagyja a nyafogást, kibontja...és kezdődik előlről ...
mindaddig, míg megveszel kb20 minifigurát, vagy egyből nepperhez fordulsz...#12216) unclefucka: ezek után el tudom képzelni mi megy ott zárás után , ahelyett hogy a csajok seggét fogdosnák, minifigurákat mogyoróznak
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz Djuree #12135 üzenetére
Tetszik...
Egyszer láttunk motorosat.. igaz bénán mozog, de lépeget :-)
Meglátjuk mit sikerül összehozni. Elsőre biztos nem lesz szín kompatibilis :-)Gabir: Nehéz kérdés...
Sokszor nem ragasztom fel a matricát, mert mást építek belőle...
Ha tuti a traki marad, én leszedném...[ Szerkesztve ]
-
-
Lipton
őstag
válasz Djuree #12095 üzenetére
Tegnap felhívtam, felvette, beszéltem is vele. Mivel elsőre hangposta volt így vissza is hívott később. Teljesen normális volt. Kérdeztem, hogy mennyiért vette, azt mondta 240k. Kérdeztem, hogy akkor miért ennyiért adja? Mondtam, hogy személyesen venném át és nem tiltakozott.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Djuree #12074 üzenetére
már a fészbukon is pörögnek az ucs falconon, kiderült, hogy egy angol hirdetés képeit használta fel, és vki a fb csoportból töröltette azt is, meg az R2-t is, így viszont érdekes a kollega postja, aki írta, hogy vkije elvitte már /már ha ugyanarról a debreceni 'ucs falcon-ról' beszélünk/
@Throme: én nézegettem legutóbb, de akkor éppen sokalltam az árát, mondjuk a mai világban ezen nem lepődöm meg....azóta meg nem jártam újságos közelében
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Djuree #12060 üzenetére
naja, kb leszarják, no felelősség/no nothing, de az összes többi dettó, vatera is sz@rásig van 7ezres airmax-ekkel, meg 17ezer stoplisokkal, ami csak minimálisat hasonlít az eredetire
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Djuree #11970 üzenetére
ntom, nem igazán telt sok időbe megtalálni a repcsiket, meg úgy is a legolcsóbbra kérdez rá az ember, és nekem 10ből 8x sikerül is meggyőzni mindenkit, hogy annyiért adja, amennyiért én szeretném.
persze van aki évekig árulja a cuccát, annak meg is mondtam, hogy majd írok fél év múlva, ugyanúgy fent lesz, mert senkinek se kell. aztán be is látta utána, de mondta, hogy leszarja, majd jön vki...azóta is várja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest