Hirdetés

Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    válasz GeneraL_XTX #17221 üzenetére

    Az eredeti kérdésre én is várom a választ és ettől féltem, hogy egy ilyen választ kapok...
    Valaki meg tudja mondani, hogy pontosan mit kell érteni az alatt, hogy egy FullHD TV mozgókép felbontása csak 500-700sor?
    A kérdések, amik felmerülnek bennem:
    1. Miért ne tudná a teljes képernyőt frissíteni? (Mi a technikai akadálya?) Főleg amiatt fura, hiszen vannak 100-200Hz-es TV-k, ami elvileg azt jelenti, hogy 100-200 képkockát kitesznek a képre? Vagy akkor ez sem igaz? Nem kerül ki 100-200 teljes képkocka a képernyőre? De még az 50 sincs meg?
    2. Ha valóban nem frissül a teljes kép, az mit jelent? Fentről lefelé a képernyő mondjuk 70%-a már az új képkockát tartalmazza, az alsó 30% pedig még a régit? És aztán mi lesz? Mikor frissül a maradék?
    3. Gyakorlatilag szabad szemmel mi az a különbség, amit észre kell vennünk két TV között, amelyeknek jelentősen eltér a mozgóképfelbontása?
    Szóval, valaki írja már le pontosan, hogy mi is az LCD panel frissítési folyamata ilyen szempontból, mert rohadtul nem értem ezt az egészet. Próbáltam én rákeresni a neten, de ilyen részletességgel sehol sem találtam meg leírva, hogy mit is jelent ez az egész. (Mindenhol kb. ennyivel van elintézve, hogy nem frissül minden sor. De ez nem válasz.)

    [ Szerkesztve ]

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Aktív témák