- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kényelmesen ingzsebbe rakható, fürge hordozható SSD az addlink műhelyéből
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Smooth Motion képgenerálást hozott az új GeForce driver
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házi hangfal építés
Aktív témák
-
idegen lény
őstag
válasz GeneraL_XTX #17388 üzenetére
Így van! Ez meg arról szól, hogy maguknak a játékoknak is van saját input lagjuk, és nem is kevés: http://playstationcommunity.hu/blog/21665
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Coix
tag
válasz GeneraL_XTX #17835 üzenetére
És azt meg tudná mondani valaki, mi a különbség az LG LW4500, LW5400 és az LW5500 között? A 4500-asról és az 5500-asról sok infót találtam, elég egyértelműek a különbségek (papíron legalábbis), de mi ez az 5400? Nekem hasonlónak tűnik, mint a 4500, de valami különbségnek csak kell lennie...
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17660 üzenetére
Megtanulhattad volna már, hogy nem állsz le vitázni vele, mert lesűllyedsz a szintjére és legyőz a rutinjával
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #17660 üzenetére
Érdemes elolvasni ezt a cikket: [link]!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #17654 üzenetére
Igen, azt írtam, szerintem.
Korábban nem az ajánlott, ideális távolságból nézted a tévét, ez azóta változott?
42 coloson 2,5 méterről már valóban nem zavaró a felbontás feleződése.
Az általam próbált Samsung D8000 és Loewe Individual annyira minimálisan crosstalkoltak, hogy keresni kellett a képen.
Nem azért vesznek az emberek rengeteg pénzért full HD tévét, hogy a 3D-t felezve nézzék, ezt becsapásnak tartom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #17652 üzenetére
A felbontás felezése nem elhanyagolható hátránya a passzívnak. Szerintem egy forintot nem ér.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ThorsHUN
őstag
válasz GeneraL_XTX #17647 üzenetére
A tularazas egyertelmu, a reszletre vetel miatt mondtam, no meg mert vki kerdezte.
Az LW4500-nak minel jobb a 3Dje? Nem egeszen ertem...
-
rasky
senior tag
válasz GeneraL_XTX #17544 üzenetére
Azthittem, hogy csak nálam, de akkor nem egyedi eset. Az a baj, hogy usb lejátszásnál nem lehet ezeket az értékeket állítani (csak alacsony magas), így akkor marad off-on.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17433 üzenetére
42G30-at mértük múlt héten. THX módban 120-240 watt HD film közben. Mozira kalibrált beállítások után ez csökkent 20W-tal. Nagyjából egységes hátterű HD foci adásnál 170W körül fogyasztott.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17429 üzenetére
Ezt nem tudom, van valamiféle energiahatékonysági index a besoroláshoz. Tulajdonképpen már nem is lényeges, a mai LED tévék, még az 55"-osak sem fogyasztanak többet 90 wattnál, 2D-ben beérik 60-70-nel is.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #17388 üzenetére
GeneraL_XTX: Hát nem tudom, én 90-100 ms input laget azért nem bagatellizálnák el. Az kb. 6 képkocka késés. Egy fps-nél szerintem sok.
szagnes69: A crosstalk mértéke szerintem elsősorban az adott tévé készüléktől függ, nem pedig a tartalomtól.
tzsolesz: tegnap voltam Euronicsban Pesten, ott még volt D550.
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #17307 üzenetére
Cserében olyan képminőséget nyújt, amit LCD-ből kétszerannyiért sem kapsz meg.
-
Gabesz87
veterán
válasz GeneraL_XTX #17303 üzenetére
Hát én azt hittem, hogy keveset akarnak rákölteni, bőven 150e alatt, viszotn az előbb hívtak, hogy kinéztek egy Sony 3D Tv-t 200-ért Azt hiottem leesek a székről lebeszéltem gyorsan róla. Szóval nem kizárt, hogy 200e is lehet a határ.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #17280 üzenetére
Értem.
nightshadow Nem rossz. Egyébként ez a smart TV dolog mennyire használható ezeken a TV-ken? Gondolom megy sima LAN-al is. De szükségem van vajon erre? Vagy csak felesleges drágító tényező?
[ Szerkesztve ]
-
Coix
tag
válasz GeneraL_XTX #17245 üzenetére
No, ezt megint nem értem.
Ha a videó forrása mondjuk egy 1080p-s videofájl, akkor azt minek kell interpolálni? Az interpolálás tudtommal azt jelenti, hogy hiányzó adatokat becsülnk meg már meglevő adatokból. De itt mi a hiányzó adat, amit ki kell találni?
-
szagnes69
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #17245 üzenetére
Bocsika! Új vagyok a témában, átállítottam a tévét a motionflow tisztára (1080), mit jelent az, hogy szappanopera effektus? Mit kell lássak?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #17229 üzenetére
IPS, az komoly lehet valóban.
-
Watt25
veterán
válasz GeneraL_XTX #17226 üzenetére
Na, ez már valami, bár még minden kérdésre nem kaptam választ.
De legalább tudom, hogy mire kellett rákeresni, és így találtam egy jó dolgot:
[link]
Ha jól értem, ez a FPD benchmark beszerezhetetlen, vagy ha meg mégis, akkor $100 körüli áron...
Viszont ugyanitt van két mp4 file, ami pont a lényeget tartalmazza. Most töltöm le.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
válasz GeneraL_XTX #17221 üzenetére
Az eredeti kérdésre én is várom a választ és ettől féltem, hogy egy ilyen választ kapok...
Valaki meg tudja mondani, hogy pontosan mit kell érteni az alatt, hogy egy FullHD TV mozgókép felbontása csak 500-700sor?
A kérdések, amik felmerülnek bennem:
1. Miért ne tudná a teljes képernyőt frissíteni? (Mi a technikai akadálya?) Főleg amiatt fura, hiszen vannak 100-200Hz-es TV-k, ami elvileg azt jelenti, hogy 100-200 képkockát kitesznek a képre? Vagy akkor ez sem igaz? Nem kerül ki 100-200 teljes képkocka a képernyőre? De még az 50 sincs meg?
2. Ha valóban nem frissül a teljes kép, az mit jelent? Fentről lefelé a képernyő mondjuk 70%-a már az új képkockát tartalmazza, az alsó 30% pedig még a régit? És aztán mi lesz? Mikor frissül a maradék?
3. Gyakorlatilag szabad szemmel mi az a különbség, amit észre kell vennünk két TV között, amelyeknek jelentősen eltér a mozgóképfelbontása?
Szóval, valaki írja már le pontosan, hogy mi is az LCD panel frissítési folyamata ilyen szempontból, mert rohadtul nem értem ezt az egészet. Próbáltam én rákeresni a neten, de ilyen részletességgel sehol sem találtam meg leírva, hogy mit is jelent ez az egész. (Mindenhol kb. ennyivel van elintézve, hogy nem frissül minden sor. De ez nem válasz.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
tzsolesz
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #17222 üzenetére
Igen, én is néztem.
Olyan üzlet van, ahol 80-85k között találok full HD-t (sony, LG, Samu stb... tehát a jobbaktól) és hitelre is el lehet hozni?
-
joci66
tag
válasz GeneraL_XTX #17176 üzenetére
Csak néha játszana rajta.Tududom,hogy ez lcd topic de ezért az ár ért normális lcd tévét nem kap.És a mérete minél nagyobb annál jobb.
[ Szerkesztve ]
-
kaszi89
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #17178 üzenetére
JUJJ tényleg, Elnézésedet Kérem! Friss vagyok még de majd beletanulok!!
-
kaszi89
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #17176 üzenetére
Először is egy szót sem írtam PC-ről....
Televízióról van szó, ami LCD LED tv lenne, szal egy pincuri köze azért van a topick-hoz...
A címzett egy jó pár hozzászólással ezelőtt írt vmit erről a témáról, ami pont az én problémámra lehet orvosság..... Amúgy nem zavar.... -
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17137 üzenetére
Ja, telitalálat. Gondolkodás nélkül elfogadnám, a mérete is pont jó
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17130 üzenetére
Jött egy review az idei LG középkategóriából, 6xxx. Valamit nagyon eltaláltak (idén is).
LG 55LM660T review (trustedreviews) TR Recommended minősítés, 9/10 2D-3DVerdict
The LG 55LM660T represents a great and ambitious start to LG’s 2012 TV range. As well as being stunningly attractive, and delivering features galore and some great interface innovations, it takes passive 3D to the next level while simultaneously delivering one of the best 2D pictures we’ve yet seen - from not just an LG TV, but any mid-range TV period.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17130 üzenetére
Én is . LG idei sorozatából idáig inkább a felső kategóriából vannak tesztek, azok kiválóra sikerültek. Valószínűleg a Pana egyik árszegmensben sem lesz versenyképes az LG-vel, amiben semmi meglepő nincs, tavaly is ez volt.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17079 üzenetére
Olvass csak vissza: Valami hasonlóra reagáltam, mint ami most is történt, azzal nem is volt gondom, hogy szerintetek "trollkodtam", csupán a hangnem, amit megengedtetek magatoknak egy ismeretlen emberrel szemben. Sohasem írtam olyan hsz.-t, amivel bárkit is megbánthattam volna!!!
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #17055 üzenetére
Amennyiben a többi gyártó lépett valamennyit előre a képminőség terén, talán Samuékra ösztönzőleg hat, bár szerintem ez a pózna csúcsa, nincs tovább.
Már csak mókusvakítással képesek vevőket csábítani. A sajtótájékoztatón sem volt szó másról, ott voltam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17055 üzenetére
Igen, a sajtóbejelentéseikben sem hallani másról, ez kell a népnek. Hidd el, amilyen hibákról mi beszélünk, a vásárlók 95%-át nem érdekli, vagy nem is látja.
Panasonic TX-L42ET50B 3D LED LCD TV Review /HDTVtest/
-
syler123
veterán
válasz GeneraL_XTX #17031 üzenetére
Nézegettem ezeket a fali konzolokat, olyan nem létezik, ami oldalfali? Vagyis úgy értem, hogy a fallal merőlegesen lenne a tv? Tehát nálam jobb oldalt lenne a fal amire rögzíteném, de nem a fallal szemben nézem, hanem vele párhuzamosan. Nehéz leírni normálisan
Kijön a falból pl egy 45cm és ott fordul 90fokot, és arra rögzülne a tv...Talán ez olyan lenne. De sztem a faltól lévő távolság rövid, mert elég széles tv, vastag kerettel, lg32lh7000
De mégiscsak jó a méret, akkor nekem erre van szükségem, bár fene tudja erre rátudom-e rögzíteni...[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz GeneraL_XTX #17029 üzenetére
Köszönöm.
Olvastam, hogy az LG megoldotta a szemüveg használata közben fellépő vibrálás problémáját. Ez örvendetes.
Van esetleg, ami zavaró lehet?
Mint ha olvastam volna olyat is, hogy ha falra szerelem a tv-t, ügyelni kell, hogy közel merőlegesen legyen a tv síkja a szememre...
Ez kb mit takar, mekkora mozgástér?
Csak mert, ha ez igaz, akkor nem mindegy, hogy ülök vagy fekszek a kanapén, ami kb 2.5m-re van a tv-től.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
s7evcsenko
addikt
válasz GeneraL_XTX #17023 üzenetére
Köszi.
Van a 2 tv közt olyan használható különbség, ami megéri a plusz pénzt?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #17016 üzenetére
Hát aki nálam jobban lg-ellenes volt az festi magát, de nagyon meg vagyok elégedve az lw5500-al.Nem tökéletes(nekem mondjuk egyedül a kicsi kontraszt fájó), de sztem a tavalyi év ár/érték győztese az lcd-k közt.
[ Szerkesztve ]
-
cotag
senior tag
válasz GeneraL_XTX #17016 üzenetére
Nálam is volt aki leszólta az LG47LW5590-et, de amikor bekapcsoltam síri csend lett és tátott száj:-)
-
bognar110
őstag
válasz GeneraL_XTX #16962 üzenetére
Mondjuk ez milyen lenne ? [link]
-
Fail3D!
addikt
válasz GeneraL_XTX #16962 üzenetére
input lagban az ex720 max 40" lehet jo jatekra utana mar elegge megno az input lag ahogy lattam bar konzoloknal nem hiszem hogy nagyon szamit. philpsnek v lg nek eleg jo az inputlagjuk 09-10 ben ami tvket neztem, az ujabbakalra mar nemtudok tuti
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16948 üzenetére
Szóval te is plazmás voltál?
Amúgy nekem nem menne rajta tv adás játék vagy számítógép,csak blu ray hozzácsapni és csak mozizni. Igen a figyelést már ok oldalon olvastam már.
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16946 üzenetére
Szóval akkor kilehet jelenteni,hogy az lcd-t még nem érdemes venni,ha csak mozozni akar az ember még mindig jobban jár egy plazmával......
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16942 üzenetére
Van az IPS helyet más panel is? AHogy olvastam most a full led tvket istenítik. Bár a prohardveren is olvastam pana lcd tesztet és nagyon jó véleménnyel voltak róla.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #16942 üzenetére
Az a lényeg, hogy én elégedett vagy az IPS feketével, ahogy olvastam te is.
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16923 üzenetére
Hűűű ennyire körülményes tv-t venni?
A legtöbb gyártó LG paneleket használ?
[ Szerkesztve ]
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16921 üzenetére
Szerinted érdemes inkább várni a full led lcd-kre?
pl rá: http://tvstore.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=5140&tit=Philips 46PFL6606H Philips 46PFL6606H
Egész elfogadható ára van a panához képest
[ Szerkesztve ]
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16919 üzenetére
Szóval 300 és semmitsem ér? Pedig nekem sokan a panákat emlegeték,hogy mennyire jók.
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16917 üzenetére
http://panashop.hu/items/details/39430/category/12/tx-l47e5e/3_ev_garancia/panasonic_119cm-es_smart_viera_full_hd_led_lcd_okos-televizio/
Én erre értettem.
-
Year
tag
válasz GeneraL_XTX #16914 üzenetére
Hu vaktában ellőni 300-at kissé merész dolog Na meg hosszú távr tervezek a jövendőbelivel. Így akkor marad a tájékozódás,elkapkodni biztos nemfogják
Kössz szépen!
-
Year
tag
-
gerzsol
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #16908 üzenetére
foszfor lag leginkább játékok alatt jelentkezik vagy az folyamatosan TV adás alatt is lehet? Én keveset játszom.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #16857 üzenetére
Semmi baj nincs a feketéjével, főleg a konkurenciával összehasonlítva. Messze nem ezen dől el a 2D képminőség, van további 20 összetevője. Csacsiság 2 dolgot kiragadni, ezt már korábban is mondtam.
Ha valakinek nagyon fontos a fekete, természetesen másik márkát választ, ennyi. Annak a típusnak más gondja lesz, ami épp azt a felhasználót nem zavarja, ahogy engem nem zavar az árnyalattal kisebb kontraszt. Semmilyen szinten, hiszen más tulajdonságokkal kárpótol.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #16757 üzenetére
Már van teszt róla, és user tapasztalat is (avforums.com). LG panel van benne egyébként.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #16698 üzenetére
Gyártanak 23 colos plazma monitort?
Nincs monitorom, sosem volt, csak laptopok, és baromira zavar a vacak kontraszt és az inhomogenitás. Szerencsére nem látok villogást és a VT-ken a forszforlag annyira minimális, hogy 1 méternél messzebbről nem látható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dh66e
veterán
válasz GeneraL_XTX #16579 üzenetére
Jól láttad hisz a passziv 3D-s philipsekben is LG panel van.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #16579 üzenetére
47"-os tévét nem fog 1-1,2 méterről nézni, kb addig látható nem? Többször írtam, nincs tökéletes tévé, mindegyiknek van valami bosszantó hibája, de ezt tudjuk mindketten. Ez a típusú csíkozódás csak extrém felhasználás mellett látható, ezt nem tekinteném igazán hibának.
-
bladesks007
tag
válasz GeneraL_XTX #16572 üzenetére
No, igen, ezt kihagytam, jogos...
-
SaitoX
tag
válasz GeneraL_XTX #16532 üzenetére
Pontosan hogy működik ez a 100hz, és akkor mi az előnye?
Ha pl. PC-t kötök rá, akkor ugyanúgy működik mint egy 100 Hz-es monitor? -
Sharkes
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #16202 üzenetére
Ne haragudj ha megsértettelek valamivel. A DTS-t vitatom és nekem már nem kell vennem media playert. 10-15 csapat van akiknek a filmjei nem 100% valószínűleg nem olvastad a többi hozzászólásom amiben leírtam, hogy mindent "megesz" csak dts-re váltok beszaggat itt ott. Én mindjárt belinkelek ide egy adat táblázatot amiben látni fogod, hogy a Pana-nak tudni kell a dolby theather system-et. Ezért is volt szomorú hogy egy két service-s ember azt állította, hogy a proci kevés és mint kiderült az nem igaz. Figyelj biztos van "Samu"-nak is egy táblázata amiben írja, hogy rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, ha igen tégy ide egy linket kíváncsi vok rá lehet tévhitben élünk a szomszéd pajtással. Amúgy ha mindent megesz a géped miért vettél media playert ezt viszont megint nem értem, de ez a te dolgod.
-
Sharkes
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #16199 üzenetére
Ezt nem írom alá. A tények nem ezt mutatják. Az NyTT Sadu Tvtime csapatok mind magas bitrate-kal adják a filmeket. A hang ugyan úgy 1537kb/sec a DTS-esetébe a kép full HD itt egy példa ez aTrópusi Vihar 9gb
ViDEO CODEC.:x264
BiTRATE.....:8473RESOLUTiON..:1920x818
FRAMERATE...:23,976Aztán ott a super 8 a PbP-től 17!!! giga tökéletesen műkszik pedig a bitrateja óriási. Már van vagy 200gigányi filmem ami jó egy részét a napokban húztam a másik meg már megvolt. Igazából szerencsétlen módon letölöttem vagy 100giga olyat ami nem frankó. Még egy jó példa:a Véres Játék -ot letöltöttem 720p-be 2.0-ás DTS-be a bitrate-ja nagyon alacsony és az is beszaggatott. Valójában nem azokat a feltöltéseket kell kiszűrnöm ami jó hanem ami nem mert jók többségben vannak.
Super 8:
Video Info..: [x264], L4.1, 20 Mbps, 1920x800, 23.976 fps
Véres Játékem jó
Bitrate...........................: Variable ~ 6016 kbps
Resolution........................: 1280x720
Frame rate........................: 23,976 fps
És 2.0-ásTudtommal a Samsungok nem játszák le a DTS-t! Vagy ez nem igaz? A szomszédomé elég komoly, Samsung Le37b6 270.000 körül van és nem foglalkozik a dts-el
.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz GeneraL_XTX #16040 üzenetére
a 720p-t csak megemlítettem, de amúgy egy nem tudom hány colos régi 4:3-as CRT TV-nk van, az meg ugye 576p magas, szóval ahhoz képest sok minden felüdülés lenne szerintem ötvenvalahány centis képátlója van. Tehát 20 és 30 inch közötti átló, de 20-hoz közelebb
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz GeneraL_XTX #15940 üzenetére
Pana Neolazma panel volt? Úgy tudom azoknál van ez az új fejlesztés. Filmnél is kijön amúgy és zavaró?
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz GeneraL_XTX #15928 üzenetére
Ez mire jó igazából?
-
z00li
senior tag
válasz GeneraL_XTX #15928 üzenetére
Itt a neked való topik: LINK
-
Sharkes
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #15920 üzenetére
Jól van! De még várnom kell vele az anyagiak miatt, de tán nem sokat. Viszont addig szívesen néznék pc-rő-l dts filmeket. Megnézetm a videókártyám adatai között elméletileg kezeli a dts-hangrendszereket. Csak nem tom miért nem megy át. ol állítsam be. Úgy működtetem a dolgot, hogy tv-be csatlakozik a hdmi, a tv-ből pedig az optikai az erősítőbe, elméletileg le kell, hogy adja vagy tévedek? Az alaplapokaba van valahol egy coaxalis kimenet vagy optikai valahol? A videókártyám : ATI HD 5550 az alaplap ASROCK h55.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz GeneraL_XTX #15710 üzenetére
30k? Mégis hol?
-
ficere
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15710 üzenetére
én is erre szavaznék,de van köztük 30k.vajon ér a különbség ennyit?
[ Szerkesztve ]
Machete nem ír sms-t
-
Nippon
őstag
válasz GeneraL_XTX #15690 üzenetére
Azért a 20ms körüli TV-k még jók lehetnek, arról nem is beszélve, hogy sok monitornak is eleve magas a lag-ja. Egy rendes 27-30"-os monitor kb 5-600k és játékra egyáltalán nem jó.
-
torma1981
veterán
válasz GeneraL_XTX #15693 üzenetére
Akkor a végén még a régi tv-m jobb monitornak? :-)
-
torma1981
veterán
válasz GeneraL_XTX #15690 üzenetére
Mert miért is? Nekem egy 40A656-os tv-m van amit monitornak használok! Tű éles a kép,jók a színek, nincs input lag még gyors mozgásoknál sem! A mai tv-k meg gondolom még jobbak!
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15676 üzenetére
Valami ilyesmiről beszéltem, amikor elküldtél a búsba...
-
Nippon
őstag
válasz GeneraL_XTX #15674 üzenetére
Akkor számomra használhatatlan, nekem 32"-os kéne monitornak de így...
-
psg5
veterán
válasz GeneraL_XTX #15676 üzenetére
Köszi a leírást.
Egyedül az utánhúzás, ami aggaszt, de úgy látom ez sem releváns.
Sőt pár hete egy rokonnál néztem meg a 46D7000-est és hát szívesen néztem rajta a teniszt is és a focit is...Bár a színe valahogy fakónak tűnt, de lehet csak nem volt beállítva rendesen.
3D-ben néztünk egy természetfilmet elefántokról, nos lehet mégis számít, hogy legyen benne 3D...
Sajnos így el is bizonytalanodtam, hogy plazma-e...Hozzátéve, hogy mindenképpen 46" vagy feletti méret csak ami szóba jöhet, ott viszont az ár már/még sajnos mindig a plazma fele billent.
F.K.T.
-
krx21
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #15657 üzenetére
Nem dicsérted még nemrég az E30-at? Vagy most milyen LCD-d van?
-
ginola
addikt
válasz GeneraL_XTX #15667 üzenetére
Olvass vissza szerintem, mielőtt írsz.
-
Nippon
őstag
Milyen input lag-ja van az LW5500-nak?
-
nightshadow
veterán
Te a Sony NX-re írtad (ezek szerint tévedésből), hogy talán jobb is, hogy nincs, olvasd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz GeneraL_XTX #15571 üzenetére
...és mi a helyzet plazmához képest?
Engem az érdekelne leginkább, hogy a színhűsége milyenebb és utánhúzás focimeccsnél zavaró-e (plazmához viszonyítva).F.K.T.
-
ginola
addikt
válasz GeneraL_XTX #15658 üzenetére
Miért jobb?
Marha jó pl az NX710.
-
Dictator^
veterán
válasz GeneraL_XTX #15657 üzenetére
Egyárban mint a LG LW5500 Samu vagy Pana pár van ami felér ezzel?
Illetve akkor most a Hz mennyire fontos? Judder effect, gép alatt playerből "javítható"
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
nova001
senior tag
válasz GeneraL_XTX #15619 üzenetére
nme kell nekem semmi extra, csak hogy jo modell ez vagy nem, de akkor megnyugodtam köszi
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15557 üzenetére
Tesómnak ilyen van. 0, azaz nulla felhősödés. Egy icipici bevilágítás, nem zavaró, szerencsés volt vele. 2 méterről néztem rajta Avatar BD-t, nagyon meggyőző, kategóriájában nincs ellenfele.
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15557 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Kíváncsi leszek mennyire jön be a passzív 3d. -
Ren Hoek
veterán
válasz GeneraL_XTX #15538 üzenetére
Szabályozható:
De-judder már 1-esnél is elkezd képkockákat kreálni, és ugyanúgy szappanoperásít.
A De-blur pedig 0-10-ig ugyanúgy állítható. Jó a szemem de én hangyányi különbséget se fedeztem fel kikapcsolt és 10-es állapot között. Mindenesetre be van kapcsolva 10-esre. Judder meg 0-ra. Így hogy megszűnt a rángatózás (Nem a 24 fps-ből adódó "szaggatottabb" mozgás) számomra tökéletes a kép. Persze valakinek ez kevés, akkor szíve joga De-judderezhet. Én úgy szeretem nézni a filmet, ahogy a rendező felvette 24 képkockás celluloidra. -
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15451 üzenetére
Üdv! Még nem tudtam mindent kipróbálni,mert valamit nagyon bekavartam a notinak. 15-20 perc Bf3 után azt tudom mondani,hogy van különbség,ha nem is túl jelentős a bemenetek és a beállítások között. Játéknál minden esetben ugyanaz a beállítások voltak,viszont a képen game módban voltak a széleknél vibrálások,a színek pedig ingadoztak kicsit. Másiknál már nem,vagy nem volt időm meglátni. Most a noti,videó kártya beállításokkal küzdök,mert közben jött valami nvidia frissítés,ami odavágott neki.
Ebben a témában otthon vagy?
Dell xps l702x. Gt555m 3gb a kártya. Most valami miatt az alaplapi intel kártyát akarja használni mindenre. Az nvidia "erőforrást nem használ."
Frissítés nem jött be,rendszer visszaállítás sem. Lehet telepítsem újra az egészet?
Az asztali-hoz pedig nincs 1.4 kábel. Hdmi-mini-hdmi retek. Igaz most rendeltem egyet,de kétlem,hogy jó lenne. Ps3 most adtam el nemrég,pedig most jól jönne.
Tehát az eddigiek nem igazán mérvadóak.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz GeneraL_XTX #15490 üzenetére
Én valami ilyennel (LINK) takarítom. Nem ilyen elektromossal, hanem emberi erővel működővel, csak olyanról nem találtam linket.
Mindig szép tiszta és kb. fél perc az egész.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15471 üzenetére
Ja, sokan keverik a bevilágítást a felhősödéssel. Egy kis bevilágítás tényleg szinte mindegyiken van, felhősödés már egyáltalán nem.
-
dh66e
veterán
válasz GeneraL_XTX #15471 üzenetére
Megmondom őszintén hogy nekem még nem sikerült olyan él ledes lcd tévével találkozni amiben ne lett volna ott ez a jelenség. Karácsony előtt elmentem pár haverral megnézni a felhozatalt és van még mit fejlődni ez nem is kétséges.Az igaz hogy van olyan ami kevésbé felhősödik és van amelyik brutál módon.Sajnos a jól bevált ccfl-es sharpomat ezért nagyon tudom sajnálni,de cserélnem kellett a mostani él ledesben meg lehet valamennyit trükközni de ott van sima fekete háttéren simán látszik,nem durván de látszik.mondjuk fekete háttereket nem szoktam nézni csak amig kiválasztom a jel forrását az AV gombbal. Filmeknél nem zavaró a jelenség az enyémen.
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #15453 üzenetére
egyébként nálad milyen közelről lehetett látni a ghostot? tényleg csak 30 centiről, vagy rendesen látható volt az optimális nézési távolságból is?
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #15453 üzenetére
Igen, ezt átérzem.
de aztán ott van az is, hogy digi műholdas adásunk van, valami katasztrófa. 3.5m távból is szar 32"-os TV-n.
a plazma elvileg jobb az ilyen gány adásokra. LED-ből meg a távolsághoz full hd-hoz kéne az 55". de a digihez lehet hogy már a 46 is necces lenne.[ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15451 üzenetére
Ok. Holnap meghajtom rendesen ha összejön a kábel az asztalival is.
Most megy a Jégkorszak 3. része, a gyerkőcök átmentek zombiba. Remélem hamar elalszanak! -
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15448 üzenetére
Köszi! Ezt kipróbálom!
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15441 üzenetére
Próbáltam több beállítással,játékmód-ban is de itt többet vártam. Igaz ez is viszonyítás kérdése, az előző Lg 42lh5000 volt ahhoz mérten nem teljesít annyira jól figyelembe véve az akkori technológiát,árat. De mielőtt valaki félreértené nem gagyi,csak nem az erőssége.
Még egy észrevétel.; akinek kétségei vannak a méretet illetően azok a leendő vásárlók felejtsék el a "lehet,hogy nagy lenne" dilemmát, mivel feltételezhető,hogy nem analóg jelről fog dolgozni a tv,hanem a fullhd tartalom kerül előtérbe. Az pedig nagy képernyőn élvezhető legjobban,a 3d-ről nem is beszélve. -
diegho
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #15437 üzenetére
Ezért kell a fogyasztóvédelmet hívni ilyenkor.
-
vlevi
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #15434 üzenetére
"Nem minőségi hibás volt a cucc, az erős foszforlag miatt akartam visszaküldeni."
Na, pont ez a különbség a bolti és a netes vásárlás között. A netes vásárlás 8 napos határideje nem hibára vonatkozik, hanem arra, hogy 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól és visszaküldheted, ha nem tetszik.
Ez fontos, mert hagyományos vásárlás esetén csak a hibás termékett kell 3 napon belül cserélnie az eladónak.
Tudom, guglis keresésben profi vagyok, és csak járatom a számat, de nekem még nem volt szükségem sem a 3, sem a 8 napos határidőre. És az is igaz, hogy a netes vásárlás jogszabályi háttere csak mostanában kezd elterjedni a köztudatban, 1-2 évvel ezelőtt még más volt a helyzet. A jogszabály megvolt, de kevesen tudtak róla.Meggondolhatjuk magunkat és visszaléphetünk a vásárlástól az interneten rendelt termék átvétele után?
Igen, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet (rendelet) alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illet meg bennünket internetes vásárlás esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatjuk.Mi az az elállási jog?
Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.Kell-e indokolnunk a szerződéstől való elállásunkat?
Nem, a szerződéstől való elállásunk esetén nem vagyunk kötelesek a kereskedő kérésére magyarázatot adni az elállás okára. Tehát a szerződésnek megfelelő, hibátlanul működő és a rendeltetésszerű használatra alkalmas termék esetén is gyakorolhatjuk elállási jogunkat. Természetesen az esetek többségében az elállásra az adhat okot, hogy a kiszállított termék mégsem olyan, mint amilyennek a honlapon közölt leírás alapján elképzeltük, vagy bármilyen okból nem felel meg az elvárásainknak. Fontos jogszabályi garancia, hogy az eladó elállási jogunk gyakorlását nem kötheti semmilyen korlátozó feltételhez.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #15434 üzenetére
Én telefonáltam és ennyit mondtam: meggondoltam magam mégsem kell. Ok, küldje vissza és utaljuk a pénzt. Visszaküldtem és utalták a pénzt. Semmi indoklást nem kértek, ha kértek volna azt mondom nem tetszik a színe. A törvényben az áll magyarul, hogy mivel interneten vásárolsz és nincs módod a terméket kipróbálni és meggyőződni arról, hogy az az elvárásaidnak megfelel, ezért 8 napod van rá, hogy kipróbáld a terméket, ha nem tetszik, akkor összecsomagolod hiánytalanul és visszaküldöd a boltba és ők kötelesek az árát visszafizetni, amennyiben a termék nem sérült és minden tartozéka megvan, tehát téged ők elég komolyan átvágtak, mert mindenféle indoklás nélkül kötelesek visszavenni.
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #15431 üzenetére
Hát akkor csúnya vitánk lesz, ha nem így lesz.
de reméljük nem lesz rá szükség, mert elégedett leszek.
egyébként 2 éven belül változni fog a törvény, 14 munkanapra bővítik. mondjuk szerintem a 8 is nagyon korrekt. egyszer már igénybe vettem egy laptopnál, nem volt semmi gond, 3 nap múlva utalták a pénzt. -
diegho
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #15431 üzenetére
Ha a gyakorlat nem ezt mutatja hívod a fogyasztóvédelmet és kész. Nekem már vett vissza más bolt a 7. napon betelefonálva és csak a 10. napon visszaküldve is alaplapot minden gond nélkül. Jól olvasom, hogy ezen 100k-t buktál? És nem voltál képes egy telefonhívást intézni a fogyasztóvédelemhez? Te most vagy nagyon gazdag vagy és a milliók sem számítanak, vagy nem tudom, de egy telefonhívás nem került volna 100ft-ba sem.
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #15429 üzenetére
netes vásárlás volt? mert csak arra vonatkozik!
de írják is az oldalon:"A vásárlástól való elállás joga
A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mailen vagy telefonon (+36-1/456-3008) az ügyfélszolgálatnak, illetve az itt található űrlap kitöltésével. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.
Távollévők között létrejött szerződés esetén a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet szerint a fogyasztó a szerződéstől a termék kézhezvételének napjától nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. Elállás esetén a vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríteni. A fogyasztó köteles a terméket haladéktalanul visszaszolgáltatni.
A Video-Part KFT kizárólag a sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni, a nem megfelelő használatból eredő kárát érvényesítheti a vásárlón. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A Video-Part KFT követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
A termék visszaszolgáltatása történhet abba a márkaboltunkban, ahol a terméket személyesen átvette, vagy bármely futárszolgálattal a márkaboltba történő visszaküldéssel. Postai csomagot nem tudunk fogadni, ezért postai úton a termék visszaszolgáltatása nem lehetséges. A vásárló kérésére, ügyfélszolgálatos kollégáink gondoskodnak a visszaszállítás bonyolításáról. Ebben az esetben, a visszaszállítás költségeivel kapcsolatosan a velünk szerződött futárszolgálat mindenkori díjtáblázata az irányadó."[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz GeneraL_XTX #15423 üzenetére
Azóta változott a terv.
Vagy G30-as pana, vagy samu d7000 lesz. Olvasgattam a topikokat a plazma vs lcd témában és arra jók voltak a viták, hogy listát írják pro és kontra, majd ezeket megnézzem élőben, mi mennyire zavar. A lcd-nél zavar a bevilágítás, és az, hogy az tv adás elég gány rajta. Műholdas digink van, és még a 32"-os tv-n is gyenge a minőség, 3.5m-ről is. Hát még egy nagyobb lcd-n. Na meg jóval drágább is a hasonló minőség 50" környékén lcd-ből. A plazmánál a foszfor lagot megint megnéztem, én csak akkor látom, ha közelre megyek, 1 méteren belülre, és úgy figyelem. Ami zavar, hogy a fehér nem az igazi rajta. A beégéstől félek még, de pl havernak egy régi lg plazmája van, van neki beégve rtl logo, meg alul és felül a 2 sáv is, de csak akkor látni, ha közelről nézem, és csak csatornaváltásnál. pl film közben nem zavaró, sötét szobában sem. 42", és 2m-ről már nem látni egyáltalán. Egyébként pedig ezt leszámítva jobban tetszik a plazma képe, nem annyira mű. És olcsóbb is. Ami még érv szokott lenni a plazma ellen: világos szobában nem az igazi. Ez engem nem érdekel, besötétítek mindig, nagyon zavar, ha van más fény is. A villogást meg nem látom, ha elnézek kicsit a tv felett akkor sem. E30 addig volt tervben, amíg úgy gondoltam, hogy azt használom monitornak is. Azóta osztottam-szoroztam, és leginkább mértem, átrendeztem a szobát is, így befér egy 50es jószág, a mostani samu 32-es meg marad monitor. Ismerős is TV-t akar venni, aztán megfertőzött a nagy TV gondolatával.[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz GeneraL_XTX #15416 üzenetére
Mi az euronicsban vettük és 220k volt wifivel és 7szemüveggel a 7606 42"
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15418 üzenetére
Igen. Vt elfogyott,jan.közepéig pedig nem akartam várni. Egyébként lehet szerencse is,mert nem erősségem az odafigyelés,amit a plazma azért még igényel. Ennek megvannak a kis "fogyatékosságai",de semmi nem tökéletes. Egy biztos; ha minőségi forrásból dolgozik akkor nincs semmi baj,hozza az elvárható minőséget. Nekem innentől nem is kérdés az aktív-passzív dilemma ami még az elsőnél bennem volt.
És ami még nagyon fontos: NINCS SEMMI HIBA! Ami az első 3-nál már a sírba tett. -
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15412 üzenetére
Akkor sok sikert az új szerzeményhez
Kíváncsi leszek, hogy viszonyulsz majd a plazma sokkalta jobb mozgásmegjelenítése után az LCD féle 100Hz-hez, plusz a jóval kisebb képmérethez.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15405 üzenetére
Nekem bejönnek az idei Philipsek, a 7-es és magasabb sorozatú tévéi jól sikerültek. Az említett 7606 nem éri el az LW5500 2D képminőségét, de ha ennyire fontos az input lag, akkor ezt vedd meg. Valahol valamit úgyis be kell áldozni :-) A Flatpanels-en vannak kalibrált értékek, kiindulásnak jó lesz.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Smooth Motion képgenerálást hozott az új GeForce driver
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest