- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Visszafogott késleltetésű DDR5 memóriákkal gyarapodik a G.Skill portfóliója
- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kényelmesen ingzsebbe rakható, fürge hordozható SSD az addlink műhelyéből
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hővezető paszták
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15402 üzenetére
Azért a D5500 még 2D-ben sem említhető egy lapon az LW5500-val. A Sony-nak legalább 2D-ben jó képe van. Ha ennyire fontos a játék, akkor nem nagyon lesz más választásod.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15394 üzenetére
Mostmár végképp nem tudom hogy mit vegyek.....
Szerintem próbáld megnézni élőben az EX720-at:
KDL-37EX723 16-32 ms (avforums.com)
KDL-40EX723 21 ms (hdtvtest.co.uk) -
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15394 üzenetére
Látom, a 2 oldalon az akkori fw-rel még jobb volt. Ki érti ezt...
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15388 üzenetére
Ha igaz, akkor az jó hír.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15385 üzenetére
Én olyan tesztet találtam, ami szerint 99ms, azaz teljesen alkalmatlan játékra.
-
nightshadow
veterán
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15382 üzenetére
Sztem nem rossz kis tv az árához mérten.Engem csak a kontrasztja zavar egy kicsit.Egyébként én is féltem mindentől ami lg.Előtte egy samu c650-es volt.Meg van egy kis samu is a gyerekszobába.Nekem bejöttek a samsungok, de sztem az idei modellekben a középkategoriában az lg jobb.(Saját vélemény Bbéci persze nem fogja osztani a véleményemet).
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15363 üzenetére
-
Ren Hoek
veterán
válasz GeneraL_XTX #15363 üzenetére
IPS-nél felejtsd el a feketét. Plazma után nagy csalódás lesz, főleg sötétben, kis világítással. Világos szobában sokkal jobban szerepel pl.
Ez a foszfor lag ez mi is pontosan? A képernyő vibrálása mennyire jelentkezett? Mert amilyen plazmákat én láttam, mindnél olyan érzésem volt, mintha CRT-t néznék, és nem volt éles se a kép. (Borzasztó színek már tudom, hogy a neonok miatt voltak)
Szóval én lehet most már a színhelyességet áldoznám be a feketéért, mind az IPS-es monitoromnál és a TV-nél is. Persze igazából nem tudom mit jelent a nem színhelyes kép. NEkem a TN panel is megfelelt, csak annak iszonyat gány a betekintési szöge. A másik technológiánál lehet jobb a helyzet. Színhelyességet nem lehet korrigálni beállításokkal?
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15309 üzenetére
Pont ma tesztelte a geeks a visszavitt Pana 42E30-as tévéd. Érdekes, hogy mennyire nem lehet mit kezdeni a színeivel, többek között ezt írják:
Mivel a TX-L42E30-ban IPS panel dolgozik, csak átlagos feketére és átlagos kontrasztarányra számítottunk. A 0,15 cd/m²-es fekete valójában egy ilyen technológiájú paneltől nem is rossz, az LG például nem tud ennyire jó feketét elérni vele – ugyanakkor az LG esetében a gyenge kontraszt szinte tökéletes színhelyességgel párosul, ami sajnos tesztünk alanyára már nem mondható el.
Végül ugyanazt írják amiről beszéltünk.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15357 üzenetére
Rendeld meg mindkettőt! Azaz dumáld meg velük, hogy hozzanak ki mindkettőből egyet, majd otthoni körülmények között szemrevételezed, és döntesz közülük a számodra jobban tetsző javára.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15352 üzenetére
A 3-ból gondolkodás nélkül az említett LG-t venném, de tényleg nincs olyan kontraszt aránya, mint a Samunak. Szerintem a Samu feketéje is jobb. Ellenben sokkalta színhűbb, természetesebb képe van az LG-nek, a nagyságrendekkel jobb 3D-ről nem is beszélve. Nálam elsődleges a természetes színhatás, utálom a mesterkélt, tolakodó színeket, ezért (is) választanám az LG-t, nem mellesleg a 100Hz is jobban megy neki, bár nekem egyik sem tetszik. Neked kell eldönteni, hogy melyik a fontosabb, ne ránk hallgass Egy dologra nagyon figyelj, minkét típusból brutálisan bevilágítósakkal találkozni, valahogy teszteld le vásárlás előtt. (tudom, hogy nehéz)
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15352 üzenetére
Mint írtam én megvagyok elégedve az 5500assal, de a c650-es után látható a kontrasztkülönbség.Egyébként tényleg nem rossz a feketéje, meg minimális felhősödésem van.A geeks tesztje érdekes mert az 5500-at 0,08 as feketére és 1500-as kontrsztra hozta ki míg a 980-ast ami elvileg felsőkategória 0.16 feketére és 661-es kontrasztra, úgyhogy sztem óvatosan kell kezelni ezeket a teszteket.
-
laszlo168
senior tag
válasz GeneraL_XTX #15349 üzenetére
Örülök hogy ezt elmondtad, mert eddig akinek 50"-os plazmája van, mind azt mondta, hogy nem fogyaszt csak 120-130 w-ot. De nem a fogyasztás miatt választanám a Philipset, hanem mert én annak láttam eddig a legszebb képét.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15347 üzenetére
Én szigoruan csak a Te helyedbe a samut választanám.Nekem lg 5500-as van.Semmi gondom, meg vagyok elégedve vele, de neked plazma után nagyon kevés lesz a kontrasztja.A samué kb duplája.Ami nekem a samu c650 után az lg-n megfogott a kevésbé szappanopera hatás és a természetesebb színek.
-
laszlo168
senior tag
válasz GeneraL_XTX #15347 üzenetére
Ha én most vennék, akkor a Philips lenne, azt irja , átlagos fogyasztás 59 w, egy plazma átlagfogyasztása, ugyan ebben a méretben 140w.42"
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #15322 üzenetére
Nem hinném, hogy átlagnál élesebb a látásom, de engem nagyon zavar az LG felezett felbontása. Optimális nézési távolságból egyenként látom a sorokat, a recés vonalakról nem is beszélve.
100 hertzes LCD-ből nehezen hoznak ki 900 soros mozgóképfelbontást, jó ha a 600 összejön.
Ahhoz bizony 200 Hz kell.(#15325) psg5
Az áramfelvételt kivéve mindenben. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
psg5
veterán
-
Bagan
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15309 üzenetére
Lenyegeben akkor megerte IPS LCD-t vasarolnom? Nem lattam olyan hu de nagy kulonbseget egy led tvhez kepest. Itt kepesek "kikopni" a szinek?
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15270 üzenetére
Hm..., hm...
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15268 üzenetére
Nem tudom,nem tudjuk mit veszünk meg de nekem az a véleményem,hogy ha már több százezer ft-ot kiadunk egy tv-ért akkor az legyen hibátlan és makulátlan!
Olvastam a plazma topic-ban a véleményeket pro és kontra DM-el és szerintem hasznos volt,mivel sok fontos infó kiderült belőle. De ezek a vélemények hibátlan készülékekről szólnak,más műszaki tartalmakkal amik lehetnek jobbak,rosszabbak,vagy másabbak.
Itt viszont hiba van mindkettőnknél,még ha nálad 1 pici pixel is. Én a helyedben kapásból visszavinném,még ha nincs is garancia,hogy a másik jobb lesz. Lásd a példámat. 3. tv-t cserélik,ami már szinte hülyén is hangzik,de ez van. Addig cseréltetem míg hibamentes nem lesz! 650k-ért nem kötök kompromisszumot! Szerintem te se tedd,mert mindig azt az 1 kis retket keresed rajta.
Remélem elhoztam kelet Mo. összes hibás készülékét,és más legalább nem szív vele! -
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15261 üzenetére
Képlékeny a dolog,nekem több pixel is hibás volt,visszavittem és az eladó először csak sajnálkozott,aztán megpróbált "finoman" elküldeni hogy nincs meg a %.
Ekkor durrant el az agyam 465000 ft hiányát érezve és kihívattam az üzletvezetőt. Ő már másképp állt a dologhoz,azonnali cserére utasította az emberkét.
Szóval ne hagyd magad,ha esetleg keménykednek. Én már sajna rutinos vagyok,2 heten belül most ma jelentettem be a 3. hibás tv-t (Pana vt30).
Minden esetre nézz utána előbb a gar.feltételeinek,mert hallottam olyat,hogy panáéknál 1 pixellel nem nagyon foglalkoznak,viszont 3 napon belül a boltnál nagy eséllyel pályázhatsz cserére.
Ne hagyd magad![ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz GeneraL_XTX #15261 üzenetére
Szia
hát sajnos nem tudom megmondani, hogy visszaveszik-e, vagy sem... Amúgy meg vagy vele elégedve (a D550-es plazma után)?
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
horush
addikt
válasz GeneraL_XTX #9783 üzenetére
Köszönöm. Ez egyébként mivel jobb az általam írtnál például?
-
canniball
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #9043 üzenetére
Kb. 1 héttel a gari lejárta előtt megdöglött valami a switchemben, szó nélkül kicserélték egy teljesen újra és kaptam vele az új, 1 évre szóló gar.levelet.
Párom visszavitte a boltba (nem a szervizbe) az ebook-olvasóját hogy sz@r a töltő, ott helyben a kezébe nyomtak egy új töltőt és valami frissítést is rányomtak a készülékre.
Persze lehet csak nekünk volt szerencsénk.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
shev7
veterán
válasz GeneraL_XTX #9043 üzenetére
hat ha hivatalos samu garancia van hozza, akkor nem nagyon erdekel az e-digital gariztatasa. Az a lenyeg, hogy ne szurkeimport legyen.
nightshadow : koszi, esetleg hasonlo modell amit erdemes lenne megneznem, vagy jo lesz ez nekem?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
prime_adam
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #8969 üzenetére
Hát a panelcsere elég drasztikus megoldásnak tűnik Gondoltam van valami költségkímélőbb polír vagy előlapi üreg csere féle megoldás.
-
humax
senior tag
válasz GeneraL_XTX #8970 üzenetére
ertem, koszi
mivel spva pannel jobb akkor marad a 750Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
prime_adam
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #8954 üzenetére
Hát azt gondoltam sajnos Valami fizetős megoldás se lenne rossz, csak gondoltam hátha van már valakinek tapasztalata az ilyenről. Azért szerdán megy majd a telefon a szervízbe, hátha tudnak valami okosságot mondani.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #8957 üzenetére
A D550-et ki tudták rakni a honlapjukra.
-
masterful87
senior tag
válasz GeneraL_XTX #7460 üzenetére
pont ez a baj, amit mondasz: tudom hogy ott van, mostmár örökké zavarni fog!
amúgy hibáztam, mert túl közelről kerestem a hibákat, közbe csak hátrébbról lehetett látni
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #7388 üzenetére
Tedd fel ezt a kérdést a plazmás topikban, rengeteg játékostól fogsz választ kapni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #7381 üzenetére
de én pc-vel játszok majd nem konzollal, itt nincs 3d
don't tell me what i can't do!
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #7378 üzenetére
jó tegyük fel h 100 ezerrel többe fog kerülni, az 386 ezer, mire én veszem, addig lesz 310... a flatpaneles fiúkat megkértem h kérdezzék meg mi a helyzet a laggal (ott voltak a bemutatón)
Pls ask them about the input lag! - Balazs
Depends a lot on the systems that are activated. The MotionFlow system adds some input lag.szóval kb ugyan az lesz a helyzet mint tavaly, jelenleg kevés a 3d tartalom így nélküle is bőven meglennék és lehet veszek vmi kifutót ill meglátom h a samsungot milyenek lesznek de szerintem a d7000 sem lesz olcsóbb, lehet megnézem még1x az le8500ast a feketéje miatt és ha tetszik megveszem 200 ezerért, mégiscsak 2010 egyik legjobb tv-je, local dimmingel láttam de csak dvd-vel és nekem nem volt bajom a feketéjével, igaz a geeks-en kívül az összes neves tesztoldal agyondicsérte ezt a tv-t... szappanoperás TruMotion-al a kép, leszarom én eredetiben nézek filmet nem kamuképpel és a lag is jó
-
paavoo
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #7191 üzenetére
Hol lehet kapni legolcsóbban ahol 3 év magyar garanciát adnak és relatív tűrhető pénzért szállítják ki, na meg persze a korrektség?
-
Pityke78
őstag
válasz GeneraL_XTX #7178 üzenetére
Játék szempontjából miért jobb a C5100?
MIlyen más LED-es LCD-k jöhetnek még szóba-ebben a 250-300.000 forintos 46"-os kategóriában? Esetleg LG, Philips?
-
hcs57
addikt
válasz GeneraL_XTX #7164 üzenetére
akadozik a hangja nekem akkor volt ilyen gondom, amikor a Digivel volt gondom. A menü lassúsága sem olyan gond, ami miatt élvezhetetlen lenne a műsor. Cserébe szép kép és hang van, alacsony input laggal.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #7164 üzenetére
azért ez így nem igaz h csak a belépő tv-knél alacsony az input lag, több felsőbb kategóriás tv-nek is 30 ms körül van a lagja sőt a sharp le820-nak inkább 20 körül és ez korántsem alsó kategóriás tv :]
-
X@b3e
addikt
válasz GeneraL_XTX #7146 üzenetére
Közben barátkozgatok a 46"-os Philisel is (ugrottunk egy árkategóriát 280k-ra )
Esetleg Sharp-ban nincs vmi hasonló alternatíva (game - full hd- led - 100hz), talán az Aquos szériát dícsérték.... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
X@b3e
addikt
válasz GeneraL_XTX #7161 üzenetére
Ez az 50ms mennyire zavaró TPS-nél? FPS konzolon nem lesz.
Egyáltalán Samsungból melyik lehet, ami input lagban és filmezés tekintetében is hozza az elvárhatót?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
X@b3e
addikt
válasz GeneraL_XTX #7146 üzenetére
PEdig a c6000 bejövős. Tesztben azt írják, h ha kilövöd a 100/120Hz korrekciót és a Movie módot, akkor lehet vele játszani. (csak konzollal fogok rajta)
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #7153 üzenetére
tökjó oldal, nem rég bukkantam rá
ezek a tv-k szerintem előbb mennek tönkre mint avulnak el szóval ennyire nem kell előretekinteni
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #7147 üzenetére
sztibi87
szerintem nem mert egy fajta 3D-s forrás van (pl avatar 3d) amit már most többféle technológiájú 3D-s tv ugyanúgy megjelenít csak az egyikhez ilyen a másikhoz olyan szemüveg kell vagy szemüveg nélkül de a lényeg h ugyanaz a végeredmény h 3D
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #7104 üzenetére
Akkortájt kezdik piacra dobni az idei modelleket, nehéz helyzetben leszel.
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #7102 üzenetére
Rosszul tudod, meghosszabbították február 28-ig.
-
válasz GeneraL_XTX #7067 üzenetére
A teszt szerint jó választás, de tényleg sokat kell kalibrálni amit még az életben nem csináltam... , de lehet, hogy beállítom azt amit az oldalon is használtak. Majd segítetek...
Köszi a linket, hasznos volt.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Joe bácsi
őstag
válasz GeneraL_XTX #7063 üzenetére
BBéci és GeneraL_XTX: látjátok! nem is volt olyan nehéz!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Balupapa
senior tag
válasz GeneraL_XTX #7057 üzenetére
akkor ezexerint mar nem érdemes samu le55c650et venni? (350ert) hanem inkabb varjam meg az uj tv ket? akkor ezek olcosbbak lesznek?
_-=*WheelWhores*=-_
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #7043 üzenetére
Az amerikai árakat nemhogy Magyarországgal, de az európai árakkal se nagyon szabad összehasonlítani. Amerika egy külön világ ilyen tekintetben (meg másban is persze), csak egy példa a sok közül: a 40HX800-as tévé az ottani Sony Centrumban 1170$ (1$=216Ft), azaz 252,720Ft. Ez a tévé az itteni Sony Centrumban 400k.
-
válasz GeneraL_XTX #7043 üzenetére
Egyenlőre elég ez is, a 3D még várhat egy kicsit. Egyenlőre alig van olyan program ami normálisan támogatja.
Pár év múlva biztos jó lesz, de most még elég kiforratlan technológia.
De azért köszi.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #7042 üzenetére
Az elején még nem fog 2011-es középkategóriást kapni ennyi pénzért, ne feledd, hogy a 40C650 is kb. 270k-ról indult.
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #7006 üzenetére
És más szempontból milyen ez a philips? Megbízható, jók a színek, a feketéje? Garancia intézés? A philips-eket nem nagyon ismerem..
Everybody lies.
-
Ton1
tag
válasz GeneraL_XTX #7009 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Egyébként ebben a kategóriában, amiben én keresek (#7005) van még vmi más alternatíva, a Samsung C530 mellett?
(Most egy 46" -os C530-ban gondolkozom 190e-ért.)[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #7007 üzenetére
az 520as még nem, de mondom, engem ez érdekel :] : [link]
ennek a tavalyija sem volt nagyon lagos, 30 ms körül volt láttam guitar heroval és rendben volt még így is, ajánlott plecsnit is kapott, ha ennél jobb lesz a 720as és 300 ezer körül lesz akkor 2 tagúvá nő a bravia család nálunk
minél több tesztet néztem tavaly annál inkább megnyugodtam h azért van bőven játékra is alkalmas tv, ha nem lenne abból óriási balhé lenne, szóval arra jutottam h felvan fújva ez az input lag dolog... megveszem hazahozom, játszok rajta 1 kicsit ha nem jó kicserélem másra, ennyi szerintem :] ahány teszt annyi eredmény, arra jók csak h legyen 1 szűkített listáddon't tell me what i can't do!
-
válasz GeneraL_XTX #7011 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors és segítő válaszaidat.
Én főleg autós és fps-kel játszom... A legjobb azt hiszem ha elmegyek és kipróbálom mind a kettőt, de azért inkább a Philips felé hajlok...
Amúgy szerinted a kb. 25k-sárkülönbséget mi okozza? Dizájn, márkanév?Köszi még egyszer
[ Szerkesztve ]
-
Ton1
tag
válasz GeneraL_XTX #7009 üzenetére
Nekem jó a legegyszerűbb Csak legyen szép nagy kijelző.
Notebook-ban is 60 Hz-es kijelző van, és sose volt bajom vele -
válasz GeneraL_XTX #7006 üzenetére
Ez a Philips jobb választás lenne játékra? Ennek milyen a képminősége? Jobb mint az általam linkelt Samsung-é? Van azért pár tízezres különbség is... Ez csak a márka miatt van?
Egyébként ha eltekintünk a számoktól, én érezném bármiféle hátrányát ennek a 45-50 ns-os input lag-nak?Köszi
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #6985 üzenetére
Akkor én is kérdeznék tőled, mert hasonló felhasználásra kellene nekem is. 32"-os méretben, filmezni, és monitornak(játék meg minden) 120-140k közt mit ajánlanál?
Nézegettem a Philips 32PFL5605H Led, és a Sony Bravia KDL32EX500AEP-et. Ezek közül melyik volna jó, vagy esetleg valami harmadik?
Everybody lies.
-
Pferi
senior tag
válasz GeneraL_XTX #6982 üzenetére
Akkor melyik 40-42"-os, 100 Hz-es fullhd-s tv ajánlott inkább játékra? 150-170.000 ft körüli összegre gondoltam.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6976 üzenetére
ő is egynek írta azért nincs köztük "vagy"
-
hitoshi
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #6949 üzenetére
Oké, az kimaradt, hogy "ami biztosan nem Philips", és "lehetőleg LG se"
-
gejala
őstag
válasz GeneraL_XTX #6928 üzenetére
Kérdés, milyen lesz 3D módban a képminőség...
A másik dolog, hogy 50" alatt pénzkidobás a 3D, mivel úgyis alig látod. 55" LCD meg még mindig nem olcsó.[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6928 üzenetére
eddig sem az árukkal volt nagy baj hanem a kevés tartalom és a szemüveg, de most már több 3D-s tv csatorna is jön úgyhogy most biztosan jobban rábuknak mint eddig
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #6909 üzenetére
Én a kettő közül a Sony-t venném. Elsősorban a méret miatt, hidd el a 32”-es nagyon kicsi. A menüje is szebb a Philips-nél, ráadásul az elrendezése megegyezik a Playstation-éval (Xross Media Bar – XMB). Az viszont tény, hogy mivel a Sony nem gyárt 37”-es panelt, ezért a 40”-hez képest egy picivel gyengébb a képminősége. Ez viszont minden gyártóra igaz, hogy a 40”-be jobb panel kerül, mint a 32”/37”-es társaikéba.
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6912 üzenetére
akkor legyen 32es és full hd-nál közelebb csusszansz :]
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6909 üzenetére
februártól jönnek az új tv-k, tegnap jelentették be őket a nagy gyártók a CES-en, ha nem tetszenek akkor meg várd meg míg leárazzák még 1 picit lejjebb a kifutókat....
a philips nem volt ott így az övéké még várat magára, a 37esekbe gyengébb panel kerül, ekkora távolságból fullhdben mehet a 40esa lagot 30 ms-ig nem fogod zavarónak érezni hacsak nem átlagon felüli a szemed de akkor már a 20 is zavarhat, emiatt a játékteljesítményed még ritmusjátékban sem fog nagyon romlani...
esetleg még ülhetsz közelebb és akkor 32est vehetsz, a 37es és a 40es között ezért is nagy az árkülönbség mert rosszabb a panel sőt a sony 2011es tv-i megsem jelennek 37es méretben, 32esben sem nagyon csak az alsó kategória
-
hm_guesswho
tag
válasz GeneraL_XTX #6659 üzenetére
és az olcsó panel/elektronika mit jelent?
Remélem nem azt,hogy 2-3 év alatt szétmegy? Számomra egy tv olyan,hogy ha karban van tartva és nincs túlpörgetve akkor az egy jó pár évig működik rendesen. Vagy ezeket a képzeteimet verjem ki a fejemből? Vagy ez inkább a 250 ezer feletti tv-kre vonatkozik? -
Zsinder
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #6650 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, mindkettő jó tv-nek tűnik, philipsek közül én a 40pfl7605-öt néztem még meg a variációit, de nem nagyon tudok dönteni mit is kéne venni.
Ha esetleg vannak még más tanácsok szívesen fogadom őket.[ Szerkesztve ]
-
hm_guesswho
tag
válasz GeneraL_XTX #6654 üzenetére
köszönöm a választ!
és annak ellenére,hogy elavult...nem rossz? illetve nem csorbul az élvezet?
vagy ezalatt mit értettél? -
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6522 üzenetére
én is pont így vagyok annyi különbséggel h nincs állandó keresetem (fősulis vagyok) és jelenleg messze nincs 1 tvre valónyi pénzem :]
utánad lévőnek meg de lehet faragni a lagon, ha ügyesek a gyártók és a képjavítók finomhangolásával ill úgy kikapcsolásával h nem lesz szar a kép, egyébként az olednél nincs lag (legalábbis mondják), az hozza a crt tulajdonságát e téren, de mire azok tömeggyártásba mennek nagy méretben legalább 5-6 év, több mint 100 millió csak konzolos játékos van úgyhogy okosnak kell lenniük a gyártóknak, állítólag a 2010es modellek után elég nagy sarat kaptak a gyártók
15 ms lag lehet azt garantáltan nem érzed meg csak ha marvel szuperhős vagy
de 30 alatt is alig látják az érzékenyek, szóval most is van bőven megfelelő tv, inkább az anyagiak miatt várok :]ja és ne feledjük h sok esetben a kontroller is késik akkor meg hiába késik a tv 0-át
-
gejala
őstag
válasz GeneraL_XTX #6522 üzenetére
Ha egy LCD-t telenyomnak mindenféle képjavító elektronikával, abból nem tudnak 10 ms lagot kihozni game módban se. Ez nem akarás kérdése.
Egyébként a gémerek egy plazmával járnak a legjobban. Ott nincs elmosódás és a legtöbb plazmának elhanyagolható az input lagja is.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #6518 üzenetére
Az EX500 alacsony input lagje nekem is feltűnt. Lehet, hogy azért ilyen alacsony, mert sajnos a 37”-est tesztelték, amibe ugye nem Sony-Samsung panel van. Egy másik teszt oldal valóban 60ms mért a 40”-re.
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6518 üzenetére
túlzás h alacsonyak, csak néhány modellnek alacsony
nem figyeltem h te hogy állsz szóval megkérdem h te választottál már tv-t?
-
LLKobe
veterán
válasz GeneraL_XTX #6459 üzenetére
Játék nem opció, csak filmezésre kell: TV- meg HD filmek gépről.
Azt mondod arra jó lesz hosszútávra?Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Gee_1985
tag
válasz GeneraL_XTX #6463 üzenetére
A fent nevezettek közül a 8500-as egyedüli amely nem 3d-s.
Ezen kívül más ajánlás?Köszi.
-
ToBeY
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #6358 üzenetére
Kinéztem egy LG32LD565 vélemény?
-
ToBeY
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #6355 üzenetére
Tehát akkor azt mondod hagyjam a LED-et a francba és vegyek egy sima LCD-t?
Ilyet láttam most UE32C5000QW 126k-ért[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz GeneraL_XTX #6332 üzenetére
De, van game mode. Abban 60 ms.
-
vlevi
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #6287 üzenetére
120-ért. Én nyertem
A 40-es kerül 125-be. Szerintem az az 5 ezer forint bőven bőven megéri. Az a 3", igaz, hogy csak 7.6 centi képátlóban, de valami miatt többnek tűnik.
A 37C350 mérete (nem a kép, a teljes tévé) 901,8 x 561,8 mm. A kép kb. 810x460mm
A 40-es pedig 970 x 600,1mm. Kép 885x500mm. Sajna a 37-es képét nem tudom lemérni, mert az nincs itthon, de szerintem a kávája ugyanolyan széles. oldalt 4,5-4,5 centi, alulfelül ezek szerint 4 és 6. Ebből számoltam ki a 37-es képének méreteit.
Ezek állvány nélküli méretek. -
Buko01
tag
válasz GeneraL_XTX #6047 üzenetére
samsung le40c650 -re gondolsz? nem tudom nem igazán szeretem a samsungot..:S
szerk. nem tetszik a fényes fekete keret :S
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #5886 üzenetére
se normális médialejátszó
médialejátszó tekintetében nincs különbség a C530 és mondjuk a C650 között: [link]
-
gejala
őstag
válasz GeneraL_XTX #5886 üzenetére
A 100 hz úgyse használható játék közben...
Egyébként minél több a képfeldolgozó algoritmus (100 hz, stb.), annál nagyobb az input lag. Ezen az SPVA panel is ront, mert durva overdrive kell ahhoz, hogy elviselhető mértékűre csökkentsék az utánhúzást.
Off, de játékra plazma a legjobb. Nincs input lag és olyan a mozgás, amire játékok alatt egy LCD se képes. -
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #5875 üzenetére
„de a C530-as 14ms is csak a tengerentúlon igaz, az európai modellek esetén valamiért ezek a tv-k is 33-40ms laggal rendelkeznek”
Az angol nyelvű hdtvtest.co.uk is az európai modellt tesztelte, azaz az LE-32C530-at, s erre mértek 14 ms-ot. (A tengerentúli modellek az LN jelölést használják). S valóban a magyar geeks.hu pedig ugyanerre a tv-re 40-42ms-ot mért. Ennek az ellentmondásnak a feloldására itt lehet egyféle magyarázat:
Az alábbi szöveg szintén a hdtvtest.co.uk-ról származik, csak a Samsung LE-32C450-nek a tesztjéből:
„Console Gaming
A Samsung LE32C450 ugyanolyan jól teljesít input lag tekintetében, mint az 1080p-és unokatestvére (az LE32C530). A mi méréseink 16 ms-os input laget mértek 720p/60Hz-es bemeneti jel esetén, ami élvezhetővé tette a frissen megjelent Haloeach játékot.
Azok, akik a Samsung LE32C450-et laptop-al, vagy asztali PC-vel szeretnék használni, örömmel vehetik, hogy HDMI-n keresztül fogadja az 1:1 natív jelet. Amikor 1360*768-as jelet kapott a tv, a tv átkapcsolt PC mode-ba, ezáltal kikapcsolta a képjavító funkciókat (élesség, zajcsökkentés, stb.), de továbbra is engedte állítani a háttérvilágítást, kontrasztot, fényerőt, gammát, és a fehéregyensúlyt. Mi több, reprodukálta az 1366*768-as bemeneti jelet teljes szín felbontásban, ezáltal a színek tiszták voltak és nem voltak elmosódva. Furcsa mód, annak ellenére, hogy kevesebb számítás szükséges ebben az üzemmódban, az input lag megnövekedett 30ms-ra. Szerencsére ez még mindig elfogadható a legtöbb user számára.”
Az eredeti angol szöveg:
„Console GamingThe Samsung LE32C450 performs just as well with input lag as its 1080p cousin (the LE32C530). Our measurements revealed just 16ms of processing delay when a 720p/60hz signal was input to the TV, meaning that our trial runs of the newly released Halo: Reach were very enjoyable.
On a similar note, users who are planning on using an Samsung LE32C450 with a laptop or desktop computer will be glad to hear that the LCD TV accepts a 1:1 native input signal over its HDMI connection. When we input 1360×768, the TV went into a PC-specific mode and disabled any image processing (Sharpening, noise reduction, etc.), but still allowed adjustment of Backlight, Contrast, Brightness, Gamma, and White Balance. What’s more, it reproduced the 1366×768 input signal with full chroma resolution, meaning that colours appeared clear and unsmeared. Oddly, despite there apparently being less processing required for this mode, the input lag rose slightly to around 30ms. Fortunately, this is still an acceptable amount for the majority of uses.”forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz GeneraL_XTX #5304 üzenetére
Igaz, de a kérdés nem az volt, hogy van e jobb.
Ha szán rá még 20-30 ezret, akkor az 5605-5625 jobb választás.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
c41r0^
őstag
válasz GeneraL_XTX #5274 üzenetére
kicsit elszaladt azt idő és nem tartottam magam szinten, a Sharp U2VA új technológia és kb. egy szinten van valóban az S-PVA-val fekete tekintetében
A felsorolt Philipsek input lagja szintén olyan 35-40ms körül van, ha jól tudom, a 8404 meg 7404 (2009-es modellek) voltak nagyon alacsonyak e tekintetben (20ms alatt).
szvsz a 45ms sem sok, én 10 éve játszom Counter-Strike-ot PC-n, most ugye már jó ideje egy 37B679-el, és teljesen tűrhető (persze valóban nem ugyanolyan jó, mint egy játékos LCD vagy CRT, de nem vészes és hozzá lehet szokni), sőt szerintem nem is az input lag miatt van az a nagyon minimális "csúszás érzet" (ahhoz tudom hasonlítani, mint mikor a vsync-et bekapcsolod egy játéknál, és emiatt "smooth" lesz az egér mozgása és késik kicsit, laggol, de még egy vsync ON hatásnál is enyhébb a csúszás LCD TV-n való játékkor, legalábbis nálam), hanem a CMO MVA panelem válaszideje miatt
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz GeneraL_XTX #5271 üzenetére
A Sharp panel ASV (IPS típusú), hogy adhatná a legjobb feketét? A legmélyebb feketét jelenleg az S-PVA panel adja LCD TV-nél, és én meg pont úgy tudom, hogy a Sony TV-kben inkább S-PVA panelt használnak előszeretettel, persze a Sonyba is kerülhet többféle panel sajnos... Alternatívája lehet a C650-nek, ha a 100Hzes "baromságokat" nem nézzük (de nem baromság, attól függ, mire kell a TV). Amúgy nagyon jó készülék, de akkor inkább már EX500-at vennék, ha beleférne a keretbe, mindenesetre a C650-et nem lehet legyőzni ár/érték tekintetében LCD TV fronton (minőség szempontjából kicsit jobban áll a Sony), az LG LD650 közelíti csak meg ebben (funkciókban, csak ott meg nem olyan mély a fekete az IPS panel miatt). Monitornak, konzolhoz jó az EX400 kategória is, oda nem kell a 100Hz, csak ha TV-znél is rajta, pl. sportot is akarsz rajta nézni (HD riphez sem feltétlen kell a 100Hz, de én pl. szeretem, a motion blur-t azért jó javítani valamelyest).
A legjobbak a közép-közép és közép-felső (ár)kategóriában az EX500, C650, LD650/550, PFL5405, PFL 5605, manapság sztem minimum ezek közül érdemes LCD fronton egyáltalán válogatni, egyik sem hibátlan persze, a felsoroltak közül is egyik TV ebben jobb (pl. fekete), a másik meg abban (pl. kisebb input lag), stb.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz GeneraL_XTX #5189 üzenetére
Ne bánkódj! Legalább könnyebb a döntés.
45ms nem fogja tönkretenni a játékélményt.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
lacek1992
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #5177 üzenetére
Szia,csak gondoltam szólok, hogy - állítólag [link] - a Magyarországon forgalmazott C530-nak nem 14 hanem 40 ms az input lagja, mivel másfajta panel van benne.
-
Pagi79
tag
válasz GeneraL_XTX #5179 üzenetére
Pont ez a dilemmám mint neked... bár ahol én néztem ott a 40"-os C550-es 29ezer forinttal olcsóbb mint a C650-es... a 32"-osok között meg 32ezer forint a különbség, ami azért már nem mindegy.
Sajnos nekem sincs kipróbálási, összehasonlítási lehetőségem..
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #5179 üzenetére
Bár az ms és nem s
45 s lenne na az volna a durvaKell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #5177 üzenetére
Hát 5000 ft, az annyira nem vészes bár 45ms input lag az elég sok nem?
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
Palika71
őstag
válasz GeneraL_XTX #5171 üzenetére
Az S20 és a C650 közül nekem is inkább az LCD kellene.
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Nagy_Matessz
aktív tag
-
szabessz
tag
-
szabessz
tag
válasz GeneraL_XTX #5167 üzenetére
Melyik típusú plazmával hasonlítottad össze C650-t?
G20-t nézed meg az jobb C650-nél mindenben. -
Palika71
őstag
válasz GeneraL_XTX #5144 üzenetére
Saját tapasztalat: Nekem is van hasonló ismerősöm, csak Székesfehérváron, a Philipsnél.
Most fogok először nem Philips terméket venni, mivel a bolti árhoz képest jóval olcsóbb ár csak egy darabig okoz örömöt, meg jól hangzik, mikor megkérdezik, hogy mennyiért vetted.
Ellenben a kiváló minőség, az hosszútávon kifizetődő.
Ha éppen annyi pénzed van TV-re, hogy egy akciós C650-et meg tudj venni, akkor ne habozz.
Ha meg úgy állsz anyagilag, hogy egy G20-at is megvehetnél, és minőség párti vagy, akkor Pana... Biztosan nem bánod meg.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
dh66e
veterán
válasz GeneraL_XTX #5134 üzenetére
Itt az a szlogen hogyha felteszi valaki a kérdést miszerint milyen lcd tv-t vegyen:
minimum 55" és lehetőleg plazma. -
Palika71
őstag
válasz GeneraL_XTX #5131 üzenetére
Nekem egy két éves 47"-es CCFL-es Philipsem van, ott ez a jelenség már nem volt. (igaz, az az előttin meg még igen)
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz GeneraL_XTX #5131 üzenetére
A LED-ek a TV két oldaláról tolják a fényt befele, és nem hátulról, így sokszor az is előfordul, hogy a káva és a kijelző között kiszűrődik a nagy erővel világító LED-ek fény.
De ha ez nem is történik ez meg, akkor is a kijelző két függőleges szélének környékén alul-felül foltosodás jelentkezik, ami fekete háttérnél zavarhat a legjobban.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz GeneraL_XTX #5126 üzenetére
A plazmával jobban jársz.
A Dell XPS laptopom Edge LED-es, mert kipróbáltam egy CCFL-est, és ennek sokkal jobb volt a képe, és bevilágítási problémákkal sem küzd. Meg lehet ezt jól is csinálni, de ahogy olvasom, a TV-knél csak a dizájn az elsődleges szempont.
Ha mégis LCD-t veszel, akkor a C650 remek.
2m-en a 720p is kiváló egy jó 42"-os TV-n.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Spórolós topik
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Delta Force (2024)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Politika
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- iPad topik
- További aktív témák...
- Sennheiser HD800S + High-end rendszer FÉLÁRON
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest