- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ilyennincs
tag
válasz
csabika0001 #14537 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ez így van. Hány ventit akarsz rákötni?
-
ilyennincs
tag
válasz
Scorpus #14532 üzenetére
Grat a hűtőhöz!
A SWiF2khöz nem kaptál 4pines Y elosztót?
innen tudsz rendelni 700Ft-ért, és ezzel 1 PWM csatlakozóra rá tudod kötni mind a 2 ventilátort.A házventiket, hogyha szabályzod, akkor én az 1200RPM-est venném, nemárt, ha van bennük egy kis tartalék, sőt lehet majd egyszer jól fog jönni.
-
ilyennincs
tag
válasz
greenfairy #14457 üzenetére
"Viszont tovább nem erősödik előre beállított értékek szerint. (Mint, ahogyan azt a procihűtővel meg lehet oldani.)"
Ezt nem tudom, hogy meg lehet-e vele oldani.
-
ilyennincs
tag
válasz
greenfairy #14455 üzenetére
Szerintem ennél nincs szebb/jobb. 4 csatornát vezérel, és mind a 4-et ki/be tudja kapcsolni külön-külön, illetve szabályozni.
Nem ismerem az NZXT Sentry LX-et, de az NZXT szabályzókat nem mindenki szokta szeretni.A procihűtő ventilátorait egy PWM-es Y elosztóval rá tudod kötni egy csatlakozóra is akár. (pár száz forint)
-
ilyennincs
tag
válasz
erikthekippa #14419 üzenetére
Az már munka.
Régen nekem is megfordult ilyesmi a fejemben, de én nem mertem megcsinálni. -
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14398 üzenetére
Az általad nevezett fix 1200-as venti, az igazából nem fix 1200-as, hanem minden ventilátor a kapott feszültségtől függően "forog". Ezeknek a ventilátoroknak 3 pines csatlakozójuk van, ezért nem minden alaplap képes szabályozni/leszabályozni őket (a tiéd tudja).
Tehát mint bluyoo által linkelt oldalon is látszik pl. 5V-on 600 RPM-en üzemel az 1200-as ventilátor.
(Ebben látszik, hogy a gyári minimum 7V-os érték nem valós, mert a táblázat alapján már 3V-on elindulnak és akkor 411 RPM a fordulatszámuk.)A PWM-es ventilátort igazából nevezhetnénk simán ebben az esetben 1700RPM-esnek, viszont ennek a fordulata is a feszültségtől függ, és a megadott 800RPM-es értéket a legalacsonyabb kapható feszültségen produkálja, amin még működik, de ennek 4 pines csatlakozója van.
(Ez a gyári adat szerint volt, de az oldalon lejjebb erről is van egy táblázat, és ott látod, hogy 5V-on 477RPM-en működik és felmegy egészen 1739RPM-ig.)
Szóval ez igazából kb. 500-1700RPM-es ventilátor.Kiszámitási mód erre nincs, csak megsaccoltam
-
ilyennincs
tag
válasz
ilyennincs #14396 üzenetére
Lejárt a szerkesztés
, 7 V-on 500RPM-nél több lesz az 1200as ventilátor fordulata is. Szóval a PWM-es lesz a befutó szerintem is.
-
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14394 üzenetére
A PWM-es SWiF2 elvileg 800 alá nem tud lemenni, viszont az 1200RPM-es SWiF2-nek valószínűleg ugyanúgy kb. 500 RPM lenne a fordulata.
Mondjuk az oldalon azt írjak, hogy 7 V-on indul csak el, ezzel az alaplap nem tudom mit tud kezdeni. Lehet a hogy a PWM-es lesz a tuti, 800 RPM, szerintem azt se fogod hallani.
-
ilyennincs
tag
válasz
Attila8006 #14390 üzenetére
Szerintem teljesen jó! Ennél jobban semmi nem terheli meg...
-
ilyennincs
tag
(#14363) sCr89:
Ezt neked kell eldöntened, hogy mennyire számít a csendesség/teljesítmény, illetve hogy lesz-e szabályozva. Ha más, normális méretű ventilátornak nincs hely, akkor ez is jó lehet. Nem is tudom más gyártónak van-e ilyen vékony kivitelű ventilátora.(#14364) Piftuka:
Thermally monitored closed-loop fan control for all three fans that can adjust fan
speed as needed
Ez ha én jól értelmezem, azt jelenti, hogy mind a 3 csatlakozót szabályozza a lap. -
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14349 üzenetére
bluyoo-nak igaza van, mindkét gyártó más mértékegységet használt.
1 m3/h = 0.58 CFM?ezzel számolva.
Coolink ennyivel erősebb lenne?
De mint már mondtam, hogy ez mennyire reális és hogy melyik gyártó hogy mérte le, azt nem tudni.
Olyan embert kellene találni, akinek van/volt mindkettő. -
ilyennincs
tag
válasz
Piftuka #14343 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs a Coolink Swif2-vel, viszont én úgy tudom hogy az egyik legjobb ár/érték arányú ventilátorok a piacon. Főleg ha a csendesség is szempont.
A levegőszállítási mennyiséggel az a baj, hogy minden gyártó máshogy méri, szóval erre így nem lehet adni. Az biztos, hogy nem mozgat ötször több levegőt.
Egyébként én a Coolinket venném, főleg ha még olcsóbb is, és nem számít a színe.(#14345) theboobaq:
Szerintem jók! -
ilyennincs
tag
-
ilyennincs
tag
válasz
Milka 78 #14303 üzenetére
Hát, próbáld ki, hogy kívülre rakod a mostani Revo-kat, szerintem sokat nem fog hozni, de hátha.
Ha nem hoz sokat, akkor a Revo-k helyett vegyél jobb 120mm-eseket, ha láthatóan sokat hoz, akkor el lehet gondolkozni 140mm-eseken is, de nem feltétlen jobb a nagyobb átmérő... -
ilyennincs
tag
válasz
Milka 78 #14297 üzenetére
Szia
A Yasha-n azt a ventilátort tedd át alulra, és úgy, hogy a hűtőbordára fújja a levegőt.
A gyári megadott cfm értékekkel az a baj, hogy minden gyártó máshogy méri, ezért ez alapján össze sem tudod hasonlítani a ventilátorokat. (gyakran közük nincs a valósághoz)
A lian-li ventilátorokat ismerem, azok hangosak lesznek, abban biztos vagyok, hiába csak 1000 rpm...
Egyébként a hőfokok rendben vannak? Mert ha igen, akkor szerintem felesleges ennyit foglalkozni ezzel...
A lényeg az, hogy elől és alul ha van ventilátor akkor azok befelé szívjak a levegőt, amik a ház tetején és hátulján vannak, azok pedig kifelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- Windows 11
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest