- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
-
Nordic
Közösségépítő
válasz The Lord #13756 üzenetére
Attól függ, mit fogad be a házad. Én a minél nagyobb annál jobb elvet követem. Elvégre egy nagyobb ventilátor alacsonyabb fordulaton képes ugyanolyan légszállításra, mint egy kisebb magasabb fordulaton. Persze ilyenkor hangban jobb is a nagyobb ventilátor.
Ajánlani nem szeretnék, mivel én mindig azt használtam amit alapból a házhoz kaptam. Egyszer vettem eddig házventit, egy 14es Aerocool ventit, az spec teljesen néma, teljes fordulaton is(1200rpm) csak szélzajt bocsájt ki. -
easy...rider
őstag
válasz The Lord #17639 üzenetére
Úgy látom 3 olyan csati is van az alaplapodon ami nem támogatja a PWM-et. Ha ezekre kötnél ventit, akkor megtudnád hogy szabályozza e őket az alaplap.
De ha nincs nagy árkülönbség a boltban ahol vennéd a PWM és a sima között, akkor érdemesebb a jövőre gondolva PWM-et venni.
Viszont ha 4-500 forint a különbség, mint ahol én néztem most, akkor meg ki kell deríteni az alaplapod támogatja e a feszültség alapú szabályozást
mert az majdnem másfélszeres árkülönbségDe szerintem támogatnia kéne. Jó kis alaplap ez, nem hiszem hogy ez hiányozna belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz The Lord #18197 üzenetére
a qd más kategória. én végpróbálam pár fajta ilyen cuccot. himro, nexus, mind megvolt....
winyót qd-be, és az egészet szivacsra.
sőta tuti a 7200-as notiwinyó, (így gyors is), és qd szendvics + szivacs...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz The Lord #18255 üzenetére
és egy régi cikk, ahol a csőbe hűtőgázt tettek. a nyomással, forrásponttal lesznek a gubancok szerintem. jobb a vákumos, sima desztvizes hőcső. egyszerűbb, jobb. legalábbis ide...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz The Lord #18259 üzenetére
macerás eljárás, nekem is próbálták leírni. még ha szerszámaim lennének is, akkor sem mernék belevágni. ki kell nyújtani, kúpozni az anyagot. kihúzásnak hívják. hogy a perforációnál képződjön némi hengerpalást, ami körbeöleli a csövet, és így nem élszerű csak a találkozás.
kis leírás egy szakavatott kollégától...
vagy veszel, és ráhúzod....
(mire nem jó a szépen, mappákba rendezett, több ezer ie. könyvjelző. ezért használok ie-t. mappát nyitok, és rendezek. és itt még van olyan, hogy internetes parancsikon, amit fölön ragadhatok. nem egy elcseszett adatbázis - hú, de sokat veszekedtem már az elvakult firefox, chrome és opera fan-ekkel, mire megértették, mi a gondom, és miért nem jó nekem a kiexportálás...)
tehát lamella. nálam az a terv, hogy a conrad 10 lyukasát feldarabolom 10 négyzetre. a 400mm hosszú csöveket széthajtom, mint egy csokor szegfűt. a kis négyzeteket pedig felfűzöm. a levegő pedig szépen, szabadon járhat köztük. nem úgy, mint egy viszonylag zárt "kockában", ahol a lemezek és a csövek össze vannak zsúfolva...
ja, és egy gpu blokkba 25, cpu blokkba 16 db. 8mm-es átmérőjű csövet tervezek.
ha már szakértő vagy: általában a klíma beltériben hány mm-es csövek mennek? az érdekel, hogy bontott klímából tudnék-e nyerni 8mmm perforációval lamellákat. vagy esetleg 6-osat, 10-eset. azaz, amilyen hőcsövek forgalomban vannak. de a 8-as cső az ideális, mármint a hőtermelő rész és a max hossz miatt...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz The Lord #19342 üzenetére
amikor 30 fokot mutat az everest, akkro fojál hozzá egy testhőmérőt. pont hőemelkedése lesz. (37...)
a himoro felületén már persze kevesebb...
mint már sokat, sokszor leírtuk, a samsung bőven alámér a valósnak. marketing alapú átqúrás, a júzer azt hiszi, hogy samsung-ot kell veni, mert jó hűvös. közben meg nem...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
veterán
válasz The Lord #20656 üzenetére
Visszaviszem mindenképpen, de elötte írtam nekik hogy rendeljék meg, és akkor 1:1-be kicseréljük. Mert munka után semmi kedvem 1 órát BKV-zni a 100 fokba.
Amúgy szó se róla, nagyon pöpec kis szerkezet, nagyon jól szabályozza a ventiket, illetve ha teljesen letekerem a potmétert akkor a ventit kiis kapcsolja.
A 20-as ventiket levettem 500-as fordulatra, és szinte hangtalan lett a gépem
Viszont ahogy többen is mondták az oldalsó venti okozhat némi fejfájást. Ez okozott is, no nemkell nagy dologra gondolni, de ha megy az oldalsó 20-as venti, úgyvan most beálltva hogy fújja befele a levegőt, akkor +2-3 fokkal magasabb a GPU hőmérséklete terhelés alatt.
Valószinű hogy megfogom fordítani. Ha szívó módba esetleg még rosszabb lenne, akkor visszatudom fordítani? Ugye ez olyan most nekem hogy fém csavarral menetet vágtam a müanyagba. Ez ilyen 1x használatos felfogatás, vagy többször betudom tekerni a csavart, a már 1x betekert helyre, és ugyanúgy stabilan megfogja a ventit?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz The Lord #20665 üzenetére
Most még gondolkozok proci hűtőn, mondjuk egy scythe bőven elég lenne.
De azért amennyire tudom hűvösbe tartom a szemem fényét, ha már ennyi energiá fektettem bele.
Scythe Kaze Master 2-őt meg hétfőn viszem vissza, egyből cserélik. De tuti hogy a potikat megnézem a boltba
iPhone 13 Pro Max
-
Raggie
őstag
válasz The Lord #21992 üzenetére
+1 az ár/érték bajnoknak
Király kis hűtő, nekem az i5-3570k-t 4,3 GHz-en Lynx-AVX alatt is 80 fok alatt tartja huzamosan is!
Játékok és valós terhelésnél meg 45 fok max. tehát tisztességesen hűt, főleg a méretéhez képest.@(#21994) the dealer: teszteld le!
Ha nincs szabad 4-5 órád, akkor javaslom ezt:
Rakj be playlistbe két három HD filmet és állítsd be a kikapcsolást ha lejárt a playlist. Közben indíts el egy CoreTemp-et(vagy Aida64-t) hőmérséklet logolással. Sztem egyébként nem kéne nagyon melegednie.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Pancsermeste
őstag
válasz The Lord #22989 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy 159 lehet, csak azt nem értem, hogy a Spec-nél miért ezt írja: "Dimension (L x W x H) 120 x 79.7 x 158.5 mm" - vagyis itt miért nem számol a hőcső túllógásra, mint a HeatSink-nél...?
Igazából nekem is ilyen van, de én nem igazán vagyok vele elégedett, halkabbat és hatékonyabbat keresnék, ám nem lehet magasabb ennél.-= Pancsermeste® =-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest