- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
syl5
őstag
válasz proci985 #21425 üzenetére
Nem, egyáltalán nem.
Ezt a 2 slotos dc2-őt most nagyon eltalálták. A 3 slotos dc2-höz 600-as szériából 680-on volt szerencsém, aminek tényleg hallottam a hangját ebben a néma összeállításban, viszont a 2 slotos - legalábbis 670-en - tényleg a leghalkabb és leghűvösebb 28 nm-es kártyát eredményezi még terhelés alatt is.
Gyakorlatilag nulla hangja van mindig. Pedig a gép asztalon van itt a fejem mellett.Nyilván igen gép, gép környezet és egyén függő az optimális megoldás. Nekem is lehetnének alacsonyabb hőfok értékeim, de igazából alacsonyabb szobahőmérséklet nélkül csak nagyobb zajjal, vagy vízzel tudnék jelentős változást elérni.
-
syl5
őstag
válasz proci985 #21423 üzenetére
Mondjuk az tény, hogy én egyetlen házventit sem használok.
A csend híve vagyok, és nagyon szükségét sem érzem.
Szobában kb 28-29 fok, CPU 900 rpm, GPU 1100 rpm. Proci húzva.
Chrome (kb 50 lap) és szokásos állandóan futó progik mellett
GPU, HDD, SSD 30-33 fok,
CPU magok 35-42 fok,
lap 37 fok,
PCH (ami kicsit magas) 52 fok. -
syl5
őstag
válasz #77081088 #21417 üzenetére
Nem ref hűtős videokártyák oldalra is tolják kifelé a meleg levegőt nem csak hátra.
Ref hűtők jórészt hátra fújnak, de még ref hűtős kártya esetén sem látom értelmét a teljes elszigetelésnek, hiszen attól, hogy elől befújsz, hátul meg felül kiszívsz, az még nem azt jelenti, hogy a légmozgást kizárólag ez határozza meg. -
syl5
őstag
válasz #77081088 #21411 üzenetére
Ne takard le, csak ártasz! A por nagy mennyiségét éppen ezeken a kifelé áramló nyílásokon nyomja kifelé a ház! Tapasztalat. A minimális port elkerülni úgy sem tudod, azzal hogy letakarsz egy ilyen nyílást, csak melegebb lesz minden a házban, sőt porosabb lesz a ház, mert beragad a bejutó por!
-
syl5
őstag
válasz Wind-Storm #21240 üzenetére
Fejezd be ezt a kötekedést, nem kell az ide!
Nyilván úgy kérdezte, hogy melyiket érdemes automatikus vezérlésre tenni, melyiket fix 5V-ra.
Én a hátsót tenném hőmérséklet függő auto vezérlésre.[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Na látod. Azéééé
Most megnéztem azokat az adatokat még egyszer.
Valami gebasz ott a CPU szenzorával lehet. Azok nagyon inkorrekt értékek.
A lap által mért 30-48 fok közötti értékek viszont már reálisak.
Viszont az ssd még mindig sok, annak 25-35 között kéne mozognia, közel a hdd hőmérsékleti értékéhez, kicsit felette. -
syl5
őstag
A videokártya hűtésétől sok minden függ! Ha dc2, tf jellegű a hűtés, tehát alulról szív, előre, hátra és oldalra fúj, akkor
-vga-val szemben nem jó a venti, mert gyakorlatilag visszafújjuk a meleget a vga-ra (a ház alsó részébe a táppal szembe vinyók elé mehet venti, bár én oda se teszek)
-oldallapra sem jó a befelé fújó venti, mert ott is kifelé fújja a meleget egy ilyen kialakítású kártya -
syl5
őstag
Ezek eléggé fake értékek, valami itt nincs rendben!
Procit mivel hűtöd? Ha azzal, ami az adatlapodon van, akkor biztosan rossz értékek. Talán, ismétlem talán vízzel.
VGA mivel van hűtve?
HDD hőmérséklet értéki normális tartományban vannak, talán a vga is.Szobába hány fok van? Vagy a fagyasztóban van a gép?
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
A Thermalright TY-141-el mi a baj?
Korábban nem ajánlotta itt az egyik kolléga.
Nagyon halk, jó légszállítással rendelkező, nem motorzajos ventit keresek. -
syl5
őstag
Nyilván ez átlag felhasználásnál, és nálam igaz, ahol 1 vinyó, 1 ssd, viszonylag hűs proci, hatékony vga és mindez jól szellőző házban van.
32-33 fok felett sose láttam még ilyen felállásban a vinyóm, 33-34 felett az ssd-m még akkor sem, ha a vga befűt.Amúgy visszatérve a venti vásárlásomhoz, most kirámoltam egész sok mindent a gépemből (DVD író, ventiszabályzó, 2 venti felülről, 1 hátulról), és meglepően jók így is a hőfokok!
jó 25-28 fokos szobában (távfűtés ) cpu hűtő 800-900 rpm, vga 1000-1300 rpm (load NFS Most Wanted)
CPU magok Idle ~30-32 fok, load ~52-60 fok
GPU Idle ~31-32 fok, load ~60 fok
SSD Idle ~28 fok, load ~36-37 fok
HDD Idle ~25 fok, load ~32-33 fok -
syl5
őstag
válasz Malibutomi #21127 üzenetére
Osztom, alulra felesleges ventit tenni.
Sőt én még elölre se teszek!
Fent 2, 1 proci kisegítő hátul, meg egy a procin. Én ezt tapasztaltam ki legoptimálisabbnak hang és hűtés tekintetében. -
syl5
őstag
válasz Wind-Storm #21071 üzenetére
Te mit ajánlanál?
Meg a többiek is!Végre megszületett a végleges elképzelés. Eladom a vezérlőmet, és kicsit többet szánok a projektre.
Max 15k, és ebből kéne kihozni ezeket:
- 1 140mm PWM
- 1 140mm 3pin
- 1 120mm PWM
- 1 120mm 3pinMost a Spectre Pro-k vannak terítéken, meghallgattam youtube-on, egész jók! 140mm hallgattam meg, csendesebb a Noctua-tól.
-
syl5
őstag
Igazából úgy vagyok vele, hogy nem akarok melléfogni. Annyi cuccot cserélgettem mostanság a gépemben, hogy igazán csendes legyen, aztán mindig megszívtam valamivel.
Eredetileg is két 14-es volt tervbe, meg legalább egy 12 pwm. De plusz még egy sima 12-vel lenne az igazi.
Noctua 14 egyik helyen van 4,5-ért, meg 12 pwm 5,5. Az nem jó?De lehet a sprectre pro lesz, nem tudom.
Tényleg a lényeg az jó légszállítás mellett hangtalanul működjenek. Az ilyen folyamatos kerregés meg tud őrjíteni, meg a motorhang.
-
syl5
őstag
válasz proci985 #21051 üzenetére
Viszont ezek amiket most mondtál szinte beszerezhetetlenek.
ááá, nem tudom mit vegyek.
Az a baj, hogy csak élőben tudnám eldönteni.
Halkság, jó légszállítás 800 rpm-en motorhang nélkül, ami kéne. Kettő 14-es, és egy 12 pwm.Most amiket kinéztem
Be Quiet shadow wings
Noctua -
syl5
őstag
(#20986) proci985
Köszi!
Mi a különbség a Bitfenix Specte és Spectre Pro között?Esetleg valami olcsóbb, vagy ugyanilyen áron, mint mondjuk a Specte jobb megoldást tudtok mondani, ami jó légszállítást produkál szinte hangtalanul (800 rpm körül), ha nem ragaszkodok a fehér ventikhez?
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Kellene nekem fehér lapátos, extrém halk, jó légszállítású 12-es és 14-es 3pin-es ház venti, illetve 12-es pwm-es venti.
Mit tudtok ajánlani?
-
syl5
őstag
válasz joysefke #20786 üzenetére
Ne félj, nem lesz semmi baj a tápnak!
Csak friss levegőt szívass vele, ergo lefele fordítsd a ventit, mert ha meleg levegőt szívatsz vele, akkor nagyon hangos lesz!
A házat az asztalra tedd, semmiképp se a földre! Asztalon két, háromszor kevesebb port szed össze!
És nem utolsó sorban, maximum fél évente teljes nagytakarítás. Házból minden kiszed, ecsettel, sűrített levegővel minden kifúj! -
syl5
őstag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy jobb proci hűtésen az i5-2400-emhez, amikor logoutos cikk hatására elkezdtem gondolkodni egy jobb hűtőpasztán.
Mit ajánlotok?
Most diszkrét videokártya nélkül hyper TX3-al netezés alatt 34-35 fok, dc2-es 580-al 38-39 volt. Egy noname pasztával van felrakva. Számíthatok javulásra egy jobb pasztával?