- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
-
válasz
polgi803 #24947 üzenetére
pont a lenyeg marad ki xd hogy milyen hazrol is beszelunk. Amugy alapszabaly :
-elol/alul beszivjuk
-hatul /teton kifujjuk a levegot.
Akasa Viper pedig overkill hazhutesre . Be Quiet Pure wings 2 ventiket ajanlanam helyettuk. (van viperem is ,hangos ha odateker neki ,hazhtesre felesleges ) -
polgi803
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ez-e a megfelelő topik, de megpróbálom. Szóval segítséget szeretnék kérni hűtés ügyben.
A szűk keresztmetszet a VGA, ami, ha minden jól megy egy Giga 280X lesz. Ezt kellene komfortos környezetbe tenni, Artifact és hasonló hibák kiküszöbölésére. Akkor leírnám a leendő konfigot és kérlek segítsetek, hogy a ventiket a házban hogyan kellene elhelyezni, hogy frankón menjen a levegő a karinak.
Alaplap: Asus P8B75-V
CPU: I5 2400
Mem: 2x8 Giga valszeg savage vagy mittomén milyen márka.
Ház: Corsair Carbide 200R
Táp: Thermaltake Hamburg 530W
VGA: Giga 280X
Ventik: Akasa Viper yellow 120mm (amennyi kell)Szóval kérlek segítsetek, hogy hová rakjam őket.
-
JeRIChO.#
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Zalman Z11 plus számítógép házat és mellé pluszba 1 benne lévő Zalman ventilátort. A gépház alapból fel van szerelve 5 db ventilátorral (1 elől, 2 oldalt, 1 hátul és 1 fönt). Az lenne a kérdésem hogy a mellé megvett hűtőt hova szereljem be a gépházba? Alulra (táp mellé) vagy fölülre (már meglévő ventilátor mellé)?
Illetve azt szeretném még tudni hogy áramlik bent a levegő? Mi hova viszi a levegőt? Esetleg ha szükség a konfigomra a válaszhoz: van 1 gyári intel i5-4460 hűtő bent és 1 gigabyte gtx560 (2× windforce) valamint egy RAPTOXX CLASSIC 600 W PFC BOX tápegység.
Utolsó kérdésem ezzel a témával kapcsolatban hogy a ventilátorokat hogy tudom rácsatlakoztatni az alaplapra vagy tápra (nem tudom hogy működik ez, hisz sosem volt rendszer hűtőm)?
Ha máshol tegyem fel ezeket a kérdéseket légyszíves mondjátok melyik topicban írjak.
Köszönöm a válaszokat!
-
Askformore
senior tag
Kis segítséget szeretnék kérni. 3 ventit rádugtam az alaplapra, egy pedig 12 volton megy (a hátsó, ami kifújja a levegőt). Alapjáraton a CPU 46-48 fokos, Crysis 3 alatt viszont 71.. nem javult semmit a helyzet az előző felálláshoz képest, amikor is a 3 helyett csak 1 db plusz venti volt rádugva.. gondolom rosszul állítottam be a hőfokokat biosban, és ehhez kérnék segítséget!
-
válasz
Askformore #24942 üzenetére
a haz hatuljara kototted oket ? a fan HUB ra ? Mert akkor maxon porognek . Csak alaplapra kotve tudod oket szabalyozni.
Vagy veszel pl egy ilyen kabelt : [link] ekkor mindharom venti fix 7V on megy . -
Askformore
senior tag
AI suiteban van egy Fan Xpert nevű progi, azzal állítgattam a ház ventit, viszont csak egyet lát belőle.. lehet hogy az összeset szabályozom azzal az egynek az állításával? Nem az alaplapra van kötve, hanem a házra magára. Esetleg az is elképzelhető, hogy nem is szabályoz semmit? Mondjuk így jobban belegondolva gyanítom ez a helyzet, hisz nincs rákötve az alaplapra
-
válasz
Askformore #24939 üzenetére
En bekotnem az elso 3 ventit ,csak 7 vagy 9V ra ,ha nem tudja a lapod szabalyozni. 3db 7V os vento 2x tobb levegot mozga meg mint 1db 12V os , es meg halkabbak is .
elol be harul ki. Szerintem a felso ventit ki is kotheted . -
hermanyi
addikt
válasz
Askformore #24939 üzenetére
Elöl ,alul be hátul ,felül ki . Ez a referencia .
szerk :
(#24936) superecneB
10C fok az teljesen jó .
-
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Van egy NZXT H440 házam, és a venti elhelyezésben kérném ki a véleményeteket. Van a ház hátulján egy venti, ami kifelé fújja a meleget a házból, illetve megy egy venti a ház elején (3 van a ház elején, kettő lehúzva a zaj miatt), ami befelé fújja a kinti levegőt. A nagy melegre való tekintettel az egyik első ventit feltettem felülre közvetlen a proci fölé, úgy állítottam be, hogy befelé fújja a szoba levegőjét. Nem vagyok benne biztos, hogy így minden jó, nem tudom, hogy a fönti ventinek kifújnia kéne a meleget inkább, vagy beszívnia és a proci környékére fújnia (ahogy most is van)?
Köszi a válaszokat!
-
pnagy7
aktív tag
hali!
adott a házamon 5db 8cm-es ventinek hely.
elöl lent 2, oldallapon 1 és hátul középtájt ismét 2.
Alaplapom: Asrock 970DE3/U3S3Ha a 2lenti befele fújna a 2hátsú kifele az úgy jó? és az oldalsó az megint kifele fújjon?
Bocsi kicsit analfabéta vagyok így a hűtés terén
illetve ezzel a lappal összehozható? 3pin csatik miatt.
Ezekre a ventikre gondoltam. ilyen 1500ig még belefér árban ha tudtok jobbat mondani
Néhány hónap múlva le lenne cserélve amúgy a lap,vga proci kombó
egy asus b85m-gamer lapra
Ötletek? Segítség? mondjátok légyszi mit hogyan merre, mert hajt a tudás vágy
Előre is köszi!
-
puding9
csendes tag
Üdv mindenkinek az lenne a kérdésem hogy egy új cpu hűtőt szeretnék nézni (CPU i3 2100 tuning mentes) kicsit körbenéztem és ajánlottak egy Arctic Freezer 7 pro rev. 2.0. át ez menyire tudná hűvösen tartani a procit valamint menyire lenne hangja pl. egy farcry 4 vagy bármi újabb komolyabb játék alatt?
-
superecneB
őstag
32.5 fokos szobában idle 42 fok az normális egy alap 3570k-nak alpenföhn himalayaval?
-
Üdv
Létezik olyan átalakító, ami a ventik 3-4 pines csatlakozóját alakítja át molex-é vagy sata csatlakozóvá?
Jelenlegi házamba 3 venti lenne, de mint kiderült az alaplapra csak egyet tudok csatlakoztatni.
Ezért kellene valami olyan megoldás, amivel a tápra tudnám csatlakoztatni a maradék ventilátorokat, ha van ennek értelme. -
törölt tag
Win7 alatt milyen venti vezérlő programot javasolt használni? Sajnos az alaplapi vezérlő a CPU kupakhőmérséklet alapján dolgozik. Jó lenne a magok hőfoka alapján vezérelni.
-
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, mert nem értem a dolgot.
Van egy AMD 4200+ CPU-m (socket 939) és egy ArcticCooling Freezer X hűtőm.
A gondom az, hogy kb 2 éve pasztáztam újra az egészet valami grafitos pasztával (Ha jól emlékszem Titan volt a márkája.) Akkor a régi paszta még folyós volt, lehet nem is kellett volna cserélni.
Az elmúlt kb 3 hétben vettem észre, hogy ha gép kicsit nagyobb terhelést kap, (pl Quake3), akkor egyszer csak lekapcsol a hővédelem miatt. Miután kikapcsolt, visszakapcsolom, nézek a biosban egy hőmérsékletet és még 68-70°C-nak mutatja.A cooler jól állt rajta mikor összeraktam, legalábbis amit láttam az alaplap felől. (Asus A8N-SLI)
A lamellák porosak, de jár köztük a levegő, a CPU-ről egy házventi és a tápegység (Enermax) szívja a levegőt.
Befelé 3 venti nyomja elölről és oldalról a frisset.Q'n'Q ki van kapcsolva, fixen 1400-on pörög a CPU venti.
Idle állapotban (netböngészés-xvid-olvasgattás) 45-48°C-os a CPU.Valami tipp, hogy mi a baja van?
A gép bent van az asztal alatt (lábakon álló asztal, nem teli oldallapos) viszont az asztallap, kb 4 cm-re van az asztal lapjától. Ez okozhat ilyen gondot? -
-
Mustármag
őstag
válasz
abridabri #24926 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, már meg is rendeltem.
Más: A ventilátor elrendezést illetően CM690 II-es házam van. Az elején a 2 db HDD-n keresztül egy Bitfenix Spectre Pro 140mm fúj be friss levegőt.Az alsó rácsot befedtem a por miatt.(Sajnos a földön van csak helyem) Az oldal lapon az alsó helyen egy Prolimatech Blue Vortex Blue Wings - 140mm fúj befele friss levegőt,(ezt nagyrészt elnyeli a VGA kb.3/4) a felső helyet lezártam. a Gépház fenekében egy Xilence Red Wing - 120mm fúja kifele. És a tetején van 2 db Bitfenix Spectre Pro 140mm ami szintén nyomja ki a meleget felfele.
A procit egy Hyper 212+ hűti Bitfenix Spectre Pro PWM 120mm ami a gépház elejéből szívja a friss levegőt és a Xilence felé tolja.
A kérdésem: A proci hűtőnek hogy lenne jobb, ha így marad, vagy ha föntről az első(ami az 5.25-ös helyhez van közel) Bitfenixet át tenném a 5,25" os rackek helyére és onnan kapna a proci hűtő friss levegőt?
Utóbbinál csak a Xilence és a jobb felső sarokban a második Bitfenix fújná ki a meleget. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Szükségem lenne egy előlapi ventilátor vezérlőre.
Az igényem: -kezeljen 4db 3pines ventilátort
-ami nagyon fontos hogy ne kezdjen el különböző frekvenciákon ciripelni meg morogni és egyébb hangokat kiadni
-10E forintnál többet nem szeretnék rá költeni de ha érdemes el tudok menni 15E ig.
-Az előlapon 4 helyem van szabadon.
-Fekete házam van előny ha passzol a színe.u.i.: nem kell a csicsa tegye a dolgát.
-
ThePoweR
senior tag
Hi
Raijintek Triton (240 radiátor) milyen ventit ajánlotok? Azt hiszem régebben láttam, hogy Akasa Apache-t írt valaki. Továbbá előre is kellene 2db 120mm-es házhűtő venti.
Köszi
Üdv,
Dave -
válasz
superecneB #24920 üzenetére
ha van elol 14 es az eleg . akkor csak hatra rakj egyet a procihuto moge .
-
superecneB
őstag
válasz
abridabri #24919 üzenetére
Elöl a házban egy 140-es wing boost van a winchester előtt, ha erre gondolsz mint "előre". Vagy a ramok elé az optikai meghajtókhoz gondolnád? A 12V nagyon sok lesz hangban, ezek a xigmatekek nem halkak egyáltalán. Gyári speckó ráadásul >=9V-ot ír nekik, nem tudom hogy az alatt elindulnak vajon? Mondjuk most első körben az alaplapot megnézem mennyire tudja levenni.
-
válasz
superecneB #24918 üzenetére
Elol be , hatul ki . A fenti venti nem sokat er . Rakj a cpu huto moge egyet kiszivonak (ez eleg leszabalyozva is ) . Meg elolre egyet befujonak (ennek jo lenne a 12V ) .A cpu ra rakott masodik ventinek nincs ertelme ilyen kis bordan . lazan atfujja 1 venti is.
-
superecneB
őstag
Adott ez a helyzet:
[link]
Részletesebben:
Xigmatek Asgard (pro) ház + + Alpenföhn Wing Boost 140mm PWM = winchester előtt lenn
Alpenföhn Himalaya + Alpenföhn Wing Boost 140mm PWM = fenti képen látható pozícióbanVan még 2 db házhoz kapott Xigmatek ventim, 12V-on 72 cfm-mel. Úgy baromi hangosak és mivel eddig stockon használtam a gépet, kiszedtem őket, csak akét wing boost dolgozik.
Most szeretném 4.2-4.5 körül használni a gépet, jelenleg felfeszeli magát 1.2X V-ra ahol már 84°C-os max hőmérsékletet ér el. A wing boost a cpun ekkor 1100 rpm-et forog.
Mi lehet a leghatékonyabb forgatókönyv?
Rakjam fel a másik wing boostot is a cpu hűtő hátsó oldalára és előre meg rakjam be az egyik 12cm-es ventit? (lecsavarva speed1-re)
Vagy inkább rakjam be az egyik 12cm-est a cpu hűtő mögé a házra és rakjak egy 12cm-est a cpu felé ami a ház tetején tolja ki? -
-
do3om
addikt
válasz
superecneB #24915 üzenetére
Kb 15 perc kel hogy beálljon a hőmérséklet egy jól szellőző házban. Ha rossz a szellőzés még ez után is mehet lassan felfelé.
-
superecneB
őstag
válasz
#68216320 #24913 üzenetére
Mivel már régen volt pasztázva nálam is (ráadásul az Alpenföhnhöz kapott, kékes cumóval) én is újralőttem kíváncsiságból.
Jelenleg 40x100-on megy a 3570k, a legkisebb offsettel: +0.005V TBoost: +0.004V
Így max hőmérséklete a legmelegebb magnak: 92°C. - 5percciklus Intel Burn test, very highAC-MX4:
Így max hőmérséklete a legmelegebb magnak: 84°C. - 5percciklus Intel Burn test, very highÉrdekes, ugyan ilyen procival ez a teszt jóval kisebb hőmérsékleteket kap:
[link]
Mitől lehet, hogy az enyém ennyire forrófejű? Ennyi különbség nincs a himalaya 2 és 1 között szvsz.do3om:
Egyetértek, csak egy gyors tesztet csináltam időhiányában. Mivel mind két esetben ugyan annyi időt ment, pontosabban elnézést, nem 5 percet, hanem 5 ciklust, így koherens az eredmény. 15 perc múlva is jobb lesz szerintem, de teljesen jogos az észrevétel, köszi! -
törölt tag
Tegnap újrapasztáztam a CPU hűtőmet. Eddig valami kommersz fehér kence volt rajta, de most AC MX4 került rá. Rendesen bekentem, mindenhol kapott a cpu. Hűtőt rátettem, majd levettem. Szépen elkenődött a felületen. A hűtőről letöröltem teljesen, hogy feleslegesen ne legyen vastagon a cpu-borda között. A cpu-n lévő teljes, de vékony réteget meghagytam. Mégis, 5-8 fokkal melegebb lett, mint volt. Mit rontottam el?
-
superecneB
őstag
Milyen gyakran érdemes újrapasztázni?
Betöltöttem egy korábbi OC profilom és nem stabil, pedig ki volt tesztelve. Van esetleg tippetek mi lehet a gond?
Hőmérséklet mérésre a HWMonitort használom. Magonkénti maximumot szoktam nézni de maga a "package" az általában pár fokkal melegebb mint a legmelegebb mag. Érdemes inkább a "package"-re méretezni?
Van két darab Xigmatek ventim
A házamban van jelenleg 1 db 140mm-es elöl, (alpenföhn) és egy 1db 140-es alpenföhn a procin.
Érdmes -e beraknom a Xigmatekeket lecsavarva 7-9V-ra (amúgy hangosak)? Házam: Xigmatek asgard pro.
VGA nincs.Alpenföhn Himalaya + 3570k
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Arctic F9-et (csak a cpunak van 4pines helye az alaplapon...a többi 3...) és szép halkan megy a házból kifele viszi a levegőt hátul a táp alatt...
Rá egy hónapra (ma) vettem egy arctic f8-at beszereltem a gépház elejébe és rohadt hangos...(az előlapi usb jó ideje nem üzemel, mert régebben zárlatos lett és azt már kiszedtem) annyira, hogy meg az intel gyári hűtőjének a 3000rpm-ét(csak teszteltem) is elnyomja. Az f9 a sys_fan ra került és látok fordulatot, az f8 a pwr_fan ra került és valamiért nem látok fordulatot hozzá. Meg elvileg az f9 1800rpm-es és ehelyett 2000en megy...az f8 2000 rpm hivatalosan lehet, hogy 2200vel és azért ilyen hangos? Vagy esetleg azért, mert nem "rácsos" és hanem "körös" és nincs 1 mm hely sem neki csak annyi amennyi a venti kerete? (Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek vagy feltételezek, de a ventikbe nem ástam bele magam)
Help me plsKöszi: Simi37
-
asdave
csendes tag
válasz
MésziGab #24906 üzenetére
[link] osszefoglalot kinyitod es ott lesznek az ajanlott ventillatorok.
engem meg annyi erdekelne, hogy a fan controllerek ugy altalaban automatikusan is szabalyozzak a ventiket, vagy azokat csak manualis kezelesre lehet hasznalni? esetleg ez tipusfuggo? tervezek egyet beszerezni, ezert lennek kivancsi.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
KERESEK Coolink Bat hűtéshez 1155-ös átalakítót. Szerintetek van ilyen, vagy át lehet alakítani?
-
MésziGab
tag
válasz
Ricardo128 #24904 üzenetére
Rendben És milyen ventilátorokat ajánlatok? Ha jól tudom 12cm-esek vannak benne!
-
access_denied
senior tag
Egy kis segítségre szorulok léghűtés terén. Biztos jót derültök majd a kommenten, vállalom
.
Adva van egy Ikás beépített hűtő, mellette egy másik szekrény, a kettő között hátul (kb. 150-180cm magasságban) egy 5*30 cm-es szellőzőt nyitottam, ami esélyt ad a hűtő szellőzésének, de nem eleget. A hűtő mögött megáll a meleg levegő és nem szellőzik eléggé ezen a résen.
A terv az lenne, hogy a lábazattól felfelé hűvösebb levegőt fújva ergó kinyomnám a meleget a fenti résen. Ehhez lenne szükségem olyan ventilátorra, ventilátorokra melyek kellően csendesek (~10dBA). Méretben 12-14cm ideális lehet. Tudtok valami strapabíró, halk típust ajánlani? Fordulatszabályozás is szóba jöhet, legfeljebb kimoddolom a lábazat elejére a potit.
Köszönettel.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
MésziGab #24902 üzenetére
4 db ventilátort lehet rákötni és szabályozni vele, szóval mindegyik ventilátort rákötheted. A gépházban a gyári ventilátorok cseréje erősen ajánlott, mivel azok legtöbbször nem is szabályozhatóak (molex), illetve nem túl minőségi darabok.
(#24903) Coccolino_O:
Y elosztóval megoldható
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy megtudom-e oldani azt valamilyen kábellel, hogy az elől levő venti és a hátsó venti ugyanarról a kábelről kapja az áramot, mert sajnos az alaplapomon csak 2 db venti csatlakozási lehetőség van, de ha tudnám használni az elsőt is, akkor jobb lenne a szellőzés. Köszi előre is.
-
MésziGab
tag
Adott egy Antec GX505 ház,3 ventilátorral,és adott egy i5 4590 gyári hűtéssel!
Szeretnék vásárolni egy Aerocool V12XT-t,mind a három ventilátort és esetleg a proci hűtőjét is rátudom kötni erre?
Ajánlott az alap ventilátorok cseréje egy erősebb de halkabbra,vagy maradhatnak a gyáriak a házban? -
Powermetal
csendes tag
válasz
Powermetal #24900 üzenetére
Oldalra jó lesz,majd oda berakom valahogy. Az baj ,ha oldalsó van(Kifelé), de hátulsó nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- További aktív témák...
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest