Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Wind-Storm #21370 üzenetére
Asztali mediaplayerbe, a gyári zavar ha zenét hallgatok. -
meglehet007
csendes tag
válasz
Wind-Storm #21339 üzenetére
Helló, köszöntem a segítséget.
A konfig ez lenne: asrock 970 extreme3, AMD Phenom II X4 BE, A-Data DDR-3 1600 2X2, Sapphire 7700 1GB, CM Hyper N520. Tuningolni nem szoktam. Kérdés, hogy milyen tápot ajánlanál ami halk, nem drága, és azért nem kéne konfig bővítésnél egyből cserélni?
Válaszod előre is köszönöm!!!! -
válasz
Wind-Storm #21341 üzenetére
Siker
-
válasz
Wind-Storm #21331 üzenetére
Szuper, ha bekapcsolom a vinyót, akkor kikapcsolom a funkciót
-
válasz
Wind-Storm #21329 üzenetére
Mit tegyek az ügy érdekében?
hogy ne parkolgasson?
1TB Western Digital Caviar Green (WD10EZRX) - 5400rpm, 64MB cache, 6Gbps SATA, Advanced Format
Akkor okos voltam, mert most épp nincs bekötveKi lehet kapcsolni valahogy ezt a funkciót?
-
válasz
Wind-Storm #21327 üzenetére
Most egy Gelid Silent forog a vinyók előtt, de úgy akarom beépíteni, hogy ne rezegjen a ház, sajnos a 250GB-os Samsung meg szeret zajt csapni, szivacs és polifoam ágyra tettem, de úgy meg távol van a ventitől.
a WD-vel nincs gond, az ugyebár az új egytányéros, tehát csak akkor pörög fel, ha használom, és akkor is hangtalanul.
A vízhűtés meg nagyon jó hatásfokkal üzemel, arra elég egy 500-as is, elég ha csak átfújja éppen
-
válasz
Wind-Storm #21325 üzenetére
Van azért benne egysmás.
Asetek LCLC radiátora, és i5-2400-as proci / általában
/, meg egy 250GB-os Samsung vinyó, ami szeret melegedni, illetve egy WD Green, ami nem szeret melegedni
lehet egymásra kéne őket tenni
-
válasz
Wind-Storm #21323 üzenetére
Nincs fogyasztó a gépben
szóval elég lenne.
-
válasz
Wind-Storm #21321 üzenetére
Na van ebből 500-as is, alakul az elképzelésem
-
válasz
Wind-Storm #21319 üzenetére
Na az már jó, sajna ez a fránya ventivezérlő amit vettem szerintem 5V-ról indul, viszont a SlipStream molex átalakítós bekötéssel megy?
Mert gondolom ha igen, akkor ahhoz adnak különféle fordulatokhoz átalakítókat.
Halk gépet szeretnék minimális széllel
-
szacsee
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21297 üzenetére
Igazad van, lehet az lesz.
Kétoldali hővezető ragasztót hol lehet szerezni? -
szacsee
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21295 üzenetére
Mindegyik aftermarket hűtőnél kell ragasztani ramsünit és VRM sünit ha jól tudom.
Egy megoldást látok, ha hatékony VGA hűtést szeretnék, hogy ha nyugdíjazom a kártyát, akkor eleve olyan hűtést veszek, ami nem ref és hűti az összes alkatrészt... pl 7950-70 Vapor-X -
szacsee
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21293 üzenetére
Accelero Extreme 3, Extreme 7970 és a Hybrid sorozat jó rá Arctictól.
Tudnék is szerezni lehet olcsón, de a baj az, hogy ha netán váltanék VGA-t újabb szériára, vagy lehal a jelenlegi, akkor gondolom kukázhatom a ragasztott bordákat. -
Blizzardking
őstag
válasz
Wind-Storm #21289 üzenetére
Na jó, ha legközelebb ventit veszek kereslek előtte
-
Blizzardking
őstag
válasz
Wind-Storm #21286 üzenetére
Az a helyzet, hogy nekem elöl és fölül a házon volt 1-1 23 centis Corsair venti, ami a házhoz járt. A fölsőt nem használom, rajta sincs, de az első nagyon fontos, mert egy porszűrőn keresztül kap levegőt. Az egész téma úgy került napirendre, hogy a gyári Corsair-ek túl magas fordulatúak és hangosak voltak az én igényeimhez képest. Lehalkítva idlében volt az a hülye brummogó csapágyzaj, felpörgetve oké lett volna, a szélzaj olyan amilyen, illetve aki léghűtéssel nyomul, az fogadja el hogy játék/teszt alatt hangosabb a gépe. Nekem olyan venti kellett ehelyett, aminek kis fordulaton nincs csapágyhangja. Lehet hogy előbb kellett volna megkérdezzelek, megkíméltem volna magam némi próbálkozástól. Mindenesetre az összes látható dizájn elem (golflabdaszerű lapátok, repülőgéphajtóműalakú lapátok, cápafogazott szélű lapátok, freddy krueger balkeze-alakú lapátok) szart se érnek ha szar a csapágyazás, ugyanis nálam jobbára 3-400 körül mennek. A szélzaj akkor játszik ha felpörög, de akkor már a vga is felpörög szóval az már egy más környezet. Viszont minden alkatrészem idlében hangtalan, még a vincsi is, és szégyenletesnek tartottam hogy pont az volt kihallható aminek a leghalkabbnak kellett volna lennie. A megaflow kinézetre olyan mintha egy 140-est felnagyítottak volna. A falvastagságok, az arányok ugyanazok. Nincs úgy lekönnyítve mint a többi, aminek ha bekapcsolva megmozgatod körbe-körbe, belevernek a lapátjai a keretbe.
Kisebb ventikből én Scythe-ot használok. Tudom hogy sok jó venti van, de ez annyira bejött. S-flex rulez. Ott a lényeg ami nem látható, a felfüggesztésnél szvsz. És a Scythe ebben nagy. De tisztában vagyok vele hogy sokan gyártanak nagyon jó ventiket. Bequiet-em sose volt, de tetszik amit csinálnak.
Ebből a listából pl én kapásból a Bitfenixet és a CM-t szúrnám ki. Kiváncsi lennék a véleményedre.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Wind-Storm #21278 üzenetére
"Én eddig így külön eszközben a Scythe Kaze Server-ben láttam ilyen funkciót."
- Vannak jó drágán külső eszközök, amiknek saját program alapján meg lehet adni mit hogy csináljon, azok is tudják ezt. Pl. T-balancer, Aquaero. A Kaze Server nem rossz darab, és pofásan is néz ki. Az összes ilyennel az a bajom, hogy a saját hőszenzorait kell rátekergetni ide-oda, ami valamit mér, de szerintem nincs olyan jó mint az alaplapi integrált érzékelők, és csak telerondítják a gépet plusz kábelekkel. Mivel az alant látható darab a lap saját pwm szabályzására épül, ezért bekötni is egyszerűbb, nem kell annyi kábel, és pontosabb is.
Az induláskori letiltható felpörgetés azért fontos, mert sokan szivattyúkhoz is használják vízhűtésnél. A szivattyút muszáj meglökni az elején. Ventinél ha valaki azt akarja hogy lassan induljon, akkor leszed egy jumpert és ezzel kiiktatja a quick startot. Illetve ha valaki annyira lassú járatot akar ventihez, amin már nem indulna el, akkor is jól jön a quickstart. Személy szerint nekem is úgy van beállítva ahogy te mondtad, hogy azon a minimális feszen van használva amin biztosan indul.
"Bár én nem keresem a PWM-es ventiket mint azt már sejthetted az előzőek alapján, de szerintem annyi van belőlük mint a szemét, különböző méretekben."
- Lehet hogy picit lemaradtam venti választékot illetően, ezt te sokkal jobban vágod mint én. Mikor én vettem magamnak ventiket, a kifejezetten nagy 200mm-nél nagyobb szegmensben nem nagyon volt pwm-es. Nem néztem utána azóta, szóval ezt nem tudom.
Ezekből nekem ThermalTake és CM megaflow volt a kezem között, és mindkettő sokkal halkabbra leszabályozható mint amit maxon tud. Mindezek felett a TT brummogott, akármit csináltam vele. A CM ebből a kettőből nekem sokkal-sokkal jobban tetszett, minden tekintetben. Jelenleg ezt használom elöl a házon. Még a Bitfenix Spectre-t akartam kipróbálni, de a megaflow annyira bejött, hogy játszásiból nem akartam venni mégegyet. És van egy Corsair-em is, amit a házikóhoz adtak, de az túl gyors és hangos volt nekem. Légszállításra ez tudja a legtöbbet (a Bitfenixet nem próbáltam), de ezt is hangosnak ítéltem, és lelassítva ez is brummogott. A szélzajuk kb hasonló, de halk járaton olyan hangokat adtak ki hogy csak lestem.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Wind-Storm #21275 üzenetére
A kisebbik 3A-t tud, ami elméletben 36W. Nekem a 20 centis ventim teljes fordulaton 200mA-t eszik, leszabályozva olyan 80-at. Tehát abból kb 15 db-ot bírna el.
A nagyobb annyiban különbözik, hogy két csoport van külön, két végfokkal, de a bemenetüket egyazon pwm jel képezi. Ennek az az értelme (a dupla teljesítmény mellett), hogy akinek kétféle ventilátora van, vagy esetleg vízhűtésnél szivattyú és ventilátorok, az két külön szabályozási tartományt tud beállítani. Tehát a lap által kiadott minimális- és maximális szabályozási ciklushoz külön 2 féle kimeneti valós feszültség tartományt tud hozzárendelni. Megoldható pl, hogy a minimális ciklus esetén az egyik ágat lekapcsolja, a másikat meg még épp ne. Ezt a tartományt trimmer potival lehet állítani a hűtőborda alatt.
Bekapcsolásnál fél percig megküldi a kimenete(ke)t csutkán, de ez a funkció kikapcsolható csatornánként.
A mérete kb 6x6 centi a kisebbnek, 7x10 a nagyobbnak. Magasságuk kb 4 cm.
Arról (ami a hsz-ed eredeti lényegét képezte), hogy pwm jelet mennyire lehet osztani nincs pontos infóm. Azt tudom hogy lehet, de nem tudom mekkora áramot vesznek fel a ventik onnan, illetve az alaplapi pwm vezérlők hány mA-t tudnak leadni. De az ötlet remek, egy olyan kis pwm erősítőt ami csak a pwm jelet erősíti, nagyon kis méretben össze lehetne hozni. Ha valaki kipiszkálja a csatlakozóból a pwm vezetéket (most csak a példa kedvéért, a gyakorlatben persze szépen nézne ki a dolog), a táp vezetékekre rátené a 12V-ot, a pwm szálakat meg közösítve rátenné a kis pwm erősítő kimenetére, akkor így rengeteg ventit lehetne megmozgatni.
Viszont arra is gondolni kell, hogy a pwm-es ventik drágábbak, illetve bizonyos méretekben talán nem is léteznek.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Wind-Storm #21264 üzenetére
-
Dymeix
csendes tag
válasz
Wind-Storm #21264 üzenetére
Értem, ez a verzió lehet megérne egy próbát, ha majd meglesznek a ventik, mindenképpen megírom, hogy miként sikerült.
-
Locutus
veterán
válasz
Wind-Storm #21243 üzenetére
Mi az a böszmeteg a procidon?
Nem szabja le a foglalattal együtt?
-
syl5
őstag
válasz
Wind-Storm #21240 üzenetére
Fejezd be ezt a kötekedést, nem kell az ide!
Nyilván úgy kérdezte, hogy melyiket érdemes automatikus vezérlésre tenni, melyiket fix 5V-ra.
Én a hátsót tenném hőmérséklet függő auto vezérlésre. -
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21235 üzenetére
Egy ilyen 1 tb-os így néz ki az IPON-nál.
Mivel irodai és nas használatra is ajánlja, nem szenved csorbát a csendesség terén? Mivel itt más felhasználási körülmények miatt más szempontokat kell szem előtt tartani.
keresek egy jó tesztet... bár nem nagyon találok. De nem adom fel..CoolBoy323 - Jogos.
OFF-ba is tettem.
-
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21233 üzenetére
Akkor javaslatod? Belső, és 3,5"-os legyen ~ 1 tb-os pl. Csendesség/ár arány szem előtt tartásával.
-
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21231 üzenetére
Csak a greent dicsérték, hogy csendes, adattárolásra tökéletes. Egy 5400rpm-es, lehet nem is fog úgy melegedni sem. Bár a mostani sem melegszik.
-
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21229 üzenetére
Ez nem a napokban fog bekövetkezni.... Most elfogyott a rávaló tehetségem.
-
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21227 üzenetére
Nekem is van külső házban egy 500GB-os HITACHI 7200rpm-es 2,5"-os vinyó.
Előbb-utóbb lecserélem az 500-as 3,5"-ost valami green 1-1,5 TB-osra. Csak tárolásra kell úgyis. -
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21225 üzenetére
A jól összeválogatott komponensekkel még halk is. Ha nem lenne hdd, szinte hangtalan lenne a gép. Most a hdd a legnagyobb zajkeltő.
-
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21223 üzenetére
Na nekem reggel óta megy a gép, kevés játék, inkább netezés ment ma eddíg. Most így alakul:
[link]Nekem a venti pont a hdd-n és az ssd-n keresztül fúja be a levegőt a házba.
-
embe
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21220 üzenetére
Nekem az adatlapomon szereplő cucc ezt mutatja, 30 perc netezés után, 22 fokos szobában.
Viszont több ssd inkorrekt hőértékeket szokott mutatni - valahol tesztben olvastam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #21179 üzenetére
passz, spcr fórumokon volt info és annyira nem volt megerősítve. nekem 140esek vannak, azok 5Vig biztosan mennek és ott indulnak is, ezzel kb a piacon lévő egyik legjobban lassítható 140esek.
-
F34R
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21102 üzenetére
hat azt sajnos semmi nem tompitja el
(#21103) smiti
kiveve ha megcsinalnad vizes blokknak
-
syl5
őstag
válasz
Wind-Storm #21071 üzenetére
Te mit ajánlanál?
Meg a többiek is!Végre megszületett a végleges elképzelés. Eladom a vezérlőmet, és kicsit többet szánok a projektre.
Max 15k, és ebből kéne kihozni ezeket:
- 1 140mm PWM
- 1 140mm 3pin
- 1 120mm PWM
- 1 120mm 3pinMost a Spectre Pro-k vannak terítéken, meghallgattam youtube-on, egész jók! 140mm hallgattam meg, csendesebb a Noctua-tól.
-
F34R
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21064 üzenetére
"Viszont a légnyomása csak 0.81 mm H2O, míg a 12 centisnek 2 mm H2O.
Nekem a légnyomása teljesen irreleváns, hisz teljes átjárhatóság van a gépházamban, elöl is és hátul is, nincs min keresztülpréselnie a levegőt."en ebbol arra asszocialtam hogy nem eleg, a mondat masodik felebol ertheto amit akartal a linkes reszen atsiklottam..
nos vanna amik levihetok 0.45-ig volt is ra pelda a Phantek az egyik ilyen , masikat nem nagyon lehet talalni vagy ha igen akkor is turni kell / nem lehet kapni meg.
irtad hogy lapat kialakitas miatt nem jok nos a legtobb 7 lapatos sajnos. -
F34R
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21062 üzenetére
kissebb ?
-
F34R
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21060 üzenetére
kozben rajottem hogy egyik sem jo .... ~1,5mm H2O korul vannak ha olyan erdekel 2.2 meg nem is talaltam csak 120mm-esben
-
F34R
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21058 üzenetére
TY-140
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21054 üzenetére
ebből a szempontból a BQ másolta az alpenföhn-t az alpenföhn régebbi meg 1000x jobb, nekem van corsair csak a 120-a nekem bevállt, a noisblockernek van az új szériája (e loop fan [link] [link]) na az a tuti csak abból 120-s a legnagyobb még de lesz 140-es köztudott hogy a noisblocker a világ legjobb ventillátora és ez látszik az árán is, mindent összevetve és tapasztalat alapján és az mondom hogy Alpenföhn nállam gyakorlatilag hangtalanul üzemel [link] (2db 120-as nem jöhet szóba?)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21052 üzenetére
pwm:
Alpenfohn 140mm Wing Boost PWM, BitFenix Spectre PRO PWM,pwm nélkül:
Noiseblocker BlackSilent Pro Fan PK1, PHANTEKS PH-F140TS, Corsair AF-140 Quiet Editiona pwm-esek is rámennek a 3pinesre
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21021 üzenetére
beépítve nincs, a corsairokhoz adják ha beteszed akkor felére fogja vissza a fordulatot (de van több venti is amihez adnak)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21018 üzenetére
igen, kivéve ha adnak hozzá szabályzót [link] ami lefogja fél fordulatra
-
F34R
nagyúr
válasz
Wind-Storm #20999 üzenetére
Nem jon be az oldal de a Lanboy-ra gondolsz ? mert az szerintem egy kalap.....
(#20994) proci985
Spectre Pro Red Led , jo legszallitasu es nem gamer villogos loszar. Slimbe meg ott vannak a Gelid UV slim series , viszonylag eleg a legszallisa.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #20997 üzenetére
ja, végülis noti HDD megoldás.
ementáli: több a lyuk, mint az anyag
. tipikusan CM690 volt ilyen (volt olyanban elsőszériás WD raptorom, három hetet bírtam vele)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #20995 üzenetére
főleg, hogy szerintem az ideális ház ajtós (még olyan 2 évig amíg az ssd árak a negyedükre nem csökkennek), porszűrőt meg nem érdemes kihagyni.
passzív más, oda ementáli kell, de az meg a többségnek vagy kivitelezhetetlen, vagy kegyetlenül drága.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #20990 üzenetére
hm, igaz, rosszul fogalmaztam. restriktív környezetben kerülendőek, bár szerintem szívó ventinek sem alkalmasak, pont az alacsony légnyomás miatt.
ja, elsőre el sem hittem, hogy FDBt ennyire el lehet szúrni (SFlex/Papst Sintec Sleeve/Thermalright Hydro/Swif2 van itthon összehasonlítási alapnak).
Akcok94: erős de halk nincs, minél erősebb, annál hangosabb. mi az a fordulatszám ami még elfogadható?
ledes ventik jórésze "gamer", tehát a gyakorlatban egyébként kuka. kivétel van, de pl az Enermaxok se a magas légnyomásukról híresek.
slim ventiket a Scythe gyárt, de azoknak gyenge a légnyomásuk a vékony felépítés miatt. semminél jobbak, de nem hűtési bajnokok.
-
cidalain
veterán
válasz
Wind-Storm #20921 üzenetére
értem
CM 38 dBA-t mer bevállalni a TX3 ventijére, akkor mennyi lehet valójában.
Most 40%-on hajtom, így halk, cserébe ez sem fúj már semmit sem szinte... -
cidalain
veterán
válasz
Wind-Storm #20916 üzenetére
Renben, köszönöm.
Előbb linkeltél Nexus rögzítőpöcköt. De megakadt a szemem az egyik ventijükön.
Ezek jó cuccokat gyártanak?
A gyári Hyper TX 3 fekete ventijét jó lenne lecserélnem design okokból egy átlátszósra.
A PWM-es verzió meg pont így néz ki, és az átlátszós ventik közül ennek vannak a leghasonlítóbb tulajdonságai a gyári CM-éhez.
Nem mellesleg sokkal halkabb is mint a gyári, és ezesetben lehet hogy elfelejthetném a Speedfan progit is (mert semmi mással nem sikerült a gyári venti fordulatszámát 50% alá vinnem, afölött meg elviselhetetlen zajos - az alaplapom csak 70%-ig viszi le ha bekapcsolom az automata módját) -
cool13
őstag
válasz
Wind-Storm #20918 üzenetére
A tudomány érdekében!
-
cidalain
veterán
válasz
Wind-Storm #20913 üzenetére
Ha golyóscsapágy, akkor szilikospray befújásával lehet enyhíteni a gondokon?
Vagy felejtsem el, mert úgyse oda fújódna ahova kéne -
cidalain
veterán
válasz
Wind-Storm #20911 üzenetére
Nagyon köszönöm a szakszerű, és kimerítő választ
Úgy fest akkor hogy marad az eredeti venti.Portalanítva most volt a gép kevesebb mint 1 hónapja. Sűrített levegővel kifújtam a tápot is elég alaposan, bár szét nem szedtem (de tapasztalatom szerint a 2 bar levegő kinyomja szétszedés nélkül is az összes port).
A hangja ugyanolyan mint előtte. Halk mormogás, de egyértelműen nem csapágyhang, hanem inkább mintha a levegő suhogása (lehet hogy igazad van, hogy a táp mégiscsak szabályozza de ezt leellenőrizni nem nagyon tudom). Hang szempontjából egyértelműen ez a gyenge láncszem most a gépemben.
Szerinted az javítana a helyzeten, ha a tápventi rögzítőcsavarjait szilikontüskékre cserélném? Olyan van is itthon egy-két garnitúra. Bár ez inkább a rezonanciából eredő zajokat venné ki a képletből...
-
cool13
őstag
válasz
Wind-Storm #20899 üzenetére
Pontosan ezt nem tudja a GELID. Még ha 4,8 V környékén elindulna úgy mint az AC, akkor nem szólnék semmit.
-
cool13
őstag
válasz
Wind-Storm #20856 üzenetére
Mivel nincs labortápom, csak egy egyszerű 3/6/9/12V-os 1,2A-es kapcsolható tápegységgel próbáltam. + 1 potméter sorba kötve. Ha folyamatosan tekertem fel a potit, 8,5 V amikor elindult a venti. Ha a maximumra volt állítva a fesz, és csak egyszerűen rádugtam a ventit, akkor a legalacsonyabb feszültség amivel elindult az 6V. Hangja 12V-on megjön 10V és ez alatt tényleg halk. Érzékeny a fülem, és nagyok az elvárásaim.
Ezért azt mondom, biztos van ennél jobb venti is.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Wind-Storm #20889 üzenetére
Az a Gellért völgy...
-
joker1220
őstag
válasz
Wind-Storm #20889 üzenetére
Egyébként van ipari csiszoló gép is elérhető státuszban, szóval kap a pofájára
ha nem teszi a dolgát tisztességesen -
joker1220
őstag
válasz
Wind-Storm #20887 üzenetére
Gyanítottam
Azért még letesztelem másik 2 procival is a hűtőt mert elképzelhető hogy ennek a procinak
gellért hegy formájú a kupakja -
Pubszon
veterán
válasz
Wind-Storm #20883 üzenetére
Itt van PWM-es és nem PWM-es is.
Házhűtésre kellene előre és hátra 1-1 darab nem PWM-es, hő-mérsékelten lenne szabályozva az alaplap által, illetve a CPU hűtőre kellene 1db PWM-es ugyan ilyen, ami szintén így lenne szabályozva.
Azért néztem ki ezeket, mivel nagyon olcsóak és a fordulatuk is pont jó lenne nekem, mivel a jelenlegi 1500-on (ennyit forognak max) már elég hangos nekem. Viszont nincs motorhangjuk alacsonyabb fordulaton. -
po1son
addikt
válasz
Wind-Storm #20877 üzenetére
Nem hiszem. Alapbeállításokon megy mindig a bios. Viszont most szétszedtem az egész gépet és kiderült, hogy a hűtőn lévő ventilátor rossz. Pörgettem egy kicsit a kezemmel és ugyan az a zaj volt, mint ami eddig volt. Sajnos így most elégé sz.r helyzetbe vagyok, mert ugyebár garinál az egész terméket vissza kell adni hiánytalanul. Szóval most két választási lehetőségem van. Vissza viszem gariba és veszek egy gyári hűtőt addig rá vagy veszek egy másik ventilátort és ami most van megy a kukába...
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Wind-Storm #20863 üzenetére
Ja-ja-ja!
Tulajdonképp bármi lehet. A nyikorgás inkább olyan cuccra utal, ami valamiféle árakör-kondi, nem venti.
Ugye sokat segítettünk -
blasko92
őstag
válasz
Wind-Storm #20134 üzenetére
De az nem fokozatmentesen állítja az rpm-et
Ezért kell ehhez egy precíziós műszer
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #19849 üzenetére
Anno így jártam én is a F8 TC vel. De ugyanígy jártam el és bevált.
-
waterdragon1
tag
válasz
Wind-Storm #19851 üzenetére
Szia kellene pár ventilátor a házamba hol nézzek olcsón kb f12 kaliberűeket ?? Lehet nem mind 12-es kellene esetleg ezek: 1DB 12vagy 14-es ,2db 9- 9.2-es és 1db 12-es halk legyen és az a baj hogy az alaplapomon csak 1 ventilátor csatlakozó van.. Mert a házam hátuljában és elejében 8cm az alap esetleg kivágom de akkor is csak 9-9.2 cm-es fér a házam aljába és tetejébe viszont ami belefér akár 14-es is. Válaszodat köszönöm.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Wind-Storm #19851 üzenetére
Úgy döntöttem egyenlőre, hagyom hőérzékelősön!
Már itt van az asztalomon illetve gépemben! Szóval mind1 már...+ azért rendeltem ezt iponból mert mást is rendeltem onnan. -
SSJmeszes
senior tag
válasz
Wind-Storm #19849 üzenetére
Köszi szépen a választ!
iPon ban ha jól láttam nem volt olyan amin nem volt hőérzékelő mentes venti ugyan ilyenben. -
akoska23
aktív tag
válasz
Wind-Storm #19828 üzenetére
-
akoska23
aktív tag
válasz
Wind-Storm #19826 üzenetére
Nem tudom ide tartozik-e de melyik a legmegbízhatóbb hőmérséklet figyelő program? Az Aida jó erre a célra? Pontos?
-
akoska23
aktív tag
válasz
Wind-Storm #19823 üzenetére
Hát sajna én is csak pár ilyen képet kaptam róla más egyéb infóm nincs. A mostani pedig amit a procihoz adtak gyári intel hűtő. Azért cserélném le mert kicsit húztam a procin (Pentium4 3GHz HT) 3.0 ról 3,8GHz re és nagyon hamar felmegy 70 fok felé.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #19823 üzenetére
CM sickeflow
A bitfenixnek nincsen sajnos. legalábbis én nem találtam, vagy 3 variánsa van, pontos típust este kapok bőlele. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19795 üzenetére
a csövek mennyisége és a blokkon való elhelyezkedéséből adódóan maguk a csövek rengeteget el tudnak szállítani. (elvileg bő 200w+)
a gyakorlatban ugye azon múlik, hogy a gyűrűk hőleadása milyen lesz.
van egy kis hasolnlóság az aluprofil hűtőbordákkal. csak itt kisebb elsz a tömeg, viszont az utolsó centiig-ig be van csövezve. pusztán az aluban nem kell vánszorognia a hőnek sehol.
és teljesen fel lesz pasztázva az összerakáskor. azaz hővezető ragsztózva. tehát sehol nem lesz a csövek és a gyűrűk, ill. a kis és nagy gyűrűk találkozásánál akadály a hőáramban.90-120w között lesz passzív üzemben az igazság. asztal telejére téve.
picivel több talán lehet, de a 90 tuti meglesz. (remélem...)ja, és nem alátétek lesznek. a képen még azok vannak a szemléltetés miatt.
a m6-hoz való alátét ugye 6.4 körüli. lötyögne.
tömítőgyűrű lesz. vagy/és a lukorong, amit én fogok felfúrni állványossal 5.9-re, majd jön a 6-os dörzsár... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19790 üzenetére
2 gyári hűtő van egymás tetején.
2 méretű gyűrű lesz. nem lesznek klasszikus lemezek. a gyűrűk lesznek a hőleadók. és egymás távtartói. csak a külsők nagyobb méretűek lesznek.
volt olyan elképzelás is, hogy lemezek lesznek, és kis gyűrűk távtartónak, illetve, hogy a hőt leszedejék a csőről és átadják a kihúzott hengerpalást nélküli lemezeknek, de ezt dobtam.a csak gyűrűs megoldás jobban tetszik. ad egy egyedi kinézetet.
-
Garsza
veterán
válasz
Wind-Storm #19784 üzenetére
Igen sőt van is bőven aljzat 2 a CPUnak 3 háznak + 3 kiegészítő
-
Garsza
veterán
válasz
Wind-Storm #19776 üzenetére
De vannak most is háromtűs ventieim és a lapomon mindenütt négytűs csatlakozó van és szabályozza azokat is a lap.
-
odipapa
senior tag
válasz
Wind-Storm #19779 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Igazából nem a hang miatt kérdeztem, hanem energia felhasználás szempontjából.
Tudom hogy 1-2W-ról beszélünk, csak a következő konfigomat a minimális áramfogyasztás jegyébe építeném, ezért érdekelt ez a dolog. -
Garsza
veterán
válasz
Wind-Storm #19770 üzenetére
Köszönöm a kimerítő leírást akkor végeredmény szempontjából mindegy milyen ventit veszek.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19772 üzenetére
nekem ilyenem volt, na ebben van elektronika
[link]
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19770 üzenetére
"a PWM-es ventilátorokat általában az alaplapok induláskor felpörgetik maximális fordulatszámra"
ez engem baromira idegesített, ezért nincs is most egyetlen PWM-es venti sem a gépemben
-
yako
tag
válasz
Wind-Storm #19598 üzenetére
-
yako
tag
válasz
Wind-Storm #19567 üzenetére
Szevasz!
Nálam hasonló a helyzet 4db Coolink SWIF 1201-es ventivel, amik Y kábellel vannak egy Zalman ZM-MFC1 Plus vezérlő egyik helyére kötve.
Lehet ezzel a problémával valamit kezdeni?Előre is kösz!
-
smiti
veterán
válasz
Wind-Storm #19569 üzenetére
Most egyelőre semmilyen mert idegesített a kerregése. De ugye a halkság volt a cél így a legalacsonyabb fordulatra volt állítva vagy kikapcsolva a venti.De ha kikapcsolt állapotból indítottam akkor kerepel. Legnagyobb fordulaton is mintha csinálná de akkor viszont már nem úgy hallatszik.
-
smiti
veterán
válasz
Wind-Storm #19567 üzenetére
-
Maximum1
őstag
válasz
Wind-Storm #19532 üzenetére
Az első 14cm-es ventit kötöttem át 5voltra és helyreált az áramlás, hang is feleződött.
Az alsót a végén bent hagytam, jó lett optikai tuningra, látni az oldalsó méhsejtrácson keresztül.
Még modding is lett a végén! -
Maximum1
őstag
válasz
Wind-Storm #19530 üzenetére
Már leszabályoztam mindet, úgy néz ki az az alsó felborítja az áramlást.
Szerintem kikötöm, előtte jobb volt a vga-nak.
Lehet még megfordítom, mit csinál.
Köszi a segítséget. -
Maximum1
őstag
válasz
Wind-Storm #19528 üzenetére
Átkötögettem mindent.
Csendesebb nem lett, viszont egyenletesebb a hangzása.
Viszont a vga jobban melegszik, annak a ventije szív vagy fúj?
Szerintem szív, de már kínomban nem tudom. -
Maximum1
őstag
válasz
Wind-Storm #19526 üzenetére
Gyárilag rajta volt a ventin az y kábel, gondoltam erre találták ki.
Az alsó érezhetően fúj.
Akkor veszek egy 3 pinest, a pwm-est nem lehet bekötni a 3 pinre? -
Maximum1
őstag
válasz
Wind-Storm #19524 üzenetére
A hátsót cserélném le 3 pinesre /most pwm vezérli/és dugnám a Power FAN csatira amit leszabályoznák 1000 rpm-re.
A deszkán csak egy pwm vezérlés és 2db 3 pines vezérlő van.
A proci menne pwm-n a többi meg 3 pinen.
Az alsót meg kössem ki? -
Klemens
őstag
válasz
Wind-Storm #19518 üzenetére
Több, mint 2K az a venti, annyiért baromi drága, főleg úgy, hogy 3db kellene, de minimum 2db.
Ha a 3 venti összegét összeadom plusz az egyéb anyagok, abból már veszek olyan AC VGA hűtést, hogy még engem is le fog hűteni a nyáron.
Ahogy nézem nem lesz egyszerű a dolog.
Azért köszönöm! -
Klemens
őstag
válasz
Wind-Storm #19516 üzenetére
Nem, az már túl nagy, maximum a 92mm. a linken szereplő 100mm sem igen jó már.
A múltkor találta egy üzletet ahol pár 100Ft-ért volt 92x15 vagy 80x15-ös venti, de már nem találom. -
kois21
tag
válasz
Wind-Storm #19505 üzenetére
Helyrehoztam a baklövést, amit elkövettem, tanulságos volt számomra
2 kérdés:
-Benthagyjam, vagy kivegyem a nem használt PCI slotoknál a zárólemezeket (2db hátul a VGA alatt)?
-Érdemes a táp alatt a másik helyre is berakni kifújó ventit vagy maradjon az 1 db Coolink Swif2-800 (a 2. vicces képen látható)?Jelenleg system stability teszt az alábbi eredményeket adta:
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19477 üzenetére
azt én nem tudom
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19475 üzenetére
chieftec gps450a, már csapágyas volt benne a gyári zörgött meg minden
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19473 üzenetére
nem egy ilyen esetben javasoltam már a tápcserét (volt olyan aki régi elavult 500W+++ tápba keresett halk 8centis ventit
) de a tulajdonosok nagyon ragaszkodtak a cuccukhoz
ellenben volt akinek sikerült corsair tápból való ADDA ventire cserélni a régit és megvan elégedve a végeredménnyel
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19471 üzenetére
az más tészta
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #19460 üzenetére
emlékszem rá. én viszont csak az 1900ast használtam, bár abból 5öt.
deltaT úgy, hogy cpu hűtőn néztem, SFlex "800" csinált 40es deltaTt (q6600@1.38 3.2=9x367), Swif2 1200 880-900rpmen 50et. ami azért szerintem eléggé jelentős különbség. mondjuk a kéttornyos, sűrű és vékony lamellájú borda nem segített sokat a swifnek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #19457 üzenetére
swifnél én se tapasztaltam motorzajt, bár nekem sflexből is sikerült kifognom jókat (vagy csak simán arról van szó, hogy az 1900as verzió kevésbé problémás, olyat csendszerető nem vesz
).
swif2 hangra és járásra kultúráltnak tűnt, csak éppen 25%al volt gyengébb deltaTben egy Sflexnél. de egy kevésbé restriktív bordán szerintem jók lehetnek, házventinek meg főleg.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #19455 üzenetére
12-esekről van szó [link]
ebben nincs hőérzékelő
de van egy doboz ami olyan mint a zalman fanmate, azon szabályozom a fordulatszámot és a ledek villogását [link]
"AC F12-t nem nevezném jobbnak, csak az ára miatt"
pedig az az enemrax venti ami itt van nálam gyengébben teljesít mint az AC F12-m
motorzajt Swif2-nél még nem tapasztaltam, pedig van/volt egypár
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #19451 üzenetére
ok, így érthetőbb. azt nem értem, hogy miért kell mindenre új nevet kitalálni.
TaaT: ja árát vágom. amiatt érdekelt, hogy csak a ledekre mentek rá (az meg kell hagyni jól néz ki, bár én led ellenes vagyok), vagy egyébként is remek. mindenesetre ha az F12nél rosszabb, az úgy eléggé siralmas lehet.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Wind-Storm #19447 üzenetére
Én eddig csak USC-ket (és PWM kiadást) láttam a magyar boltokban. Akárhol is néztem.
Az USC már archívban van náluk.JA! március elsején jött ki a v2.
Ezért nincs nálunk!
-
sinya85
senior tag
válasz
Wind-Storm #19441 üzenetére
Már multkor kérdeztem és válaszoltál is rá csak nem találom....
Szóval milyen ventit is ajánlottál?
házszellőztetés 3db 120as és 3db 140es -
yako
tag
válasz
Wind-Storm #19435 üzenetére
De igen!
-
yako
tag
válasz
Wind-Storm #19433 üzenetére
A hátsót megfordítani? Most, és eredetileg is kifelé fúj. Azaz maradjon is így, ha jól értelek!
Kösz a véleményezést! -
yako
tag
válasz
Wind-Storm #19431 üzenetére
A táp alul szív, hátul fúj, egyáltalán nem zavar be.
Amit Te megfordítottál, az a ház oldalán lévő 20as venti, ami így nem befúj, hanem kiszív.
Bocs, ha nem volt egyértelmű! -
yako
tag
válasz
Wind-Storm #19429 üzenetére
Természetesen!
Kép a 14es nélkül, és a terv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest